Antarctica, Falklands & Chili

Algemene info

Ontdek Antarctica, de Falklands en Chili

Op uw expeditie naar het zuidelijke einde van de wereld sluit het ene hoogtepunt zich aan op het andere. Laat u betoveren door de ongerepte natuur van de Chileense fjorden en van de mythische Kaap Hoorn. U vaart op deze reis met het nieuwste schip van Hurtigruten: de MS Roald Amundsen genoemd naar een van de beroemdste ontdekkingsreizigers ooit. Ervaar vanop het dek van MS Roald Amundsen de imposante Patagonische gletsjers van heel dichtbij, en verheug u op buitengewone excursies en unieke ontmoetingen met de Antarctische fauna. Bent u klaar voor het avontuur van uw leven?

Hoogtepunten op deze reis:

 • Kaap Hoorn
 • Antarctica
 • Chileense fjorden
 • Gloednieuw expeditieschip Roald Amundsen!
Dag per dag

Dag 1: Santiago de Chile
Het startpunt van uw expeditie is Santiago de Chile, de bruisende stad aan de voet van de Andes. U kunt een leuke dag spenderen in deze bruisende stad ofwel ontspannen in uw comfortabel hotel voordat u zichzelf onderdompelt in het fascinerende landschap van fjorden, gletsjers en ijsbergen.

Dag 2: Santiago de Chile / Punta Arenas
De volgende dag gaat het zuidwaarts naar Punta Arenas, Chili‘s centrum voor internationaal Antarctisch onderzoek. Vanaf hier vaart u met MS Roald Amundsen in de Antarctische wateren.

Dag 3: Chileense fjorden
In de voetsporen van de Antarctische pioniers, gaat het door de Chileense fjorden en het Beaglekanaal, waar u kan genieten van een adembenemend landschap: blauwe gletsjers, machtige, met sneeuw bedekte vulkanen en dat in schril contrast met de glooiende heuvels.

Dag 4-5: Kaap Hoorn & Drake Passage
Sinds zijn ontdekking in 1616, vormt de Kaap Hoorn voor zeilers het einde van de wereld en het begin van een nooit eindigende mythe. U kunt hem nu zelfs bezoeken. Wanneer de weersomstandigheden gunstig zijn, maken we hier een landing met onze poolcirkelboten.

Vol verwachting en opwinding brengt u nadien een dagje op zee door en maakt u zich klaar voor het hoogtepunt van de reis: Antarctica – het laatste ongerepte continent op aarde.

Dag 6–12: Antarctica
Aangekomen in Antarctica, heten oneindige vlaktes, glinsterend ijs en vrolijke pinguïns u van harte welkom! Half Moon Island is de parel van de Zuidelijke Shetlandeilanden. U zult betoverd worden door de eigenzinnige schoonheid van dit spectaculaire landschap, maar ook de vele dieren zullen uw hart stelen. Een grote kolonie van Stormbandpinguïns, vogels van verschillende soorten en zelfs verschillende soorten zeehonden kunt u hier ontdekken. Hoe meer pinguïns, hoe groter de belevenis! Yankee Harbour is de thuisbasis van een van de grootste kolonies Ezelspinguïns met meer dan 4.000 broedparen. Mis hier ook in geen geval het prachtige uitzicht over de McFarlane-straat in de richting van Livingston Island en door de Bransfield Strait. Voor walvissen is ze een belangrijke voederplaats. Wat een adembenemend gevoel als u ziet hoe de staartvin van een zeereus als een raket uit het water komt. Gelegen te midden van het overweldigende arctische landschap ligt Neko Harbour. Hier wordt u geconfronteerd met gigantische gletsjermuren en hoort u het typisch krakende geluid van een gletsjer die voor u in de zee afkalft! En het blijft zo indrukwekkend. Naar Paradise Bay. In deze charmante baai is het Argentijnse onderzoeksstation Almirante Brown gevestigd. Geniet van een spectaculaire reis door het Lemaire kanaal, met zijn indrukwekkende hoge gletsjers die u, in al hun natuurkracht, volledig ontspannen kunt bekijken vanop het dek. In het Neumeyer kanaal en het Errera kanaal kunt u, in aanvulling op een prachtig berglandschap, ook een fantastische dierenwereld spotten: op de ijsschotsen zitten pinguïns en zeeluipaarden. De MS Roald Amundsen navigeert langs dit majestueuze ijsdecor naar Cuverville. Hier kunt u de grootste, ooit ontdekte, kolonie Ezelspinguïns in actie zien. Daarna keren we terug naar het Argentijnse vasteland.

Dag 13: Dag op zee
Ontspan op het dek of luister naar de spannende lezingen van onze experts aan boord. Er wacht u weldra nog een gevarieerd landschap: de unieke fauna van de Falklands die u na een dag op zee ontdekt.

Dag 14-16: Falkland-eilanden
Niet minder dan vijf van de in totaal 18 pinguïn soorten ter wereld leven hier, met inbegrip van de tweede grootste in zijn soort: de Koningspinguïn. Tijdens uw verblijf in West Point Island, Carcass Island en in de hoofdstad Port Stanley, ervaart u deze grappige diertjes van dichtbij. Ook vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken en kunnen verschillende soorten ganzen, eenden en albatrossen spotten.

Dag 17: Magellaanstraat
Geniet van deze dag op zee van de vreedzame en onbeschrijfelijke stilte en sla alle ervaringen van de voorbije reis op in uw geheugen. Of verdiep u in de geschiedenis, de natuur en cultuur van Antarctica tijdens de lezingen die gegeven worden door het ervaren expeditieteam.

Dag 18: Vlucht terug naar Santiago De Chili
Na aankomst in Punta Arenas is uw zeereis ten einde en neemt u een vlucht naar Santiago De Chili.

Prijzen
PRIJZEN PER PERSOON
Hutcategorie Prijs in € pp Dubbel Single
Polar buitenhut RJ Prijs vanaf € 7.882 € 13.054
Brochureprijs € 10.134 € 16.995
RL Prijs vanaf € 7.882 € 13.054
Brochureprijs € 10.134 € 16.995
RS Prijs vanaf € 8.287 € 13.763
Brochureprijs € 10.674 € 17.941
RR Prijs vanaf € 8.895 € 14.827
Brochureprijs € 11.485 € 19.359
Arctic buitenhut superior TT Prijs vanaf € 9.571 € 16.010
Brochureprijs € 12.386 € 20.936
XY Prijs vanaf € 10.584 € 17.783
Brochureprijs € 13.737 € 23.300
XT Prijs vanaf € 10.584 € 17.783
Brochureprijs €13.737 € 23.300
Expeditie suites MF Prijs vanaf € 10.922 € 20.823
Brochureprijs € 14.187 € 27.354
ME Prijs vanaf € 11.598 € 22.174
Brochureprijs € 15.088 € 27.354
MD Prijs vanaf € 13.287 € 25.552
Brochureprijs € 17.340 € 33.659
MC Prijs vanaf € 14.976 € 28.930
Brochureprijs € 19.592 € 38.163
MB Prijs vanaf € 14.976 € 28.930
Brochureprijs € 19.592 € 38.163
MA Prijs vanaf € 20.549 € 40.077
Brochureprijs € 27.024 € 53.026
Prijs vanaf geldig voor een beperkt contingent. Is het contingent uitgeput, geldt de actuele dagprijs.

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
 • Vlucht van Santiago de Chile naar Punta Arenas en terug
 • Luchthaven- en veiligheidstaks
 • 1 × overnachting/ontbijt in Santiago de Chile
 • Verkenningstocht Punta Arenas
 • Transfers in Santiago de Chile en Punta Arenas (incl. excursie)
 • Landingen met poolcirkelboten en activiteiten aan boord en aan land
 • Ervaren Duits-/Engelstalig expeditieteam, dat ook voordrachten houdt en landingen/activiteiten begeleidt
 • Wind- en regenbestendige jas
 • Thee en koffie aan boord

Niet inbegrepen

 • Aan- en afreispakket naar Santiago de Chile (zie PROMO!!!)
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen

 • Prijzen per persoon
 • Laarzenverhuur aan boord
 • Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden
 • Wijzigingen aan het programma zijn expliciet voorbehouden
 • Rolstoelen kunnen niet worden meegenomen tijdens het in- en uitstappen van de poolcirkelboten
 • Landing Kaap Hoorn afhankelijk van het weer. Indien een tweede poging onmogelijk blijkt, gaan we in Puerto Williams aan land.

Activiteiten en optionele excursies:

 • Extra activiteiten, die tijdens de reis aangeboden worden, kunnen aan boord of op voorhand tegen betaling geboekt worden.
Dekplan Roald Amundsen

KAJUITTYPES
Hutcategorie Grootte Beschrijving
Polar buitenhut RJ 20 m² Kajuit met belemmerd uitzicht. Ruime kajuit met raam, verplaatsbare bedden (twin/dubbel), uitzicht geblokkeerd door reddingsboot, tv.
RL 22 m² Kajuit op middelste dekken met patrijspoort. Ruime kajuiten, verplaatsbare bedden (twin/dubbel), tv.
RS 17 m² Kajuit op de middelste dekken. Tweepersoonsbed, tv.
RR 19-23 m² Grotere kajuit op de middelste dekken. De meeste 20 m², verplaatsbare bedden (twin/dubbel), sommige met slaapbank, tv.
Arctic buitenhut superior TT 27 m² Grote kajuit zonder balkon. Middendekken, verplaatsbare bedden (twin/dubbel), slaapbank, tv, voorzieningenpakket, waterkoker, thee en koffie.
XY 19 m² Toegankelijke kajuit met balkon. Hoog dek, breed balkon, tweepersoonsbed, tv, faciliteitenpakket, waterkoker, thee en koffie.
XT 15-19 m² Kajuit op een hoog dek met balkon. Ruime kajuiten, verschillende groottes, tweepersoonsbed of verplaatsbare bedden (twin/dubbel), sommige met slaapbank, tv, faciliteitenpakket, waterkoker, thee en koffie.
Expeditie suites MF 22 m² Hoekkajuit met grote ramen. Verplaatsbare bedden (twin/dubbel), tv, minibar, faciliteitenpakket, badjas, waterkoker, thee en koffie, espressomachine. Zonder balkon.
ME 20-28 m² Suite met eigen balkon, verschillende groottes, verplaatsbare bedden (twin/dubbel), sommige met slaapbank, tv, minibar, faciliteitenpakket, badjas, waterkoker, thee en koffie, espressomachine.
MD 35 m² Grote hoeksuite met eigen balkon, verplaatsbare bedden (twin/dubbel), slaapbank, tv, minibar, faciliteitenpakket, badjas, waterkoker, espressomachine. Geschikt voor rolstoelgebruikers.
MC 20-30 m² Hoeksuite met eigen balkon en jacuzzi. Verschillende groottes, grote ramen, verplaatsbare bedden (twin/dubbel), sommige met sofa, tv, minibar, faciliteitenpakket, badjas, waterkoker, thee en koffie, espressomachine.
MB 44 m² Extra grote hoeksuite zonder balkon. Suite met slaapbank, verplaatsbare bedden (twin/dubbel), grote ramen, tv, minibar, faciliteitenpakket, badjas, waterkoker, thee en koffie, espressomachine.
MA 46-48 m² Extra grote hoeksuite met eigen balkon. Het zijn de meest ruime kajuiten van het schip met grote ramen, verplaatsbare bedden (twin/dubbel), slaapbank, tv, minibar, faciliteitenpakket, badjas, waterkoker, koffie en thee, espressomachine.

Informatie

AFREIZEN: 09.11, 25.11 en 11.12.2018
DUUR: 18 dagen / 17 nachten (zonder vluchtdagen)
PRIJS: Vanaf € 7.882 pp
ACCOMMODATIE: Exploratieschip MS Roald Amundsen
FORMULE: Volpension tijdens zeereis
REISCODE: CENAMANT1802/1803/1804

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • BELANGRIJK! Check hier of er momenteel op deze reis een promotie loopt!
 • Voor deze reis is een internationaal paspoort vereist.

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact