Lapland blokhutverblijf

Info
Lapland-blokhutverblijf

Kittila

Met dit blokhutverblijf in Äkäslompolo wordt uw winterdroom werkelijkheid. Deze populaire wintersportplaats is een ideaal uitgangspunt voor een spannende vakantie in het verre noorden en een verblijf te midden van de Lapse natuur. Een blokhutverblijf in Äkäslompolo is de Lapland reis waar we fier op zijn ze te kunnen aanbieden. Dit pakket omvat een vlucht, transfers en een 8-daags verblijf in idyllische blokhutten: geen vakantieparken of hotels, maar een rasechte, typisch Lapse blokhut. We zijn er van overtuigd dat u met deze reis prijs/kwaliteit de beste keuze maakt!

Hoogtepunten op deze reis:

 • Verblijf in een charmante, Finse blokhut
 • Genieten van rust en stilte in een winters landschap
 • Uitstekende excursies
 • Langlaufs en sneeuwraketten gratis ter beschikking!
Dag per dag

We leggen hieronder praktisch uit hoe dit Lapland blokhutverblijf in zijn werk gaat.

Zondag: Vlucht naar Kittilä en transfer naar uw blokhut
In de vroege ochtend vertrekt uw rechtstreekse vlucht naar Lapland. We voorzien een transfer naar het dorpje waar u de bagage kan achterlaten bij het kantoor van de lokale organisatie. Ga al eens op verkenning of ga al inkopen doen. Om 16u is uw blokhut beschikbaar en voorzien we een korte transfer naar daar.

Zondag tot zondag: Ontdek Lapland!
Dompel uzelf onder in de magie van winters Lapland. U verblijf een weekje in een echt Finse blokhut vlakbij Yllas Nationaal Park. U krijgt gratis sneeuwschoenen en langlaufski’s (geschikt voor beginners – op te pikken aan de receptie van het plaatselijke excursiebedrijf) ter beschikking en kan hiermee gemakkelijk de regio rond het dorp verkennen.

Wie houdt van snelheid kan een optionele excursie maken met een sneeuwscooter naar de hoogste berg in de regio: Yllas Tunturi. Veel andere activiteiten zoals een hondensledetocht of een bezoek aan de rendierboerderij kan u optioneel boeken bij dit pakket. Het uitgebreide assortiment is te vinden onder het tabblad “Excursies”. We formuleren een antwoord op de meest praktische vragen over dit blokhutverblijf onder het tabblad “Praktisch”.

Zondag: Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel
Na een weekje genieten is het tijd om afscheid te nemen van uw verblijfplaats. U wordt om 10u aan uw blokhut opgepikt voor een transfer naar de luchthaven. Indien uw vlucht pas na 12u30 vertrekt, wordt u eerst naar het kantoor van Destination Lapland gebracht en daarna wordt u 2u30 voor het vertrek van de vlucht naar de luchthaven gebracht. Rechtstreekse vlucht van Kittilä naar Brussel (met korte tussenlanding in Tromsø).

Prijzen
PRIJZEN (PER PERSOON) EN VERTREKDATA
BEZETTING 07.01.18
14.01.18
21.01.18
28.01.18 04.02.18

VOLZET

11.02.18

VOLZET

18.02.18
25.02.18
04.03.18
1 persoon in een blokhut met 1 slaapkamer € 1.395 € 1.450 € 1.720 € 1.795 € 1.920
2 pers. in een blokhut met 1 slaapkamer € 1.020 € 1.075 € 1.220 € 1.295 € 1.295
2 pers. in een blokhut met 2 slaapkamers € 1.195 € 1.250 € 1.420 € 1.495 € 1.425
3 pers. in een blokhut met 2 slaapkamers € 1.020 € 1.070 € 1.180 € 1.265 € 1.180
4 pers. in een blokhut met 2 slaapkamers € 895 € 975 € 1.070 € 1.150 € 1.060
5 pers. in een blokhut met 3 slaapkamers Op aanvraag Op aanvraag Op aanvraag € 1.130 Op aanvraag
6 pers. in een blokhut met 3 slaapkamers Op aanvraag Op aanvraag Op aanvraag € 1.075 Op aanvraag
Kinderen tot en met 12 jaar krijgen € 35 korting op bovenvermelde prijzen.
Prijs voor een baby (jonger dan 2 jaar): € 110.

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse vluchten Brussel – Kittilä – Brussel (zie vluchtschema)
 • Luchthaventaksen
 • Nodige transfers
 • Verblijf van 7 nachten in de gekozen accommodatie
  • Bed- en badlinnen
  • Eindschoonmaak
  • Hele week gratis sneeuwraketten, langlauflatten en langlaufschoenen
  • Alle nutsvoorzieningen, hout en lokale taksen
 • Engelstalige gidsen tijdens de excursies
 • BTW

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info
 • Optionele excursies

Opmerkingen:

 • Grotere blokhutten op aanvraag.
  Kinderen t.e.m. 12 jaar krijgen € 35 korting op de vermelde prijzen.
 • Voor een baby wordt geen stoel voorzien op de vlucht. In de prijs voor de baby is ook geen bagage inbegrepen. Ter plaatse wordt wel een babybed en een babystoel voorzien. Reizen met erg jonge kinderen kan zeker, maar contacteer ons indien u hier vragen over heeft!
 • U kan uw eigen skimateriaal gratis meenemen. Dit dient u bij boeking te vermelden, want het aantal is beperkt.
 • Reserveer uw excursies vooraf meteen bij boeking! De kans is heel groot dat er ter plaatse bepaalde excursies niet meer mogelijk zijn!
 • Bij een excursie met sneeuwscooter is er een verzekering van de sneeuwscooter met franchise inbegrepen (geldig rijbewijs noodzakelijk).
 • U krijgt van Nordic bij uw reisdocumenten een heel uitgebreide bundel met info en tips over fotografie, noorderlicht, …
Vluchten
VLUCHTEN HEEN VLUCHTEN TERUG
Zondag 07.01.18 Brussel – Kittilä Vertrek: 07u00
Aankomst: 13u35
(rechtstreekse vlucht met tussenlanding*)
Zondag 14.01.18  Kittilä – Brussel Vertrek: 14u25
Aankomst: 16u30
(rechtstreekse vlucht)
Zondag 14.01.18 tot en met zondag 04.03.18 Brussel – Kittilä Vertrek: 07u00
Aankomst: 11u05
(rechtstreekse vlucht )
Zondag 21.01.18 tot en met zondag 11.03.18 Kittilä – Brussel Vertrek: 11u55
Aankomst: 16u30
(rechtstreekse vlucht met tussenlanding*)

Rechtstreeks vliegen naar boven de poolcirkel!

Deze reis is inclusief een rechtstreekse vlucht van Brussel naar Kittilä in Fins Lapland. Nordic is de enige tour operator in België waarmee u rechtstreeks kan vliegen naar zowel Fins als Noors Lapland!

Deze rechtstreekse vlucht heeft enkele voordelen die we u graag meegeven:

 • U vliegt voordelig en comfortabel
 • U vertrekt in de ochtend in Brussel en rond de middag reeds op uw eindbestemming zodat uw vakantie nog diezelfde dag start!
 • Om terug te keren vertrekt u na de middag en in de vooravond staat u al terug in Brussel
 • U vermijdt een overstap in Helsinki met mogelijks lange wachttijden
 • Wij kunnen de reizen met een rechtstreekse vlucht meteen bevestigen na boeking.

Praktisch

 • Gratis 20 kg ruimbagage en 5 kg handbagage
 • *U heeft een korte tussenlanding in Tromsø (u verlaat tijdens deze stop het vliegtuig niet)

In samenwerking met Interreg NORD – Een project van de Europese Unie.

Blokhutten

Beschrijving van de blokhutten: ver weg van het dagelijks leven, maar toch dicht genoeg bij alle nodige faciliteiten.

Blokhut met één slaapkamer (40 tot 50 m²): deze charmante blokhutten zijn gelegen in de bossen van Äkäslompolo. De blokhutten bestaan ​​uit een woon-en eetkamer met open haard en slaapgedeelte en een aparte slaapkamer. De keuken is volledig ingericht met fornuis, oven, koelkast, broodrooster, koffiezetapparaat, magnetron, oven en vaatwasser. Faciliteiten: sauna, douche, toilet, radio/cd-speler.

Blokhut met twee slaapkamers (50 tot 65m²): voor wie liever meer ruimte heeft. Hier hebt u twee aparte slaapkamers en met een maximum van zes personen voldoende ruimte. De keuken is volledig ingericht met fornuis, oven, koelkast, broodrooster, koffiezetapparaat, magnetron, oven en vaatwasser. Faciliteiten: sauna, douche, toilet, radio/cd-speler.

Blokhut met drie slaapkamers (65m² en groter): 3 aparte slaapkamers, maximum zes tot acht personen en voldoende ruimte. De keuken is volledig ingericht met fornuis, oven, koelkast, broodrooster, koffiezetapparaat, magnetron, oven en vaatwasser. Faciliteiten: sauna, douche, toilet, radio/cd-speler.

Grotere blokhutten op aanvraag.

Lapland-Blokhutverblijf-foto-3

Praktisch

Welke blokhut heb ik juist?
U heeft steeds de keuze uit een blokhut met 1, 2 of 3 slaapkamers, dit bepaalt de prijs maar ook de grootte van de blokhut. Grotere blokhutten met meer dan 3 slaapkamers zijn op aanvraag. Ter plaatse weet u welke blokhut u ter beschikking heeft. Alle blokhutten liggen nabij het dorp op maximum 2 km verwijderd van het centrum van Äkäslompolo. U kan gerust zijn over de standaard van de blokhutten. Wij hebben ze zelf gezien en goedgekeurd. Alle blokhutten hebben een sauna, vaatwas, kachel en wasmachine.

Wanneer kan ik in- en uitchecken?
De hutten zijn beschikbaar vanaf 16.00 uur op de dag van aankomst tot 10.00 uur op de dag van vertrek. De openingstijden van het centrale kantoor vindt u hieronder:

 • Weken 48-17: ma-vr 09u00 – 17u00, za 12u00-20u00, zon 12u00 – 18u00

Wij verwittigen onze lokale contactpersoon indien u buiten de openingstijden arriveert, om ook de overdracht van de sleutels te regelen.

Wat is inclusief?
De huur van de woning is inclusief alle nutsvoorzieningen, hout, beddengoed (1x per week), schoonmaak en lokale taksen.Toiletpapier en wasmiddel dient u zelf mee te brengen. U verblijft op basis van logies, dus koken doet u zelf (of u kunt gaan eten op restaurant in het dorp).

UNIEK BIJ NORDIC: u heeft de hele week sneeuwschoenen en langlaufski’s (geschikt voor beginners) ter beschikking.

Waar krijg ik de sleutel overhandigd?
Indien u deze reis maakt met een huurwagen dan kan u de sleutels van uw blokhut bekomen in het kantoor van onze lokale partner. Bij het ontvangen van de sleutels, dient u de algemene voorwaarden van reservering en de instructies omtrent het verblijf te ontvangen. De sleutels moeten worden teruggebracht naar het kantoor op de dag van vertrek. Buiten de kantooruren kunnen de sleutels worden gedropt in de brievenbus van het kantoor. Indien u deze reis maakt zonder huurwagen, dan werden voor u transfers voorzien tussen de luchthaven en accommodatie en wordt de sleutel u op de dag van aankomst overhandigd door de taxichauffeur tijdens de transfer naar de blokhut. Op de dag van vertrek zal de taxichauffeur eerst stoppen bij het kantoor van onze lokale partner, zodat u hier de sleutels kan afgeven alvorens u naar de luchthaven wordt gebracht. Bij aankomst in de blokhut, controleert u of alles in orde is. Bij merkbare beschadigingen contacteert u onmiddellijk het kantoor.

Hoe verlaat u de blokhut?
Zorg ervoor dat het beddengoed wordt verzameld op een centrale plaats in de blokhut. Het vuilnis brengt u naar buiten, de vaatwas wordt leeg gemaakt, evenals de koelkast. Bij het verlaten, moet u controleren of al uw spullen werden ingepakt en u niets achterlaat.

Waar en hoe kan ik inkopen doen?
De blokhutten liggen op max. 2,5km van de winkel. Gemiddeld bevindt uw blokhut zich op minder dan 1km van de supermarkt. Om inkopen te doen, zijn er verschillende opties:

 • Na een excursie kan u te voet naar de supermarkt en kan u een taxi bellen om u naar uw blokhut te brengen.
 • U kan vanuit uw blokhut een taxi bellen om u naar de supermarkt en terug te brengen. De kosten hiervan vallen mee.
 • Meestal gaan klanten echter op eigen houtje naar de supermarkt, te voet, met de langlauflatten of sneeuwschoenen. Het duurt 10 à 20 minuten, maar na een excursie of gewoon als frisse uitstap is dit zeker een aan te raden ontspanning.

Hoe worden transfers naar en van excursies geregeld?
Activiteiten tijdens uw verblijf kunnen vooraf gereserveerd worden of direct ter plaatse op het kantoor. U doet er goed aan zo veel mogelijk activiteiten op voorhand te boeken (omwille van beschikbaarheid). Indien u ter plaatse geen huurwagen heeft, stelt u zich wellicht de vraag hoe u dan naar de start van de excursies gebracht wordt. Dat is heel eenvoudig: ter plaatse krijgt een plan met een opstapplaats op gemarkeerd. De zogenaamde “safaristop”. Daar moet u telkens op het opgegeven tijdstip aanwezig zijn en zo heeft u een transfer naar het centrale safarihuis (dit is hetzelfde kantoor als waar u de sleutel ophaalt). U wordt na de excursie ook terug afgezet op de “safaristop”. Deze stops zijn slechts enkele minuutjes wandelen van uw blokhut.

Excursies

U kan hieronder een keuze maken uit activiteiten van Äkäslompolo op maat. Hou rekening met onderstaande info:

 • Sneeuwscootersafari’s: Alle sneeuwscootersafari’s zijn inclusief thermische kleding, gidsdiensten, brandstof, verzekering (eigen risico maximaal € 850), onderhoud en btw. Elke sneeuwscooter wordt gedeeld door 2 gasten die om de beurt rijden. De bestuurder van een sneeuwscooter moet tenminste 16 jaar oud zijn en over een geldig rijbewijs voor een wagen beschikken. Kinderen jonger dan 14 jaar rijden ALTIJD mee in een slede. Kinderen tussen 4 en 14 jaar krijgen 50% korting wanneer ze meerijden in de slede. Kinderen jonger dan 4 jaar rijden gratis mee.
  • Opgelet: indien u met een oneven volwassen aantal personen reist, dient u steeds voor 1 persoon een single supplement te betalen!
 • Huskysafari’s: om uw eigen team husky’s te besturen, moet u minimum 18 jaar zijn. Kinderen tussen 4 en 12 jaar krijgen 25% korting. Kinderen jonger dan 4 jaar rijden gratis mee. Kinderen jonger dan 6 worden niet toegelaten op de langere trips. Deelnemers van dagtochten of meerdaagse tochten dienen minstens 18 jaar te zijn.
  • Opgelet: indien u met een oneven volwassene aantal personen reist, dient u steeds voor 1 persoon een single supplement te betalen!
 • Paardrijsafari’s: de minimum leeftijd om te paardrijden is 12 jaar. Deelnemers die paard willen rijden mogen niet zwaarder zijn dan 100kg. Kinderen tussen 4 en 10 jaar krijgen 50% korting.
 • Een dag op de rendierboerderij: Kinderen tussen 4 en 14 jaar krijgen 50% korting en kinderen jonger dan 4 jaar nemen gratis deel.
 • Onder voorbehoud van wijzigingen door weersomstandigheden of uit veiligheidsoverwegingen voor de deelnemers.
 • Minimum 4 deelnemers, tenzij anders vermeld.
 • Excursies beschikbaar van 11.12.17 tot 30.04.18
ÄKÄSLOMPOLO – EXCURSIES
Naam Omschrijving Dagen Duur Prijs dubbel Prijs single Prijs kind
SNEEUWSCOOTERSAFARI’S
EXCAKA01

Familiesafari met sneeuwscooter

Een sneeuwscooter besturen is niet moeilijk. U raakt er gemakkelijk door gefascineerd, net als door alles wat u tijdens de safari zal tegenkomen. Deze safari is geschikt voor beginners en families. Instructies en aangepaste kledij (thermisch pak, laarzen, handschoenen en helm) worden voorzien. di, do 13-15u (20km) € 90 € 126 € 45
EXCAKA02

Noorderlichtsafari met sneeuwscooter

Het Noorderlicht laat zich bewonderen in de Arctische regio’s, op donkere nachten. Tijdens de safari houden we halt voor een warm drankje bij een open vuur. Mocht het Noorderlicht niet te zien zijn, dan kunnen we nog steeds genieten van het mooie landschap en luisteren we naar de gids die ons oude verhalen en beweringen vertelt over het Noorderlicht. di, do 11.12.17 – 18.02.18: 18-20u

19.02.18 – 30.04.18: 19u30-21u30

€ 115 € 165 € 57,5
EXCAKA03

Op de top van de Ylläs

Nadat we onze outfit veranderd hebben en de rij-instructies gekregen hebben, starten we ons avontuur. We rijden rond de Ylläs fell en tot op de top ervan. Ylläs fell is de hoogste (719m) van de zeven bergen in het Ylläs gebied. Terwijl we genieten van een tas koffie op de berg, kunnen we het mooie landschap bewonderen.

Deze sneeuwscootersafari is iets vermoeiender door de duur en het landschap.

di, do, za 9u30-12u30 (35km) € 129 € 187 /
EXCAKA04

IJsvissafari

Na een sneeuwscooterrit naar een bevroren meer, kan u de traditionele manier van wintervissen – door een gat in het ijs – meemaken. U kan ook zien hoe er wordt gevist met een net. De gids zal u een soeplunch aanbieden. Misschien bent u bij de gelukkigen en kan u zelf gevangen vis klaarmaken en opeten. Het wordt een ontspannende dag, tijdens dewelke u de geheimen van het ijsvissen leert. ma, wo 10-15u (25-35km) € 156 € 217 € 78
EXCAKA05

Wilderniskamp Aavajärvi

Deze excursie geeft u de kans om even te ontsnappen aan de dagelijkse routine. We nemen u mee doorheen de Lapse natuur om van het prachtige landschap te genieten. Tijdens de safari gaan we over open vlaktes, volgen de sneeuwscooter sporen, om na een tijdje in de bossen terecht te komen. Op onze middagstop, Aavajärvi kota, zal de gids u een wildernislunch, bereid over een open vuur, aanbieden. Nadien rijden we tot op de berg Kuertunturi, van waaraf we een fantastisch zicht hebben over het dorp Äkäslompolo.

Deze sneeuwscootersafari is iets vermoeiender door de duur en het landschap.

ma, wo, vr 12-16u/17u (55km) € 158 € 225 /
EXCAKA06

Canyon belevenis

Tijdens deze trip zal u de kracht van het water kunnen waarnemen, als resultaat van het gesmolten ijs na de laatste IJstijd. Met sneeuwscooters rijden we naar Pakasaivo Gorge Lake, ook gekend als de ‘Lapse Hel’, een plaats waar oude Sami’s aanbeden worden. We maken een wandeling rond het diepe meer. Koffie en een maaltijd worden geserveerd in een tipi.

Deze sneeuwscootersafari is iets vermoeiender door de duur en het landschap.

vr 10-15u (65km) € 180 € 252 /
EXCAKA07

Sneeuwscootertocht naar Lainio Snow Village

Deze sneeuwscootersafari neemt ons mee door de bossen naar een winter wonderland, Lainio Snow Village. In het dorp krijgt u het Sneeuwhotel te zien. Het hotel beschikt over hotelkamers en suites, Europa’s grootse sneeuwbar, speelplaats voor de kinderen, sneeuw- en ijssculpturen. De gids neemt u ook mee naar de charmante kapel, naast het sneeuwgebouw. Na de rondleiding genieten we van een soeplunch in het gezellige wildernis restaurant Lainio Krouvi. Alvorens we de excursie starten, wordt u uitgerust met warme kledij (overal, laarzen en helm). De gids voorziet ons van de nodige instructies voor het rijden met de sneeuwscooter.

Deze sneeuwscootersafari is iets vermoeiender door de duur en het landschap.

di 11-16u (65km) € 199 € 282 /
SAFARI’S MET DIEREN
EXCAKA08

Husky Safari halve dag

Neem deel aan deze husky safari en geniet van de slederit te midden van de Arctische natuur. We ontmoeten de enthousiaste husky’s en de gids geeft ons instructies over hoe u een tocht maakt met de hondenslede. Nadien vertrekken we met ons husky-team en rijden we door met sneeuw bedekte bossen en over open vlaktes. Halfweg stoppen we om een kampvuur te maken, worstjes te grillen en een warm drankje te nuttigen.

Tijdens deze safari kan er enkel gebruik gemaakt worden van gedeelde sleeën.

wo, vr wo: 9-13u/13u30

vr: 13u30-17u30/18u

(25km)

€ 214 / € 160,5
EXCAKA09

Bezoek aan de huskyboerderij en sledesafari

Op onze bestemming, de Ylläs Husky Farm, zal de huskygids ons honderd Alaskaanse en Siberische husky’s voorstellen en krijgen we instructies over het rijden met de huskyslede. Daarna zijn we klaar voor de huskysledesafari. Elke deelnemer (+18j) krijgt de kans om de slede te besturen. Na de trip drinken we iets warms en eten we koekjes in een Lapse tipi, samen met de mensen van de huskyboerderij.

De huskysledes worden altijd gedeeld.

ma, wo ma: 10u30-13u

wo: 13u30-16u

(9km)

€ 156 / € 117
EXCAKA10

Sneeuwscootertocht en huskysafari

Tijdens deze safari rijden we met de sneeuwscooter naar de Ylläs Husky Farm, gelegen op 15km van Äkäslompolo. Op de boerderij ontmoeten we onze huskygids, die ons de husky’s zal voorstellen en ons instructies zal geven voor het rijden met de huskyslede. Daarna zijn we klaar voor een safari van 5km. Elke deelnemer krijgt de kans om de slede te besturen. Na de trip drinken we koffie in een Lapse tipi met de mensen van de husky boerderij.

De huskysledes worden altijd gedeeld.

Op aanvraag en min. 4 personen Op aanvraag

Duur: 3 à 4u (2x 15km met de scooter en 5km met de slede)

€ 187 € 224 € 140,25
EXCAKA11

23 km Go Green National Park Husky Safari

Het unieke landschap van Ylläs is iets om te koesteren. Het speciale aan deze safari is dat we het Nationaal Park doorkruisen. Deze onvergetelijke ervaring start bij de huskyboerderij, waar we de honden zullen ontmoeten en instructies krijgen over het rijden met de hondenslede. Nadien rijden we met de hondenslede door met sneeuw bedekte bossen en over open vlaktes. Halfweg stoppen we om een kampvuur te maken, bakken we worstjes en nuttigen een warm drankje. Tijdens deze safari worden geen sneeuwscooters gebruikt, ook de gidsen rijden met huskysledes. di 9u30-14u/14u30

(23km)

€ 260 € 338 /
EXCAKA12

Husky Safari naar de Snow Village

De safari start aan de husky boerderij, nadat we de honden ontmoet hebben en rij-instructies gekregen hebben. We rijden 5km met de huskysledes naar Lainio Snow Village. Snow Village is een echt meesterwerk van ijs- en sneeuwkunst met hotelkamers en suites, sneeuwbar en sneeuwsculpturen. Na een soeplunch in het Snow Village restaurant, zijn we klaar om met de huskysledes door de besneeuwde bossen terug naar de husky boerderij te rijden.

De soeplunch en het toegangsticket tot Snow Village zijn inbegrepen.

Op aanvraag en min. 4 personen Op aanvraag

Duur: 4u (2x 5km)

€ 216 € 295 € 162
EXCAKA13

16 km Go Green National Park Husky Safari

Het unieke landschap van Ylläs is iets om te koesteren. Het speciale aan deze safari is dat we het Nationaal Park doorkruisen. Deze onvergetelijke ervaring start bij de husky boerderij, waar we de honden zullen ontmoeten en instructies krijgen over het rijden met de hondenslede. Nadien rijden we met de hondenslede door met sneeuw bedekte bossen en over open vlaktes. Halfweg stoppen we om een kampvuur te maken, bakken we worstjes en nuttigen een warm drankje. Tijdens deze safari worden geen sneeuwscooters gebruikt, ook de gidsen rijden met huskysledes. ma

woe en do

ma: 9u30-13u30/14u + 12u30-16u30/17u

wo, do: 9u30-13u30/14u

(16km)

€ 216 € 292 /
EXCAKA15

Dag op een rendier boerderij

Een Samische rendierherder en zijn familie stellen u het dagelijkse leven op een rendierboerderij voor en geven wat historische achtergrond mee. Tijdens het bezoek aan de boerderij kan u dicht bij de dieren komen en hebt u ook de mogelijkheid om hen te voederen. U kan wat opwarmen bij het kampvuur met koffie en koekjes. We proberen ook te achterhalen hoe we een lasso moeten gooien. Het bezoek aan de rendierboerderij omvat eveneens een rit in de slede. Een tocht van 1km neemt u mee door besneeuwde bossen. We bezoeken nog de rendier galerij, zijnde een museum en een kunstgalerij. Het oudste gebouw van de Sami’s, een oude houten verwarmde log cabin, is meer dan 200 jaar oud. Er worden gereedschappen, meubels en kleding tentoongesteld.

De soeplunch is inbegrepen.

di, do, vr 10-14u30

(bustransfer van 70km, sledetocht 1km)

€ 149 / € 74,5
EXCAKA17

Paardentrektocht door de stille natuur

Geniet van de rustige Finse natuur tijdens een paardrijtocht. Nadat we vertrouwd geraakt zijn met de paarden, rijden we op de paarden door het bos naar het kampvuur. Koffiestop aan een kampvuurtje.

GESCHIKT VOOR BEGINNERS. Minimum leeftijd: 12 jaar.

Bezoek aan de Konijänkä Zoo, een boederij met 200 dieren, is inbegrepen.

di, vr 11-13u30/14u / € 130 /
EXCAKA31

Sledetocht met paarden

Neem plaats in de slede en geniet van de omgeving waardoor het paard u meeneemt. Na een korte koffiestop kan u een bezoek brengen aan Konijänkä Zoo, een boederij met 200 dieren.

De ideale excursie voor gezinnen met kinderen!

De kindprijs geldt voor kinderen van 2 tot 10 jaar.

wo 14u30-16u30 / € 71 € 44
SNEEUWSCHOEN- EN SKISAFARI’S
EXCAKA22

Cross Country Ski School

Langlaufen is de populairste wintersport in Finland. De skipistes zijn gevarieerd met voldoende afdalingen. Het meer van Äkäslompolo is uiterst geschikt voor beginnende langlaufers. Lessen enkel op aanvraag. ma 9u30-11u/11u30

13u-14u30/15u

/ € 44 € 22
EXCAKA18

Sneeuwschoensafari

Sneeuwschoenwandelen opent een nieuwe wereld van plezier. Deze “schoenen” brengen u veilig door het met sneeuw bedekte platteland. Het enige wat u hoeft te doen, is blijven wandelen. za 15-17u / € 45 € 22,5
EXCAKA19

Noorderlichtsafari met sneeuwschoenen

Tijdens deze safari trekken we de wildernis in met onze sneeuwschoenen om het Noorderlicht te aanschouwen. We houden halt voor een warm drankje bij het kampvuur. Mochten we het Noorderlicht niet kunnen zien, dan kunnen we nog altijd genieten van de stilte van de natuur en de mooie omgeving rondom ons. De gids zal ons interessante verhalen vertellen over het Noorderlicht en de overtuigingen die de mensen vroeger hadden over dit magisch lichtspektakel. zo, ma, di, wo 11.12.17 -18.02.18: 18u30-21u

19.02.18 – 30.04.18: 20u-22u30

/ € 53 € 26,5
EXCAKA20

Sneeuwschoentrip naar de top van Kellostapuli

Geniet van de wilde, onaangetaste natuur en mooie omgeving van de Ylläs bergen. Deze trip neemt ons mee naar een kleine canyon, bossen en de top van de Kellostapuli. Met de sneeuwschoenen wandelen geeft u het mooiste zicht op de natuur, wildernis en stilte.

Op onze terugweg picknicken we in een wildernishut aan een kampvuur.

do 11-15u / € 64 € 32
EXCAKA21

Sneeuwschoenwandelen naar de berg Kuertunturi

De gids neemt ons mee op de Kuerberg, waar we kunnen genieten van een fantastisch zicht over de andere bergen van Äkäslompolo. We kunnen ook perfect de open vlaktes van de Arctische taiga aanschouwen. De gids zal u een warm drankje en iets kleins om te eten aanbieden. di 11-14u / € 59 € 29,5
EXCAKA24

Pro Sneeuwschoen Safari naar Tahkokuru

Tahkokuru biedt een fantastisch uitzicht over het landschap van Ylläs. We klimmen over de Kesänki en picknicken bij een vuur in Tahkokuru.

Tijdens de safari leren we over de natuur van Lapland. Deze sneeuwschoensafari is iets vermoeiender door zowel de lengte ervan als het landschap. Een goede fysieke conditie is aan te raden.

vr 11-15u / € 69 € 34,5
EXCAKA14

Op zoek naar noorderlicht in Peurakaltio

Korte transfer (15 minuten) naar het nationale park. U bindt de sneeuwschoenen aan voor een wandeling naar de top van Äkäskero. Dit is een quasi perfecte locatie om noorderlicht te spotten! Ook al het noorderlicht zich niet zou tonen, is dit een prachtige wandeling. De tocht naar beneden gaat een pak sneller. In het cafeetje kan u opwarmen met koffie, thee en koekjes. Transfer terug naar het dorp. do 18-21u30 / € 69 € 34,5
ANDERE
EXCAKA27

Bezoek het Lainio sneeuwdorp

Bezoek aan het witte winterwonderland ‘Lainio Snow Village’. Het is een echt meesterwerk aan ijs- en sneeuwkunst. Tijdens de rondleiding krijgt u een goed beeld van de vaardigheden die het “sneeuwbouwen” met zich meebrengt. Het Snow Hotel beschikt over besneeuwde hotelkamers en suites, sneeuwbar, sneeuwsculpturen en ijskunst. De gids zal u interessante verhalen vertellen over hoe dit dorp, volledig uit sneeuw, gebouwd werd. Nadat we het sneeuwdorp bewonderd hebben, genieten we van een smaakvolle soep in het gezellige Lainio restaurant.
Busrit, inkom en soeplunch incl.
do 11u – 14u (2u in het sneeuwdorp) / € 85 € 59
EXCAKA23

Fatbiken

Ontdek de Finse wildernis op een speelse manier! De fatbikes worden elektrisch ondersteund waardoor u ook gemakkelijk bergop geraakt. De gids neemt u mee op speciale trails doorheen de bossen. Onderweg vertelt hij graag meer over de natuur en de dierensporen. Halfweg wordt een pauze ingelast voor een hapje en een drankje.

Het zijn elektrische fatbikes, dus u beschikt best over een gewone fysieke conditie.

Minimum grootte deelnemer: 150cm

wo 10u30-13u30/14u30 (15km) / €169 /
EXCAKA25

Met de fatbike op zoek naar noorderlicht

Korte transfer naar rustige plek ver van het licht van het dorp. Daar vertrekt u met de elektrische fatbikes voor een actieve tocht op zoek naar het noorderlicht. Halfweg wordt een pauze ingelast voor een hapje en een drankje.

Het zijn elektrische fatbikes, dus u beschikt best over een gewone fysieke conditie.

Minimum grootte deelnemer: 150cm

vr 18-21u/22u (15km) / € 169 /

Informatie

AFREIZEN: Elke zondag van 07.01.18 tot 04.03.18
DUUR: 8 dagen / 7 nachten
PRIJS: Vanaf € 895 pp (4 pers.) vluchten incl.!
ACCOMMODATIE: Typische Finse blokhut
FORMULE: Logies
REISCODE: 2 – RVLAPBLO

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Boek voor 10.12.17 en krijg een GRATIS sneeuwscootertocht ter waarde van 90 euro per persoon bij afreis op 7, 14, 21 of 28 januari.
 • U vliegt met een rechtstreekse vlucht Brussel – Kittilä – Brussel!
 • U kan deze reis ook maken tijdens de Kerstvakantie. Klik hier voor meer info.
 • Uniek bij NORDIC: hele week gratis sneeuwraketten, langlauflatten en langlaufschoenen!
 • U kan uw eigen skimateriaal gratis meenemen. Dit dient u bij boeking te vermelden, want het aantal is beperkt.

Blokhut in Akäslompolo: zeer gerieflijk, warm, we voelden er ons meteen thuis, de instructies over het gebruik van houtkachel, sauna, e.d. waren duidelijk.

Fam. Derese

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact