Shortbreak noorderlicht & walvissen – 4 dagen

Info
Tromso-en-omgeving

Shortbreak noorderlicht & walvissen

Een rechtstreekse vlucht van Brussel naar Tromsø brengt u naar het mekka van de fjorden en de bergen. De regio rond Tromsø spreekt tot de verbeelding. Diepblauwe fjorden en besneeuwde bergtoppen domineren hier het landschap.

U logeert hier in de levendige stad Tromsø en heeft meteen een fascinerende walvissafari inclusief! Bovendien hebben wij een uniek en divers aanbod aan activiteiten. U kan er deelnemen aan excursies met de sneeuwscooter, husky’s en rendieren. U kan zelfs op jacht naar het mystieke noorderlicht.

Weet u nog niet wat kopen voor onder de kerstboom? Met deze shortbreak zal u zeker scoren! Vier dagen weg van huis in een compleet andere omgeving in een tophotel. Een fantastische winterbeleving met noorderlicht en walvissen en dit aan een heel betaalbare prijs!

Dag per dag

Zondag: Vlucht Brussel – Tromsø
We voorzien een rechtstreekse vlucht van Brussel naar Tromsø (zie vluchtschema), waarna u uw bagage ophaalt en u naar het centrum wordt gebracht. Hier zal u de komende drie nachten genieten van een prachtig verblijf in het gloednieuwe Clarion Hotel The Edge. ’s Avonds kan u eten in een van de vele heerlijke restaurants in de stad.

Maandag – dinsdag: Walvissafari & noorderlichtexcursie!
Op een van beide dagen voorzien we een walvissafari, met een heel grote kans op het spotten van deze uitzonderlijke en imposante dieren. Van oktober tot februari kan u in de omgeving van Tromsø immers allerlei walvissoorten spotten: bultruggen, orka’s, bruinvissen… De wateren rond Tromsø zijn heel gegeerd bij de walvissen, omdat er veel haringen te vinden zijn. Onze stabiele catamaran neemt u vanuit de haven van Tromsø mee op zoek naar de walvissen. De walvissen komen naar Noorwegen om zich te voeden en om te jagen. Op deze plek zijn ze dus heel wat actiever dan eender waar ter wereld. De gids vertelt u aan boord meer over deze fascinerende dieren.

De rest van de dag heeft u de tijd om de stad in te gaan en kunt u op ontdekking gaan in een van de meest noordelijke steden ter wereld. Tromsø is een heel levendige studentenstad. U vindt er diverse musea, de meest noordelijke brouwerij ter wereld (Mack) en de IJszeekathedraal. De stad is niet heel groot, dus u kan ze heel gemakkelijk te voet verkennen.

Op maandag- of dinsdagavond wordt u opgepikt voor een niet te missen noorderlichtexcursie. Een bus brengt u naar 1 van de 5 basiskampen rond Tromsø. In elk basiskamp is een lokale gids aanwezig en zijn er warme ruimtes, toiletten, thermische overalls en fotostatieven voorzien. U kan ook buiten aan een vuurtje genieten van de omgeving.

Aan de hand van de weers- en noorderlichtvoorspellingen wordt er gekozen naar welk(e) basiskamp(en) er gegaan wordt. Als de weersomstandigheden tijdens de avond zouden wijzigen, wordt er gekeken of er niet beter naar een andere locatie gegaan wordt. We doen er alles aan om u het magische noorderlicht te laten spotten! Er wordt tevens koffie, warme chocomelk en cake voorzien.

Verder is het aan u om uw perfecte dagen in het noorden van Noorwegen te plannen. Neem een kijkje in het tabblad “Excursies” en maak een keuze uit het ruime en gevarieerde aanbod. We geven u graag tips bij het kiezen van extra excursies. U kan in Tromsø bijvoorbeeld deelnemen aan sneeuwschoenwandelingen, hondensledetochten en langlauftochten. Of laat u onderdompelen in de tradities tijdens een bezoek aan de Sami en hun rendieren.

Natuurlijk kan u ook de dag vrijhouden om op ontdekking te gaan doorheen de stad. Breng een bezoek aan het Planetarium of aan Polaria en kom meer te weten over de Arctische wereld. Wandel tot aan de IJszeekathedraal of zelfs tot Fjellheisen. Daar kan u met de kabelbaan de berg op gaan voor een magnifiek uitzicht over de stad en haar omgeving.

Woensdag: Transfer naar de luchthaven en vlucht terug naar Brussel
Vandaag neemt u afscheid van Tromsø en Noors Lapland… We voorzien een transfer naar de luchthaven en een vlucht naar Brussel.

Prijzen
PRIJZEN (PER PERSOON) EN VERTREKDATA
07.01 tot 10.01.17

14.01 tot 17.01.17

21.01 tot 24.01.17

28.01 tot 31.01.17

04.02 tot 07.02.17

2 volw. – dubbel kamer € 995
3 volw. – triple superior kamer € 995
1 volw. – single kamer € 1.195

Inbegrepen:

 • Rechtstreekse vlucht Brussel – Tromsø heen (zie vluchtschema)
 • Lijnvlucht Tromsø – Kopenhagen – Brussel
 • Luchthaventaksen
 • Transfers van en naar de luchthaven
 • 3 nachten verblijf in kamer ontbijt in Tromsø in een van de beste hotel van Tromsø: Clarion The Edge
 • 4-6u durende walvissafari
 • 6-7u durende noorderlichtexcursie
 • Engelstalige gidsen tijdens de excursies

Niet inbegrepen:

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info
 • Optionele excursies
 • Upgrade naar superior kamer met uitzicht in Tromsø: + € 50 per persoon (voor 3 nachten)

Opmerkingen:

 • Volgorde van excursies kan ter plaatse wijzigen. Bij een excursie met sneeuwscooter is er een verzekering van de sneeuwscooter met franchise inbegrepen (geldig rijbewijs noodzakelijk).
 • Reserveer uw excursies meteen bij boeking. De kans is heel groot dat ter plaatse bepaalde excursies niet meer mogelijk zijn!
 • U krijgt van Nordic bij uw reisdocumenten een uitgebreide bundel met info en tips over fotografie, noorderlicht…
Excursies

Optionele excursies in Tromsø

Algemeen

 • U wordt steeds begeleid door ervaren Engelstalige gidsen.

Rendiersledetocht & Samicultuur – RVETOS04

Breng een bezoek aan een Sami nederzetting en maak er kennis met deze fascinerende mensen en hun rendieren. De Sami en hen rendieren wonen al honderden jaren in het noorden van Scandinavië en pas recent begonnen ze met het uitnodigen van gasten in hun kamp.

U krijgt een korte uitleg en neemt plaats in een slede. Geniet van een tochtje van ongeveer 20 à 25 minuten. Achteraf kan u genieten een een typisch Sami-gerecht: bidos of rendiersoep. Deze wordt geserveerd in een ‘gamme’, een houten gebouwtje. Een vegetarische maaltijd is mogelijk (dit dient doorgegeven te worden bij boeking!). U wordt ook uitgenodigd in de ‘lavvu’ (tent) waar u bij een gezellig vuur luistert naar de verhalen. U wordt er ook getrakteerd op een ‘joik’, traditionele Sami liederen.

 • Prijs: € 170 pp / kind 4-12j € 85 pp / kind 0-3j gratis
 • Periode: 01.11.17 tot 15.04.18 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Vertrek: 9u45 (duur: 4 à 5 uur)
 • Inbegrepen: transfers (30 min. enkel), rendiersledetocht (20 à 25 min.), Sami verhalen en Joik, rendiersoep en warm drankje, thermische overall
 • Niet vergeten mee te nemen: warme kledij, winterschoenen, muts en wanten

Langlaufen 3u – RVETOS06

Langlaufen is dé nationale sport van Noorwegen. Deze 3 uur durende excursie is ideaal voor beginners. De tocht gaat over redelijk vlak terrein en voorbereide sporen. U wordt naar het noordelijkste deel van het eiland van Tromsø gebracht, waar u een introductie zal krijgen alvorens van start te gaan. U krijgt uitgebreid uitleg en oefent enkele technieken in. Na wat oefenen trekt u er op uit voor een tochtje. Tussendoor wordt een pauze gehouden met warme dranken en traditionele Noorse cake (Lefse).

 • Prijs: € 110 pp
 • Periode: 01.11.17 tot 31.03.18 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Vertrek: 8u15 of 12u45 (duur: 3 uur)
 • Inbegrepen: transfers (10 min. enkel), huur van de lauglaufs, warme drank en Noorse cake
 • Niet vergeten mee te nemen: warme kledij, winterschoenen, zonnebril, muts en wanten
 • Opmerking: schoenmaat, lengte en gewicht van elke deelnemer moet bij boeking doorgegeven worden!

Sneeuwschoenwandeling 2u – EXCTOS17

Deze sneeuwschoenwandeling is ideaal voor beginners en families met kinderen! Na een korte transfer bindt u de sneeuwschoenen aan en krijgt u de nodige uitleg van de gids. Die neemt u mee op pad voor een rustige wandeling over het eiland. Er wordt regelmatig gestopt voor foto’s en informatie. Tussendoor wordt een pauze gehouden met warme dranken en traditionele Noorse cake (Lefse).

 • Prijs: € 80 pp / kind 4-12j € 55 pp
 • Periode: 01.11.17 tot 31.03.18 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Vertrek: 9u45 (duur: 2 uur)
 • Inbegrepen: transfers (10 min. enkel), huur van de sneeuwschoenen, warme drank en Noorse cake
 • Niet vergeten mee te nemen: warme kledij, winterschoenen, zonnebril, muts en wanten
 • Opmerking: schoenmaat, lengte en gewicht van elke deelnemer moet bij boeking doorgegeven worden!

Huskysafari ochtend – RVETOS03 of RVETOS12

U wordt opgepikt aan Prostneset voor een transfer naar het startpunt van de hondensledetocht (ong. 40min.). Dit bevindt zich in een schitterende vallei net buiten Tromsø met zicht op de Lyngen Alps en enkele ruwe fjorden. Voor anderhalf uur zal dit het panorama zijn waar u samen met de viervoeters door zal sleeën. Op de huskyfarm maakt u kennis met de husky’s en krijgt u uitleg over hoe u de hondenslede moet besturen. 120 enthousiaste husky’s zijn er helemaal klaar voor! Per team van twee zal u om de beurt de slede besturen. Tijdens deze excursie wordt u begeleid door zeer ervaren gidsen. U bestuurt zelf de slede!

 • Prijs: € 185 pp (2 personen per slede) / kind 10-12j € 95 pp – kinderen zitten steeds in de slede!
 • Periode: dagelijks van 15.11.17 tot 15.04.18 (afhankelijk van de sneeuwcondities)
 • Vertrek: 08u15 of 11u15 – afhankelijk van de datum (duur: 4 à 5 uur – hondensledetocht 1,5 uur – 15km)
 • Inbegrepen: transfers met een comfortabele bus, thermische pakken, schoenen en wanten, warme chocomelk, koffie, thee en cake
 • Niet vergeten mee te nemen: warme kledij, muts, sjaal, warme sokken
 • Opmerking: bijna iedereen kan een hondenslede besturen, maar u dient over een goede fysieke conditie te beschikken (af en toe moet u bvb. eens helpen de slede de heuvel op de duwen).
Vluchtschema
VLUCHTEN HEEN VLUCHTEN TERUG
Zondag 07.01.18
Brussel – Tromsø Vertrek: 07u00
Aankomst: 10u45
Woensdag 10.01.18
Tromsø – Kopenhagen – Brussel Vertrek: 11u15
Aankomst: 16u45
Zondag 14, 21 en 28.01.18
Brussel – Tromsø* Vertrek: 07u00
Aankomst: 11u55
Woensdag 17, 24 en 31.01.18 Tromsø – Kopenhagen – Brussel Vertrek: 11u15
Aankomst: 16u45
Zondag 04.02.18
Brussel – Tromsø Vertrek: 07u00
Aankomst: 11u55
Woensdag 07.02.18
Tromsø – Kopenhagen – Brussel Vertrek: 12u45
Aankomst: 18u20

Rechtstreeks vliegen naar boven de poolcirkel!

Deze reis is inclusief een rechtstreekse vlucht van Brussel naar Tromsø in Noors Lapland. Nordic is de enige tour operator in België waarmee u rechtstreeks kan vliegen naar zowel Fins als Noors Lapland!

Deze rechtstreekse vlucht heeft enkele voordelen die we u graag meegeven:

 • U vliegt voordelig en comfortabel.
 • U vertrekt in de ochtend in Brussel en bent ruim voor de middag reeds op uw eindbestemming zodat uw vakantie nog diezelfde dag start!
 • Veel minder kans op verloren bagage omwille van de rechtstreekse vlucht.
 • U vermijdt een overstap en een tussenstop in Oslo met vaak zeer lange wachttijden.
 • Wij kunnen de reizen met een rechtstreekse vlucht meteen bevestigen na boeking.

Praktisch

 • Gratis 20 kg ruimbagage en 6 kg handbagage.
 • *Korte tussenlanding in Kittilä mogelijk (u verlaat tijdens deze stop het vliegtuig niet).

In samenwerking met Interreg NORD – Een project van de Europese Unie.

Accommodatie

Clarion Hotel The Edge

Clarion Hotel The Edge is één van meest recente hotels in de stad Tromsø en telt 290 kamers. Het hotel ligt middenin het centrum vlakbij de kade.
Faciliteiten: restaurant, bar, wifi, skybar (super om noorderlicht te spotten!), fitnessruimte.
Kamers: 290, allemaal met douche en/of bad, strijkijzer, wifi, telefoon, minibar en tv. De standaardkamers hebben geen uitzicht. De superior kamers kijken uit op de stad of de fjord.

Informatie

REISPERIODE 1: 07.01 tot 10.01.18
REISPERIODE 2: 14.01 tot 17.01.18
REISPERIODE 3: 21.01 tot 24.01.18
REISPERIODE 4: 28.01 tot 31.01.18
REISPERIODE 5: 04.02 tot 07.02.18
DUUR: 4 dagen / 3 nachten
PRIJS: Vanaf € 995 pp vluchten incl.
ACCOMMODATIE: Hotelkamer
FORMULE: 3x ontbijt
REISCODE: 2-SBTROMSO

BELANGRIJKE INFORMATIE:

 • Bekijk hier de film van deze reis (Tromsø)
 • 07.01: Nog 4 plaatsen vrij!
 • 14.01: Nog 2 plaatsen vrij!
 • 21.01: Nog 2 plaatsen vrij!
 • 28.01: Nog 4 plaatsen vrij!
 • 04.02: Nog 6 plaatsen vrij!
 • U vliegt met een rechtstreekse vlucht heen en bent al voor de middag in Tromsø!
 • Bijkomende excursies moeten meteen bij boeking besteld worden.
 • Opgelet: beperkt aantal plaatsen!
 • Deze reis kan ook een dagje langer, van woensdag tot zondag. Klik hier voor meer info!

Snel meer info over deze reis?

Bel 052 55 52 54 of e-mail hieronder

Uw naam Uw vraag E-mailadres Tel.nr.

© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact