Harriniva

Fins Lapland – 67° Noord

Harriniva

Harriniva noemt zichzelf een avontuurlijk resort. We categoriseren dit verblijf onder de lodges omdat de ervaring heel gelijkaardig is. Je verblijft midden in de wildernis en volgt een programma met verschillende activiteiten, er is een hoofdgebouw met restaurant, ontspannen doe je in de sauna of jacuzzi én er is een grote hondenkennel met enthousiaste husky’s! Harriniva is met 63 kamers iets groter dan de andere lodges.

Landschap en Ligging

Je bevindt je hoog boven de poolcirkel aan de oevers van de Muonio, een brede rivier die langs de Fins-Zweedse grens slingert. Harriniva ligt aan de Finse kant van de rivier. Muonio staat bekend omwille van de zuivere lucht en gelukkige bevolking. Het landschap is als een wintersprookje: duizenden besneeuwde naaldbomen, rendieren in het wild en een bevroren rivier. Op een half uurtje rijden ligt het Nationaal Park Pallas-Yllas. De familie Piëtikainen baat dit gastenverblijf al sinds 1973 uit. Het zijn de pioniers of vlak van toerisme in deze regio.

 

“Het landschap is als een wintersprookje: duizenden besneeuwde naaldbomen, rendieren in het wild en een bevroren rivier”

Welkom in Harriniva Wilderness hotel
Sneeuwscooter Harriniva Finland

Actief genieten

Voor alle activiteiten verzamel je eerst aan de receptie. De meeste excursies vertrekken vanuit Harriniva zelf, voor sommige is een korte transfer nodig. Zowel bij de huskytochten als de sneeuwscootertochten krijg je vooraf een informatievideo te zien. Daarna krijg je nog een korte briefing van de gids. Klaar? Vertrekken maar! In Harriniva kan je deelnemen aan de meest uiteenlopende Laplandactiviteiten. Ook meerdaagse tochten zijn mogelijk.

Na een actieve dag in de natuur kan je lichaam en geest ontspannen in de sauna. Er is een gedeelte voor mannen en een gedeelte voor vrouwen. Dankzij de fijne houten wand kan je een babbeltje slaan met elkaar. Wil je wat meer privacy? Dan kan je de sauna mét jacuzzi aan de rand van de rivier afhuren voor anderhalf uur. Doe net zoals de locals en koel af met een plons in het ijsvak! Fan van sauna? Breng dan ook een bezoekje aan de Jeris Arctic Spa. Deze wellness op 20 min rijden is ook eigendom van Harriniva en werd onlangs volledig gerenoveerd.

 

“In Harriniva kan je deelnemen aan de meest uiteenlopende Laplandactiviteiten”

Waarom Harriniva?

  • Grootste huskykennel van Lapland
  • Pioniersrol: Harriniva bestaat al sinds 1973
  • Heel veel ervaring en lokale gidsen
  • Verschillende logeermodelijkheden: kamers, suites, chalets, aurora hut…
  • Uiteenlopende activiteiten en meerdaagses
  • Setting in the middle of nowhere, aan de Muonio rivier net over de Finse grens
  • Lekker restaurant met lokale gerechten, kies voor half of vol pension

Logeer in Harriniva

Harriniva telt 63 kamers die onderverdeeld zijn in verschillende types. Zo heb je standaard twee- en driepersoonskamers, wilderness plus kamers, sauna suites en wilderness plus suites. Op het domein zijn ook chalets beschikbaar. Je kan er terecht voor een knus verblijf met het hele gezin. Of je kan de accommodatie met andere avontuurlijke reizigers delen tijdens een meerdaagse tocht.

“Ook op vlak van uniek overnachten is Harriniva de plek bij uitstek. Verblijf in een wilderniscabin tijdens een meerdaagse tocht, kies voor een exclusief nachtje in een Aurora Hut, of overnacht in een iglo in het Torassieppi Winter Village. Wedden dat je dit niet snel vergeet?!”

Tiffany, travel designer winters Lapland

Verblijf in Harriniva Adventure Resort

Fins Lapland Winter 8 dagen

Lapland’s Finest Holiday Week

Heel gevarieerd programma met een gezellige pub om 's avonds in uit te blazen.

Fins Lapland Winter 8 dagen

Wildernis Husky Raid

Heb je er altijd al van gedroomd om met je eigen team van husky’s op meerdaagse tocht te gaan? Dat kan via deze vijfdaagse huskytocht!

Fins Lapland Winter 8 dagen

Best of Lapland

Actieve 8-daagse reis met een 2-daagse huskytocht in Fins Lapland

Fins Lapland Winter 8 dagen

Harriniva Christmas Week

Wellness en een heel gevarieerd activiteitenprogramma staan bij deze reis centraal. Wil je graag Kerst vieren in Lapland? Dit is de perfecte uitvalsbasis voor jouw wildernisavontuur.

Fins Lapland Winter 8 Tage

Harriniva Family Christmas

Een week sneeuwpret voor het hele gezin, vind je hier! De kleinsten kunnen zich uitleven op een tobogan piste, de mini sneeuwscooters én ze leren Finse koekjes bakken. Het hoogtepunt is het bezoek aan de Kerstman.

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van onze bestemmingen in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties