Vervoer naar Noorwegen

Hoe kom je in Noorwegen?

Naar Noorwegen ter land, ter zee en in de lucht

Alle wegen leiden naar… Noorwegen! Of zo lijkt het toch. Er zijn namelijk heel wat manieren om in het wondermooie noorden te komen.

Reis je met je eigen auto naar Noorwegen? Dan kun je met heel wat geduld en het doorkruisen van drie andere landen zelf naar Noorwegen rijden. Een overtocht met een ferry vanaf Nederland, Duitsland of Denemarken is ook een optie. En natuurlijk behoort ook het vliegtuig tot de mogelijkheden.

Ontdek hieronder alle mogelijkheden en beslis welk vervoersmiddel het beste aansluit bij jouw reisplannen.

 

 

Je kunt vanuit België naar Noorwegen rijden. Via Duitsland, Denemarken en Zweden kun je na ca. 16 uur rijden (gezien vanaf Brussel) in Noorwegen aankomen. Met heel wat tijd en geduld is dit dus zeker een mogelijkheid. Vaker wordt er gekozen voor een van de andere opties.

De vaart tussen Kiel (Noord-Duitsland) en Oslo (Noorwegen) geniet onze voorkeur, zowel naar reiscomfort als kwaliteit toe. De schepen Color Magic en Color Fantasy vertrekken in Kiel om 14u. Je wordt er al rond de middag verwacht om tijdig klaar te zijn voor de inscheping. De rit van 7 à 8 uur van België naar Kiel vraagt dan wel een vroeg vertrek rond 4.00 uur ’s ochtends. Dit vroege ochtenduur wordt ruimschoots goedgemaakt door het comfort aan boord van Color Line: je geniet tijdens de vaart van degelijke kajuiten met volwaardige bedden en je kan je dag aan boord makkelijk vullen dankzij de winkelstraat, avondshows, het aquacentrum, cinema en restaurants. De volgende ochtend word je verwend met een rijkelijk ontbijtbuffet (optioneel) en het zicht op de eilanden van de Oslofjord. Het schip meert om 10u aan, waarna je uitgerust van boord rijdt in Oslo. De ontdekkingstocht in Noorwegen begint!

Op de terugweg worden dezelfde uren gehanteerd; vertrek om 14.00 uur in Oslo en aankomst om 10u in Kiel de volgende ochtend. Dit geeft je op je laatste dag in Noorwegen nog voldoende tijd om van je accommodatie richting Oslo te rijden of rustig te ontbijten in Oslo en je naar de aanlegkade te begeven. Na aankomst om 10u in Kiel rijd je de hele dag huiswaarts.

Opmerking: Wie de reis rustig wil starten, kan een overnachting in Duitsland boeken voor de inscheping. We bevelen graag hotel Gut Kaden aan. Dat ligt in Alveslohe op 75km van Kiel, net voorbij Hamburg. Dit elegante en rustgevende hotel beschikt over een parking, mooie tuin, golfterrein, terras en wellnessruimte.

Kortere trajecten:

 • Hirtshals (noord-Denemarken) – Larvik:
  • Heenreis: 12.45 – 16.30 uur of 22.15 – 02.00 uur
  • Terugreis: 08.00 – 11.45 uur of 17.30 – 21.15 uur
 • Hirtshals (noord-Denemarken) – Kristiansand
  • Heenreis: 12.15 – 15.30 uur of 20.45 – 23.59 uur
  • Terugreis: 08.00 – 11.15 uur of 16.30 – 19.45 uur
 • Je bent minder lang aan boord van het schip, maar reken 400km extra (enkele rit) naar het noorden van Denemarken. Je zal onderweg in Denemarken een hotelovernachting nodig hebben. Op de terugreis zal je, afhankelijk van het vaarschema, een hotelovernachting nodig hebben nabij de ferrykade in Noorwegen of ergens in Denemarken. Een echte tijdswinst is het dus niet.

Een alternatieve vaarroute wordt aangeboden door Fjord Line; je kan van Hirtshals (Noord-Denemarken) naar Stavanger of Bergen reizen. De rit van België naar Hirsthals in Denemarken duurt 10 à 11 uur, waardoor een overnachting in Hirtshals of halverwege aangeraden wordt. Het schip vertrekt om 20.00 uur in Hirtshals; je wordt reeds om 18.00 uur verwacht voor de inscheping. Ook aan boord van de MS Bergensfjord en MS Stavangerfjord kan je rekenen op voldoende entertainment in de restaurants, winkels of op het podium. Om 6.30 uur meert het schip een eerste keer aan in Noorwegen in Stavanger, waarna het verder vaart naar Bergen en er aankomt om 12.30 uur. Na deze overnachting kan je fris en monter aan de rondreis in Noorwegen beginnen.

Voor de terugkeer vertrekt het schip in Bergen om 13u30 en in Stavanger om 20.00 uur. Je meert de volgende ochtend aan in Hirtshals om 8.00 uur.

Opmerking: de overtochten van Fjord Line zijn meer weersgevoelig dan Color Line.

Kortere vaarten:

Hirtshals – Kristiansand

  • Heen: 11.45 – 14.00 uur of 18.00 – 20.15 uur
  • Terug: 08.30 – 10.45 uur of 15.00 – 17.10 uur
 • Je bent minder lang aan boord van het schip, maar reken 400km extra (enkele rit) naar het noorden van Denemarken. Je zal onderweg in Denemarken een hotelovernachting nodig hebben. Op de terugreis zal je, afhankelijk van het vaarschema, een hotelovernachting nodig hebben nabij de ferrykade in Noorwegen of ergens in Denemarken. Een echte tijdswinst is het dus niet.

Sinds vorige zomer is er ook een mogelijkheid om vanuit het Nederlandse Groningen (Eemshaven) een ferry naar Noorwegen te nemen. De MS Romantica vertrekt om 15.30 uur en brengt je na een tocht van 18u naar het uiterste zuiden van Noorwegen: je meert om 9u30 aan in Kristiansand. Ideaal voor zij die de zuidkust wensen te verkennen, of langzaam hun weg naar de fjorden zoeken.

De terugweg gebeurt volgens hetzelfde vaarschema, met een vertrek in Kristiansand om 15.30 uur.
De MS Romantica heeft om de dag een vertrek in Eemshaven of Kristiansand.

Ook hier kan je weer genieten van het noodzakelijke comfort met degelijke kajuiten, verschillende restaurants, bars en lounges.

Kleine opmerking: met deze vaart zit je een ruimere tijd op volle zee, waardoor het schip gevoeliger is voor weersomstandigheden.

Een vlucht brengt je het snelst naar Scandinavië. Nordic werkt samen met verschillende reguliere luchtvaartmaatschappijen, waarbij er bij boeking rekening gehouden wordt met de meest ideale vlieguren en de beste prijs. De eerlijkheid gebiedt ons om te vermelden dat luchtvaartmaatschappijen op regelmatige basis wijzigingen doorvoeren aan hun vluchtschema’s. Deze wijzigingen kunnen invloed hebben op de eerste of laatste dag van je reis, die dan anders verloopt dan gepland.

Om de magnifieke Scandinavische landschappen van nabij te kunnen bewonderen, heb je naast je vlucht ook een huurauto nodig. Bij de keuze in de huurauto speelt de ruimte in de kofferbak en op de achterbank een grote rol, zeker indien je met meer dan 2 personen reist.

Dankzij onze rechtstreekse vlucht van Brussel naar Evenes kom je al na amper drie uur aan in Noord-Noorwegen (de Lofoten).

’s Zomers is er tussen 11.06.2023 en 27.08.2023 elke zondag een rechtstreekse vlucht.

Alle reizen naar Noorwegen

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 17 dagen

Familie Tur hotel & hytter

Een mooie rondreis vol variatie in natuurpracht en accommodaties.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 17 dagen

Hyttertur door het hart van Noorwegen

Ontdek de hoogtepunten binnen de 'gouden driehoek' en verblijf in typisch Noorse blokhutten

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 12 dagen

Historiske Tur

Ontdek de hoogtepunten van het fjordengebied en de gezellige stad Bergen via historische charmehotels.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 12 dagen

Nordic Tur

Geniet van de Noorse natuurpracht: diepblauwe fjorden, felgroene gletsjermeren, uitgestrekte hoogvlaktes en nationale parken.

Zuid-Noorwegen Lente 12 dagen

Lentereis onder de middernachtzon, met Hurtigruten van Bergen tot Kirkenes en terug tot Bergen

De complete 12-daagse rondreis van Bergen naar Kirkenes en terug voert je door de unieke natuur en cultuur van Noorwegen. Dit in combinatie met een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel.

Zuid-Noorwegen Zomer

Fjorden & Lofoten: De hoogtepunten van Zuid- & Noord-Noorwegen 2024

Hoogtepunten van Zuid- en Noord-Noorwegen

Zuid-Noorwegen Winter 12 dagen

Noorderlichtreis, wereldklassieker met Hurtigruten 2024, inclusief excursiepakket

Reis met ons mee naar het prachtige Noorwegen! Geniet van de mooie landschappen die voorbijglijden tijdens de 'mooiste zeereis ter wereld', aan boord van een comfortabele Hurtigrutenschip. Blijf steeds alert, voor het spotten van wildleven en het onvergetelijke noorderlicht.

Lofoten en Noors Lapland Winter 8 dagen

Van Malangen tot Lofoten

Van de grillige Noorse kust bij Malangen naar de ongerepte Lofoten.

Lofoten en Noors Lapland Winter 8 dagen

White Lights Lofoten

De eilandengroep Lofoten vormt een lange keten eilanden van vulkanische oorsprong. De diepblauwe fjorden, de besneeuwde bergtoppen en de kleurrijke vissersdorpjes.

Lofoten en Noors Lapland Zomer 8 dagen

Groepsreis Lofoten & Vesteralen

Adembenemende landschappen, authentieke vissersdorpjes en indrukwekkende wildlife.

Lofoten en Noors Lapland Winter 8 dagen

Discover Lofoten

Ontdek de prachtige Lofoten eilanden, bedekt onder een witte sneeuwlaag. Ga sneeuwschoenwandelen, zeearenden spotten, kajakken, dorpjes bezoek en nog veel meer.

Lofoten en Noors Lapland Zomer 8 dagen

Fotografiereis Lofoten

In kleine groep fotografieliefhebbers ontdek je de de majestueuze Lofoten eilandenarchipel.

Lofoten en Noors Lapland Winter 8 dagen

Winterse magie op Lofoten en Vesteralen

Besneeuwde bergpieken, helderblauw water, kleurrijke vissersdorpjes en uitgestrekte verzichten over de oceaan en de fjorden. Ontdek dit onvergetelijke winterlandschap tijdens deze rondreis op de Lofoten en Vesterålen.

Lofoten en Noors Lapland Winter 5 dagen

Lofoten Winterescape

Ontdek de ongerepte Lofoten eilanden, bedekt onder een witte sneeuwlaag. Neem deel aan een sneeuwschoenwandeling, spot zeearenden, ga kajakken, bezoek dorpjes bezoek of doe één van de vele andere activiteiten.

Zuid-Noorwegen Lente Nazomer Zomer 17 dagen

17-daagse reis via vakantiehuizen

Verblijf tweemaal een week op één van de indrukwekkendste plaatsen van Noorwegen.

Op de hoogte blijven?

Ontvang nieuws van onze bestemmingen in je mailbox
en ontdek als eerste onze promoties