Nordic reis Antarctica 2024

De magie van het witte continent exclusief voor Nordic-reizigers

Ga mee naar het witte continent Antarctica en de regio rond de Weddellzee exclusief voor Nordic klanten. Het wordt een onvergetelijke ervaring waarbij gigantische ijsbergen, het verbijsterende berglandschap en het uitbundige dierenleven op Antarctica je elke dag opnieuw verbluffen. We trachten zelfs tot de zuidpoolcirkel te varen. Maar liefst 12 dagen kan je vanop het hypermoderne en comfortabele schip Ocean Albatros genieten van deze waanzinnig indrukwekkende natuur.
Afreisdata

18.01-01.02.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Poging om de Antarctische poolcirkel over te steken
 • Bezoek aan de Weddellzee en zee-engte Antarctic Sound met imposante tafelijsbergen
 • Boeiende lezingen over verschillende onderwerpen waaronder enkele ook in het Nederlands
 • Grote kans op het spotten van walvissen
 • Nederlandstalige reisbegeleiding aan boord
 • Splinternieuw schip met de modernste technologie
 • Ruime kajuiten, allen met zeezicht
 • Uitbundig dierenleven van Antarctica: pinguïns, albatrossen, zeehonden, walvissen en veel meer

01. Dag per dag

We verzamelen op de luchthaven van Zaventem voor een vlucht naar Buenos Aires. Exacte vluchtgegevens zijn momenteel nog niet gekend.
— Lees meer —
Ons avontuur begint nu echt met een bezoek aan Buenos Aires. Het Parijs van het Zuiden, de wieg van de Tango, de meest sfeervolle stad ter wereld: aan bewonderende bijnamen ontbreekt het Buenos Aires absoluut niet. De hoofdstad van Argentinië combineert Zuiderse passie met Westerse grandeur, in een metropool die vibreert van de passie en onuitputtelijke energie. We voorzien vrije tijd om de stad op eigen houtje te bezoeken. Wie wil kan optioneel een diner met tangoshow bijwonen. Overnachting in een comfortabel hotel in de stad.
— Lees meer —
Na een vroeg ontbijt in het hotel vliegen we door naar Ushuaia – de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld. Verken voor inscheping nog even de schilderachtige stad of het lokale platteland. Het is een paradijs voor wandelaars met ruige besneeuwde bergen, gletsjers, bloemrijke weiden en drassige moerassen. 's Middags gaan we aan boord van het schip Ocean Albatros, onze thuisbasis voor de komende dagen. Onze zeereis begint wanneer we door de kalme wateren van het Beaglekanaal navigeren, een zeestraat in de Tierra del Fuego-archipel. Hou je ogen alvast open voor dolfijnen en zeeleeuwen!
— Lees meer —
We varen verder en steken de beroemde Drake Passage over - een watermassa die de kruising markeert van de koude Antarctische wateren met de warmere Atlantische en Stille Oceaan. De Drake Passage staat bekend om de sterke westenwind, zware zee en de bijnaam 'The Roaring Fifties'. De passage maakt die naam ook waar: dit kan een uitdaging zijn. Toch kan je vol vertrouwen uitrusten aan boord van ons expeditieschip, dat speciaal gebouwd werd met stabilisatoren, krachtige motoren en de hooggekwalificeerde bemanning leidt alles in goede banen. De meest pittige zeilers beschouwen de Drake Passage als een levenslange prestatie - en binnenkort kun je het zelf op de lijst afvinken! Met het gepatenteerde X-BOW-ontwerp biedt de Ocean Victory jou een soepelere vaart over de Drake Passage en dit aan een lager verbruik. Onderweg kan je genieten van het comfort aan boord. De opwinding neemt toe bij de eerste aanblik van zeehonden, pinguïns en albatrossen. Antarctica komt nu echt dichterbij! Wanneer land in zicht komt, voelen we ons als echte ontdekkingsreizigers. Nadat we de Drake Passage zijn overgestoken, beginnen we de Zuidelijke Shetlandeilanden te verkennen en verbazen we ons over de fascinerende landschappen die we onderweg tegenkomen.
— Lees meer —
We varen meteen verder zuidwaarts en laten ons betoveren door het indrukwekkende landschap en de oorverdovende stilte. We maken wandelingen als echte ontdekkingsreizigers en zien langs de kust heel wat onbemande onderzoeksstations alvorens ons doel te bereiken: de zuidpoolcirkel op 66°33’ onder de evenaar. Hier blijft de zon 24 uur per dag boven de horizon tijdens de zomer. We maken hier landingen rond Detaille Island en proberen ook in de Lallemand Fjord te varen. De ijscondities zijn hiervoor bepalend, maar als het lukt is het zo verbluffend mooi. Het dichte pakijs belet heel wat schepen om zo zuidelijk te geraken maar door de hoge ijsklasse beweegt de Ocean Albatros vlot door deze wateren en bezorgt ons het avontuur van ons leven.
— Lees meer —
We varen verder noordwaarts langs het Antarctische schiereiland langs Fish Island, door het met ijs bezaaide Lemaire kanaal en ook de straat van Gerlache, terwijl we mogelijk landingen maken op Petermann Island, Paradise Harbour, Port Lockroy of Cuverville.
— Lees meer —
De komende dagen verkennen we het uiterste puntje van het continent. Wanneer we in de Antarctic Sound varen zullen de kapitein en het expeditieteam de machtige tafelijsbergen in de gaten houden. Deze zijn afkomstig van de drijvende Larsen Ice Shelf verder naar het zuiden. We proberen zowel op de eilanden als het vasteland rond de Antarctic Sound en Weddellzee landingen te maken. We hopen hier enkele van de ongewoon grote pinguïnkolonies te zien die hier recentelijk zijn waargenomen. De Weddellzee dankt zijn naam aan de Britse ontdekkingsreiziger James Weddell, die in 1823 bij het jagen op zeehonden door een breuk in het ijs het meest zuidelijke punt van die tijd bereikte. Als we de Weddellzee vandaag binnenvaren, zijn we omgeven door gigantische drijvende ijsbergen en zijn we getuige van de enorme hoeveelheid zee-ijs in deze wateren. Naast pinguïns treffen we hier weddellzeehonden, zeeolifanten en heel wat zeevogels. Bultruggen zijn hier talrijk aanwezig: ze voeden zich met de voedselrijke wateren (veroorzaakt door de opwelling van koud water uit de diepten van de oceaan). Ook het grootste roofdier van Antarctica, de eenzame zeeluipaard, vertoeft hier graag. Ook hier zijn weer heel wat verschillende landingen mogelijk: Devil Island, waar we een grote kolonie Adeliepinguïns zouden zien; Brown Bluff, met een overvloed aan wilde dieren die leven op de stranden onder de basaltkliffen of Esperanza Base, met zijn Argentijnse onderzoeksstation dat permanent bemand is. Door het aanzienlijke zee-ijs en de enorme bergen in de Weddellzee is navigeren door deze afgelegen natuur op het randje van het mogelijke… De kapitein en expeditieleider beseffen maar al te goed dat er door het verschuivend ijs geen gegarandeerde doorgang is in dit gebied. Ze zullen dus nauw samenwerken om de beste kansen te benutten. Deze avontuurlijke toets hoort bij reizen in dit ongerepte stukje van onze planeet, we bevinden ons tenslotte in een gebied dat maar weinig mensen ooit hebben gezien. We eindigen ons Weddellzee/Antarctic Sound-avontuur op Elephant Island, de thuisbasis van de zeeolifanten. We nemen misschien deels dezelfde route als Shackletons gewaagde reddingsbootontsnapping (deze route is alleen mogelijk als de omstandigheden het toelaten!). Hoewel een landing onwaarschijnlijk is, hopen we te zien waar de groep wachtte op de reddingsboot bij Point Wild. Een beroemd onderdeel van de expeditiegeschiedenis, en dus ideaal om onze Antarctische verkenning mee af te sluiten.
— Lees meer —
We verlaten Antarctica en brengen twee dagen op zee door op onze weg terug naar de rust van het Beaglekanaal en Ushuaia in Argentinië. Onderweg steken we de Drake Passage over en varen langs Kaap Hoorn, een legendarisch maritiem oriëntatiepunt en het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. Tijdens onze tijd op zee wordt er aan boord een verscheidenheid aan activiteiten georganiseerd. Zo kan je genieten van de lezingen die door ons expeditieteam aan boord gegeven worden, kan je onze winkel bezoeken, ontspannen in de spa of de moderne faciliteiten van het schip ontdekken.
— Lees meer —
In de ochtend meren we aan in Ushuaia, waar ons Antarctisch avontuur eindigt. We nemen afscheid van de bemanning en het schip. De unieke ervaringen en prachtige foto’s nemen we mee naar huis. We vliegen terug naar Buenos Aires en afhankelijk van de vluchtopties vliegen we meteen door naar huis. Aankomst thuis op 01.02.2024 (of een dag erna indien een extra nacht in Buenos Aires vereist zou zijn). Exacte vluchtgegevens zijn momenteel nog niet gekend. Wie wil kan nog genieten van een post-programma vanuit Ushuaia of Buenos Aires.
— Lees meer —

02. Schepen

03. Prijzen

Prijs per persoon
Hutcategorie Dubbel Single
Kajuit met patrijspoort op dek 3 G € 5.995 € 10.490
Triple kajuit met patrijspoort op dek 3 F € 5.995 € 10.490
Suite met Frans balkon op dek 7 E € 6.995 € 12.240
Kajuit met patrijspoort op dek 3 of dek 4 D € 5.995 € 10.490
Balkonkajuit op dek 4 of dek 6 C € 7.995 € 13.990
Balkonsuite op dek 4 B2 € 9.495 € 16.595
Balkonsuite op dek 4 of dek 6 B1 € 9.995 € 17.490
Ruime suite met balkon op dek 7 A € 13.995 op aanvraag
Ruime premiumsuite met balkon en 2 kamers op dek 4 PS € 14.995 op aanvraag

….

Inbegrepen

 • Expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie met privé badkamer.
 • keuze kajuitnummer op basis van beschikbaarheden.
 • Alle maaltijden aan boord.
 • Koffie, thee en water gedurende de dag , alsook namiddagsnack.
 • Welkomst- en afscheidsdrink.
 • VIP-pakket voor gasten in premium suite en suites type A , B1 en B2: onbeperkte toegang tot het specialiteitenrestaurant, welkomstgeschenk bij aankomst (wijn, fruit en gevulde minibar), gratis was- en strijkservice, espressomachine in de kajuit en gratis verzorgingsproducten.
 • Digitaal verslag na de reis met logboek, foto's, overzicht waargenomen dieren en meer.
 • Professioneel Engelstalig en deels Nederlandstalig expeditie team – een internationaal team van hoogopgeleide experts uit verschillende academische disciplines met een grondige kennis van de regio die we bevaren. Ze organiseren en begeleiden tal van activiteiten aan boord en aan land.
 • Lezingen door het ervaren expeditieteam over tal van onderwerpen.
 • Uitgebreide reisdocumentatie.
 • Gebruik van de uitgebreide bibliotheek.
 • Tips van professionele Nederlandstalige fotograaf aan boord over het nemen van de beste foto's bij verschillende omstandigheden met fotografieworkshop.
 • Landingen met poolcirkelboten en activiteiten aan boord en aan land.
 • Gebruik van fitness, bubbelbaden, zwembad en panoramische sauna.
 • Gebruik van wandelstokken, laarzen en ander materiaal voor activiteiten.
 • Wind- en regenbestendige jas (deze mag u mee naar huis nemen na de reis).
 • CO2-compensatie van deze reis.

Niet inbegrepen

 • Aan- en afreispakket (vluchten, transfers en extra hotelnacht): Nordic biedt dit pakket optioneel aan, reken hiervoor op ongeveer € 2500 pp. Momenteel is het vluchtschema en dus de bijhorende prijs hiervan nog niet gekend
 • Annuleringsverzekering (aangeraden) en bijstandsverzekering (verplicht): klik hier voor meer info
 • Optionele excursies aan boord zoals kajaktocht
 • Persoonlijke uitgaven aan boord
 • Fooien

Opmerkingen

 • De routebeschrijving geldt als leidraad, het definitieve vaarschema en de landingen zijn afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden en zal dagelijks door het expeditieteam voorgesteld worden.
 • Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weersomstandigheden.
 • Er zijn geen specifieke fysieke vereisten voor deze reis. Rolstoelen kunnen niet worden meegenomen tijdens het in- en uitstappen van de poolcirkelboten.
 • Extra activiteiten, die tijdens de reis aangeboden worden, kunnen aan boord tegen betaling geboekt worden.

04. Extra info

 • Voor deze reis is een internationaal paspoort geldig tot minstens 6 maanden na je terugreisdatum vereist.
 • Covid-19: Momenteel zijn de maatregelen voor 2024 nog niet te voorspellen. Reken echter op een verplicht vaccinatiebewijs en een negatieve PCR-test om aan deze reis deel te mogen nemen. In geval deze reis door Covid-19 niet kan worden uitgevoerd (gesloten grenzen), zal je boeking automatisch worden overgezet naar 2025.
 • Betalingsvoorwaarden: 30% voorschot te betalen bij boeking, saldo te betalen 90 dagen voor vertrek.
 • Specifieke annulatievoorwaarden voor deze reis:
  • Van inschrijving tot 180 dagen voor afreis: 30% van de totale reissom (voorschot)
  • Van 179 tot 90 dagen voor afreis: 70% van de totale reissom
  • Minder dan 90 dagen voor afreis: 100% van de totale reissom