Lakituvat Active Break

Rovaniemi

Voyage idéal pour

1ère découverte
Aventure relax
Charme
Expérience
Familles
A partir de 1975€ p.p.
Contactez-nous

Deze actieve shortbreak is vooral aangewezen voor volwassenen en gezinnen met oudere kinderen. Niet alleen krijg je de kans om een aantal typisch Lapse activiteiten te doen - zo zijn een huskytocht en sneeuwscootertocht al inbegrepen - maar je neemt ook deel aan een activiteit die uniek is voor ons aanbod: aurora ice floating! Drijvend op het water – in een speciaal pak natuurlijk – staar je naar de hemel in de hoop het noorderlicht te spotten.
Je verblijft in Rovaniemi – de “hoofdstad” van Lapland – en hebt dus ook de kans om op een vrij moment Santa Claus Village te bezoeken! Hier krijg je vrij spel en kan je het postkantoor, de souvenirswinkels, Snowman’s World (met snow tubing en Ice Disco, …) bezoeken of de Kerstman zelf indien je dat wil. Of je kan Rovaniemi verkennen of andere optionele excursies bijboeken.

Ondanks het feit dat je in Rovaniemi bent, heb je vanuit de cabin niet het gevoel in een stad te zitten. Dat komt door de uitstekende, rustige ligging tussen de bomen op de Ounasvaara heuvel naast een doodlopende straat, een drietal kilometer van het centrum. Hierdoor heb je het gevoel dat je toch midden in de natuur zit! De ruime cabins (67m²) zijn halfopen gebouwd en hebben een gezellige leefruimte met houtkachel en uitgeruste keuken. Beneden vind je ook nog een badkamer met douche, toilet en eigen sauna en 1x slaapkamer voor 2 personen. Boven vind je nog 1x slaapkamer voor 2 personen en op de overloop zijn er nog 2x extra bedden en een aparte badkamer met douche en toilet. Hierdoor zijn deze cabins perfect geschikt voor een gezin van 4 tot 6 personen, 2x samen reizende koppels, vriendengroepen, enzovoort.

De maaltijden zijn voorzien in halfpension (ontbijt en diner) in een restaurant op wandelafstand van de cabins. Lunchen kan je in je cabin, in Santa Claus Village of in Rovaniemi.

Dates de départ

18.02.2024

Points forts du voyage

 • Typisch Lapse activiteiten: husky's, sneeuwscootertocht en ijsvissen
 • Unieke activiteit: aurora ice floating
 • Mogelijkheid voor optionele excursies
 • Bezoek het dorp van de Kerstman op de vrije dag
 • In Rovaniemi, de "hoofdstad" van Lapland
 • Gezellige cabin voor 4-6 personen
 • Eigen sauna

01. Jour par jour

Heenreis naar Lapland via Rovaniemi, Fins Lapland. Vervolgens wordt er een transfer voorzien richting de cabins. Onderweg stop je even aan het safarikantoor om de warme kledij (thermische overall en winterlaarzen) op te pikken die je tijdens het verblijf kan gebruiken. De gids geeft ook nog wat uitleg over de werking van het meeting point voor de activiteiten en de cabin, zodat je helemaal klaar bent voor de reis. Check-in in een comfortabele halfopen cabin met eigen sauna, overlopen van het programma. ’s Avonds geniet je van een lekker diner.

— En savoir plus —

Na het ontbijt word je opgepikt voor de sneeuwscootertocht (2 pers./scooter)! Na de veiligheidsinstructies neem je per twee plaats op de sneeuwscooter voor een tocht door de Lapse wildernis rondom Rovaniemi. Onderweg stop je aan een meer, waar de gids je leert ijsvissen zoals echte Finnen. In de tussentijd maakt de gids een warm kampvuur en een lekkere soeplunch klaar. Wie weet heb je beet en kan je jouw vangst laten klaarmaken! De hele excursie neemt zo’n 6 uur in beslag inclusief transfers en lunch.

’s Avonds geniet je van een diner in het restaurant en kan je helemaal tot rust komen in de sauna.

— En savoir plus —

Na een stevig ontbijt brengen we een bezoek aan de huskykennel. Na de nodige instructies neemt de gids je mee voor een huskytocht van ongeveer 45min-1u (afgelegde afstand van zo’n 7-10km). Met twee deel je een hondenspan van vier tot zes Alaskan husky's. Afwisselend kan je ‘mushen’ - de hondenspan besturen - en gewoon op de slede genieten van de voorbijglijdende taiga en foto's nemen. De excursie duurt zo'n 2u (inclusief bezoek aan de kennel maar exclusief transfers, die is afhankelijk van de kennel die gebruikt wordt).

Geniet van een deugddoende vrije namiddag. Indien de huskytocht in de namiddag ingepland wordt geniet je eerst nog van een vrije ochtend.

Geniet ’s avonds nog van een laatste heerlijke maaltijd. Ga op tijd eten, want een transfer brengt je de laatste activiteit: aurora ice floating! De transfer brengt je naar een afgelegen huisje aan een klein meer, waar een gids je toont hoe je een speciaal pak moet aandoen waarmee je in het water drijft. Omdat je jouw eigen warme kledij onder het pak draagt zal je niet zo koud krijgen, en kan je langer buiten blijven. Hopelijk is er een heldere hemel, zodat je drijvend naar de sterrenhemel kan staren. Wie weet kan je vanavond nog het magische noorderlicht spotten als volwaardige afsluiter!
Iedereen kan minstens een kwartier drijven. In afwachting of na afloop kan je terug opwarmen met een warm drankje en koekje.

— En savoir plus —

Zet deze vrije dag volledig naar je hand. Verken Rovaniemi of Santa Claus Village (transfers niet inbegrepen), of boek een optionele excursie bij. Geniet ’s avonds nog van een laatste heerlijke maaltijd. Ga op tijd eten, want een transfer brengt je de laatste activiteit: aurora ice floating! De transfer brengt je naar een afgelegen huisje aan een klein meer, waar een gids je toont hoe je een speciaal pak moet aandoen waarmee je in het water drijft. Omdat je jouw eigen warme kledij onder het pak draagt zal je niet zo koud krijgen, en kan je langer buiten blijven. Hopelijk is er een heldere hemel, zodat je drijvend naar de sterrenhemel kan staren. Wie weet kan je vanavond nog het magische noorderlicht spotten als volwaardige afsluiter!

Iedereen kan minstens een kwartier drijven. In afwachting of na afloop kan je terug opwarmen met een warm drankje en koekje.

— En savoir plus —

Jammer genoeg zit het avontuur erop. Na het ontbijt voorzien we een transfer terug naar de luchthaven voor de rechtstreekse terugvlucht naar Brussel. Onderweg stop je nog even om de warme kledij terug af te geven.

— En savoir plus —

02. Votre séjour

03. Prix

Prijzen steeds op basis van minstens twee volwassenen in de cabin. Bij slechts 1 volwassene in de chalet betaalt het eerste kind ook de volwassenenprijs. Kinderprijzen zijn van toepassing van 4-12 jaar.

Zie 'Verblijf' voor een beschrijving van de chalets.

Vertrek op 18.02.2024

Prijzen voor 4-6 personen in een chalet. Prijzen voor 2-3 personen op aanvraag.

Afreisdata
vanuit Brussel
Lakituvat Chalet
voor 4 personen -
prijs per volwassene
Lakituvat Chalet
voor 5 personen -
prijs per volwassene
Lakituvat Chalet
voor 6 personen -
prijs per volwassene
18.02.2024 € 1795 € 1730 € 1675
Kinderkorting 4-12 jaar
(leeftijd tijdens de reis)
- € 255 per kind - € 255 per kind - € 255 per kind

Andere prijzen op aanvraag. Contacteer gerust onze Travel Designers bij vragen over de prijzen!

De beschikbaarheid van deze reis wordt regelmatig bijgewerkt. De meest actuele beschikbaarheid wordt altijd getoond bij het online boeken of tijdens het contact met onze Travel Designers.

Inclus

 • Rechtstreekse chartervlucht met Brussels Airlines (SN) van Brussel naar Rovaniemi en terug, inclusief luchthaventaksen, brandstofverzekering, 1x stuk handbagage en 1x stuk ruimbagage per persoon
 • Luchthaventransfers tussen de luchthaven en de cabins (ongeveer 15 minuten rijden + tijd die nodig is voor pick-up/drop-off warme kledij in het centrum)
 • 3x overnachtingen in de gekozen accommodatie, met privé-sanitair
  • Bedlinnen en 1x set handdoeken per persoon
  • Eindschoonmaak
  • Eigen sauna
 • Maaltijden in halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner op dag 1 tot en met ontbijt op dag 4, 1x outdoor soeplunch
 • Excursies zoals beschreven in het programma
  • Onder begeleiding van professionele Engelstalige gidsen
  • Pick-up/drop-off op wandelafstand voor excursies in het pakket
 • Gebruik warme kledij (thermische overall en winterlaarzen) voor het hele verblijf
 • BTW, dossierkosten, Garantiefonds Reizen, lokale verblijftaks
 • CO2 compensatie van deze reis

Non inclus

 • Andere lunches
 • Lokale transfers (bv. tussen de cabins en Rovaniemi, Santa Claus Village, ...) of huurwagen
 • Andere optionele excursies
 • Annulatie- en bijstandsverzekering (optioneel)

Remarques

 • Dit programma is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar wordt aangeraden voor kinderen vanaf 10 jaar.
 • Opgelet: om deel te kunnen nemen aan de aurora ice floating activiteit moet je minstens 120cm groot zijn op het moment van de reis.
 • Opgelet: noorderlicht is een natuurfenomeen en kan niet gegarandeerd worden.
 • De volgorde van de activiteiten staat niet vast en kan veranderd worden. Ter plaatse krijg je de finale planning.
 • Op zo'n 200-300m van de cabins bevindt zich het pick-up/drop-off point voor de activiteiten.
 • Op zo'n 200-300m van de cabins bevindt zich het Royal Reindeer Restaurant waar het ontbijt en diner geserveerd wordt. Op zo’n 1,8km vind je een supermarkt waar je eventueel boodschappen kan doen indien gewenst.
 • Een bezoek aan Santa Claus Village is niet inbegrepen, maar je kan op een vrij moment wel een taxi boeken die je naar het dorp van de Kerstman brengt. Het centrum van Rovaniemi is met de taxi bereikbaar, maar ook te voet al zal je dan wel zo'n 30-40 minuten moeten wandelen (iets meer dan 3km). Indien gewenst kan je ook overwegen om de luchthaventransfers te vervangen door een huurwagen. Vraag gerust een prijsvoorstel aan de Travel Designer!
 • Bij een sneeuwscootertocht zitten kinderen 4-14 jaar in een slede bij de gids. Kinderen groter dan 140cm mogen achterop de sneeuwscooter zitten als passagier indien ze de prijs voor volwassenen betalen. Om zelf met een sneeuwscooter te rijden moet je minstens 18 jaar zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B.
 • Eigen risico bij een ongeval voor de sneeuwscooter bedraagt € 900 per persoon per tocht. Mits een supplement van € 15 per persoon (ter plaatse te betalen) kan je de franchise afkopen en verlagen naar € 150 per persoon per tocht. Dit is optioneel.

04. Informations supplémentaires

Placeholder map image

Afreis 18.02.2024

Heenvlucht met rechtstreekse chartervlucht van Brussels Airlines

SNxxxx Brussel - Rovaniemi

Terugvlucht met rechtstreekse chartervlucht van Brussels Airlines

SNxxxx Rovaniemi - Brussel

Vluchturen onder voorbehoud van wijzigingen. Vluchturen zijn nog niet gekend en zullen later meegedeeld worden.

Autres séjours

Inscrivez-vous à notre newsletter !

Recevez par e-mail tous les trucs et astuces pour un voyage réussi