Herfst en winter op IJsland

Ondanks de ligging aan de rand van de poolcirkel is IJsland, tijdens de herfst- en wintermaanden (oktober tot april), geen totaal ondergesneeuwde bestemming.

Vooral  Noord- en Centraal-IJsland worden dan toegedekt met een dikke laag sneeuw, maar de zuid- en westkust profiteren, dankzij de uitloper van een warme zeestroom, van milde winters met temperaturen rond het vriespunt.

Eerst legt de herfst een gouden sluier over de landschappen en verkleurt de lage toendrabegroeiing tot vuurrode accenten. Daarna krijgen de landschappen een winterjas van poedersuiker. Bergtoppen worden geaccentueerd met een dikke witte potloodlijn. Grassen en andere planten worden, net als de talloze watervallen en rivieren verpakt in een doorzichtig cellofaan van ijs.

Wat zich niet laat inpakken door de winter is de hete adem uit de buik van de aarde.
Verspreid over het eiland wordt deze oer-energie uitgespuwd door talrijke vulkanische fenomenen die een gevecht aangaan met koning winter. Sommige van deze locaties zijn door hun stoomzuilen reeds van kilometers ver te zien.

Tijdens de winter reist u door onwaarschijnlijke en totaal verlaten landschappen waarbij het ‘alleen op de wereld gevoel’ nooit veraf is.
De combinatie van de buitengewone natuur, de speciale lichtinval, de manier van reizen en het avontuur zorgt niet alleen voor een onvergetelijke vakantie, maar ook voor een pak fotogenieke momenten met talloze kunstige details.

En om het verhaal compleet te maken, krijgt u het fragiele lichtspel van het noorderlicht er zomaar bij. Tenzij de weergoden er anders over denken en het exclusieve karakter ervan willen onderstrepen.

Kiest u tijdens de winter voor een individueel programma met huurwagen is het wel nodig om enige flexibiliteit aan de dag te kunnen leggen, maar wij zorgen hoe dan ook voor een evenwichtig en aangepast programma.

Klik hier voor ons volledig winteraanbod.

IJsland-herfst ©Nordic
IJsland-winter ©Nordic