Noorderlicht en herfstkleuren

Een van de best bewaarde geheimen van Lapland? De herfstperiode.

Noorderlicht

Om het noorderlicht te kunnen zien, hoef je niet noodzakelijk de winterkou te doorstaan. Vanaf eind augustus verschijnt dit magische lichtspektakel terug aan de hemel. Je beleeft het zelfs intenser dankzij de donkere sneeuwvrije nachten en de weerkaatsing op de meren die nog niet bevroren zijn. Door de heldere weersomstandigheden is de kans op noorderlicht bovendien extra hoog!

Ruska

Daarnaast kleuren de bomen en mossen massaal geel, oranje en rood. De kleurenweelde van het herfstseizoen in Lapland is zo indrukwekkend dat er een term voor bestaat: ruska.

Waar wacht je nog op?

6 redenen om in de herfst naar Lapland te reizen.

  1. Spectaculair noorderlicht: vanaf eind augustus worden de dagen opnieuw korter en doet het noorderlicht vaak op spectaculaire wijze haar intrede. Het is een misvatting dat noorderlicht gebonden is aan temperatuur, het moet gewoon voldoende donker zijn.
  2. Waanzinnige herfstkleuren: de bladeren kleuren in de meest prachtige schakeringen rood, geel en oranje. Het landschap staat als het ware in vuur en vlam. Fotografen komen er ook ogen tekort!
  3. Zuivere lucht: de lucht voelt in de herfst nog zuiverder dan anders aan.
  4. Heldere en droge dagen: september en oktober kennen traditioneel het minste neerslag. Deze periode is ideaal voor wandelaars en andere natuurliefhebbers.
  5. Rust en stilte: de zomerdrukte is gaan liggen. Je loopt amper andere toeristen tegen het lijf.
  6. Herfstsmaken: de herfst is ideaal om de natuur te verkennen: vang je eigen zalm en maak ‘m klaar boven het kampvuur of ontspan in de bossen en ga op bessen- en paddenstoelenjacht.

In de herfst ben ik echt verliefd geworden op Lapland …

MichielLaplandspecialist
© Copyright - Nordic | Steenhuffeldorp 14, 1840 Londerzeel (Steenhuffel) | Licentie 7039 (Toerisme Vlaanderen) | Contact | Privacy beleid