Reizen in de herfst

LAPLAND

De herfst is een schitterend en fotogeniek seizoen voor een verblijf in Lapland!

Vanaf eind augustus worden de dagen opnieuw korter en doet het noorderlicht vaak op spectaculaire wijze haar intrede! De Aurora Borealis is niet gebonden aan temperaturen, het is gewoon belangrijk dat het donker genoeg is. Dit adembenemend natuurfenomeen en unieke schouwspel van kleuren, is dan ook vaak de kers op de taart van gezellige herfstavonden! Aangezien de meren nog niet bevroren zijn, weerkaatst het noorderlicht prachtig in het water.

Bij de eerste nachtvorst, wordt de zomer in snel tempo “afgebroken”. De bladeren kleuren meteen in de meest prachtige schakeringen rood, geel en oranje. Het landschap staat als het ware in vuur en vlam!

Deze periode is ideaal voor wandelaars en andere natuurliefhebbers. Fotografen komen er ook ogen tekort! De bontgekleurde herfstbladeren in combinatie met de sneeuwkristallen tegen een heldere, frisse herfstlucht staan garant voor prachtige foto’s.

De herfst is ook een rustige periode, waardoor je vaak maar een paar toeristen tegen het lijf loopt. Dit adembenemend seizoen is ideaal voor het verkennen van de natuur: vang je eigen zalm en maak ‘m klaar boven het kampvuur of ontspan in de bossen en ga op bessen- en paddenstoelenjacht.

Ruska, zoals de herfst er heet maakt het unieke Lapland zelfs nog dat tikkeltje mysterieuzer.