Lapland’s Finest Holiday Week

Harriniva Wilderness Hotel

Ideale reis voor

Avontuurlijk
Beleving
Families
Actief
Koppels
Wellness
1ste kennismaking
vanaf €2397 p.p

Er staat een gevarieerd en actief programma op het programma dat zowel families met kinderen als koppels en vriendengroepen kan aanspreken! Tijdens de 6 volledige dagen die je in Fins Lapland spendeert doe je een hele resem aan typisch Lapse activiteiten: huskytocht, sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandeling, rendiertocht, et cetera. Daarnaast wordt er ook nog gefocust op het noorderlicht en hebben ze een heuse sauna-ervaring voor jou in petto in Arctic Sauna World. Zin in een unieke overnachting? Harrinvia biedt unieke overnachtingsopties zoals overnachtingen in een sneeuwiglo, Aurora Dome of wildernishutten.

In Harriniva verblijf je in een comfortabele kamer of chalet en geniet je van maaltijden in volpension. Als kers op de taart wordt er een lunch in het ice restaurant (afhankelijk van het weer en openingstijden) voorzien en indien je wenst kan je een unieke overnachting overwegen in het sneeuwhotel, een Aurora Dome of de Arctic Firefox Lodge.

Afreisdata

14.02.2021

Hoogtepunten van de reis

 • brede waaier aan excursies
 • grote kans op noorderlicht
 • ervaren gidsen
 • geschikt voor zowel volwassenen als kinderen
 • comfortabele kamer of chalet in het Harriniva Wilderness Hotel
 • unieke verblijven
 • boven de poolcirkel
 • Arctic Sauna World en andere wellness-mogelijkheden

01. Dag per dag

Vlucht van Brussel naar Lapland via Kittilä, transfer naar het Harriniva Wilderness Hotel in Muonio (transfer 1u). Check-in bij het hotel, passen van je warme kledij voor de week. ’s Avonds geniet je van een heerlijk diner in het hotel.

— Lees meer —

Na het ontbijt volgt een korte transfer van een tiental minuten die je naar de rendierboerderij van Torassieppi brengt. Deze rendierboerderij is bijna 100 jaar oud en je leert er de kneepjes van het vak kennen. Dankzij het kleine museum en de uitleg van een Sami kom je meer te weten over hoe ze vroeger (en nu) leefden. Als kers op de taart volgt een korte rendiertocht van zo’n 3 km vlakbij het Pallas-Ylläs Nationaal Park.

Na een korte wandeling kan je een heus sneeuwhotel, Winter Village, bezoeken. Je vindt hier onder meer een ijsrestaurant, bar en indrukwekkende sculpturen. Lunch wordt geserveerd in het ice restaurant*.

*Opgelet: de lunch in het ice restaurant is afhankelijk van het weer. Als het restaurant nog niet open is voor publiek of het is extreem koud, dan kan je lunchen in een ‘traditionele kota’ rond het haardvuur.

In de namiddag ben je vrij om de omgeving verder te verkennen om even tot rust te komen in de sauna.

Diner in het restaurant.

— Lees meer —

Na een stevig ontbijt ga je naar een nabijgelegen huskykennel, waar de enthousiaste husky’s staan te popelen om je mee te nemen doorheen het winterse landschap. Met 2 personen per slede vertrek je op een tocht van zo’n 15 km.

Lunch in het restaurant. De namiddag kan je opnieuw naar believen invullen.

— Lees meer —

Tijd voor een beetje adrenaline! Met 2 personen per sneeuwscooter leg je een afstand van ongeveer 30 km af door de Finse bossen en moerassen.

De rest van de dag kan je spenderen zoals je wilt! Alle maaltijden worden geserveerd in het restaurant, maar voorts ben je vrij om de ruime omgeving rond het hotel op eigen houtje of onder begeleiding van een gids te verkennen.

’s Avonds diner in het restaurant.

— Lees meer —

Je volgt de gids naar een meer of rivier in de buurt waar je het traditionele ijsvissen onder de knie probeert te krijgen. Indien je erin slaagt een grote vis te vangen is de kans groot dat je die door de keuken kan laten klaarmaken. Tijdens de activiteit krijg je ook een warm drankje zodat je even kan opwarmen.

’s Avonds staat een speciale activiteit op het programma waarbij je hopelijk het noorderlicht kan zien! Neem plaats in de Aurora Snow Train, die klaarstaat om je mee te nemen over de bevroren meren in de overdekte en verwarmde sledes. Tijdens een pauze worden lekkere worstjes klaargemaakt zodat je energie kan opdoen terwijl je speurt naar het magische noorderlicht.

— Lees meer —

Zorg ervoor dat je voldoende eet, want er staat een actieve sneeuwschoenwandeling op het programma. Met een minibus trek je richting de grootste heuvels in het westen van Fins Lapland. Je begint met een bezoek aan het natuurcentrum zodat je meer te weten komt over het gebied, maar vervolgens trek je de sneeuwschoenen aan en ontdek je het Pallas-Ylläs Nationaal Park.

Lunch in het restaurant. In de namiddag kan je tot rust komen en genieten van de Arctic Sauna World, een heuse wellness-ervaring waarbij gebruik gemaakt wordt van de 4 natuurelementen.

— Lees meer —

Trek er zelf op uit of boek optionele excursies: huskytochten, sneeuwscootersafari's, rendiertochten, unieke overnachtingen, wellness-pakketten... Bijna dagelijks staan er ook noorderlichtexcursies op het programma.

’s Avonds wordt een speciaal Laps diner voorzien in het restaurant. Hopelijk kan je nog een laatste keer het noorderlicht zien!

— Lees meer —

Na het ontbijt voorzien we een transfer naar de luchthaven van Kittilä (of met de huurwagen), waarna jullie terugvliegen naar Brussel.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Prijs

Prijs op basis van 2 volwassenen in een kamer. Andere kamertypes en prijzen op aanvraag.

Afreisdatum Prijs per persoon
o.b.v. tweepersoonskamer
14.02 € 2397
Andere kamertypes Supplement per kamer/chalet
tenzij anders vermeld
Single kamer € 405
Wilderness Suite voor
2 of 3 personen
€ 332
Wilderness Suite voor
4 of 5 personen
Geen supplement
Riverside Log Cabin
voor 2 personen
€ 516
Riverside Log Cabin
voor 3 of 4 personen
€ 184
Riverside Log Cabin
voor 5 personen
Geen supplement
Prijs voor kinderen tussen 5-12 jaar
o.b.v. 2 volwassenen in een kamer
€ 1698

Inbegrepen

 • Retourvlucht vanaf Brussel naar Kittilä (detail bij offerte) incl. luchthaventaksen, 1 stuk handbagage en 1 stuk ruimbagage per persoon
 • Luchthaventransfers
 • Overnachtingen in gekozen accommodatie met privé-sanitair
 • Alle excursies zoals beschreven in het programma
 • Verblijf in vol pension
 • Warme thermische overall, winterboots
 • Professionele Engelstalige begeleiding
 • Btw, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds Reizen
 • Uitgebreide reisinfo: lokale tips, winteruitrusting én fotografie

Niet inbegrepen

 • Optionele excursies
 • Reisverzekering (optioneel)
 • Eigen risico voor materiaalschade bij een sneeuwscootertocht bedraagt maximum € 800 per chauffeur/sneeuwscooter/ongeval. Indien je ter plaatse € 20 per tocht bijbetaalt kan je de franchise verlagen naar € 400 per chauffeur/sneeuwscooter/ongeval.

Opmerkingen

 • De volgorde van het programma kan gewisseld worden.
 • Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.
 • Kinderen tussen 5-14 jaar rijden mee in een slede achter de sneeuwscooter van de gids. Kinderen vanaf 15 jaar kunnen als passagier achterop mee rijden. Zelf rijden mag pas vanaf 18 jaar en mits men in het bezit is van een geldig rijbewijs B.
 • Kinderen tussen 5-11 jaar zitten in de slede van de gids tijdens de huskytochten.

04. Extra info

Afreis 14.02.2021

Heenvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines

Vertrek Brussel - aankomst Kittilä

Terugvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines

Vertrek Kittilä - aankomst Brussel

Vluchturen en transportnummers worden aangevuld vanaf deze beschikbaar zijn.

Afreis 14.02.2021

Heenvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines

Vertrek Brussel - aankomst Kittilä

Terugvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines

Vertrek Kittilä - aankomst Brussel

Vluchturen en transportnummers worden aangevuld vanaf deze beschikbaar zijn.

Laat je glijden op een kicksled tijdens de beste reisperiode winters Lapland
Nordic Stories

Reisperiode winters Lapland

Wil je naar Lapland reizen, maar weet je nog niet precies wanneer? Hier vind je een overzicht van de typische kenmerken van de wintermaanden.

Lees meer
Wellness-gezichtsmasker-Scandinaviâ
Nordic Stories

Wellness: ontspan en herbron

Ongerepte natuur, zuivere lucht, talrijke wellnessmogelijkheden, een pure keuken en een minimalistische levensstijl: Scandinavië is the place to be om lichaam en geest te ontspannen.

Lees meer
Welke kledij heb ik nodig?
Nordic Stories

Welke kledij heb ik nodig?

Een comfortabele reisbeleving staat of valt vaak met goede kledij. Niets vervelender dan koude voeten of handen, oncomfortabel schoeisel of kledij die niet voldoende wind- of waterdicht is. Lees hier meer over de must-haves.

Lees meer
Lofoten-eilanden-Noorwegen-spitse-bergen-en-zonsondergang
Nordic Stories

Lofoten en Vesterålen eilanden

De landschappen op de Lofoten en Vesterålen doen je soms naar adem happen. Hier rijzen spitse bergen majestueus uit de zee, spoelt azuurblauw water over witte stranden en ademen de kleurrijke dorpjes een ongedwongen visserssfeer.

Lees meer
Op zoek naar winter wonderland?
Nordic Stories

Op zoek naar winter wonderland?

Droom je van dat sprookjeslandschap met dikke pakken sneeuw op de bomen, bevroren meren en rendieren? Reis dan naar Lapland. Op deze magische plek beleef je ongetwijfeld de echte winter.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox