Christmas Family Break XL

Lapland Hotels Olos

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Actief
Beleving
Families
Koppels
Ongerepte natuur
Skiën

Wie op zoek is naar een actieve shortbreak in Lapland kan tijdens de kerstvakantie terecht in het Olos Hotel in Finland! Naast een huskytour doe je een sneeuwscootertocht en rendiertocht. ’s Avonds ga je met sneeuwschoenen en een gids op zoek naar het noorderlicht, hopelijk heb je geluk! Als kers op de taart is er een bezoek aan het Lainio Snow Village sneeuwhotel voorzien. Een lunch in het ijsrestaurant kan uiteraard niet ontbreken.

De hotelkamers zijn verdeeld over verscheidene gebouwen. Kom tot rust in de tweepersoonskamers, in de grotere familiekamers of holiday apartments (met eigen sauna). Graag wat actiever? Trek de ski’s aan en maak gebruik van een van de skipistes van het hotel. Hou er wel rekening mee dat niet alle pistes open zullen zijn tijdens de kerstvakantie. Over het algemeen gaat het om een tweetal pistes. Alpine skiën blijft dus beperkt tijdens deze periode, maar er zijn ook heel wat trails voor langlauffanaten. Je kan daarnaast gebruik maken van de fitness en squashruimte of tot rust komen in de sauna/jacuzzi.

Afreisdata

22.12.2023, 26.12.2023, 30.12.2023 en 03.01.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Typisch Lapse activititeiten & bezoek Lainio Snow Village
 • Mogelijkheid tot (langlauf)skiën (Alpine skiën beperkt tijdens de kerstvakantie)
 • Sauna/jacuzzi en fitnessruimte
 • Comfortabele en ruime kamers
 • Familiekamers zijn ideaal voor gezinnen met kinderen
 • Ligging boven de Poolcirkel, grote kans op noorderlicht

01. Dag per dag

Je vliegt rechtstreeks van Brussel naar Kittilä Airport in Fins Lapland. De vlucht duurt zo'n 3 uur en 15 minuten, de transfer naar het Olos Hotel duurt ongeveer 1 uur.

Bij aankomst in het hotel volgt de check-in in jullie gekozen kamertype. Je krijgt het programma voor de komende dagen mee en geniet van een lekker dinerbuffet. De avond kan je in typisch Finse stijl afsluiten in de sauna.

— Lees meer —

Na het ontbijt en een korte transfer van zo'n 15 minuten kom je aan bij een traditionele rendierboerderij. Hier kom je niet alleen meer te weten over deze eeuwenoude traditie en de rendieren zelf, maar is ook wat tijd voorzien voor een korte rendiertocht. Rendieren worden zorgvuldig gekozen en getraind om jullie op een 2 km lange tocht mee te nemen. Na de tocht volgt een warm drankje en uitleg van de rendierherder.

In de late namiddag of ’s avonds volgt een sneeuwschoenwandeling (ongeveer 2 uur) waarbij je de omgeving rond het hotel verkent. Het zal al donker zijn, dus hopelijk zie je naast de mooie, heldere sterrenhemel ook het noorderlicht! Die kans is iets groter later op de avond, dus aarzel zeker niet om ook na de tocht nog even je geluk te beproeven. Onderweg geeft de gids meer uitleg en krijg je warm bessensap om terug wat op te warmen.

— Lees meer —

Klaar voor een sneeuwscootertocht (ongeveer 3 uur, 2 pers./scooter)? Na de instructies ben je klaar om er op uit te trekken door de uitgestrekte bossen. Je rijdt langs bevroren meren en rivieren, door de feeërieke taiga. Adrenaline troef! Onderweg stop je even zodat je van plaats kan wisselen en dankzij een warm drankje even kan opwarmen. Mits supplement is het mogelijk om een eigen sneeuwscooter te hebben.

In de namiddag neemt de gids je mee voor een onvergetelijke tocht met de huskyslede (2 pers./slede). Een transfer van zo’n 30 minuten à 1 uur brengt je naar de kennel, waar je kennismaakt met de enthousiaste husky’s. Met z'n twee deel je een hondenspan van vier tot zes husky’s en leg je een tocht van zo’n 5-6 km af. Afwisselend kan je ‘mushen’ - de hondenspan besturen - en gewoon op de slede genieten van de voorbijglijdende taiga en foto's nemen. Na de tocht geniet je van warm bessensap bij een warm vuur en geeft de gids gepassioneerd uitleg over het reilen en zeilen van de kennel. De hele excursie kan zo'n 3 uur à 5 uur in beslag nemen afhankelijk van de huskykennel die gebruikt wordt.

— Lees meer —

Je brengt rond de middag een bezoek aan Lainio Snow Village (ongeveer 5 uur, inclusief transfers van 1uur en 15 minuten one way en lunch bij aankomst), een prachtig sneeuwhotel met mooie gedecoreerde kamers, ijssculpturen, een ijskapel en een ijsrestaurant. Een gids geeft tekst en uitleg over de geschiedenis en bouw van het sneeuwhotel. De lunch wordt geserveerd in het Ice Restaurant. Je eet een lokale specialiteit, rendiervlees, dus geef op voorhand aan indien je bepaalde dieetwensen hebt.

— Lees meer —

Het avontuur zit er alweer op! Een transferbus brengt je naar Kittilä (ongeveer 1 uur rijden) en dan neem je een rechtstreekse terugvlucht naar Brussel (ongeveer 3 uur en 15 minuten vliegen).

— Lees meer —
Single trip quote icon

Denk niet dat dit nog beter kan. Heb gezien wat ik wilde zien!

Patricia W.

02. Je verblijf

03. Prijzen

Prijzen op basis van een Twin Room (1-2 personen)

Prijzen per volwassene op basis van twee volwassenen in een kamer.

Afreisdatum Prijs per volwassene o.b.v. Twin Room voor 2 personen Prijs per volwassene o.b.v. Twin Room in single bezetting Prijs per kind (4-12 jaar) bij 1 volwassene in dezelfde kamer Prijs per kind (13-14 jaar) bij 1 volwassene in dezelfde kamer
22.12.2023 € 2295 € 2545 € 1880 € 1995
26.12.2023 € 2265 € 2595 € 1965 € 2065
30.12.2023 € 2295 € 2645 € 1980 € 2095
03.01.2024 € 2265 € 2595 € 1965 € 2065

Prijzen op basis van een Family Room (2-5 personen) of een Log Cabin (2-4 personen)

Afreisdatum Prijs per persoon voor de eerste 2 volwassenen Prijs per kind (4-12 jaar) bij 2 volwassenen in dezelfde kamer

Prijs per kind (13-14 jaar) bij 2 volwassenen in dezelfde kamer

Prijs per extra volwassene (15 jaar en ouder) Prijs per kind (4-12 jaar) bij 1 volwassene in dezelfde kamer Prijs per kind (13-14 jaar) bij 1 volwassene in dezelfde kamer
22.12.2023 € 2195 € 1595 € 1935 € 2095 € 1895 € 1995
26.12.2023 € 2295 € 1695 € 1995 € 2195 € 1995 € 2095
30.12.2023 € 2295 € 1695 € 1995 € 2195 € 1995 € 2095
03.01.2024 € 2295 € 1695 € 1995 € 2195 € 1995 € 2095

Aarzel niet om een van onze Travel Designers te contacteren bij vragen!

De beschikbaarheid van deze reis wordt regelmatig bijgewerkt.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met Brussels Airlines (SN) van Brussel naar Kittilä en terug (detail bij offerte) incl. luchthaventaksen, 1 stuk handbagage en 1 stuk ruimbagage per persoon
 • Luchthaventransfers ter plaatse (ongeveer 1u rijden)
 • 4x overnachtingen in de gekozen accommodatie
 • Maaltijden in halfpension (ontbijtbuffet en dinerbuffet) vanaf diner op dag 1 tot en met ontbijt op dag 5, 1x lunch inbegrepen in Lainio Snow Village
 • Alle excursies zoals beschreven in het programma
  • Professionele begeleiding door Engelstalige gidsen
 • Gebruik warme thermische kledij (thermische overall, 1 paar wollen sokken, donswanten, balaclava, helm) en winterlaarzen gedurende het hele verblijf
 • BTW, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen en lokale verblijftaksen
 • Uitgebreide reisinfo: lokale tips, winteruitrusting én fotografie
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Andere lunches (ter plaatse te verkrijgen)
 • Dranken en andere persoonlijke uitgaven
 • Skipas en huur skimateriaal
 • Gebruik van de hotelsauna en -jacuzzi, cinema en squashruimte
 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering (vrijblijvend aanbod bij offerte)

Opmerkingen

 • De volgorde van het programma is een voorbeeld en kan gewisseld worden.
 • Op 24/12 en 31/12 wordt een feestelijk diner voorzien met meer variatie en meer typisch Finse gerechten. Er worden geen andere festiviteiten voorzien.
 • Enkel bij het bezoek van Lainio Snow Village is een lunch inbegrepen. Lunch op de heen- en terugreis en op de andere dagen ter plaatse is niet inbegrepen. Afhankelijk van de vluchturen kan je dus best ofwel in de luchthaven al iets eten, of in het hotel zelf. Ter plaatse kan je in een van de restaurants steeds lunch verkrijgen.
 • Let op: tochten zijn op basis van self drive. D.w.z. dat je de kans krijgt om zelf de huskyslede en de sneeuwscooter te besturen en steeds met 2 personen plaatsneemt (iemand als bestuurder en iemand als passagier). Hou er rekening mee dat je bij een oneven reisgezelschap gekoppeld kan worden aan een andere reiziger. Je kan eventueel een supplement betalen om een eigen sneeuwscooter te hebben. Indien je 18 jaar of ouder bent en je bent niet in het bezit van een rijbewijs, gelieve ons dan een seintje te geven! Zelf rijden met de sneeuwscooter kan vanaf 18 jaar en mits men in het bezit is van een geldig rijbewijs B.
 • Kinderen tussen 4-14 jaar rijden mee in een slede achter de sneeuwscooter van de gids. Vanaf 15 jaar kunnen kinderen achterop bij een van de ouders zitten indien ze de volwassenenprijs betalen. Ook jongere kinderen die groter zijn dan 140 cm kunnen - op aanvraag - achterop bij een van de ouders plaatsnemen op de sneeuwscooter, mits de volwassenenprijs betaald wordt voor de excursie.
 • Zelf de huskyslede besturen kan in principe vanaf 16 jaar. Soms kan het ook als je jonger bent, maar dat is afhankelijk van welke huskykennel gebruikt wordt voor de tocht, en de beslissing van de gids ter plaatse.
 • Ter plaatse kan je indien gewenst de franchise van de sneeuwscooter verlagen van € 980 naar € 150 per sneeuwscooter via een waiver supplement van € 15 per chauffeur per safari.
 • Hou er rekening mee dat niet alle pistes open zullen zijn tijdens de Kerstvakantie. Over het algemeen gaat het om een tweetal pistes die geopend zijn. Alpine skiën blijft dus beperkt tijdens deze periode. Er zijn zo'n 50km aan langlaufskitrails die verlicht zijn tussen 8u-20u, waarvan een groot deel ook al open zal zijn in december.
 • De vermelde tijdsduur van de activiteiten is inclusief instructies en (eventuele) transfertijd.

04. Extra info

Placeholder map image

Vertrek vanaf Brussel elke maandag tot en met vrijdag vanaf 06.12.2023 tot en met 04.04.2024
Heenvlucht met chartervlucht van Brussels Airlines
SN1027 Brussel 08.50 uur - Kittilä 13.10 uur

Terugvlucht met chartervlucht van Brussels Airlines
SN1028 Kittilä 14.10 uur - Brussel 16.35 uur


Vertrek vanaf Brussel elke zaterdag vanaf 30.12.2023 tot en met 23.03.2024
Heenvlucht met chartervlucht van Brussels Airlines
SN1027 Brussel 09.40 uur - Kittilä 14.00 uur

Terugvlucht met chartervlucht van Brussels Airlines
SN1028 Kittilä 14.10 uur - Brussel 16.35 uur

Opgelet: Bij vertrek op 10.12, 30.12, 07.01, 27.01, 24.02 & 23.03 is de heenvlucht als volgt:

SN1027 Brussel – Kittila 05u50 - 10u10

Opgelet: Bij vertrek op 06.12, 26.12, 03.01, 23.01 & 20.02, 19.03 is de terugvlucht als volgt:

SN1028 Kittila – Brussel 11u10 - 13u35

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox

Vraag offerte