Essence of Lapland

Hotel Jeris

Ideale reis voor

Beleving
Charme
Families
Koppels
Ontspanning
Soft adventure
Wellness

Een heel authentieke ervaring waarbij je niet alleen kennis maakt met de typisch Lapse activiteiten, maar ook dieper duikt in de lokale cultuur. Dit doe je onder meer door een heuse sauna-ervaring in de Arctic Sauna World en een bezoek van een heuse sjamaan. Je leert ook een aantal Sami en hun traditionele zangvorm – Joiku – kennen. Uiteraard is er ook nog heel wat actie verzekerd dankzij de huskytocht, sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandeling en rendiertocht. De avonden staan vaak in het teken van het prachtige noorderlicht, hopelijk krijg je het meer dan een keer te zien!

In hotel Jeris kom je helemaal tot rust en kan je genieten van de ongerepte natuur in de onmiddellijke omgeving. Je verblijft in een gezellige chalet zodat je voldoende privacy hebt, maar je kan in het hoofdgebouw terecht voor de maaltijden in volpension. Zin in een unieke overnachting? Overweeg om een van de nachten te spenderen in de luxueuze Arctic Firefox Lodge, met je eigen sauna en grote glazen ramen zodat je vanuit jouw bed het noorderlicht kan zien. Daarnaast bieden we ook de kans om de eerste of laatste nacht te verblijven in een sneeuwiglo of Aurora Dome.

Afreisdata

21.02.2023 tot 04.03.2023

Hoogtepunten van de reis

 • uiteenlopende activiteiten
 • grote kans op noorderlicht, gelegen boven de poolcirkel
 • maak uitgebreid kennis met de lokale saunacultuur
 • culturele activiteiten met Joiku en sjamaan
 • comfortabele chalet
 • prachtig gelegen aan een meer

01. Dag per dag

Vlucht van Brussel naar Lapland via Kittilä, transfer naar het Hotel Jeris in Muonio (1u).

Check-in bij het hotel, passen van je warme kledij voor de week.

’s Avonds geniet je van een heerlijk diner in het hotel. Je overnacht in een gezellige chalet.

— Lees meer —

Na het ontbijt volgt een korte transfer (10 min), naar de rendierboerderij van Torassieppi. Bezoek een 100 jaar oude unieke rendierboerderij en een rendiermuseum. Dankzij het kleine museum en de uitleg van een Sami kom je meer te weten over hoe ze vroeger (en nu) leefden. Als kers op de taart volgt een korte rendiertocht van zo’n 3 km vlakbij het Pallas-Ylläs Nationaal Park.

Na een korte wandeling kan je een heus sneeuwhotel, Winter Village, bezoeken. Je vindt hier onder meer een ijsrestaurant, bar en indrukwekkende sculpturen. Lunch wordt geserveerd in het ice restaurant*.

*Opgelet: de lunch in het ice restaurant is afhankelijk van het weer. Als het restaurant nog niet open is voor publiek of het is extreem koud, dan kan je lunchen in een ‘traditionele kota’ rond het haardvuur.

In de namiddag volgt een boeiende uiteenzetting over het fascinerende noorderlicht (in het Engels). Tijdens een hapje en drankje wordt er dieper ingegaan over de wetenschap achter het noorderlicht en de vele mythes die de ronde doen.

Diner in het restaurant.

— Lees meer —

Na een stevig ontbijt ga je per bus naar een nabijgelegen huskykennel, waar de enthousiaste husky’s staan te popelen om je mee te nemen doorheen het winterse landschap. Met 2 personen per slede vertrek je op een tocht van zo’n 15 km.

Lunch in het restaurant.

De namiddag kan je naar believen invullen. Kom tot rust in de sauna of trek er nog eens op uit met of zonder een gegidste activiteit.

’s Avonds maak je kennis met de lokale cultuur van Lapland. Je geniet van een traditioneel diner aan een open vuur, waarna een aantal lokale Sami hun traditionele Joiku zingen en het verhaal erachter vertellen. Misschien vragen ze wel om even mee te doen! Je leert ook meer bij over de kledij van de Sami en hun tradities en gebruiken.

— Lees meer —

Tijd voor een beetje adrenaline! Met 2 personen per sneeuwscooter leg je een afstand van ongeveer 35 km af door de Finse bossen en moerassen. Je volgt de gids naar een meer in de buurt waar je het traditionele netvissen onder de knie probeert te krijgen.

De lunch wordt geserveerd aan een kampvuur en wanneer je terugkeert krijg je nog een lokale delicatesse geserveerd.

’s Avonds diner in het restaurant.

— Lees meer —

Deze vrije dag kan je spenderen zoals je wilt! Alle maaltijden worden geserveerd in het restaurant, maar voorts ben je vrij om de ruime omgeving rond het Hotel Jeris op eigen houtje of onder begeleiding van een gids te verkennen.

’s Avonds staat een speciale activiteit op het programma waarbij je hopelijk het noorderlicht kan zien! Neem plaats in de Aurora Snow Train, die klaarstaat om je mee te nemen over de bevroren meren in de overdekte en verwarmde sledes. Tijdens een pauze worden lekkere worstjes klaargemaakt zodat je energie kan opdoen terwijl je speurt naar het magische noorderlicht.

— Lees meer —

Zorg ervoor dat je voldoende eet, want er staat een actieve sneeuwschoenwandeling op het programma. Met een minibus trek je richting de grootste heuvels in het westen van Fins Lapland. Je begint met een bezoek aan het natuurcentrum zodat je meer te weten komt over het gebied, maar vervolgens trek je de sneeuwschoenen aan en ontdek je het Pallas-Ylläs Nationaal Park.

Lunch in het restaurant. De namiddag kan je vrij besteden.

Na het diner kan je tot rust komen en genieten van de Arctic Sauna World, een heuse wellness-ervaring waarbij gebruik gemaakt wordt van de 4 natuurelementen. Daarnaast wordt een kleine ceremonie voorbereid met de 4 natuurelementen door een sjamaan.

— Lees meer —

Trek er zelf op uit of boek optionele excursies: huskytochten, sneeuwscootersafari's, rendiertochten, unieke overnachtingen, wellness-pakketten... Bijna dagelijks staan er ook noorderlichtexcursies op het programma.

’s Avonds wordt een speciaal Laps diner voorzien in het restaurant. Hopelijk kan je nog een laatste keer het noorderlicht zien!

— Lees meer —

Na het ontbijt voorzien we een transfer naar de luchthaven van Kittilä (of met de huurwagen), waarna jullie terugvliegen naar Brussel.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Prijzen Essence of Lapland

Prijs per volwassene. Kinderen 5-11 jaar krijgen een korting van 40% op de lokale prijs (verblijf, maaltijden, activiteiten, niet voor vluchten) bij 2 volwassenen in dezelfde chalet, 25% korting bij 1 volwassene in dezelfde chalet. Prijzen voor kinderen en single reizigers op aanvraag.

Vertrekdatum Prijs per volwassene
(zonder supplement chalet)
21.01.23 € 2440
28.01.23 € 2495
04.02.23 € 2495
11.02.23 € 2495 LAATSTE A-CABIN!
18.02.23 VOLZET
25.02.23 VOLZET
04.03.23 € 2495 LAATSTE A-CABIN

Supplementen voor chalet

Cabin A: chalet voor max 3-4 personen (nis met 2 bedden, sofabed voor 1 volwassene of 2 kinderen, haardvuur, kitchenette, badkamer met sauna)
Cabin B: chalet voor max 4-5 personen (kamer met 2 bedden, mezzanine met 3 bedden, haardvuur, zitruimte, keuken, badkamer met sauna)
Cabin C: Chalet voor max 4-7 personen (2 kamers met 2 bedden, mezzanine met 3 bedden, haardvuur, zitruimte, keuken, badkamer met sauna)

Type chalet Supplement
Cabin A voor 2 personen € 250 per chalet
Cabin A voor 3 personen
(inclusief single supplement
voor de sneeuwscooter)
€ 35 voor derde persoon
Cabin B voor 3 personen
(minimum 4 personen)
€ 180 per chalet
Cabin B voor 4 personen geen supplement
Cabin B voor 5 personen
(single supplement voor de
sneeuwscooter)
€ 35 voor 5e persoon
Cabin C voor 4 personen € 145 per chalet
Cabin C voor 5 personen
(single supplement voor de
sneeuwscooter)
€ 35 voor 5e persoon
Cabin C voor 6 personen geen supplement
Cabin C voor 7 personen
(single supplement voor de
sneeuwscooter)
€ 35 voor 7e persoon

De beschikbaarheid van deze reis wordt regelmatig bijgewerkt. De meest actuele beschikbaarheid wordt altijd getoond bij het online boeken of tijdens het contact met onze Travel Designers.

Inbegrepen

 • Retourvlucht vanaf Brussel naar Kittilä (detail bij offerte) incl. luchthaventaksen, 1 stuk handbagage en 1 stuk ruimbagage per persoon
 • Luchthaventransfers
 • Overnachtingen in gekozen accommodatie met privé-sanitair
 • Alle excursies zoals beschreven in het programma
 • Alle maaltijden in volpension vanaf diner op de eerste avond tot en met ontbijt op de laatste ochtend (ontbijtbuffet, lunchbuffet en saladebar, 3-gangendiner - saladebar, hoofdgerecht en dessert aan tafel geserveerd)
 • Warme kledij, winterboots tijdens het verblijf
 • Professionele Engelstalige begeleiding
 • Btw en bijdrage Garantiefonds Reizen
 • Uitgebreide reisinfo: lokale tips, winteruitrusting én fotografie
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Verplicht: voor vertrek in januari, februari en maart geldt een brandstoftoeslag van €95,- per persoon. Voor meer informatie: Bijzondere reisvoorwaarden. Voor boekingen met afreis vanaf 1 april kan er t/m 31.01 Brandstof Bescherming Programma toegevoegd worden (binnen 5 dagen na boeken). Voor afreizen in april verwachten wij een brandstoftoeslag.
 • Optionele excursies
 • Reisverzekering (optioneel)
 • Eigen risico voor materiaalschade bij een sneeuwscootertocht bedraagt maximum € 800 per chauffeur/sneeuwscooter/ongeval. Indien je ter plaatse € 20 per tocht bijbetaalt kan je de franchise verlagen naar € 400 per chauffeur/sneeuwscooter/ongeval.
 • Brandstof-bescherming programma: €40 p.p.

Opmerkingen

 • De volgorde van het programma kan gewisseld worden.
 • Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.
 • Kinderen tussen 5-14 jaar rijden mee in een slede achter de sneeuwscooter van de gids. Kinderen vanaf 15 jaar kunnen als passagier achterop mee rijden. Zelf rijden mag pas vanaf 18 jaar en mits men in het bezit is van een geldig rijbewijs B.
 • Kinderen tussen 5-11 jaar zitten in de slede van de gids tijdens de huskytochten.
 • De premie voor onze vluchten naar het Hoge Noorden komende winter (2022-2023, vluchten naar Kittilä, Eveness, Bergen en Rovaniemi) bedraagt € 40 per persoon. Je kan deze optie bijboeken tot 5 dagen na je boeking. Wanneer je deze optie boekt, kan er geen korting meer worden toegepast bij een daling van de brandstofprijzen. Wanneer je niet kiest voor deze optie, dan laten we ca. 8 weken voor je vertrek weten of we al dan niet een supplement moeten aanrekenen voor verhoogde brandstofprijzen zoals vermeld in onze bijzondere reisvoorwaarden.’

04. Excursies

€ 135 per persoon

In rendierslede, onder een warm deken, ga je op zoek naar het noorderlicht. De lokale rendierherder neemt je mee door het bos. Hou je ogen op de lucht gericht, wie weet vang je wel een glimp op van het verbazingwekkende noorderlicht! Na de tour geniet je van een tas warm bessensap bij het kampvuur. Deze activiteit is mogelijk vanaf 12 jaar.

Duur: 1u - 1u30.

Enkel mogelijk op dinsdag en donderdag om 20u40.

— Lees meer —

€ 125 per persoon - shared driving, € 160 per persoon - single driving, € 75 per kind (4-12 jaar-

Tijdens deze avondtocht met de sneeuwscooters heb je de kans om een glimp op te vangen van het noorderlicht. Met de sneeuwscooter ga je naar de beste locatie om het noorderlicht te kunnen spotten. Lichten uit, een tas warm bessensap in de hand en geniet van de duizende sterren aan de hemel. Je legt een afstand af van zo'n 20 km. Deze activiteit is mogelijk vanaf 12 jaar.

Duur: 2u30 - 3u

Enkel op woensdag, vrijdag en zondag om 21u15.

— Lees meer —

€ 85 per volwassene € 51 per kind 4-12 jaar

Spring op de verwarmde aurora sneeuwtrein (dit is een glazen overdekte slede) en geniet een ritje midden van de natuur in het besneeuwde Lapland. Dit is een geweldige manier om op zoek te gaan naar het noorderlicht. Nadien geniet je van een warm drankje en snack bij het open vuur.

Duur: 2u

Enkel op dinsdag om 21u00.

— Lees meer —

€ 20 per volwassene € 12 per kind 4 - 12 jaar

Neem deel aan deze informatieve workshop over het fascinerend fenomeen van het noorderlicht. De gids geeft je meer informatie over het hotel, de activiteiten en de omgeving. Geniet ook van een warme drank en een lokale snack. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Duur: 1u

Enkel mogelijk op maandag en vrijdag om 16u00.

— Lees meer —

€ 75 per persoon, € 45 per kind 4-12 jaar

We doen onze sneeuwschoenen aan en gaan op zoek naar het noorderlicht. We gaan op pad met onze sneeuwschoenen in de Lapse natuur en gaan naar de perfecte locatie om het noorderlicht te spotten. Geniet van een warme drank. Deze activiteit is mogelijk vanaf 12 jaar.

Duur: 2u - 3u

Enkel mogelijk op woensdag en zaterdag om 21u15.

— Lees meer —

€ 50 per volwassene € 30 per kind 4 - 12 jaar

Geniet van een onvergetelijke avond in ons exlusief restaurant aan het meer. In een sfeervolle omgeving met open haard, krijg je enkele lokale gerechten geserveerd. Je krijgt ook een lokaal drankje aangeboden. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Duur: 1u330

Enkel mogelijk op maandag en vrijdag om 19u00.

— Lees meer —

€ 16 supplement/persoon/dag

Je kan je diner upgraden van een 4-gangenbuffet naar een 4-gangenbuffet aan tafel. Er is een upgrade van het voorgerecht of hoofdgerecht. De gerechten zijn gemaakt met lokale ingrediënten. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Op aanvraag.

— Lees meer —

€ 100 per persoon

Breng een buitengewone nacht door in een traditionele sneeuwiglo! Doorheen de jaren heen werden iglo's in de noordelijke landen reeds gebruikt als accommodatie. De buitentemperatuur kan dalen tot -30°C, maar binnenin blijft het gemiddeld zo'n -3°C tot -6°C. Je hebt een zachte en warme matras, alsook een dikke slaapzak. Het warme bessensap zorgt voor een comfortabele nacht. Transfers, slaapzakken, warme dranken en ontbijt zijn inbegrepen. Dit is mogelijk vanaf 12 jaar.

Elke dag mogelijk vanaf 20u40.

— Lees meer —

€ 590 per nacht (voor 1 of 2 personen) Extra bed voor kinderen op aanvraag

Beleef een uitzonderlijke nacht in wellness en luxe in de exclusieve Arctic Firefox Lodge met je eigen privésauna met panoramisch uitzicht over het Jeris-meer. Een ideale manier om je avond te starten en te genieten van dit Finse ritueel. Boven heb je het slaapgedeelte, geniet hier van een eindeloos uitzicht! Vanuit je bed heb je een prachtig zicht op de duizende sterren aan de hemel en wie weet kan je wel een glimp opvangen van het noorderlicht. De toegang tot de Arctic Sauna World, ontbijt, badjas en pantoffels voor volwassenen zijn inbegrepen in de prijs.

Dagelijks mogelijk vanaf 16u.

— Lees meer —

Zie omschrijving Aurora Hut

Een Aurora Hut is een soort igloo met een groot raam richting het noorden, met een comfortabel bed en eco-toilet (voor de sauna en douches dien je de sanitaire faciliteiten van het hotel te gebruiken). Heel leuk voor een unieke overnachting, hopelijk zie je het noorderlicht! Transfer en ontbijt zijn inbegrepen. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Duur: 1 nacht
Dagelijks (vertrek om 16u30).

Prijs is steeds voor 2 volwassenen en afhankelijk van de periode:
€ 335 tussen 01/12/22-14/12/22
€ 395 tussen 15/12/22-03/02/23, 04/03/23-17/03/23 en 06/04/23-10/04/23
€ 435 tussen 04/02/23-03/03/23
€ 365 tussen 18/03/23-05/04/23
Prijs voor een extra 3de bed voor een kind: € 50

— Lees meer —

05. Extra info

Afreis 21.01.2023-04.03.2023

Vanuit Brussel met Brussels Airlines :


SN1025 Brussel - Kittilä 07u00 - 11u10
SN1026 Kittilä - Brussel 12u30 - 14u55

Vluchturen onderhevig aan wijzigingen.

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox