Juutua Winter Adventure

Inari

Ideale reis voor

Beleving
Gastronomie
Koppels
Uitgebreide kennismaking

Dit typisch Lapse hotel is mooi gelegen langs de Juutua rivier, in het Sámi-dorp Inari. Het hotel werd recent gerenoveerd en opende voor het eerst in december 2022 opnieuw de deuren. Je wordt er ontvangen door een warm team, dat jou graag helpt met al jouw vragen. In de omgeving zijn uitgestrekte bossen waar je de ongereptheid van Lapland kan ontdekken. Wanneer je de rivier oversteekt tref je het prachtige Lapse Siida museum aan. Hier vind je heel wat informatie over de enige inheemse bevolking van Europa, haar geschiedenis en cultuur, ... Het hotel heeft een eigen fine-dining restaurant, waar je typische Lapse gerechten kan eten. Bij deze gerechten worden er plaatselijke producten gebruikt zoals verschillende soorten mossen, de traditionele kruidenplant Angelica, rendiervlees en vis van het Inari meer.

Er staat een gevarieerd en actief activiteitenpakket op het programma, dat gezien de kamertypes ideaal is voor koppels of vrienden, al kan je hier natuurlijk ook met het hele gezin terecht. Tijdens de 8 dagen die je in Fins Lapland spendeert doe je een hele resem aan typisch Lapse activiteiten: huskytocht, sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandeling en maak je kennis met de lokale cultuur (ijsvissen, rendiertocht, museum over de Sámi). Daarnaast kan je genieten van heerlijke maaltijden in volpension. Er wordt steeds een 3-gangendiner voorzien, met eenmalig zelfs een vijfgangendiner.

Afreisdata

03.02.2024-09.03.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Afwisselend programma met 8x excursies
 • Comfortabele kamer in het Wilderness Hotel Juutua
 • Bezoek aan een Sámi Museum
 • Uitgebreide maaltijden (3-gangendiner en eenmalig een 5-gangendiner)
 • Uitstekende noorderlichtlocatie aan de Juutua-rivier hoog boven de Poolcirkel

01. Dag per dag

De reis begint met een rechtstreekse vlucht van Brussel naar Kittilä Airport (ongeveer 3 uur en 15 minuten vliegen), vervolgens brengt een transfer jullie naar het Wilderness Hotel Juutua in Inari (ongeveer 2 uur en 30 minuten rijden). Check-in bij het hotel, passen van je warme kledij voor het verblijf. Je overnacht in een gezellige hotelkamer. ’s Avonds geniet je van een heerlijk diner in het hotel!

— Lees meer —

Na het ontbijt neemt de gids je in een slede, getrokken door zijn/haar sneeuwscooter, mee naar een meer in de buurt waar je het traditionele ijsvissen onder de knie probeert te krijgen. Dit is een van de favoriete activiteiten van de Finnen. Geniet ondertussen ook van de rust, stilte en het uitzicht. Ondertussen wordt een warme lunch klaargemaakt aan een kampvuur. In de namiddag kan je zelf op tocht gaan in de natuur of het dorp verkennen.

’s Avonds diner in het restaurant. Na de ontspanning, volgt de inspanning. Een gids neemt je via een sneeuwschoenwandeling mee naar een kamp in de buurt, van waaruit je hopelijk het noorderlicht te zien krijgt! Dankzij een kampvuur en een warm drankje blijf je opgewarmd terwijl je naar de hemel staart.

— Lees meer —

Na een stevig ontbijt ga je naar een nabijgelegen huskykennel, waar de enthousiaste husky’s staan te popelen om je mee te nemen doorheen het winterse landschap. Je brengt een bezoek aan de huskykennel en de gids vertelt je graag over deze prachtige honden. Aansluitend gaan we op pad voor een huskytocht van ongeveer 1u (2 pers./slede). Zo kan je afwisselend 'mushen' of genieten van het voorbijglijdende landschap vanuit de slede. Inclusief transfers neemt de excursie ongeveer 2u30-3u in beslag. Lunch wordt voorzien in het restaurant. De namiddag kan je invullen zoals je dat zelf wil. ’s Avonds diner in het hotel.

— Lees meer —

Tijd voor een beetje adrenaline! Maak je klaar voor een sneeuwscootertocht doorheen de Finse bossen, meren en moerassen (2 pers./scooter). Onderweg stop je even om van chauffeur te wisselen, maar ook om even op te warmen aan een kampvuur, terwijl er een heerlijke lunch voor jullie klaargemaakt wordt. In de namiddag kan je helemaal tot rust komen in de sauna en jacuzzi, die 1 uur voor jullie afgehuurd werd aan de Juutua-rivier. ’s Avonds diner in het restaurant.

— Lees meer —

Vandaag leer je meer over de Lapse rendierherder en de rendieren, zo typerend voor Lapland! Een transfer brengt je naar de rendierboerderij. Tijdens het bezoek vertellen ze je meer over het hoeden van rendieren in Lapland. In de namiddag ben je vrij. ’s Avonds geniet je van een heerlijk diner in het restaurant.

— Lees meer —

Vandaag neemt een gids je al wandelend (ongeveer 1km) mee naar de Jäniskoski Rapids, de grootste stroomversnelling van de Juutua-rivier. Onderweg geeft de gids ook meer uitleg over de Sámi cultuur van Inari, en hun manier van leven. Aan de Rapids pauzeren we even, wordt er een kampvuur gemaakt en grillen we worstjes terwijl we genieten van de kracht van de natuur.

’s Avonds neem je plaats in een slede, getrokken door de sneeuwscooter van een gids, die je meeneemt naar een afgelegen Aurora Camp, waar je hopelijk het wondermooie noorderlicht krijgt te zien! Dankzij een kampvuur en een warm drankje blijf je opgewarmd terwijl je naar de hemel staart.

— Lees meer —

Geniet van een vrije ochtend. Eventueel kan je zelfs een optionele excursie bijboeken! In de namiddag bezoek je het nabijgelegen Siida Museum en natuurcentrum waar Inari zo bekend om is. Inari is een Sámi-dorp en is daar ook trots op. In het museum leer je meer bij over de geschiedenis en levenswijze van deze intrigerende bevolkingsgroep, maar ook de lokale fauna en flora komen aan bod in het natuurcentrum. Je vindt er ook een openluchtgedeelte met enkele Sámi-gebouwen!

’s Avonds geniet je van een culinair 5-gangendiner (op de andere avonden is dit een 3-gangendiner)!

— Lees meer —

Het avontuur zit er jammer genoeg op! Na het ontbijt voorzien we een transfer naar de luchthaven van Kittilä (ongeveer 2 uur en 30 minuten rijden), waarna jullie terugvliegen naar Brussel (ongeveer 3 uur en 15 minuten vliegen).

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Prijzen

Prijzen per volwassene op basis van 2 volwassenen in een kamer. Prijzen voor single reizigers of kinderen 4-14 jaar op aanvraag.

Afreisdata
vanuit Brussel
Prijs per volwassene
o.b.v. 2 volwassenen
in een Arctic Room
03.02.2024 € 3345
10.02.2024 € 3495
17.02.2024 € 3345
24.02.2024 € 3195
02.03.2024 € 3095

Neem gerust contact op met een van onze Travel Designers voor een offerte op maat voor jullie reisgezelschap, of bij vragen over de reis!

Inbegrepen

 • Rechtstreekse chartervlucht met Brussels Airlines (SN) van Brussel naar Kittilä en terug, incl. luchthaventaksen, 1 stuk handbagage en 1 stuk ruimbagage per persoon
 • Luchthaventransfers ter plaatse (ongeveer 2 uur 30 minuten rijden)
 • 7x overnachtingen in gekozen accommodatie, met privé sanitair
 • Maaltijden in volpension (vanaf diner op dag 1 tot en met ontbijt op dag 8)
  • 6x een 3-gangendiner, 1x een 5-gangendiner
 • Alle 8x excursies zoals beschreven in het programma
  • Professionele begeleiding door Engelstalige gidsen
 • Gebruik warme kledij (thermische overall, winterlaarzen en wanten, 1x paar wollen sokken)
 • Btw, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen
 • Uitgebreide Nordic reisinfo: lokale tips, winteruitrusting én fotografie
 • CO²-compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Indien gewenst: single supplement voor de sneeuwscootertocht zodat je jouw eigen sneeuwscooter kan besturen € 200 per persoon voor een langere tocht van 4-5 uur.
 • Andere optionele excursies
 • Dranken en andere persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering annulatie en/of bijstand (vrijblijvend aanbod bij offerte)

Opmerkingen

 • De volgorde van het programma kan gewisseld worden.
 • Dit programma is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar gezien de inhoud van het programma (avondexcursies, sneeuwschoenwandeling, …) raden we het vooral aan voor volwassenen en gezinnen met oudere kinderen. . Kinderen tot en met 14 jaar nemen tijdens de sneeuwscootertocht plaats in een slede achter de gids.
 • Let op: tochten zijn op basis van self-drive. D.w.z. dat je de kans krijgt om zelf de huskyslede en de sneeuwscooter te besturen. Je deelt de slede of sneeuwscooter met een andere reiziger, maar wisselt af als bestuurder. Hou er rekening mee dat je bij een oneven reisgezelschap gekoppeld kan worden aan een andere reiziger (tenzij je bijbetaalt voor een eigen sneeuwscooter). Indien je 18 jaar of ouder bent en je bent niet in het bezit van een rijbewijs, gelieve ons dan een seintje te geven! Zelf rijden met de sneeuwscooter kan vanaf 18 jaar en mits men in het bezit is van een geldig rijbewijs B.
 • Eigen risico voor materiaalschade bij een sneeuwscootertocht bedraagt maximum € 1000 per sneeuwscooter.
 • De vermelde tijdsduur van de activiteiten is inclusief instructies en (eventuele) transfertijd.

04. Extra info

Placeholder map image

Afreis tussen zaterdag 03.02.2024-02.03.2024

Heenvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines
SN1025 Brussel - Kittilä 08u00-12u20

Terugvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines
SN1026 Kittilä - Brussel 13u20-15u45

Opgelet: Bij vertrek op 16.12.2023 is de terugvlucht als volgt:

SN1026 Kittila – Brussel 12u50 - 15u15

Opgelet: Bij vertrek op 23.12.2023 zijn de vluchten als volgt:

Heenvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines

SN1025 Brussel – Kittila 07u30 -11u50

Terugvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines

SN1026 Kittila – Brussel 12u20 - 14u45

Afreis 30.12.2023 tot en met 30.04.2024

Heenvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines

SN1025 Brussel – Kittila 07u00 - 11u20

Teruglvucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines

SN1026 Kittila – Brussel 12u20 - 14u45

Vluchturen onderhevig aan wijzigingen.

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox