Lakituvat Relax Week

Rovaniemi

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Beleving
Charme
Families
Soft adventure
vanaf € 2295 p.p.
Contacteer ons

Deze reis is perfect geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Niet alleen krijg je de kans om een aantal typisch Lapse activiteiten te doen - zo zijn een huskytocht en sneeuwscootertocht al inbegrepen - maar je bezoekt ook de rendieren en het Dorp van de Kerstman! Ook op een vrij moment kan je altijd terugkomen naar Santa Claus Village en het postkantoor, de souvenirswinkels, Snowman’s World (met snow tubing en Ice Disco, …), … Of je kan Rovaniemi verkennen of andere optionele excursies bijboeken.

Ondanks het feit dat je in Rovaniemi – de “hoofdstad” van Lapland – bent, heb je vanuit de cabin niet het gevoel in een stad te zitten. Dat komt door de uitstekende, rustige ligging tussen de bomen op de Ounasvaara heuvel naast een doodlopende straat, een drietal kilometer van het centrum. Hierdoor heb je het gevoel dat je toch midden in de natuur zit! De ruime cabins (67m²) zijn halfopen gebouwd en hebben een gezellige leefruimte met houtkachel en uitgeruste keuken. Beneden vind je ook nog een badkamer met douche, toilet en eigen sauna en 1x slaapkamer voor 2 personen. Boven vind je nog 1x slaapkamer voor 2 personen en op de overloop zijn er nog 2x extra bedden en een aparte badkamer met douche en toilet. Hierdoor zijn deze cabins perfect geschikt voor een gezin van 4 tot 6 personen, 2x samen reizende koppels, vriendengroepen, enzovoort.

De maaltijden zijn voorzien in halfpension (ontbijt en diner) in een restaurant op wandelafstand van de cabins. Lunchen kan je in je cabin, in Santa Claus Village of in Rovaniemi.

Afreisdata

31.12.2023, 04.02.2024 & 18.02.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Typisch Lapse activiteiten: husky's, sneeuwscootertocht, rendieren
 • Bezoek aan de Kerstman
 • Mogelijkheid voor optionele excursies
 • Bezoek het dorp van de Kerstman op de vrije dag
 • In Rovaniemi, de "hoofdstad" van Lapland
 • Gezellige cabin voor 4-6 personen
 • Eigen sauna

01. Dag per dag

Heenreis naar Lapland via Rovaniemi, Fins Lapland. Vervolgens wordt er een transfer voorzien richting de cabins. Onderweg stop je even aan het safarikantoor om de warme kledij (thermische overall en winterlaarzen) op te pikken die je tijdens het verblijf kan gebruiken. De gids geeft ook nog wat uitleg over de werking van het meeting point voor de activiteiten en de cabin, zodat je helemaal klaar bent voor de reis. Check-in in een comfortabele halfopen cabin met eigen sauna, overlopen van het programma. ’s Avonds geniet je van een lekker diner.

Indien je toekomt op 31/12/2023 is er een heus Nieuwjaarsdiner en -feest gepland, met een diner voorzien in het Arctic Snow Hotel! Hier krijg je ook de kans om de ice bar en sneeuwdisco te bezoeken, zijn er minisneeuwscooters voor kinderen voorzien, … Als kers op de taart is er vuurwerk om middernacht.

— Lees meer —

Geniet van een vrije dag om tot rust te komen of om Rovaniemi en de natuur te verkennen. Op de Ounasvaara heuvel vind je een aantal wandel- en langlaufskipaden, en iets verder vind je er ook de skipistes van Ounasvaara Ski Resort terug!

— Lees meer —

Na een stevig ontbijt brengen we een bezoek aan de huskykennel. Na de nodige instructies neemt de gids je mee voor een huskytocht van ongeveer 45min-1u (afgelegde afstand van zo’n 7-10km). Met twee deel je een hondenspan van vier tot zes Alaskan husky's. Afwisselend kan je ‘mushen’ - de hondenspan besturen - en gewoon op de slede genieten van de voorbijglijdende taiga en foto's nemen. De excursie duurt zo'n 2u (inclusief bezoek aan de kennel maar exclusief transfers, die is afhankelijk van de kennel die gebruikt wordt).

Geniet van een deugddoende vrije namiddag. Indien de huskytocht in de namiddag ingepland wordt geniet je eerst nog van een vrije ochtend.

’s Avonds vindt het diner als vanouds plaats in het restaurant.

— Lees meer —

Vandaag breng je een bezoek aan de Kerstman! Je wordt naar Santa Claus Village gebracht, waar je het postkantoor en de verschillende winkeltjes kan bezoeken, geniet van een lekkere lunch en op bezoek gaat bij de kerstman. Vervolgens krijg je instructies om een sneeuwscooter te besturen tijdens een sneeuwscootertocht van ongeveer 1u-1u30. Per twee neem je plaats en kan je afwisselend rijden. Kinderen tussen 4-14 jaar zitten in een slede achter de gids. Je stopt aan een lokale rendierboerderij, waar je Rudolf en zijn vriendjes ontmoet. Er is een korte rendiersledetocht voorzien waarbij je deelneemt aan een “Arctic Circle Crossing” ceremonie. Als cadeau krijg je op het einde van de safari een Arctic Circle Certificate om te bewijzen dat je de Poolcirkel overgestoken bent! De hele excursie neemt zo’n 6 uur en 30 minuten in beslag.

— Lees meer —

Overdag ben je vrij om de dag zelf naar believen in te vullen. Na het diner word je opgepikt voor de avondsneeuwscootertocht (2 pers./scooter)! Na de veiligheidsinstructies neem je per twee plaats op de sneeuwscooter voor een tocht door de Lapse wildernis rondom Rovaniemi. Onderweg stop je even zodat je van chauffeur kan wisselen. In de tussentijd maakt de gids een warm kampvuur en een lekkere snack klaar. Je kan met een warm drankje terug opwarmen en luisteren naar de boeiende verhalen van de gids over het lokale leven en het noorderlicht. Vergeet ook zeker niet de sterrenhemel in de gaten te houden. Wie weet spot je zelfs het noorderlicht!

— Lees meer —

Ook deze dagen zijn vrij en kan je naar wens invullen!

 • Je kan heel wat typisch Lapse excursies bijboeken.
 • Verken Rovaniemi centrum: bezoek het Arktikum Museum of het shoppingcentrum, …
 • Bezoek Santa Claus Village, het dorp van de Kerstman.
 • Ga schaatsen in Kotatieva Winter Park.
 • Bezoek de sneeuwkamers, ijssauna en het ijsrestaurant van Arctic Snow Hotel!
 • Skiën en snowboarden op de pistes van Ounasvaara Ski Resort.
 • De langlaufskipistes rond Rovaniemi op eigen houtje verkenne

Aan dit programma kan je naar eigen voorkeur à la carte activiteiten toevoegen (meer informatie in bijlage bij deze offerte of bij de Travel Designer). Dit is een greep uit een breder aanbod. Je kan ook andere activiteitenpartners overwegen, maar hou er dan rekening mee dat zij niet per sé een pick-up of drop-off aan de cabins voorzien en dat je je dus zelf naar hun kantoor in het centrum moet begeven.

Indien je heel wat excursies elders wil boeken, en ook overweegt om bijvoorbeeld Santa Claus Village/Kotatieva Winter Park/Arctic Snow Hotel te bezoeken, dan kan het de moeite lonen om een huurwagen te nemen in plaats van de transfers. Vraag hiervoor gerust een vrijblijvend prijsvoorstel aan bij de Travel Designer.

— Lees meer —

Jammer genoeg zit het avontuur erop. Na het ontbijt voorzien we een transfer terug naar de luchthaven voor de rechtstreekse terugvlucht naar Brussel. Onderweg stop je nog even om de warme kledij terug af te geven.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Prijzen

Prijzen steeds op basis van minstens twee volwassenen in de cabin. Bij slechts 1 volwassene in de chalet betaalt het eerste kind ook de volwassenenprijs. Kinderprijzen zijn van toepassing van 4-12 jaar.

Prijzen voor 4-6 personen in een chalet. Prijzen voor 2-3 personen op aanvraag.

*Promo: boek nu voor vertrek op deze datum met € 600 korting per persoon!
(korting nog te verrekenen op onderstaande prijs)

Zie 'Verblijf' voor een beschrijving van de chalets.

Afreisdata
vanuit Brussel
Lakituvat Chalet
voor 4 personen -
prijs per volwassene
Lakituvat Chalet
voor 5 personen -
prijs per volwassene
Lakituvat Chalet
voor 6 personen -
prijs per volwassene
Kinderkorting 4-12 jaar)
(leeftijd tijdens de reis)
31.12.2023 promo* € 3465 € 3195 € 3035 - € 370 per kind
04.02.2024 € 2565 € 2395 € 2295 - € 400 per kind
18.02.2024 € 2685 € 2495 € 2395 - € 400 per kind

Andere prijzen op aanvraag. Contacteer gerust onze Travel Designers bij vragen over de prijzen!

De beschikbaarheid van deze reis wordt regelmatig bijgewerkt. De meest actuele beschikbaarheid wordt altijd getoond bij het online boeken of tijdens het contact met onze Travel Designers.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse chartervlucht met Brussels Airlines (SN) van Brussel naar Rovaniemi en terug, inclusief luchthaventaksen, brandstofverzekering, 1x stuk handbagage en 1x stuk ruimbagage per persoon
 • Luchthaventransfers tussen de luchthaven en de cabins (ongeveer 15 minuten rijden + tijd die nodig is voor pick-up/drop-off warme kledij in het centrum)
 • 7x overnachtingen in de gekozen accommodatie, met privé-sanitair
  • Bedlinnen en 1x set handdoeken per persoon
  • Eindschoonmaak
  • Eigen sauna
 • Maaltijden in halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner op dag 1 tot en met ontbijt op dag 8, 1x lunch in Santa Claus Village
 • Excursies zoals beschreven in het programma
  • Onder begeleiding van professionele Engelstalige gidsen
  • Pick-up/drop-off op wandelafstand voor excursies in het pakket
  • Met aankomst op 31/12/2023 is een Nieuwsjaardiner en -feest in Arctic Snow Hotel inbegrepen in de prijs.
 • Gebruik warme kledij (thermische overall en winterlaarzen) voor het hele verblijf
 • BTW, dossierkosten, Garantiefonds Reizen, lokale verblijftaks
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Andere lunches
 • Lokale transfers (bv. tussen de cabins en Rovaniemi, Santa Claus Village, ...) of huurwagen
 • Andere optionele excursies
 • Annulatie- en bijstandsverzekering (optioneel)

Opmerkingen

 • Dit programma is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
 • Met aankomst op 31/12/2023 is er een Nieuwjaarsdiner en -feest in Arctic Snow Hotel inbegrepen in de prijs.
 • De volgorde van de activiteiten staat niet vast en kan veranderd worden. Ter plaatse krijg je de finale planning.
 • Op zo'n 200-300m van de cabins bevindt zich het pick-up/drop-off point voor de activiteiten.
 • Op zo'n 200-300m van de cabins bevindt zich het Royal Reindeer Restaurant waar het ontbijt en diner geserveerd wordt. Op zo’n 1,8km vind je een supermarkt waar je eventueel boodschappen kan doen indien gewenst.
 • Je kan ook op een vrij moment een taxi boeken die je naar het dorp van de Kerstman brengt. Het centrum van Rovaniemi is met de taxi bereikbaar, maar ook te voet al zal je dan wel zo'n 30-40 minuten moeten wandelen (iets meer dan 3km). Indien je veel verplaatsingen wil maken, meer flexibiliteit wil of minder mobiel bent, kan je ook overwegen om de luchthaventransfers te vervangen door een huurwagen. Vraag gerust een prijsvoorstel aan de Travel Designer!
 • Bij een sneeuwscootertocht zitten kinderen 4-14 jaar in een slede bij de gids. Kinderen groter dan 140cm mogen achterop de sneeuwscooter zitten als passagier indien ze de prijs voor volwassenen betalen. Om zelf met een sneeuwscooter te rijden moet je minstens 18 jaar zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B.
 • Eigen risico bij een ongeval voor de sneeuwscooter bedraagt € 900 per persoon per tocht. Mits een supplement van € 15 per persoon (ter plaatse te betalen) kan je de franchise afkopen en verlagen naar € 150 per persoon per tocht. Dit is optioneel.
 • De tijdsduur van de activiteiten is weergegeven inclusief uitleg en (eventuele) transfers

04. Excursies

Prijs op aanvraag (afhankelijk van aantal personen, leeftijden, gekozen kamertype en periode).

Op ongeveer 30 minuten rijden van Rovaniemi, en ongeveer 1 uur rijden van de Valkea Lodge, vind je deze speciale en unieke accommodatie terug! Het Arctic Snow Hotel - de naam zegt het al - is gemaakt van sneeuw en ijs. Je kan hier kiezen tussen een overnachting in een van de koude kamers van het sneeuwhotel (ongeveer -5°C en met gedeeld sanitair), of een verblijf in een glazen iglo (verwarmd en met eigen sanitair) naast het sneeuwhotel. Beiden liggen op wandelafstand van elkaar en bieden de kans om ook een bezoek te brengen aan het sneeuwhotel (ice chapel, ice restaurant, ...). 's Avonds geniet je van een heerlijk 3-gangendiner in het Ice Restaurant.

Opmerkingen:

 • Bij verblijf in de Valkea Lodge kan je hier enkel overnachten indien het om een weekreis gaat.
 • Kosten voor de transfer zijn niet inbegrepen en zijn afhankelijk van de accommodatie waar je verblijft (Valkea Lodge of Rovaniemi), en of je al dan niet gebruik maakt van een huurwagen.
 • Voorzie zelf voldoende warme kledij. Indien je in een koude kamer slaapt wordt een warme slaapzak voorzien.
 • De sneeuwkamers zijn geschikt voor maximum 5 personen. De sneeuwsuites zijn geschikt voor maximum 6 personen. De kleine glazen iglo's zijn geschikt voor idealiter maximum 2 personen (een extra bed is mogelijk), de familie-iglo's idealiter voor maximum 4 personen (extra bed is mogelijk).

Overnachting is inclusief:

 • Toegangsticket Snow Hotel
 • Diner in het Ice Restaurant (3-gangen)
  • Voor een diner op 24/12 of 31/12 wordt nog een extra supplement aangerekend.
 • Ontbijt in het Log restaurant
 • Traditionele Finse sauna in gemeenschappelijk gebruik
 • Extra bij overnachting in een sneeuwkamer/sneeuwsuite:
  • Overnachtingsinstructies + warme en hoogwaardige slaapzakken met fleece binnenzakken
  • Douche en toilet in het hoofdgebouw
  • Wekservice inclusief een warm drankje
  • Diploma voor overnachten onder sneeuw en ijs in arctische omstandigheden
 • Extra bij overnachting in een glazen iglo:
  • Comfortabel en ruim (20m²), eigen sanitair en verwarmde vloer en gemotoriseerde, verstelbare twin bedden
  • Grote kans om het noorderlicht te spotten dankzij het noorderlichtalarm en een verwarmd glazen dak met 360° zicht op de hemel
— Lees meer —

05. Extra info

Placeholder map image

Afreis 31.12.2023, 04.02.2024 & 18.02.2024

Heenvlucht met rechtstreekse chartervlucht van Brussels Airlines

SNxxxx Brussel - Rovaniemi

Terugvlucht met rechtstreekse chartervlucht van Brussels Airlines

SNxxxx Rovaniemi - Brussel

Vluchturen onder voorbehoud van wijzigingen. Vluchturen zijn nog niet gekend en zullen later meegedeeld worden.

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox