Lapland Comfort Week

Rovaniemi

Ideale reis voor

Actief
Beleving
Koppels
Uitgebreide kennismaking

Vanuit het prachtige Lapland Hotel Sky Ounasvaara in Rovaniemi heb je een mooi uitzicht op het landschap rond wat ook wel de hoofdstad van Lapland wordt genoemd. Je neemt deel aan een actief programma met typisch Lapse activiteiten! Daarnaast kan je gewoon tot rust komen in jouw eigen sauna. Het hotel onderging een aantal jaren terug een grote renovatie en is dus meer dan geschikt voor mensen die iets meer comfort zoeken tijdens hun verblijf in Lapland.

Afreisdata

07/01/2023, 14/01/2023 & 21/01/2023

Hoogtepunten van de reis

 • Vlakbij Rovaniemi en Santa Claus Village
 • Mooi uitzicht op de omgeving
 • Moderne kamers, soms met eigen sauna
 • Typisch Lapse activiteiten
 • Mogelijkheid voor optionele excursies

01. Dag per dag

Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Rovaniemi. Vervolgens transfer naar Sky Hotel Ounasvaara (ongeveer 15 minuten).

Check-in bij het hotel in een comfortabele kamer (soms met eigen sauna afhankelijk van kamertype), overlopen van het programma.’s Avonds geniet je van een heerlijk diner.

— Lees meer —

Klaar voor een heuse sneeuwscootertocht (2 pers./scooter) in combinatie met een van de favoriete winterse vrijetijdsbestedingen van de Finnen? Hét Lapse transportmiddel bij uitstek brengt je via besneeuwde bossen en velden naar een klein bevroren meer! Hier leer je ijsvissen en met wat geluk kan je de vangst laten klaarmaken boven een kampvuur. De gids leert je de kneepjes van het vak. Je geniet van een snack en warm drankje voordat je terugkeert naar het hotel. De hele excursie neemt zo’n 4u in beslag.

— Lees meer —

Na het ontbijt geniet je van een deugddoende vrije ochtend. Na de lunch brengt een transfer je naar een lokale rendierboerderij. Hier leer je niet alleen meer bij over de eeuwenoude traditie van rendierhoeden, maar neem je ook deel aan een korte rendiertocht (ongeveer 1u). Opwarmen kan rond een gezellig haardvuur met een snack en warm drankje, terwijl je nog iets meer info krijgt over de rendieren.

Indien de excursies ’s avonds ingepland wordt heb je zelfs nog de kans om even het noorderlicht mee te pikken, als je geluk hebt!

’s Avonds diner in het hotel. Na afloop kan je helemaal tot rust komen in de sauna!

— Lees meer —

Na een stevig ontbijt brengen we een bezoek aan de huskykennel. Na de nodige instructies neemt de gids je mee voor een tocht van ongeveer 1u15 (afgelegde afstand van zo’n 10km). Met twee deel je een hondenspan van vier tot zes Alaskan husky's. Afwisselend kan je ‘mushen’ - de hondenspan besturen - en gewoon op de slede genieten van de voorbijglijdende taiga en foto's nemen.

Geniet van een deugddoende vrije namiddag. Indien de huskytocht in de namiddag ingepland wordt geniet je eerst nog van een vrije ochtend.

Na het diner brengt een transfer je naar een kamp in de afgelegen Lapse natuur, ver weg van het strooilicht zodat je hopelijk het noorderlicht kan zien. Aan het kamp vind je een kleine sneeuwiglo, waar je binnen een presentatie over het noorderlicht kan volgen. Maar vergeet af en toe ook niet naar buiten te kijken! Om op te warmen krijg je een warm drankje en snack.

— Lees meer —

Zet deze dag volledig naar je hand. Kies voor een van onze optionele activiteiten of trek er zelf op uit in de natuur of in Rovaniemi. Je kan onder meer het Arktikum museum bezoeken, of Santa Claus Village. Of wie weet ga je wel liever op de latten staan in het kleine skigebied vlakbij het hotel.

— Lees meer —

Zet deze dag volledig naar je hand. Kies voor een van onze optionele activiteiten of trek er zelf op uit in de natuur of in Rovaniemi. Je kan onder meer het Arktikum museum bezoeken, of Santa Claus Village. Of wie weet ga je wel liever op de latten staan in het kleine skigebied vlakbij het hotel.

— Lees meer —

In de namiddag trek je de sneeuwschoenen aan voor een wandeling door het pittoreske besneeuwde landschap rond Rovaniemi. Aan een kampvuur geniet je van een korte pauze met snack en warm drankje zodat je even kan opwarmen.

Geniet ’s avonds nog van een laatste heerlijke maaltijd. Hopelijk kan je vanavond nog het magische noorderlicht spotten als volwaardige afsluiter!

— Lees meer —

Transfer en terugvlucht naar Brussel.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Prijzen

Prijs per persoon op basis van 2 volwassenen in een kamer.

Moderne kamers met double bed (180x205cm) of twin bed (90x205cm), eigen sauna (enkel in Mystique Deluxe room), TV, Wi-Fi.

Afreisdatum Prijs per persoon o.b.v.
2 volwassenen in een
kamer
07/01/2023 € 2315 pp (Northern Comfort Twin room)
€ 2415 pp (Mystique Deluxe room)
14/01/2023 € 2325 pp (Northern Comfort Twin room)
2430 pp (Mystique Deluxe room)
21/01/2023 € 2395 pp (Northern Comfort Twin room)
€ 2515 pp (Mystique Deluxe room)
Single reiziger op aanvraag

De beschikbaarheid van deze reis wordt regelmatig bijgewerkt. De meest actuele beschikbaarheid wordt altijd getoond bij het online boeken of tijdens het contact met onze Travel Designers.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse retourvluchten van Brussels Airlines tussen Brussel en Rovaniemi (detail bij offerte), inclusief luchthaventaksen, brandstofverzekering, 1x stuk handbagage en 1x stuk ruimbagage
 • Luchthaventransfers
 • 7x overnachtingen in de gekozen accommodatie
 • Gebruik van de hotelsauna
 • Maaltijden in halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner op de eerste avond tot en met ontbijt op de laatste ochtend
  Excursies zoals beschreven in het programma
  • Onder begeleiding van professionele Engelstalige gidsen
  • Gebruik warme kledij tijdens de excursies (thermische overall en winterlaarzen)
 • BTW, dossierkosten, Garantiefonds Reizen, lokale verblijftaksen
 • De Noorderlicht-app voor accurate voorspellingen
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Verplicht: voor vertrek in januari, februari en maart geldt een brandstoftoeslag van €95,- per persoon. Voor meer informatie: Bijzondere reisvoorwaarden. Voor boekingen met afreis vanaf 1 april kan er t/m 31.01 Brandstof Bescherming Programma toegevoegd worden (binnen 5 dagen na boeken). Voor afreizen in april verwachten wij een brandstoftoeslag.
 • Alle lunches
 • Lokale transfers tussen het hotel en Rovaniemi
 • Huurwagen in plaats van transfers
 • Andere optionele excursies en persoonlijke uitgaven
 • Toeslagen voor een upgrade naar een ander kamertype
 • Optionele bijstand- en annulatiereisverzekering
 • Brandstof-bescherming programma: €40 p.p.

Opmerkingen

 • Deze reis is vooral gericht naar volwassenen.
 • Niet alle kamertypes hebben een eigen sauna (zie ook de beschrijving van de kamers bij 'Verblijf').
 • De volgorde van de activiteiten kan veranderd worden. Bovenstaande dagindeling is een voorbeeld.
 • Om zelf met een sneeuwscooter te rijden moet je minstens 18 jaar zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B.
 • Kinderen groter dan 140cm mogen achterop de sneeuwscooter zitten als passagier indien ze de prijs voor volwassenen betalen. Kinderen die kleiner zijn zullen in een slede achter de sneeuwscooter van de gids zitten. Kinderen tot en met 14 jaar zitten in de slede van de gids bij een huskytocht.
 • Eigen risico bij een ongeval voor de sneeuwscooter bedraagt € 980 per persoon per tocht. Mits een supplement van € 15 per persoon (ter plaatse te betalen) kan je de franchise afkopen en verlagen naar € 150 per persoon per tocht. Dit is optioneel.
 • De premie voor onze vluchten naar het Hoge Noorden komende winter (2022-2023, vluchten naar Kittilä, Eveness, Bergen en Rovaniemi) bedraagt € 40 per persoon. Je kan deze optie bijboeken tot 5 dagen na je boeking. Wanneer je deze optie boekt, kan er geen korting meer worden toegepast bij een daling van de brandstofprijzen. Wanneer je niet kiest voor deze optie, dan laten we ca. 8 weken voor je vertrek weten of we al dan niet een supplement moeten aanrekenen voor verhoogde brandstofprijzen zoals vermeld in onze bijzondere reisvoorwaarden.

04. Excursies

€ 99 per volwassene shared driving - € 144 per volwassene single driving

Dit is de beste manier om de prachtige natuur te ontdekken. Tijdens deze sneeuwscootertocht (2 pers/scooter), langs bevroren rivieren en door besneeuwde bossen geniet je van het prachtige uitzicht op de riviervallei vanaf de heuveltoppen. Tijdens de pauze kan je even opwarmen met een warme drank. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Duur: 2u

Geldig rijbewijs B is verplicht voor bestuurders. Ook mogelijk in single driving: 1 persoon/scooter.

Voor families dagelijks mogelijk vanaf 01.12.2022 - 06.01.2023 om 10u30.

Voor volwassenen (vanaf 15 jaar) dagelijks mogelijk vanaf 01.12.2022 - 06.01.2023 om 14u30.

Vanaf 07.01.2023 - 02.04.2023 dagelijks om 14u30.

Tijdens de periode 01.12.2022 - 06.01.2022 genieten kinderen 4-14 jaar van € 24 korting.

Tijdens de periode 07.01.2023 - 02.04.2023 genieten kinderen 4-14 jaar van € 49 korting.

— Lees meer —

€ 189 per persoon

Tijdens deze sneeuwscootertocht (1 pers./scooter), geeft je een extra gevoel van vrijheid doordat je alleen kan rijden, zonder passagier. Ervaar de prachtige uitzichten over de uitgestrekte Lapse wildernis. Tijdens de pauze kan je genieten van een tas warm bessensap. Deze activiteit is pas mogelijk vanaf 18 jaar indien je in het bezit bent van een geldig rijbewijs B.

Duur: 3u

Enkel mogelijk op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag om 10u30 vanaf 07.01.2023 - 02.04.2023.

— Lees meer —

€ 228 per persoon - shared driving, € 273 per persoon - single driving

Dit is de favoriete activiteit voor het gezin in combinatie met natuur, cultuur en een warme sfeer van Kerstmis. De dag begint met een sneeuwscootertocht (2 pers./scooter) naar een rendierboerderij vol Lapse cultuur. Hier kan je een korte tocht maken met een rendierslee en deelnemen aan een speciale ceremonie om de poolcirkel over te steken. In de middag ga je met de auto richting Santa Claus Village. Dit is de ideale plaats om kerstinkopen te doen! Hier kan je ook een postkaart verzenden in het postkantoor van de Kerstman. In de namiddag ontmoet je de Kerstman en kan je genieten van een heerlijke 3-gangen lunch in het gezellige restaurant. Je zal ook een diploma krijgen voor 'het oversteken van de poolcikel'. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Duur: 6u

Geldig rijbewijs B is verplicht voor bestuurders. Ook mogelijk in single driving: 1 persoon/scooter.

Dagelijks mogelijk om 10u00 van 07.01.2023 - 02.04.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 114 korting.

— Lees meer —

€ 168 per persoon - shared driving, € 213 per persoon - single driving

Tijdens deze sneeuwscooterotcht (2 pers./ scooter) breng je een bezoek aan de rendierboerderij en kom je alles te weten over de fascinerende wereld van de Lapse cultuur en de rendierhouders. Je maakt ook een tocht met de rendierslede. Er is ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een speciale Lapse ceremonie van het oversteken van de poolcirkel, zo krijg je jouw diploma Arctic Circle Crossing. Voordat je terugkeert kan je nog genieten van een tas koffie of thee. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Geldig rijbewijs B is verplicht voor bestuurders. Ook mogelijk in single driving: 1 persoon/scooter.

Elke dag mogelijk om 10u vanaf 07.01.2023 - 02.04.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 84 korting.

— Lees meer —

€ 214 per persoon- shared driving, € 259 per persoon - single driving

Als je van husky's en van sneeuwscooters houdt, dan is deze activiteit echt iets voor jou! Na een stevige rit met de sneeuwscooters kom je aan bij de huskykennel, waar je kan genieten van een waar blafconcert. Geniet van een spannende huskytocht van 3km zo'n 20 minuten. Opwarmen kan je doen aan het kampvuur met een tas warm bessensap in de hand. Terugkeren naar Rovaniemi doe je met de sneeuwscooters. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Geldig rijbewijs B is verplicht voor bestuurders. Ook mogelijk in single driving: 1 persoon/scooter.

Enkel mogelijk op dinsdag, donderdag en zaterdag om 10u30 vanaf 07.01.2023 - 02.04.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 107 korting.

— Lees meer —

€ 216 per persoon (shared driving) - € 301 per persoon (single driving)

Geniet van deze prachtige sneeuwscootertocht waarbij je echt midden in de natuur zit! De tocht doorkruist de heuvels en smalle valleien, bevoren meren en rivieren. Gedurende de dag maken we ook een korte wandeling met de sneeuwschoenen en leer je ijsvissen. Geniet van en heerlijke lunch bij het kampvuur. Deze activiteit is mogelijk vanaf 18 jaar en je dient in het bezig te zijn van een geldig rijbewijs.

Duur: 5u - 6u

Enkel mogelijk op maandag, donderdag en zaterdag om 11u van 15.12.2022 tot 02.04.2023.

Opgelet : In de periode van 07.01.2023 tot 02.04.2023 is de prijs van deze excursie :

€ 212 per persoon (shared driving) - € 297 per persoon (single driving)

— Lees meer —

€ 146 per persoon - shared driving, € 191 per persoon - single driving

Ervaar de magie van een poolnacht door met de sneeuwscooter doorheen het besneeuwde bos te rijden richting de bevroren rivier. Met een beetje geluk en een heldere hemel, verlicht door de maan en de sterren, kan je misschien het noorderlicht waarnemen. Geniet van en warm drankje en hapje bij het kampvuur. De gids vertelt je wat meer over het noorderlicht en de schoonheid van Lapland. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Enkel mogelijk op maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 18u00 van 01.12.2022 tot 06.01.2023.

Enkel mogelijk op maandag, woensdag en zondag om 18u00 van 07.01.2023 tot 28.02.2023.

Enkel mogelijk op maandag, woensdag en zondag om 19u00 van 01.03.2023 tot 31.03.2023

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 36 korting in de periode van 01.12.2022 tot 06.01.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 73 korting in de periode van 07.01.2023 tot 31.03.2023.

— Lees meer —

€ 119 per persoon

De transfer brengt je naar het midden van de Lapse natuur, aan de rivier waar je geniet van het prachtige uitzicht en de stilte. We gaan nog wat dieper de natuur in zodat we de perfecte plaats bereiken om het noorderlicht te kunnen aanschouwen. Wees vooral geduldig, want het dansende noorderlicht speelt graag verstoppertje! Je weet nooit exact wanneer het zal verschijnen. Tijdens het wachten kan je een worstje bakken boven het kampvuur. Nadien brengt de transfer je terug (50 km enkele rit). Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar. Je kan gebruik maken van tripods tijdens het fotograferen van het noorderlicht.

Enke mogelijk op maandag, woensdag en vrijdag om 21u00 van 01.12.2022 tot 31.03.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 30 korting in de periode van 01.12.2022 tot 06.01.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 59 korting in de periode van 07.01.2023 tot 31.03.2023.

— Lees meer —

€ 169 per persoon - shared driving, € 214 per persoon - single driving

Beleef de poolnacht door met de sneeuwscooter een tocht te maken door het bos en over bevroren rivieren richting het Aurora Boralis kamp. In dit resort is er een theater in een sneeuwiglo, waar je een film over de mythes en feiten kan bekijken. Je hebt ook wat tijd om rond te dwalen in het resort. Hierna kan je een rit maken in de sneeuwscooterslede of languit gaan liggen dichtbij het kampvuur om een glimp op te vangen van het noorderlicht! Je kan gebruik maken van tripods om foto's te maken. Geniet ook van de typische rendierburger waarna je terugkeert naar de stad. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Geldig rijbewijs B is verplicht voor bestuurders. Ook mogelijk in single driving: 1 persoon/scooter.

Enkel mogelijk op dinsdag, donderdag en zaterdag om 21u00 van 07.01.2023 tot 31.03.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 84 korting.

— Lees meer —

€ 88 per volwassene

Het Sky Kitchen & View restaurant is al vaak bekroond als het beste restaurant in Lapland. Het is beroemd om zijn moderniteit en Lapse keuken. Het is gelegen op de top van de Ounasvaara-heuvel, met de panoramische ramen en een open lucht dakterras heb je een prachtig uitzicht. Nadat je hebt kunnen genieten van en 3-gangen diner, kan je naar het dakterras gaan waar je een heerlijke tas warm bessensap krijgt. Als je geluk hebt kan je van hieruit het noorderlicht waarnemen. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Duur: 2u30

Enkel mogelijk op maandag, woensdag en vrijdag om 19u00 van 07.01.2023 tot 03.04.2023.

07/01/23-03/04/23 (ma, woe, vr 19u00)

— Lees meer —

€ 123 per persoon

De transfer (60 min enkele rit) brengt je naar het Ranua Wildlife park, hier ontmoet je met uitsterven bedreidge diersoorten op de noordpool, zoals de ijsbeer, de poolvos, de sneeuwuil en de muskusos. Deze zijn sterk bedreigd door de klimaatverandering. Leer hoe die diersoorten worden beschermd en ook hoe ze gewonden dieren verzorgen en ze uiteindelijk weer in de natuur zetten. Het Ranua Wildlife park is een dierentuin maar ze zetten zich ook in om bedreidgde diersoorten te beschermen en te helpen en ze willen de mensen aanmoedigen om deel te nemen aan beschermingsprogramma's. Je hebt ook nog tijd om de souvenir- en wijnwinkels te bezoeken voordat je terugkeert naar Rovaniemi. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Enkel mogelijk op woensdag en zaterdag om 09u00 van 01.12.2022 tot 02.04.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 31 korting van 01.12.2022 tot 06.01.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 61 korting van 07.01.2023 tot 02.04.2023.

— Lees meer —

€ 145 per volwassene

Ben je op zoek naar een onvergetelijke ervaring met je familie, dan moet je niet verder zoeken dan deze sportieve rit met de huksyslede (20 min). Deze tocht neemt je mee doorheen de Lapse natuur. Je brengt ook een bezoek aan de huskykennel. Vergeet na de tocht niet even te knuffelen met de husky's en geniet van een warme tas bessensap waarbij de gidsen met plezier wat meer vertellen over de husky's. Transfer voorzien. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar. Jonge kinderen zitten bij de ouders in een grote slede (max 2 volwassenen en 2 kinderen per slede).

Duur: 1u45

Enkel mogelijk op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag om 11u15 van 01.12.2022 tot 02.04.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 36 korting.

— Lees meer —

€ 173 per persoon

Lapland staat bekend om de kerstman en zijn rendieren. Tijdens deze excursie krijg je de geweldige kans om beide te zien door een tocht te maken met de rendieren naar Santa Claus Village! Geniet van de rit in de rendierslede (30 min), langs de besneeuwde paden en door het bos kom je aan in het dorp van de kerstman. Hier heb je voldoende vrije tijd om de kerstman zijn kantoor te bezoeken, postkaarten te verzenden vanuit het hoofdpostkantoor en ontdek handwerk- design- en souvenirswinkels. Je krijgt ook een rendierbewijs en een diploma voor het oversteken van de poolcirkel. Dit is een ervaring die je niet snel zal vergeten! Transfer met de auto. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Enkel mogelijk op dinsdag, donderdag en zaterdag om 09u30 van 01.12.2022 tot 02.04.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 43 korting.

— Lees meer —

€ 198 per persoon

Ze houden van de kou en leven vredig in de noorderlijke natuur. Kom en ontmoet de dieren van de Noordpool! Eerst breng je een bezoek aan de lokale rendierboerderij en leer je over de Lapse cultuur en de rendierhouderij. Nadien maak je een ritje in de rendierslede (30 min) en geniet van een tocht door het bos. Hiervoor krijg je een internationaal rendierrijbewijs. Dan gaan we naar de huskykennel waar je een iets sneller tochtje maakt met de husky's (20 min). Geniet nadien van een deugdoen drankje aan het kampvuur, ondertussen vertelt de gids je met plezier nog meer over deze prachtige dieren! Transfer met de auto. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Enkel mogelijk op maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 10u15 van 01.12.2022 tot 06.01.2023.

Enkel mogelijk op woensdag, vrijdag en zondag om 10u15 van 07.01.2023 tot 02.04.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 49 korting.

— Lees meer —

€ 81 per persoon

Ervaar de sensatie van skiën in het bos! Tijdens dit avontuur geniet je van een rustige skitocht door het stille witte bos met een pauze waar je geniet van een warm drankje. Je hoeft geen ski-ervaring te hebben voor deze activiteit. Deze gemakkelijk te gebruiken bosski's die combineren de beste eigenschappen van een sneeuwschoen en een traditionele ski waardoor dat dit voor beginners zelf een plezier is! Deze activiteit is mogelijk vanaf 12 jaar.

Enkel mogelijk op maandag en donderdag om 10u00 van 07.01.2023 tot 02.04.2023.

Kinderen 12-14 jaar genieten van € 41 korting.

— Lees meer —

€ 84 per persoon

Tijdens deze activiteit heb je de kans om uit te testen hoe goed je met een elektrische fiets kan rijden in het noordpoolgebied. Je tocht start vanuit het centrum van Rovaniemi, hier fiets je langs de met ijs en sneeuw bedekte rivier 'Kemi' rechtstreeks naar de beroemde Ounasvaara heuvel. Daarna nemen we de skilift en stoppen we op de top van de heuvel. Op het dakterras van het Sky Hotel geniet je van een warme chocolademelk en van een prachtig uitzicht over Rovaniemi. Na deze deugddoende pauze nemen we een besneeuwd offroad pad dat je terugbrengt naar Rovaniemi. Deze activiteit is mogelijk vanaf 12 jaar (minimum 150 cm groot).

Enkel mogelijk op maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 09u30 van 07.01.2023 tot 03.04.2023.

Kinderen 12-14 jaar genieten van € 42 korting.

— Lees meer —

€ 113 per persoon

Dé ideale manier om te leren skiën is met de skischool van Ounasvaara! Ben je een beginner of wil je gewoon even je skitechnieken bijschaven. Alles is mogelijk, jouw privé skileraar staat al klaar om jou al het nodige aan te leren. Dit pakket 'Start at Slopes' is inclusief transfer, skipas vor 4u, materiaalhuur voor 4u en 45 min skiles. Na de les heb je nog 3u de tijd om alles uit te testen wat je geleerd hebt! Deze activiteit is mogelijk vanaf 6 jaar.

Enkel mogelijk op woensdag en vrijdag om 13u45 van 07.01.2023 tot 02.04.2023.

— Lees meer —

€80,- per volwassene

Tijdens deze beginnersles leer je al de basisvaardigheden van het langlaufen, met een privé leerkracht van de skischool van Ounasvaara. Na deze les kan je zelf op tocht gaan en op ontdekking gaan in het prachtige landschap van Ounasvaara. Dit pakket van 4u bevat de huur van het materiaal alsook een les van 45 min. Deze activiteit is mogelijk vanaf 6 jaar.

Enkel mogelijk op woensdag en vrijdag om 09u45 van 07.01.2023 tot 02.04.2023.

— Lees meer —

€ 105 per persoon

Geniet van een traditioneel Kota diner bij de open haard! Na een korte transfer kom je aan bij een gezellige wildernis Kota. Ga bij het vuur zitten en geniet van en traditionele koude en warme gerookte zalm als voorgerecht. Indien er kinderen mee zijn kunnen ze zelf hun worstjes bakken boven het vuur. Als hoofdgerecht heeft de chef een traditioneel Fins hoofdgerecht voorzien een Karelische hotpot (stoofschotel met gemengd vlees en gemende knolgewassen en aardappelpuree). De pannenkoeken mag je zelf maken bij het open vuur. Nadien brengt de transfer je terug naar de stad. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Enkel mogelijk op maandag en vrijdag om 18u30 van 01.12.2022 tot 06.01.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 26 korting.

— Lees meer —

€ 157 per persoon

De verborgen schuilplaats van de Kerstman is één van de best bewaarde geheime plaatsen in Lapland en jij kan alles te weten komen over deze magische plaats! Laat je leiden door het sprookjesachtige bos waar je de kleine helpers van de Kerstman zal ontmoeten, de elfen en andere bosdieren. De Kerstman zelf is al vertrokken voor zijn reis rond de wereld maar hij heft wel een bericht achtergelaten voor jullie. Met Kerstmis kan de Kerstman alle extra hulp gebruiken. Help de elfjes van de Kerstman en de bosvogels van de Kerstman om de kerstbomen te versieren. Steek de poolcirkel over met de rendierslede en geniet van deze uitzonderlijke rit! Na een drukke dag van voorbereidingen kan je aan tafel schuiven in de wildernishut waar je een heerlijke en werlverdiende Kerstmenu voorgeschoteld krijgt. Laat het smaken! Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar. Inclusief transfer (15 min enkele rit).

Enkel mogelijk op zaterdag 24.12.2022 om 11u00.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 39 korting.

— Lees meer —

€ 122 per persoon

Hier kan je alle mogelijke activiteiten uitproberen in de sneeuw, ideaal voor de kids! Er zijn minisneeuwscooters waarmee je een tochtje kan maken, een 4-wielige bosscooter, kicksledes, een rodelbaan, ijsgolfen, sneeuwschoenen en ski's om uit te proberen. Je krijgt ook de kans om deel te nemen aan een sneeuwhockywedstrijd. Geniet aan het kampvuur van en warme drank en in de Kota tipi kan je zelf worst bakken en genieten van een warme tas soep. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Enkel op zondag 25.12.2022 om 11u30.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 30 korting.

— Lees meer —

€ 105 per persoon

Op deze magische grens van Lapland met de poolcirkel ervaar je een speciale overgang van het nieuwe jaar! Vuur, ijs, duisternis, sneeuw, licht, dans en muziek. Al deze elementen samen creëren een magische gebeurtenis voor het hele gezin. Mysterieuze waarzeggers voeden de atmosfeer als het nieuwe jaar nadert, zelf de Kerstman komt op bezoek. Een gigantische sneeuwdisco, sneeuwbars, een prachtig vuurwerk en een spectaculaire nieuwjaarsdansshow maken van de jaarwisseling een fantastisch feest! Het evenement vindt plaats aan de besneeuwde oevers van de rivier de Ounas in een idyllische winterse omgeving. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar. (inclusief transfer)

Enkel mogelijk op zaterdag 31.12.2022 om 22u30.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 26 korting.

— Lees meer —

€ 184 per persoon

Dit is de favoriete activiteit voor het gezin in combinatie met natuur, cultuur en een warme sfeer van Kerstmis. De dag begint met een sneeuwscootertocht (2 pers./scooter) naar een rendierboerderij vol Lapse cultuur. Hier kan je een korte tocht maken met een rendierslee en deelnemen aan een speciale ceremonie om de poolcirkel over te steken. In de middag ga je met de auto richting Santa Claus Village. Dit is de ideale plaats om kerstinkopen te doen! Hier kan je ook een postkaart verzenden in het postkantoor van de Kerstman. In de namiddag ontmoet je de Kerstman en kan je genieten van een heerlijke 3-gangen lunch in het gezellige restaurant. Je zal ook een diploma krijgen voor 'het oversteken van de poolcikel'. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Duur: 5u

Geldig rijbewijs B is verplicht voor bestuurders.

Mogelijk op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag om 11u00 van 01.12.2022 - 06.01.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 46 korting.

— Lees meer —

€ 199 per persoon- shared driving, € 244 per persoon - single driving

Als je van husky's en van sneeuwscooters houdt, dan is deze activiteit echt iets voor jou! Na een stevige rit met de sneeuwscooters kom je aan bij de huskykennel, waar je kan genieten van een waar blafconcert. Geniet van een spannende huskytocht. Opwarmen kan je doen aan het kampvuur met een tas warm bessensap in de hand. Terugkeren naar Rovaniemi doe je met de sneeuwscooters. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Geldig rijbewijs B is verplicht voor bestuurders. Ook mogelijk in single driving: 1 persoon/scooter.

Enkel mogelijk op dinsdag, donderdag en zaterdag om 10u00 vanaf 01.12.2022 - 06.01.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 50 korting.

— Lees meer —

€ 71 per persoon (zonder transfer) - € 92 per persoon met transfer

Geniet van een traditioneel Kota diner bij de open haard! Na een korte transfer kom je aan bij een gezellige wildernis Kota. Na het overheerlijke diner, brengt de transfer je terug naar de stad. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Enkel mogelijk op donderdag om 18u00 van 07.01.2023 - 31.03.2023.

Deze excursie kun je boeken met transfer of zonder transfer.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 41 korting (met transfer), of € 20 korting (zonder transfer)

— Lees meer —

€ 141 per persoon

In Snowland dineer je in een echte arctische omgeving namelijke en iglo restaurant! Buiten branden de open haarden en kaarsen die een enorm contrast creëren doordat ze omringd zijn door sneeuw en ijs. Binnen zijn de stoelen en tafels gemaakt van ijs, het interieur is verlicht met lantaarens en kaarsen. Het plafond is voorzien van een prachtige sterrenhemel en ijssculpturen glinsteren in het sfeervolle ligt. Een perfecte aanvulling bij uw 3-gangendiner. Laat het smaken! Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Enkel op maandag 26.12.2022 om 19u00.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 35 korting.

— Lees meer —

05. Extra info

Afreis 07/01/2023, 14/01/2023 & 21/01/2023

Heenvlucht met Brussels Airlines

SN1017 Brussel - Rovaniemi 10u50 - 15u15

Terugvlucht met Brussels Airlines

SN1018 Rovaniemi - Brussel 16u15 - 18u35

Vluchturen onder voorbehoud van wijzigingen.

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox