Rovaniemi & Helsinki City Break

Rovaniemi & Helsinki

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Beleving
Koppels
Ontspanning
Soft adventure

Dit is de ideale combinatiereis voor een bezoek aan de hoofdstad van Finland, Helsinki, en de “hoofdstad” van Lapland, Rovaniemi! Deze city break is een combinatie van cultuur en actie. In Helsinki ben je vrij om de stad en de musea te verkennen. In Rovaniemi zorgen we echter voor een goed gevuld programma zodat je het meeste haalt uit jouw korte tijd in Lapland. Niet alleen krijg je de kans om een aantal typisch Lapse activiteiten te doen, maar je kan ook helemaal tot rust komen dankzij de privé saunasessie die voor jullie voorzien wordt aan de cabin. Tijdens een vrij moment kan je een bezoek brengen aan Rovaniemi of het dorp van de Kerstman bezoeken!

Helsinki is een moderne stad met ruimte voor design, kunst en architectuur. Je kan onder meer het Senaatsplein met de Kathedraal bezoeken, het Sibelius monument, het Kiasma museum voor eigentijdse kust, de Tempelliaukio-kerk, enzovoort. Helsinki is ook dé plek om een publieke sauna te testen waarvoor Finland zo gekend staat. In Helsinki slaap je in het comfortabele viersterrenhotel Hotel Fabian, in het hartje van de stad. Dit is de persoonlijke favoriet van een van onze collega’s, waar je niet alleen geniet van een toplocatie maar ook van een lekker ontbijt, mooie kamers en heel vriendelijk personeel.

Heb je er altijd al van gedroomd om in jouw eigen glazen iglo te slapen, met grote ramen naar de hemel gericht? Dan is het Apukka Resort in Rovaniemi de plek bij uitstek! Je vindt hier een totaalconcept met maaltijden in volpension en activiteiten in eigen beheer. Apukka Resort wordt continue gerenoveerd en uitgebreid, waardoor het een heel moderne en verzorgde uitstraling heeft. Je vindt er verschillende types iglo’s (enkele constructies zijn zelfs gepatenteerd en uniek voor Lapland)! Een beschrijving en foto’s kan je terugvinden op de website.

Reizen tussen Rovaniemi en Helsinki kan je op een duurzame manier doen dankzij de nachttrein! Deze brengt je op iets meer dan 11 uur naar jouw bestemming. Overnachten doe je in jouw eigen couchette met douche en toilet.

Afreisdata

24.12.2023 - 31.12.2023, 07.01.2024 & 04.02.2024 - 18.02.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Mix van cultuur en actie
 • Sneeuwscootertocht, huskytocht en rendiertocht
 • Interessante musea en architectuur in Helsinki
 • Finse sauna
 • Uitstekende noorderlichtkansen in Rovaniemi dankzij de grote glazen ramen
 • Gebruik bepaalde warme kledij inclusief in Rovaniemi
 • Bezoek het dorp van de Kerstman op de vrije dag

01. Dag per dag

Dag 1
Een lijnvlucht van Finnair brengt jullie van Brussel naar Helsinki! Een luchthaventransfer is niet inbegrepen, maar je kan kiezen voor de trein of een taxi. Helsinki Main Railway Station ligt op 1 kilometer wandelen van Hotel Fabian. Kies je voor een taxi, dan doe je er ongeveer 30 minuten over. Na de check-in kan je alvast de stad gaan verkennen, of een leuk restaurant zoeken om te dineren!

Dag 2-4
Verken Helsinki in alle rust! Helsinki is een moderne stad met ruimte voor design, kunst en architectuur. Je kan onder meer het Senaatsplein met de Kathedraal bezoeken, het Sibelius monument, het Kiasma museum voor eigentijdse kust, de Tempelliaukio-kerk, enzovoort. Helsinki is ook dé plek om een publieke sauna te testen waarvoor Finland zo gekend staat.

Op dag 4 neem je ’s avonds de nachttrein vanuit het Helsinki Main Railway Station naar Rovaniemi. Het vertrekuur is afhankelijk van de beschikbaarheden en kan je bekijken in samenspraak met de Travel Designer. Je slaapt in een privécouchette met stapelbed, toilet en douche.

Dag 5
Je arriveert op dag 5 ’s ochtends in Rovaniemi, soms als zo vroeg als 07u30 (te bekijken met de Travel Designer). Je kan er dan ook voor opteren om op voorhand ontbijt bij te boeken, dat dan een halfuur voor aankomst aan jouw couchette geleverd wordt. Of je kan bij aankomst in Rovaniemi iets eten, maar dat is niet standaard inbegrepen.
Dit is een duurzame en comfortabele manier om te reizen, maar als je toch liever iets sneller op de bestemming bent kunnen we mits beschikbaarheden ook een binnenlandse vlucht voorzien.

Vanuit het treinstation wordt een transfer voor jullie voorzien naar het Apukka Resort, slechts zo’n 12 minuten rijden. Indien jullie cabin nog niet klaar is zal je pas in de namiddag kunnen inchecken, maar in de tussentijd kan je jouw bagage opbergen en kan je alvast warme kledij gaan passen. De lunch in Apukka Resort is wel inbegrepen op de dag van aankomst.
Het zou zelfs kunnen dat er in de namiddag al een activiteit voor jullie ingepland staat! Dat kom je ter plaatse bij de check-in te weten, dan krijg je de planning voor de rest van het verblijf. Indien het een vrije namiddag is kan je er ook voor kiezen om de shuttle bus naar Santa Claus Village te nemen, of om Rovaniemi zelf te verkennen. Je kan evengoed het Resort verkennen en een saunasessie bijboeken.

Dag 6
Na het ontbijt maak je je klaar voor een typisch Lapse activiteit, een sneeuwscootertocht (ongeveer 2u30, 2 pers./scooter)! Ervaar na de instructies de magie van het landschap terwijl we door besneeuwde bossen en bevroren moerassen en meren rijden. Onderweg pauzeer je even voor een warm drankje, en kan je eventueel van chauffeur wisselen. Lunchen doe je terug in het Resort.

Maak je na de lunch klaar voor een van de hoogtepunten van deze reis want vandaag staat een tocht van 7-10 km met de huskyslede (2 pers./slede) op het programma! Na de introductie door de gids mag je zelf mushen (de huskyslede besturen). Voor vertrek zijn de honden luidruchtig en enthousiast, maar eens onderweg, langs de oevers van de bevroren rivier en door de bossen, geniet je van de rust, de stilte en het landschap. Je krijgt na afloop ook nog voldoende tijd om foto’s te nemen met de honden en meer te weten te komen over hun leven in Lapland. ’s Avonds geniet je van een heerlijk diner.

Dag 7
Vlakbij het Apukka Resort bevinden zich rendieren. Je maakt kennis met deze prachtige dieren en hun herders vertellen je er graag wat meer over. Per twee neem je nadien plaats in een slede voor een rendiertocht van zo’n 2-3km door de besneeuwde bossen. Daarna kan je terug even opwarmen met een warm drankje.

In de namiddag volgt meer ontspanning. Er wordt een Sauna Carriage aan de cabin afgezet, zodat je het komende anderhalf uur in alle rust kan genieten van een privé saunasessie! Mits interesse en beschikbaarheden kan je ook bijbetalen om de sessie te verlengen. Een host zal je uitleggen hoe alles werkt en er worden saunajassen en slippers voorzien om het jullie zo comfortabel mogelijk te maken!

Je hebt ook de mogelijkheid om andere activiteiten te kiezen dan wat momenteel inbegrepen zit, maar hou er rekening mee dat je in Apukka Resort minstens 1x activiteit moet boeken voor elke volledige dag.

Dag 8
Het avontuur zit er alweer op! Een transferbus brengt je naar Rovaniemi Airport (ongeveer 30 minuten rijden) en dan neem je een rechtstreekse terugvlucht naar Brussel (ongeveer 3 uur en 15 minuten vliegen).

— Lees meer —

Dag 1
Onze rechtstreekse vlucht (ongeveer 3 uur en 15 minuten vliegen) brengt je in een mum van tijd van Brussel naar Fins Lapland! Eenmaal aangekomen wordt er een transfer voorzien die jullie naar het Apukka Resort brengt (ongeveer 12 minuten rijden van Rovaniemi Airport naar Apukka Resort). Check-in, overloop jouw programma en geniet ’s avonds van een heerlijk diner.Je hebt ook de mogelijkheid om andere activiteiten te kiezen dan wat momenteel inbegrepen zit, maar hou er rekening mee dat je in Apukka Resort minstens 1x activiteit moet boeken voor elke volledige dag.

Dag 2
Na het ontbijt maak je je klaar voor een typisch Lapse activiteit, een sneeuwscootertocht (ongeveer 2u30, 2 pers./scooter)! Ervaar na de instructies de magie van het landschap terwijl we door besneeuwde bossen en bevroren moerassen en meren rijden. Onderweg pauzeer je even voor een warm drankje, en kan je eventueel van chauffeur wisselen. Lunchen doe je in het Resort.

In de namiddag geniet je opnieuw van een vrij moment dat je kan invullen naar keuze:

 • Je kan eventueel nog een excursie bijboeken. Vraag een overzicht en advies aan de Travel Designer!
 • Verken Rovaniemi centrum: bezoek het Arktikum Museum of het shoppingcentrum, …
 • Bezoek Santa Claus Village, het dorp van de Kerstman.
 • Ga schaatsen in Kotatieva Winter Park.
 • Bezoek de sneeuwkamers, ijssauna en het ijsrestaurant van Arctic Snow Hotel!
 • Skiën en snowboarden op de pistes van Ounasvaara Ski Resort.
 • De langlaufskipistes rond Rovaniemi op eigen houtje verkennen

Dag 3
Vlakbij het Apukka Resort bevinden zich rendieren. Je maakt kennis met deze prachtige dieren en hun herders vertellen je er graag wat meer over. Per twee neem je nadien plaats in een slede voor een rendiertocht van zo’n 2-3km door de besneeuwde bossen. Daarna kan je terug even opwarmen met een warm drankje.

In de namiddag volgt meer ontspanning. Er wordt een Sauna Carriage aan de cabin afgezet, zodat je het komende anderhalf uur in alle rust kan genieten van een privé saunasessie! Mits interesse en beschikbaarheden kan je ook bijbetalen om de sessie te verlengen. Een host zal je uitleggen hoe alles werkt en er worden saunajassen en slippers voorzien om het jullie zo comfortabel mogelijk te maken!

Dag 4
Maak je na het ontbijt klaar voor een van de hoogtepunten van deze reis want vandaag staat een tocht van 7-10 km met de huskyslede (2 pers./slede) op het programma! Na de introductie door de gids mag je zelf mushen (de huskyslede besturen). Voor vertrek zijn de honden luidruchtig en enthousiast, maar eens onderweg, langs de oevers van de bevroren rivier en door de bossen, geniet je van de rust, de stilte en het landschap. Je krijgt na afloop ook nog voldoende tijd om foto’s te nemen met de honden en meer te weten te komen over hun leven in Lapland. Lunchen doe je terug in het Resort.

In de namiddag heb je nog even wat vrije tijd die je op verschillende manieren kan invullen.

Op dag 4 neem je ’s avonds de nachttrein vanuit het station van Rovaniemi naar Helsinki Main Railway Station. Het vertrekuur is afhankelijk van de beschikbaarheden en kan je bekijken in samenspraak met de Travel Designer. Je slaapt in een privécouchette met stapelbed, toilet en douche.

Dag 5
Je arriveert op dag 5 ’s ochtends in Helsinki, soms als zo vroeg als 09u15 (te bekijken met de Travel Designer). Je kan er dan ook voor opteren om op voorhand ontbijt bij te boeken, dat dan een halfuur voor aankomst aan jouw couchette geleverd wordt. Of je kan bij aankomst in Helsinki iets eten, maar dat is niet standaard inbegrepen.
Dit is een duurzame en comfortabele manier om te reizen, maar als je toch liever iets sneller op de bestemming bent kunnen we mits beschikbaarheden ook een binnenlandse vlucht voorzien.

Helsinki Main Railway Station ligt op 1 kilometer wandelen van Hotel Fabian. Je kan ook de bus nemen of een taxi. Vaak kan je pas in de namiddag inchecken, dus je kan in afwachting jouw bagage opbergen in het hotel en de stad gaan verkennen.

Dag 5-7
Verken Helsinki in alle rust! Helsinki is een moderne stad met ruimte voor design, kunst en architectuur. Je kan onder meer het Senaatsplein met de Kathedraal bezoeken, het Sibelius monument, het Kiasma museum voor eigentijdse kust, de Tempelliaukio-kerk, enzovoort. Helsinki is ook dé plek om een publieke sauna te testen waarvoor Finland zo gekend staat.

Dag 8
Een lijnvlucht van Finnair brengt jullie van Helsinki naar Brussel! Een luchthaventransfer is niet inbegrepen, maar je kan kiezen voor de trein of een taxi.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Prijzen zijn op basis van een Comfort Room in Hotel Fabian en een Aurora Cabin in Apukka Resort. Andere combinaties zijn op aanvraag en hebben andere 'vanaf'-prijzen.

Afreisdatum Prijs per volwassene
24.12.2023 Vanaf 3075 per persoon
31.12.2023 Vanaf 3025 per persoon
07.01.2024 Vanaf 2445 per persoon
04.02.2024 Vanaf 2365 per persoon
11.02.2024 Vanaf 2445 per persoon
18.02.2024 Vanaf 2365 per persoon

Inbegrepen

 • Rechtstreekse chartervlucht van Brussels Airlines (SN) van Brussel naar Rovaniemi of van Rovaniemi naar Brussel (afhankelijk van de gekozen combinatie), luchthaventaksen, 1 stuk handbagage en 1 stuk ruimbagage per persoon
 • Lokale transfer tussen de luchthaven en het Apukka Resort
 • Lokale transfer tussen het Apukka Resort en het treinstation
 • 3x overnachtingen in Apukka Resort in het gekozen kamertype (zie puntje ‘2.Verblijf’ op de website voor een beschrijving)
  • Inclusief maaltijden in volpension (ontbijt, lunch en diner in buffetvorm) vanaf diner op de dag van aankomst tot en met lunch of diner op de dag van vertrek (afhankelijk van het vertrekuur van de trein).
  • Alle excursies zoals beschreven in het programma
   • Onder begeleiding van professionele Engelstalige gidsen
  • Gebruik van bepaalde stukken warme kledij gedurende het verblijf (thermische overall, winterboots, 1x paar wollen sokken en handschoenen)
 • 3x overnachtingen in Hotel Fabian in Helsinki in het gekozen kamertype
  • Inclusief ontbijtbuffet
 • BTW, dossierkosten, bijdrage Garantiefonds Reizen, lokale verblijftaks
 • Uitgebreide reisinfo: lokale tips, winteruitrusting, …
 • CO² compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Lijnvlucht met Finnair (AY) van Helsinki naar Brussel of van Brussel naar Helsinki (afhankelijk van de gekozen combinatie)
 • Lunches en diners in Helsinki
 • 1x overnachting op de nachttrein tussen Rovaniemi en Helsinki zoals beschreven hierboven, in een privécouchette met stapelbed, douche en toilet.
 • Ontbijt op de nachttrein (kan op voorhand bijgeboekt worden)
 • Dranken, entreegelden musea en andere persoonlijke uitgaven
 • Andere lokale transfers:
  • Lokale transfer tussen de luchthaven van Helsinki en het hotel
  • Lokale transfer tussen het hotel en het treinstation in Helsinki
  • Bijvoorbeeld tickets voor de shuttlebus naar Santa Claus Village en Rovaniemi. Het schema en de tickets zijn ter plaatse te verkrijgen (optioneel).
 • Andere optionele excursies
 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering (optioneel)

Opmerkingen

 • De volgorde van het activiteitenprogramma kan gewisseld worden.
 • Indien gewenst kan je de nachttrein ook vervangen door een binnenlandse vlucht van Rovaniemi naar Helsinki. Vraag gerust advies en de prijzen aan een van onze Travel Designers!
 • De couchette in de nachttrein is 4,2m² groot, heeft een stapelbed (75x200cm), een kleine badkamer met douche en toilet en 3x stopcontacten. Je dient jouw eigen drinkwater mee te nemen, aangezien het kraantjeswater niet drinkbaar is. Indien gewenst kan je op voorhand ook een ontbijt bijbestellen, dit wordt dan zo’n halfuur voor aankomst geleverd.
 • Op aanvraag is een andere combinatie of duurtijd ook mogelijk, maar hou er rekening mee dat je minstens 3 nachten in Apukka moet verblijven.
 • Opgelet: noorderlicht is een natuurfenomeen en kan niet gegarandeerd worden.
 • Om zelf met een sneeuwscooter te rijden moet je minstens 18 jaar zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B. Bij een sneeuwscootertocht zitten kinderen 4-14 jaar in een slede bij de gids.
 • Indien gewenst kan je ter plaatse het eigen risico voor de sneeuwscootertocht van € 980 per tocht verlagen naar € 150, door een waiver van € 50 te betalen.
 • De tijdsduur van de activiteiten is weergegeven inclusief uitleg en (eventuele) transfers

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox