Holiday Sky Village Week

Ylitornio

Ideale reis voor

Beleving
Charme
Families
Koppels
Soft adventure

Aava Sky Village heeft haar naam niet gestolen! Het lijkt wel alsof je je in een klein dorpje bevindt, met een uitstekende ligging op een heuveltop van Aavasaksa waardoor je een prachtig uitzicht hebt over Finland en Zweden! Dankzij deze kleinschalige en afgelegen ligging heb je ook uitstekende kansen om het noorderlicht te zien vanop het domein. In de buurt vind je trouwens de recent vernieuwde Aavasaksa skipistes (3x pistes waarvan de langste 1 kilometer lang is, snow tube) en enkele langlaufskipistes. Op het domein zelf kan je ook een bezoekje brengen aan de rendieren. Zo kan je jouw vakantie helemaal compleet maken in combinatie met typisch Lapse excursies.

Een reis naar Lapland in december is bijna niet compleet zonder een bezoek aan de Kerstman! Je gaat naar een cabin in de buurt, waar de Kerstman een klein cadeautje voorzien heeft voor de jongsten onder ons. We hebben voorts een programma opgesteld met enkele typisch Lapse excursies, onder meer een huskytocht en sneeuwschoenwandeling. Je gaat ook met de sneeuwscooter op pad, leert ijsvissen en – uniek voor ons aanbod – je leert jouw eigen typisch Lapse Kuksa (houten beker) maken.

Je vindt hier cabins voor 2, 4, 5 en zelfs 8 personen. Dat maakt deze accommodatie dan ook perfect geschikt voor koppels, gezinnen of samen reizende vrienden. Op onze website kan je een beschrijving terugvinden van de cabins. Ondanks het feit dat elke cabin over een keuken beschikt, worden maaltijden gewoon voorzien in volpension (ontbijtbuffet, soeplunch, dinerbuffet)!

Afreisdata

24.12.2023 & 31.12.2023

Hoogtepunten van de reis

 • Comfortabel verblijf op de grens tussen Fins en Zweeds Lapland
 • Prachtig uitzicht vanop de Aavasaksa-heuvel
 • Grote kans op noorderlicht door de afgelegen ligging
 • Charmante cabins met volwaardige keuken
 • Lekkere maaltijden in volpension
 • Mogelijkheid tot skiën op wandelafstand
 • Bezoek aan de Kerstman
 • Mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Santa Claus Village en Arctic Snow Hotel vlakbij Rovaniemi

01. Dag per dag

Onze rechtstreekse vlucht brengt je in een mum van tijd ofwel van Brussels Airport naar Rovaniemi Airport, ofwel van Amsterdam Schiphol naar Kittilä Airport (detail bij offerte)! Eenmaal aangekomen wordt er een transfer voorzien die jullie naar het vakantiedorpje brengt. Vanuit Rovaniemi Airport (bij de Brussel-vlucht) duurt de transfer ongeveer 1 uur en 30 minuten. Vanuit Kittilä Airport (bij de Amsterdam-vlucht) duurt de transfer ongeveer 2 uur en 30 minuten. Check-in bij Aava Sky Village in je eigen cabin, overlopen van het programma. ’s Avonds geniet je van een heerlijk diner.

— Lees meer —

Na het ontbijt geniet je van een vrije ochtend zodat je op eigen tempo de omgeving kan verkennen. Misschien trek je al de latten aan, boek je een optionele excursie of maak je al gebruik van de sauna, aan jullie de keuze.

Vandaag breng je ook een bezoek aan de Kerstman! De oude man zit jullie op te wachten in een van de cabins op de Aavasaksa-heuvel. Schrijf je Kerstbrief of luister naar de verhalen van de Kerstman. Voor de jongsten onder ons voorziet de Kerstman trouwens een leuk cadeautje!

— Lees meer —

Na een stevig ontbijt, en een transfer van zo’n 45 minuten, neemt de gids je mee met de huskyslede (2 pers./slee). Met je eigen huskyslede van vier tot zes Alaskan husky’s trek je op pad voor een 6 à 10 kilometer (de rit duurt ongeveer 45 minuten à 1 uur), afhankelijk van de sneeuwomstandigheden. Afwisselend kan je deze besturen, terwijl de andere plaatsneemt in de slede en geniet van het landschap.

Verder geniet je van een vrije namiddag.

Je kan een optionele excursie bijboeken, de rendieren op het domein bezoeken, de sauna/hot tub privé afhuren en relaxen of gaan skiën!
’s Avonds is er diner in het restaurant voorzien.

— Lees meer —

Klaar voor een sneeuwscootertocht? (2u, 2 pers./scooter) Dit is hét Lapse transportmiddel bij uitstek! Een transfer van zo’n 30 minuten brengt je naar de startplek. Na de instructies rijden we langs bevroren meren en rivieren, door de feeërieke taiga. Adrenaline troef!

In de namiddag leer je, net zoals de Finnen, ijsvissen (ongeveer 3 uur inclusief transfers)! Een transfer brengt je naar een goeie plek om deze traditionele vorm van vissen uit te proberen. Om jezelf warm te houden terwijl je wacht krijg je warme drankjes en worden er worstjes klaargemaakt op een kampvuur. Wie weet kan je zelfs jouw vangst laten klaarmaken!
’s Avonds is er diner in het restaurant voorzien.

— Lees meer —

Om je Lapse ervaring compleet te maken breng je een bezoek aan een lokaal bedrijfje dat typisch Lapse ambachten maakt (de transfer neemt zo’n 15 minuten in beslag). Het zal je ondertussen vast al opgevallen zijn dat de Kuksa deel uitmaakt van de vaste uitrusting van een gids in Lapland. Meestal wordt het gebruikt om warm bessensap of koffie uit te drinken tijdens een tocht. Deze traditionele houten beker wordt gemaakt uit een specifieke uitstulping op een berkenboom, en vandaag leer je jouw eigen Kuksa maken. Het is een kwaliteitsvolle en ecologische drinkbeker, en een perfect souvenir van een prachtige reis aangezien je jouw naam op de Kuksa kan graveren!

— Lees meer —

Vandaag trek je er op uit met de sneeuwschoenen (ongeveer 2-3 uur). De gids neemt je mee langs de prachtige witte feeërieke bossen en gaat samen met jullie op zoek naar mooie uitzichten. Haal diep adem, in Lapland vind je de puurste lucht ter wereld! Onderweg geeft de gids graag ook wat meer uitleg over de lokale fauna en flora. Je stopt onderweg even om terug op te warmen aan een kampvuur met een warm drankje en snack.

— Lees meer —

Deze dag kan je naar believen invullen! Je kan gratis sneeuwschoenen lenen op de vrije dag en er zelf op uittrekken met de tips en tricks die je de dag voordien geleerd hebt. Of je kan relaxeren in de sauna/hot tub, gaan skiën, …

— Lees meer —

Het avontuur zit er alweer op! Een transferbus brengt je ofwel naar Rovaniemi Airport (bij een vlucht naar Brussel), ofwel naar Kittilä Airport (bij een vlucht naar Amsterdam). De transfer naar Rovaniemi Airport duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten, de transfer naar Kittilâ Airport duurt ongeveer 2 uur en 30 minuten. Vervolgens neem je een rechtstreekse terugvlucht naar huis (ongeveer 3 uur en 15 minuten vliegen).

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Prijzen

Prijzen per persoon tenzij anders vermeld. Prijzen voor single reizigers of andere samenstellingen op aanvraag.

Wanneer je online boekt kan je meteen alle prijzen raadplegen. Of contacteer onze Travel Designers voor een offerte op maat van jullie reisgezelschap!

*Promo: boek nu voor vertrek op deze data met € 300 korting per persoon!
(korting nog te verrekenen op onderstaande prijzen)

Cabin voor 2 personen

Prijzen op basis van 2 volwassenen in de cabin. Prijzen voor single reizigers of voor kinderen 4-14 jaar (bij 1 volwassene in de cabin) op aanvraag.

Afreisdata Bij 2 personen in de cabin
Prijs per volwassene
vanuit Brussel
Prijs per volwassene
vanuit Amsterdam
24.12 & 31.12.2023 promo* € 2525 € 2560
Kinderkorting 4-14 jaar - € 250 per kind - € 245 per kind

Cabin voor 4 personen

Prijzen op basis van 3 of 4 personen in de cabin. Prijzen voor single reizigers, of 2 personen in de cabin op aanvraag.

Afreisdata Bij 3 personen in de cabin Bij 4 personen in de cabin
Prijs per volwassene
vanuit Brussel
Prijs per volwassene
vanuit Amsterdam
Prijs per volwassene
vanuit Brussel
Prijs per volwassene
vanuit Amsterdam
24.12 & 31.12.2023 promo* € 2760 € 2795 € 2730 € 2765
Kinderkorting 4-14 jaar - € 250 per kind - € 245 per kind - € 250 per kind - € 245 per kind

Cabin voor 5 personen

Prijzen op basis van 4 of 5 personen in de cabin. Prijzen voor single reizigers, 2 of 3 personen in de cabin op aanvraag.

Afreisdata Bij 4 personen in de cabin Bij 5 personen in de cabin
Prijs per volwassene
vanuit Brussel
Prijs per volwassene
vanuit Amsterdam
Prijs per volwassene
vanuit Brussel
Prijs per volwassene
vanuit Amsterdam
24.12 & 31.12.2023 promo* € 2820 € 2855 € 2790 € 2825
Kinderkorting 4-14 jaar - € 250 per kind - € 245 per kind - € 250 per kind - € 245 per kind

Cabin voor 8 personen

Prijzen op basis van 6 of 7 of 8 personen in de cabin. Prijzen voor single reizigers, 2,3,4 of 5 personen in de cabin op aanvraag.

Afreisdata Prijs bij 6 personen in de cabin Prijs bij 7 personen in de cabin Prijs bij 8 personen in de cabin
Prijs per volwassene
vanuit Brussel
Prijs per volwassene
vanuit Amsterdam
Prijs per volwassene
vanuit Brussel
Prijs per volwassene
vanuit Amsterdam
Prijs per volwassene
vanuit Brussel
Prijs per volwassene
vanuit Amsterdam
24.12.2023 promo* € 2655 € 2695 € 2610 € 2650 € 2585 € 2620
31.12.2023 promo* € 2655 € 2695 € 2610 € 2650 € 2585 € 2620
Kinderkorting 4-14 jaar - € 250 per kind - € 245 per kind - € 250 per kind - € 245 per kind - € 250 per kind - € 245 per kind

Contacteer ons gerust bij vragen!

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten ofwel met Brussels Airlines (SN) van Brussel naar Rovaniemi Airport, ofwel met Corendon (CD) van Amsterdam Schiphol naar Kittilä Airport en terug (detail bij offerte), inclusief luchthaventaksen, 1 stuk handbagage en 1 stuk ruimbagage per persoon
 • Luchthaventransfers ter plaatse (ongeveer 1u30 rijden van Rovaniemi Airport en ongeveer 2u30 rijden van Kittilä Airport)
 • 7x overnachtingen in gekozen accommodatie, met privé sanitair
  • Elektriciteit, water, bedlinnen en 1x set handdoeken, eindschoonmaak
  • Sauna in de cabin, met uitzondering van de 2-persoonscabin
 • Maaltijden in volpension (ontbijtbuffet, soeplunch, dinerbuffet) vanaf diner op dag 1 tot en met ontbijt op dag 8
 • Alle excursies zoals beschreven in het programma
  • Professionele begeleiding door Engelstalige gidsen
 • Gebruik warme thermische kledij (thermische overall, winterboots, donswanten gedurende de reis)
 • Gebruik van sneeuwschoenen op de vrije dag.
 • Btw, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen en lokale verblijftaksen
 • Uitgebreide Nordic reisinfo: lokale tips, winteruitrusting én fotografie
 • CO²-compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Andere optionele excursies
 • Alcohol, frisdranken en andere persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering annulatie- en/of bijstand (zie info verderop)
 • Skipas en skimateriaal (kan ter plaatse gehuurd worden)

Opmerkingen

 • De volgorde van het programma is een voorbeeld en kan gewijzigd worden.
 • Deze reis is mogelijk voor jonge kinderen vanaf 4 jaar.
 • Ter plaatse kan je skibotten, ski’s, skistokken en een helm huren.
 • De chalets liggen verspreid over de heuveltop. De 2-persoonscabin is de enige die niet over een eigen sauna beschikt, maar je kan wel de sauna/hot tub van het domein (met prachtig zicht) privé afhuren.
 • Let op: tochten zijn op basis van self drive. D.w.z. dat je de kans krijgt om zelf de huskyslede en de sneeuwscooter te besturen en steeds met 2 personen plaatsneemt (iemand als bestuurder en iemand als passagier). Hou er rekening mee dat je bij een oneven reisgezelschap gekoppeld kan worden aan een andere reiziger. Je kan eventueel een supplement betalen om een eigen sneeuwscooter te hebben. Indien je 18 jaar of ouder bent en je bent niet in het bezit van een rijbewijs, gelieve ons dan een seintje te geven! Zelf rijden met de sneeuwscooter kan vanaf 18 jaar en mits men in het bezit is van een geldig rijbewijs B.
 • Kinderen tussen 4-14 jaar zitten in een slede bij de gids tijdens een sneeuwscootertocht. Bij een huskytocht zitten ze in de slede van de gids of de ouders.
 • De vermelde tijdsduur van de activiteiten is inclusief instructies en (eventuele) transfertijd.

04. Excursies

€ 75 per groep/familie

Je kan de sauna en hot tub van Aava Sky Village privé afhuren. Als kers op de taart geniet je van een prachtig zicht om de omgeving. Je kan deze met maximum 8 personen afhuren (waarbij de helft in de sauna en de helft in de hot tub kan.

— Lees meer —

05. Extra info

Placeholder map image

Heenreis: Zondag 24.12.2023 of Zondag 31.12.2023

SN1017 Brussel – Rovaniemi 6u45-11u00

Terugreis: Zondag 31.12.2023 of Zondag 07.01.2024

SN1018 Rovaniemi – Brussel 12u00-14u25

Opgelet: Bij vertrek op 16.12.2023 is de terugvlucht als volgt:

SN1026 Kittila – Brussel 12u50 15u15

Opgelet: Bij vertrek op 23.12.2023 zijn de vluchten als volgt:

Heenvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines

SN1025 Brussel – Kittila 07u30 11u50

Terugvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines

SN1026 Kittila – Brussel 12u20 14u45

Afreis 30.12.2023 tot en met 30.04.2024

Heenvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines

SN1025 Brussel – Kittila 07u00 - 11u20

Teruglvucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines

SN1026 Kittila – Brussel 12u20 - 14u45

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox