Het noorderlicht in stijl

Zuid-IJsland in alle comfort

Ideale reis voor

Beleving
Ongerepte natuur
vanaf €2150 p.p

In het vroege voorjaar ontwaakt IJsland uit een korte winterslaap. Het eiland wordt dan ingekleurd door een sprookjesachtig scheerlicht dat de contrasten in het landschap nog versterkt.
Een uitdaging voor wie houdt van fotografie, een extra dimensie voor liefhebbers van buitenaardse natuurpracht.

WINTERSE RUST
In het binnenland heeft de sneeuw zich ondertussen opgehoopt tot een metersdik tapijt. Langs de zuidkust zijn de temperaturen milder, maar de witgekleurde bergen en vulkanen, de door ijs omkaderde watervallen en de serene rust van de bevroren landschappen die hier en daar wordt verstoord door sissende stoomzuilen en borrelende warmwaterfonteinen, geven aan dat het nog volop winter is.

Een ideale periode om een van ’s werelds mooiste kustlijnen te leren kennen en ook het meest geschikte moment om het ogenschijnlijk breekbare lichtspel van het noorderlicht te bewonderen.

MAG HET IETS MEER ZIJN?
Deze unieke NORDIC-winterreis met beperkt aantal deelnemers werd speciaal uitgetekend om op een comfortabele en rustige manier al het moois, gevormd door onuitputtelijke oerkrachten, te ontdekken. Doordat we bewust kiezen voor een kleine groep is de beleving intenser, maar kunnen we ook gemakkelijk inspelen op de lokale omstandigheden.
Een immens voordeel tijdens de winter.

Overdag wordt u op sleeptouw genomen door onze ter plaatse wonende, Vlaamse IJslandgids. Hij brengt u naar de gekende en niet te missen locaties, maar toont u ook de verborgen schatten die alleen gekend zijn bij de ‘locals’. Dankzij zijn ‘roots’ is hij eveneens de perfecte persoon om u meer te vertellen over de IJslanders en hun leefgewoonten.

’s Avonds logeert u in de beste hotels per regio waaronder het Rangá hotel en geniet u in stijl van de IJslandse gastvrijheid en keuken.

Tijdens deze rondreis wordt niets aan het toeval overgelaten, behalve het noorderlicht, maar wanneer het ‘ontvlamt’ staan we paraat.

Afreisdata

van 14.02.2021 t.e.m. 19.02.2021, van 21.03.2021 t.e.m. 26.03.2021

Hoogtepunten van de reis

 • eigen Nordic-reis
 • kleine groep
 • begeleid door Leo Broers
 • tophotels
 • alle hoogtepunten tussen Reykjavík en Jokulsárlón ijsmeer
 • incl. gletsjerwandeling (haalbaar voor iedereen)

01. Dag per dag

Bij aankomst laten we u onmiddellijk proeven van de ‘exotische’ natuur.
We nemen de route langs de zuidkust van het Reykjanes schiereiland. Een woestenij van wilde rotskusten, bemoste lavavelden, uitgedoofde vulkanen en geothermische velden.

LOGIES: Frost & Fire hotel

— Lees meer —

Vandaag bezoekt u onder meer de drie meest besproken locaties van IJsland.
In het þingvellir nationaal park is duidelijk te zien dat IJsland wordt verscheurd door twee continenten. Verderop ligt het Geysir gebied waar met regelmaat heet water, als een fontein, metershoog de lucht wordt ingespoten.
In dezelfde breukzone ligt ook nog de Gullfoss waterval. Als een imposant baken, aan de rand van de ruige en totaal ondergesneeuwde hoogvlakte, maakt hij duidelijk dat de natuur hier heer en meester is.

Afhankelijk van de omstandigheden kiezen we het mooiste traject, al dan niet via de flanken van de Hekla vulkaan, om de zuidkust te bereiken.

LOGIES: Hotel Rangá

— Lees meer —

Langs de zuidkust volgen de hoogtepunten mekaar in hoog tempo op.
Verschillende watervallen tuimelen van onder het ijsdak bovenop de Eyjafjalla en Katla vulkanen. Het stuifwater zorgt er voor ijssculpturen die de watermassa lijken te omarmen.

De gletsjer, een natuurlijk tegengewicht die beide vulkanen enigszins in bedwang probeert te houden, biedt ons ook de mogelijkheid om onder begeleiding van een gespecialiseerde gids en met stijgijzers het ijs op te trekken. Er is geen ervaring vereist om deze excursie aan te kunnen. Wie zich liever niet op glad ijs begeeft, blijft aan de voet van de gletsjertong van het uitzicht genieten.

Aan de overkant van het berg- en ijsmassief beukt de oceaan op de zwarte zand- en keistranden van Kaap Dyrhólæy.
Het is het zuidelijkste punt van IJsland dat letterlijk en figuurlijk een brug vormt tussen land en zee.

LOGIES: Laki hotel

— Lees meer —

Wanneer we in de verte de ijsmassa zien opdoemen van Europa’s grootste gletsjer, Vatnajökull, bereiken we het Vatnajökull nationaal park. Aan de rand van deze bevroren woestijn ligt het ijsmeer Jökulsárlón. Eeuwenoud ijs scheurt zich er los van het gletsjerfront en drijft als blauw getinte ijsbergen naar open zee om er de cyclus van het water rond te maken.

Nadien keren we terug naar het westen door het ‘Vuurveld’, een maanlandschap van kussenlava begroeid met een dikke laag mos. U komt alles te weten over deze verdoemde plaats die, volgens wetenschappers, een rol heeft gespeeld in de Europese geschiedenis.

Net voorbij de eindeloze zandwoestijn van Mýrdalssandur komen we terug aan de voet van de gelijknamige gletsjer waar we overnachten.

LOGIES: Hótel Kría

— Lees meer —

We bereiken Reykjavík rond de middag zodat er nog tijd overblijft om de stad te verkennen of eventueel naar de Blue Lagoon te trekken voor een warmwaterbad als afscheid van dit boeiende eiland.

LOGIES: Fósshotel Reykjavík

— Lees meer —

Privé-transfer naar de luchthaven en terugvlucht.

— Lees meer —

02. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
2 personen - dubbel kamer € 2150
1 persoon - single kamer € 2700

Inbegrepen

 • Bustransfer vanaf Zaventem naar Amsterdam Schiphol, H/T
 • Icelandairvlucht van amsterdam naar Keflavik, H/T,
 • Nederlandstalige NORDIC-gids vanaf de luchthaven te Keflavík tot dag 6 ‘s morgens
 • 5 hotelnachten op basis van kamer en ontbijt
 • alle transport ter plaatse in ruime, comfortabele 4×4 minibus
 • gletsjerwandeling incl. gebruik van stijgijzers, helm,… op dag 3
 • voorbereidende infovergadering (voor dit programma organiseren we ruim voor afreis een samenkomst met de deelnemers zodat iedereen met mekaar kan kennismaken en waarbij de praktische kant van de reis wordt toegelicht)

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden (ca. € 450 voor de diners en lunches)
 • niet vermelde diensten
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info

Opmerkingen

 • prijzen per persoon
 • kleine groep: min. 12 – max. 14 deelnemers
 • vlucht zonder begeleiding; ter plaatse wordt u op de luchthaven opgewacht door onze gids
Wellness-gezichtsmasker-Scandinaviâ
Nordic Stories

Wellness: ontspan en herbron

Ongerepte natuur, zuivere lucht, talrijke wellnessmogelijkheden, een pure keuken en een minimalistische levensstijl: Scandinavië is the place to be om lichaam en geest te ontspannen.

Lees meer
Welke kledij heb ik nodig?
Nordic Stories

Welke kledij heb ik nodig?

Een comfortabele reisbeleving staat of valt vaak met goede kledij. Niets vervelender dan koude voeten of handen, oncomfortabel schoeisel of kledij die niet voldoende wind- of waterdicht is. Lees hier meer over de must-haves.

Lees meer
Watervallen-in-IJsland
Nordic Stories

Praktische info IJsland

Alle praktische info over een reis naar IJsland: hoe geraak ik er? Welk weer mag ik verwachten? En wat is de beste reisperiode?

Lees meer
Algemeen-&-individueel
Nordic Stories

Logeren op IJsland

Bij een aantal van onze individuele reizen op IJsland heb je de mogelijkheid om zelf de logeerformule te kiezen. Je kan zelf bepalen of je een kamer wenst met gedeeld sanitair of privé-sanitair in een B&B of toch liever kiest voor hotelnachten.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox