Nieuwjaar op IJsland

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Beleving
Families
Koppels
Ongerepte natuur
Ontspanning
Sightseeing

Wie tijdens ‘oud en nieuw’ iets meer wil dan het klassieke eindejaarsdiner kan zich volledig laten gaan in het hippe Reykjavík.

Traditiegetrouw wordt het nieuwe jaar er ingeluid met een uitbundig en knallend lichtspel. Op verschillende plaatsen in de stad worden vreugdevuren aangestoken, schiet men een onwaarschijnlijke hoeveelheid vuurwerk de lucht in en wordt er gevierd, gedanst en gezongen.

Maar met dit nieuwjaarspakket blijf je niet alleen in de stad.

Afhankelijk van jouw keuze voor eigen 4x4 huurwagen of begeleide busexcursies laat je jou meenemen op dagexcursies naar de beroemdste toppers op dagafstand van de hoofdstad of ga je zelf op ontdekking. Wij zorgen voor een gedetailleerde & persoonlijke route-app zodat je niets hoeft te missen.

Voor welke formule je ook kiest, een begeleide noorderlichttocht vanuit de oude haven van Reykjavík is altijd inbegrepen. En omdat niets de pret mag bederven, hebben we voor jou 2 stijlvolle hotels geselecteerd in het bruisende ‘101 district’, het trendy Grandi hotel of het boutique Apotek hotel.

En maak je geen zorgen! Wat betreft het eindejaarsdiner bezorgen we je een aantal mogelijke adresjes, zodat je deze niet hoeft te missen.

Afreisdata

vertrek op 30.12.2022 - terugvlucht op 04.01.2023

Hoogtepunten van de reis

 • trendy Reykjavík
 • Blue Lagoon
 • Golden Circle: Þingvellir Nationaal Park, Geysir, Gullfoss
 • Seljalands- en Skógafoss watervallen
 • basaltzuilen en -grot van Reynisdrangar
 • zwarte stranden rond Kaap Dyrhólaey
 • noorderlicht boottocht

01. Dag per dag

Rechtstreekse lijnvlucht met Icelandair vanuit Schiphol naar Keflavik (trein vanuit Brussel Zuid of Antwerpen Centraal naar Schiphol kan optioneel worden bijgeboekt).

 • Eigen huurwagen: pik de huurwagen op in de luchthaven en vat de korte rit naar Reykjavik aan.
 • Begeleide busexcursies: transfer per bus naar jouw gekozen hotel.

‘s Avonds wordt u verwacht voor een boottocht vanaf de oude haven waarbij de kapitein koers zet richting ‘duister’ op zoek naar het toverachtige poollicht. Indien de weersomstandigheden roet in het eten zouden gooien, wordt u automatisch uitgenodigd om de volgende dag opnieuw te proberen.

— Lees meer —

Vandaag bezoek je de 3 bekendste locaties van zuidwest-IJsland

Het þingvellir Nationaal Park ligt pal op de aardbreuk tussen 2 tektonische aardplaten. Deze breuk scheidt het Noord-Amerikaanse en Europese continent. Daarbij is dit één van de weinige plaatsen op onze planeet waar je een dergelijk fenomeen boven de zeespiegel kan bezoeken.
In het nationaal park kan je, in de Almannagjá kloof, letterlijk tussen de twee continenten wandelen.

Doordat IJsland bovenop een hotspot ligt waarbij er zich een grote hoeveelheid magma net onder het aardoppervlak bevindt, is het een van de meest vulkanisch actieve gebieden op onze planeet met allerhande, typische fenomenen. Een van deze fenomenen is duidelijk zichtbaar in het Geysir gebied waar grondwater wordt verhit door de aardwarmte. De ondergrondse druk die hierdoor ontstaat, zoekt een uitweg en wordt ‘ontladen’ in spuitgaten: geisers.

Nog meer water krijg je te zien aan de Gullfoss waterval. Een verzakking in het landschap zorgt ervoor dat het gletsjerwater van de Hvítá rivier in een breed watergordijn naar beneden dondert.
Het stuifwater zorgt bij zonnig weer voor een constante regenboog waaraan de waterval zijn naam dankt.

’s Avonds vier je oudejaarsavond in Reykjavik. Geniet van de vreugdevuren en vuurwerk over de hele stad verspreid.

— Lees meer —

Na het nieuwe jaar goed te hebben ingezet kunnen jullie vandaag het Reykjanes schiereiland ontdekken.

 • Eigen huurwagen: rij rond het volledige schiereiland en ontdek hete brongebieden, kleurrijke meren, verlaten vogelkliffen, dramatische rotskusten,… Aan u om te oordelen of we ons vergissen in deze vergeten uithoek. Optioneel kunnen jullie een bezoek brengen aan de Blue Lagoon
 • Begeleide excursies: vandaag relaxen jullie in de Blue Lagoon. Via bustransfer gaan jullie naar deze bekende trekpleister en baden in het natuurlijk warme water of ontspannen in één van de stoombaden en sauna's.
— Lees meer —

De zuidkust is een van de mooiste kustlijnen ter wereld met een snelle opeenvolging van diverse landschappen, fotogenieke locaties en kleine dorpjes.

Je ontdekt vandaag een deel van deze boeiende kust die wordt gedomineerd door het vulkanenmassief van de Eyjafjalla en de Katla vulkaan. Ze liggen allebei verscholen onder een metersdikke ijslaag, maar dit belette niet dat de Eyjafjalla er zich in 2010 een weg doorbrandde.

Aan de rand van de beruchte vulkaan vind je de Seljalandsfoss, een sierlijke waterval waar je ook achterom kan wandelen, en de statige Skögafoss die, tijdens de zomermaanden, het begin van het ‘pad der watervallen’ markeert.

Het massief ligt aan de rand van de Atlantische oceaan en wordt afgeboord met zwarte stranden en kliffen waar de branding de natuurlijke brug van Kaap Dyrhólæy uithakte.

— Lees meer —

Geniet van de gezellige IJslandse hoofdstad en verken op eigen tempo alle hoekjes van de stad. Om de hoogtepunten van de stad te ontdekken, kan je altijd de stadswandeling maken, die je ontvangt voor aanvang van de reis.

Bezoek zeker nog voor een laatste keer de leuke cafeetjes en restaurantjes of trek een souvenirwinkel in om een herinnering te kopen van IJsland om mee naar huis te nemen, naast de tal van foto's die je waarschijnlijk al hebt gemaakt.

— Lees meer —

Per bus of met de eigen huurwagen die je terug op de luchthaven aflevert ga je ’s ochtends vroeg naar de internationale luchthaven voor een rechtstreekse terugvlucht naar Schiphol (trein naar Brussel Zuid of Antwerpen Centraal naar Schiphol kan optioneel worden bijgeboekt).

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

GRANDI HOTEL
PRIJS PER PERSOON
2 personen - 1 kamer
Eigen huurwagen Begeleide busexcursies
Volzet Volzet
3 personen - 1 kamer
Eigen huurwagen Begeleide busexcursies
Volzet Volzet
4 personen - 2 kamers
Eigen huurwagen Begeleide busexcursies
Volzet Volzet

BOUTIQUE HOTEL APOTEK
PRIJS PER PERSOON
1 persoon - single kamer
Eigen huurwagen Begeleide busexcursies
volzet volzet
superior
volzet volzet
2 personen - 1 kamer
Eigen huurwagen Begeleide busexcursies
volzet volzet
superior
volzet volzet
4 personen - 2 kamers
Eigen huurwagen Begeleide busexcursies
volzet volzet
superior
volzet volzet

Kinderkorting (enkel van toepassing bij de begeleide busexcursies-formule!):

 • -14 jaar t.e.m. 12 jaar: € 220
 • -12 jaar t.e.m. 6 jaar: € 300
 • - 6 jaar: € 430

Upgrade van huurwagen steeds mogelijk, prijzen op aanvraag.

Inbegrepen

 • vlucht heen en terug van Amsterdam Schiphol naar Keflavik
 • 23 kg ruimbagage en 10 kg handbagage per persoon
 • luchthaventaks
 • 5 overnachtingen in het centrum van Reykjavík in het Grandi hotel of Apotek hotel, naar keuze, op basis van kamer met ontbijt

 • begeleide busexcursies formule:
  • transfer van de luchthaven te Keflavík naar uw hotel en terug op dag 1 en dag 6
  • de vermelde excursies, incl. toegang tot de Blue Lagoon
  • een NORDIC-route-app met algemene informatie en tips en stadsplan
 • eigen huurwagen formule:
  • huurauto type Skoda Octavia 4x4 (upgrade van huurwagen steeds mogelijk) of gelijkwaardig van en tot de luchthaven, onbeperkt aantal km’s, omniumverzekering met een eigen risico van € 0 (geen franchise) en verzekering tegen schade veroorzaakt door steenslag. Tweede bestuurder inbegrepen. De banden en de bodem van de wagen zijn nooit verzekerd op IJsland.

  • Nordic infopakket met reisgids en wegenkaart
 • noorderlicht bootexcursie
 • een uitgebreide, Nederlandstalige NORDIC reis-app met alle informatie en tips nodig voor de reis
 • IJslandse taksen

Niet inbegrepen

 • lunch en avondmaaltijden
 • toegangsgeld voor de Blue Lagoon vanaf ca. € 90 per persoon (formule eigen huurwagen)
 • trein Brussel of Antwerpen tot Schiphol voor €90 (h&t)
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info

04. Extra info

Nog interessante reizen

Prachtige zonsondergang op IJsland.
Nordic Stories

IJsland door de lens van een hobbyfotograaf

Af en toe krijgen we foto’s toegestuurd van klanten na hun reis. Benny reisde onlangs met Nordic naar IJsland en bezorgde ons een aantal pareltjes. Omdat hij zo enthousiast was, belden we hem op om meer te weten over zijn ervaring. We nemen je graag mee door het land van vuur en ijs, door de ogen van hobbyfotograaf Benny. Laat de beelden vooral voor zich spreken.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures IJsland

Even naar de McDonalds in IJsland? Dat zal moeilijk gaan. Ontdek waarom op onze facts & figures IJsland. Hier vind je de leukste weetjes terug over deze reisbestemming.

Lees meer
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Bezoek de ijsgrotten in IJsland met Nordic.
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer
Warmwaterstroom-Reykjadalur
Nordic Stories

Wandelen op IJsland tijdens de winter

Blogpost over de winterwandeling naar de warmwaterrivier van Reykjadalur. Deze hete waterstroom is het verrassend eindpunt van een wandeling door een wondermooie ijzige setting. 

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox