Nieuwjaar op IJsland

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Beleving
Families
Koppels
Ongerepte natuur
Ontspanning
Sightseeing

Wie tijdens ‘oud en nieuw’ iets meer wil dan het klassieke eindejaarsdiner kan zich volledig laten gaan in het hippe Reykjavík.

Traditiegetrouw wordt het nieuwe jaar er ingeluid met een uitbundig en knallend lichtspel. Op verschillende plaatsen in de stad worden vreugdevuren aangestoken, schiet men een onwaarschijnlijke hoeveelheid vuurwerk de lucht in en wordt er gevierd, gedanst en gezongen.

Maar met dit nieuwjaarspakket blijft u niet alleen in de stad.

Afhankelijk van uw keuze [comfort of experience] laat u zich meenemen op begeleide dagexcursies naar de beroemdste toppers op dagafstand van de hoofdstad of gaat u zelf op ontdekking met een 4×4 huurwagen. Wij zorgen voor een routeboek en een gedetailleerd infopakket zodat u niets hoeft te missen.

Voor welke formule u ook kiest, een begeleide noorderlichttocht vanuit de oude haven van Reykjavík is altijd inbegrepen. En omdat niets de pret mag bederven, hebben we voor u 2 stijlvolle hotels geselecteerd in het bruisende ‘101 district’, het Þingholt hotel en het Skuggi hotel.

En maakt u zich geen zorgen! Wat betreft het eindejaarsdiner bezorgen we u een aantal mogelijke adresjes zodat u het niet hoeft te missen.

Afreisdata

vertrek op 28.12.2021 - terugvlucht op 02.01.2022

Hoogtepunten van de reis

 • trendy Reykjavík
 • Blue Lagoon
 • Golden Circle: Þingvellir Nationaal Park, Geysir, Gullfoss
 • Seljalands- en Skógafoss watervallen
 • basaltzuilen en -grot van Reynisdrangar
 • zwarte stranden rond Kaap Dyrhólaey
 • noorderlicht boottocht

01. Dag per dag

Per bus vanaf Zaventem naar Amsterdam Schiphol en lijnvlucht van Icelandair naar Keflavík.
Bij aankomst op de luchthaven wordt u met een shuttle bus naar uw hotel gebracht in het 101-district.

‘s Avonds wordt u verwacht voor een boottocht vanaf de oude haven waarbij de kapitein koers zet richting ‘duister’ op zoek naar het toverachtige poollicht. Indien de weersomstandigheden roet in het eten zouden gooien, wordt u automatisch uitgenodigd om de volgende dag opnieuw te proberen.

— Lees meer —

Vandaag bezoekt u de 3 bekendste locaties van ZW-IJsland

Het þingvellir Nationaal Park ligt pal op de aardbreuk tussen 2 tektonische aardplaten. Het is een van de weinige plaatsen op onze planeet waar dergelijk fenomeen boven de zeespiegel kan worden bezocht.
In het nationaal park kan u, in de Almannagjá kloof, letterlijk tussen de twee continenten wandelen.

Doordat IJsland bovenop een hotspot ligt waarbij er zich een grote hoeveelheid magma net onder het aardoppervlak bevindt, is het een van de meest vulkanisch actieve gebieden op onze planeet met allerhande, typische fenomenen. Een van deze fenomenen is duidelijk zichtbaar in het Geysir gebied waar grondwater wordt verhit door de aardwarmte. De ondergrondse druk die hierdoor ontstaat, zoekt een uitweg en wordt ‘ontladen’ in spuitgaten: geisers.

Nog meer water krijgt u te zien aan de Gullfoss waterval. Een verzakking in het landschap zorgt ervoor dat het gletsjerwater van de Hvítá rivier in een breed watergordijn naar beneden dondert.
Het stuifwater zorgt bij zonnig weer voor een constante regenboog waaraan de waterval zijn naam dankt.

— Lees meer —

De zuidkust is een van de mooiste kustlijnen ter wereld met een snelle opeenvolging van diverse landschappen, fotogenieke locaties en kleine dorpjes.

U ontdekt vandaag een deel van deze boeiende kust die wordt gedomineerd door het vulkanenmassief van de Eyjafjalla en de Katla vulkaan. Ze liggen allebei verscholen onder een metersdikke ijslaag, maar dit belette niet dat de Eyjafjalla er zich in 2010 een weg doorbrandde.

Aan de rand van de beruchte vulkaan vindt u de Seljalandsfoss, een sierlijke waterval waarvan u ook de achterkant kan bezoeken, en de statige Skögafoss die, tijdens de zomermaanden, het begin van het ‘pad der watervallen’ markeert.

Het massief ligt aan de rand van de Atlantische oceaan en wordt afgeboord met zwarte stranden en kliffen waar de branding de natuurlijke brug van Kaap Dyrhólæy uithakte.

— Lees meer —

Vandaag wordt u naar de Blue Lagoon gebracht waar u heerlijk kan relaxen in het warme water of in een van de stoombaden en sauna’s.
U bepaalt zelf hoelang u wenst te blijven om nadien teruggebracht te worden naar uw hotel.

— Lees meer —

Na een luie start kan u vandaag op eigen tempo alle hoekjes van de stad ontdekken.

— Lees meer —

Na een vroeg ontbijt wordt u teruggebracht naar de internationale luchthaven voor een rechtstreekse terugvlucht naar Zaventem.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

HOTEL SKUGGI
PRIJS PER PERSOON
2 personen
COMFORT EXPERIENCE
€ 1670 € 1510
3 personen - 1 kamer
COMFORT EXPERIENCE
€ 1595 € 1330
4 personen - 2 kamers
COMFORT EXPERIENCE
€ 1670 € 1390

HOTEL ÞINGHOLT
PRIJS PER PERSOON
2 personen
COMFORT EXPERIENCE
€ 1690 € 1530
3 personen - 1 kamer
COMFORT EXPERIENCE
€ 1510 € 1330
4 personen - 2 kamers
COMFORT EXPERIENCE
€ 1690 € 1420

Inbegrepen

 • vlucht van Amsterdam Schiphol naar Keflavik en terug naar Zaventem
 • bustransfer vanaf Zaventem naar Amsterdam
 • 23 kg ruimbagage en 10 kg handbagage per persoon
 • luchthaventaks
 • 5 overnachtingen in het centrum van Reykjavík in het Þingholt of Skuggi hotel, naar keuze, op basis van kamer met ontbijt

 • COMFORT formule:
  • transfer van de luchthaven te Keflavík naar uw hotel en terug op dag 1 en dag 6
  • de vermelde excursies, incl. toegang tot de Blue Lagoon
  • een NORDIC-infopakket met algemene informatie en tips en stadsplan
 • EXPERIENCE formule:
  • huurauto type Suzuki Vitara (tot 3 personen) en Nissan X-Trail (vanaf 4 personen) of gelijkwaardig van en tot de luchthaven, onbeperkt aantal km’s, omniumverzekering met een eigen risico van € 0 (geen franchise) en verzekering tegen schade veroorzaakt door steenslag. De banden en de bodem van de wagen zijn nooit verzekerd op IJsland.

 • noorderlicht bootexcursie
 • een uitgebreid, Nederlandstalig NORDIC-infopakket met algemene informatie en tips, ons eigen Nederlandstalig routeboek met wegenkaart en het Dominicus reishandboek
 • IJslandse taksen

Niet inbegrepen

 • lunch en avondmaaltijden
 • toegangsgeld voor de Blue Lagoon vanaf ca. € 90 per persoon (formule EXPERIENCE)
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info

04. Extra info

Prachtige zonsondergang op IJsland.
Nordic Stories

IJsland door de lens van een hobbyfotograaf

Af en toe krijgen we foto’s toegestuurd van klanten na hun reis. Benny reisde onlangs met Nordic naar IJsland en bezorgde ons een aantal pareltjes. Omdat hij zo enthousiast was, belden we hem op om meer te weten over zijn ervaring. We nemen je graag mee door het land van vuur en ijs, door de ogen van hobbyfotograaf Benny. Laat de beelden vooral voor zich spreken.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures IJsland

Even naar de McDonalds in IJsland? Dat zal moeilijk gaan. Ontdek waarom op onze facts & figures IJsland. Hier vind je de leukste weetjes terug over deze reisbestemming.

Lees meer
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Bezoek de ijsgrotten in IJsland met Nordic.
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer
Warmwaterstroom-Reykjadalur
Nordic Stories

Wandelen op IJsland tijdens de winter

Blogpost over de winterwandeling naar de warmwaterrivier van Reykjadalur. Deze hete waterstroom is het verrassend eindpunt van een wandeling door een wondermooie ijzige setting. 

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox