Reykjavík fly & discover – winter

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Beleving
Ongerepte natuur

Een citytrip waarbij Europa's meest noordelijk gelegen hoofdstad, Reykjavík, dienst doet als uitvalsbasis om kennis te maken met de onwezenlijke IJslandse natuur.
Iedere dag staat een dagexcursie gepland onder begeleiding van een Engelstalige, lokale gids.

Reykjavík is niet echt een metropool te noemen, eerder een stad op mensenmaat, maar met talrijke musea, kunstgalerieën, slenterstraatjes, trendy shops, koffiehuizen en bars.

Anderzijds is de natuur op dit magische eiland wel groots te noemen. Alles staat hier in het teken van de oerkrachten die het eiland hebben doen ontstaan en het nog dagelijks vorm geven. Overal proeft, voelt, hoort en ruik je de pure natuur.

Proef je ook graag de culinaire hoogstandjes, dan kan je je laten gaan op verschillende adresjes in de stad.

Wij hebben in ieder geval een aantal excursies geselecteerd die de hoogstandjes van Moeder Natuur tonen in de vorm van ongeëvenaarde landschappen en fenomenen.

Afreisdata

vanaf 01.10.2023 tot 30.04.2024

Hoogtepunten van de reis

 • trendy Reykjavík
 • de Blue Lagoon
 • de Golden Circle: Þingvellir nationaal park, Geysir, Gullfoss
 • Seljalands- en Skógafoss watervallen
 • de basaltzuilen en -grot van Reynisfjara
 • de zwarte stranden bij Kaap Dyrhólaey
 • noorderlicht boottocht

01. Dag per dag

Lijnvlucht van Icelandair naar Keflavík. Bij aankomst op de luchthaven word je met een shuttle naar jouw hotel gebracht in de hoofdstad Reykjavík.

‘s Avonds word je verwacht voor een boottocht vanaf de oude haven waarbij de kapitein koers zet richting ‘duister’ op zoek naar het toverachtige poollicht. Indien de weersomstandigheden roet in het eten zouden gooien, word je automatisch uitgenodigd om de volgende dag opnieuw te proberen.

— Lees meer —

Vandaag bezoek je de 3 bekendste locaties van ZW-IJsland

Het þingvellir Nationaal Park ligt pal op de aardbreuk tussen 2 tektonische aardplaten. Het is een van de weinige plaatsen op onze planeet waar dergelijk fenomeen boven de zeespiegel kan worden bezocht. In het nationaal park kan je, in de Almannagjá kloof, letterlijk tussen de twee continenten wandelen.

Doordat IJsland bovenop een hotspot ligt waarbij er zich een grote hoeveelheid magma net onder het aardoppervlak bevindt, is het een van de meest vulkanisch actieve gebieden op onze planeet met allerhande, typische fenomenen. Een van deze fenomenen is duidelijk zichtbaar in het Geysir gebied waar grondwater wordt verhit door de aardwarmte. De ondergrondse druk die hierdoor ontstaat, zoekt een uitweg en wordt ‘ontladen’ in spuitgaten: geisers.

Nog meer water krijg je te zien aan de Gullfoss waterval. Een verzakking in het landschap zorgt ervoor dat het gletsjerwater van de Hvítá rivier in een breed watergordijn naar beneden dondert. Het stuifwater zorgt bij zonnig weer voor een constante regenboog waaraan de waterval zijn naam dankt.

— Lees meer —

Vandaag word je naar de Blue Lagoon gebracht waar je heerlijk kan relaxen in het warme water of in een van de stoombaden en sauna’s. Je bepaalt zelf hoelang je wenst te blijven om nadien teruggebracht te worden naar jouw hotel.

— Lees meer —

De zuidkust is een van de mooiste kustlijnen ter wereld met een snelle opeenvolging van diverse landschappen, fotogenieke locaties en kleine dorpjes.

Je ontdekt vandaag een deel van deze boeiende kust die wordt gedomineerd door het vulkanenmassief van de Eyjafjalla en de Katla vulkaan. Ze liggen allebei verscholen onder een metersdikke ijslaag, maar dit belette niet dat de Eyjafjalla er zich in 2010 een weg doorbrandde.

Aan de rand van de beruchte vulkaan vind je de Seljalandsfoss, een sierlijke waterval waarvan je ook de achterkant kan bezoeken, en de statige Skogafoss.

Het massief ligt aan de rand van de Atlantische oceaan en wordt afgeboord met zwarte stranden en kliffen waar de branding de natuurlijke brug van Kaap Dyrhólæy uithakte.

— Lees meer —

Na een vroeg ontbijt word je teruggebracht naar de internationale luchthaven.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Zeer goed hotel, mooie kamer, alles proper. Uitgebreid ontbijt. Zeer goede ligging, vlakbij pickup bushalte en centrum. Goed begeleide excursies met degelijke uitleg en veel humor!

Inge Meeuwissen et Virina Gielen

02. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
2 volw. - dubbel kamer € 1455
1 volw. - single kamer € 1695

Bovenstaande prijzen zijn niet van toepassing tijdens de kerstvakantie.
Neem voor deze periode een kijkje naar onze eindejaarsreizen: 'Tussen Kerst en Nieuw op IJsland' en 'Nieuwjaar op IJsland'

Inbegrepen

 • Icelandair vlucht van Brussel of Amsterdam naar Keflavík, H/T, in de voordeligste klasse
 • 23 kg ruimbagage en 10 kg handbagage per persoon
 • luchthaventaks
 • transfer van de luchthaven te Keflavík naar jouw hotel en terug op dag 1 en 5
 • 4 hotelovernachtingen in een 3* hotel te Reykjavík op basis kamer met ontbijt. Op de dag van vertrek is er geen ontbijt voorzien wegens de vroege ochtendvlucht en het vroegtijdig uitchecken.
 • de vermelde excursies van en tot jouw hotel
 • noorderlicht excursie vanaf de haven te Reykjavík (mogelijk tot 15/04)
 • Nederlandstalige Nordic-reisapp met algemene informatie, tips, bezienswaardigheden en stadswandeling
 • IJslandse taksen
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie

Niet inbegrepen

 • lunch en avondmaaltijden
 • niet vermelde diensten
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen

Bij reservatie wordt meteen nagekeken of de vermelde vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement

03. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!

Tijdens de wintermaanden zijn er wekelijks ongeveer drie vluchten van Brussels Airport naar Keflavík. Vanaf Amsterdam zijn er het ganse jaar door dagelijkse vluchten.

Goed om te weten

Reizen naar IJsland tijdens de wintermaanden

Reis je naar IJsland tussen oktober en eind april? Hou er rekening mee dat je soms flexibel zal moeten zijn in jouw reisplannen. Er zijn rustige en heldere dagen, maar tijdens de wintermaanden kunnen er ook periodes zijn waarbij het weer wat uitdagender is. Winterse omstandigheden en sneeuwstormen zijn mogelijk en kunnen ervoor zorgen dat wegen afgesloten worden. Pas reisplannen en dagindeling tijdens die periodes aan. Wij houden de weersomstandigheden vanop afstand in de gaten en zijn bereikbaar indien nodig. Wij bezorgen iedere reiziger de weblinks naar correcte websites waar de lokale weersomstandigheden en wegcondities in realtime opgevolgd kunnen worden.

Nog interessante reizen

Lupineveld op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Prachtige zonsondergang op IJsland.
Nordic Stories

IJsland door de lens van een hobbyfotograaf

Af en toe krijgen we foto’s toegestuurd van klanten na hun reis. Benny reisde onlangs met Nordic naar IJsland en bezorgde ons een aantal pareltjes. Omdat hij zo enthousiast was, belden we hem op om meer te weten over zijn ervaring. We nemen je graag mee door het land van vuur en ijs, door de ogen van hobbyfotograaf Benny. Laat de beelden vooral voor zich spreken.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures IJsland

Even naar de McDonalds in IJsland? Dat zal moeilijk gaan. Ontdek waarom op onze facts & figures IJsland. Hier vind je de leukste weetjes terug over deze reisbestemming.

Lees meer
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Bezoek de ijsgrotten in IJsland met Nordic.
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox

Vraag offerte