Superjeep expeditie

Ideale reis voor

Avontuurlijk
Back-to-basic
Beleving
Moeilijkheidsgraad = licht uitdagend
Ongerepte natuur

Avontuurlijke doorgaande tocht per superjeep, Engelstalig begeleid in kleine NORDIC groep met een lokale gespecialiseerde gids. We ontdekken het IJslandse winter wonderland en bereiken afgelegen sneeuwlandschappen in het binnenland dankzij een hiervoor speciaal uitgerust type superjeep.

Met een speciaal aangepast en uitgerust 4×4 voertuig trekken we richting het desolate binnenland voor een uniek en ongeëvenaard avontuur. De exacte route zal afhangen van de weersomstandigheden en de sneeuwcondities en is in handen van een lokale, gespecialiseerde gids. Hij kent het gebied als zijn broekzak en weet dat we het onderste uit de kan willen als het aankomt op onovertroffen landschappen en uitzonderlijke fenomenen.

Via slapende vulkanen en surrealistische sneeuwlandschappen rijden we langs het Eyjafjalla vulkaanmassief tot Jokulsárlón, het ijsbergenmeer. We overnachten op unieke locaties zoals een eenzame, basic berghut in the middle of nowhere, een guesthouse in een van de grootste lavavelden ter wereld en een bed & breakfast met zicht op de oceaan. En natuurlijk genieten we van verschillende natuurlijke warmwaterbronnen met, als de goden ons goedgezind zijn, zicht op het noorderlicht.

Deze reis werd speciaal samengesteld voor iedere natuurliefhebber met een sportieve, flexibele ingesteldheid en enige zin voor avontuur.

Afreisdata

afreis op 19.02.2023, terugvlucht op 26.02.2023

Hoogtepunten van de reis

 • avontuurlijke ritten per superjeep off the beaten track
 • Golden Circle
 • IJslandse hooglanden in de winter
 • natuurlijke warmwaterbronnen te Landmannalaugar
 • sneeuw- en ijsvelden op weg naar Thorsmörk
 • Skaftafell National Park en Jökulsárlón
 • watervallen, vulkanen, gletsjers
 • Engelstalig begeleide groepsreis

01. Dag per dag

Na de vlucht word je verwelkomd door onze lokale IJslandse gids. Je vertrekt richting Reykjavík en overnacht in een comfortabel en centraal gelegen driesterrenhotel. De avond kan je zelf vrij invullen en je kan de hoofdstad Reykjavík gaan verkennen.

— Lees meer —

Na het ontbijt vertrekken we op avontuur met de superjeep. Het voertuig biedt plaats aan 15 personen, maar gezien onze bagage nemen we maximaal 12 personen mee. We starten met de befaamde Golden Circle tour. Voor velen een van de hoogtepunten, voor ons een opwarming voor het komende avontuur. We gaan verder richting binnenland en Landmannalaugar, gelegen in een rhyolietgebergte vlakbij de Hekla vulkaan. Bijzonder populair in de zomer, zeer moeilijk bereikbaar in de winter. Elke dag hebben we ook een nieuwe kans om het noorderlicht te spotten. Zonder enige lichtpollutie kan je in de wildernis het spectaculairste poollicht waarnemen. We zijn vandaag tussen de 5 en de 10 uur onderweg, afhankelijk van de sneeuwcondities: avontuur gegarandeerd!

— Lees meer —

Vandaag trekken we dieper door in het prachtige gebied van Landmannalaugar. In overleg met de gids zijn er tal van mogelijke activiteiten: wandelen door ongeschonden sneeuwlandschappen, een uitstap met de superjeep of gewoon genieten in de natuurlijke warmwatervijver. ’s Avonds bereiden we samen een heerlijke maaltijd.

— Lees meer —

Een nieuwe dag vol superjeep avontuur. We rijden dwars door de highlands naar de vallei van de dondergod, Þórsmörk. Onderweg doorkruisen we sneeuw- en ijsvelden en moeten eventueel rivieren doorsteken. We stoppen regelmatig om te genieten van de bijzondere natuur. We overnachten in de eenvoudige maar comfortabele berghut met opgemaakte bedden. Een natuurlijke hotpot mag daarbij niet ontbreken!

— Lees meer —

We rijden naar de zuidkust voor een bezoek aan de Seljalands- en Skogafoss watervallen. Nadien wandelen we over het zwarte strand van Reynisfjara, langs de kliffen van Dyrhólaey en het vissersdorp Vík. We doorkruisen uitgestrekte lavavelden om onze slaapplaats te bereiken in de omgeving van Kirkjubæjarklaustur.

— Lees meer —

Ons doel voor vandaag is de ijskap van de Vatnajökull, een woestijn van bevroren water. Om er te geraken doorkruisen we uitgestrekte, zwarte zandwoestijnen doorvlochten met gletsjerrivieren. Bij het Skaftafell Nationaal Park stappen we uit. Hier wagen we ons onder begeleiding aan een gletsjerwandeling. Het lijkt alsof we deelnemen aan een poolexpeditie.
In de late namiddag bereiken we het ijsbergenmeer Jökulsárlón, het zoveelste hoogtepunt van de reis. Kleine en grotere ijsbergen afkomstig van de reusachtige Vatnajökull drijven in de lagune.

— Lees meer —

We rijden over de ringweg terug naar de bewoonde wereld, met als eindbestemming Reykjavík. In de namiddag is er tijd voor een verkenning van de meest noordelijke hoofdstad ter wereld! Overnachten doe je in een comfortabel stadshotel.

— Lees meer —

We gaan vertrekken richting de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Ik vond de afgelegen berghut een zeer leuke beleving. We hadden een ongelooflijk goeie gids met veel ervaring en een top chauffeur. Ook in slechte weersomstandigheden zorgden zij ervoor dat we ons programma konden afwerken. Dikke pluim voor hen.

Lobke Roygens

02. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
afreis 19.02.23 VOLZET

Inbegrepen

 • Icelandair vlucht van en tot Brussel Zaventem
 • transfers vanaf Keflavík luchthaven naar Reykjavík centrum en terug
 • superjeep van dag 2 tot dag 7
 • 3 nachten in een berghut
 • 2 nachten in een guesthouse telkens in meerpersoonskamers met gedeeld sanitair
 • eerste en laatste nacht in een comfortabel hotel met privé sanitair, op basis van tweepersoonskamers, ontbijt inclusief. Single deelnemers delen de kamer met een medereiziger
 • bedlinnen is voorzien,
 • 7x ontbijt, 6x lunch, 5x diner
 • lokale Engelstalige begeleiding vertrouwd met onze groepen
 • inkom Secret Lagoon
 • lokale taksen
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden (2x diner te Reykjavik)
 • slaapzak en badhanddoeken zelf te voorzien
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen

 • kleine groep: max. 12
 • vlucht zonder begeleiding; ter plaatse word je opgewacht door onze gids

03. Extra info

 • Avontuurlijke, Engelstalig begeleide NORDIC-rondreis met kleine groep (max. 12 deelnemers)
 • Afhankelijk van de omstandigheden kan dit programma een sportief karakter krijgen. Een flexibele ingesteldheid is wenselijk.
 • Logies: berghutten en guesthouses in meerpersoonskamers met gedeeld sanitair
 • Vlucht zonder begeleiding, ter plaatse word je op de luchthaven opgevangen door onze lokale gids
 • Formule: 7x ontbijt, 6x lunch, 5x diner

Nog interessante reizen

Lupineveld op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Prachtige zonsondergang op IJsland.
Nordic Stories

IJsland door de lens van een hobbyfotograaf

Af en toe krijgen we foto’s toegestuurd van klanten na hun reis. Benny reisde onlangs met Nordic naar IJsland en bezorgde ons een aantal pareltjes. Omdat hij zo enthousiast was, belden we hem op om meer te weten over zijn ervaring. We nemen je graag mee door het land van vuur en ijs, door de ogen van hobbyfotograaf Benny. Laat de beelden vooral voor zich spreken.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures IJsland

Even naar de McDonalds in IJsland? Dat zal moeilijk gaan. Ontdek waarom op onze facts & figures IJsland. Hier vind je de leukste weetjes terug over deze reisbestemming.

Lees meer
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Bezoek de ijsgrotten in IJsland met Nordic.
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox