Superjeep expeditie

Ideale reis voor

Avontuurlijk
Back-to-basic
Beleving
Ongerepte natuur
vanaf €2590 p.p
Contact or book now

Met een speciaal aangepast en uitgerust 4×4 voertuig trekken we richting het desolate binnenland voor een uniek en ongeëvenaard avontuur. De exacte route zal afhangen van de weersomstandigheden en de sneeuwcondities en is in handen van een lokale, gespecialiseerde gids. Hij kent het gebied als zijn broekzak en weet dat we het onderste uit de kan willen als het aankomt op onovertroffen landschappen en uitzonderlijke fenomenen.

Via slapende vulkanen en surrealistische sneeuwlandschappen rijden we langs het Eyjafjalla vulkaanmassief tot Jokulsárlón, het ijsbergenmeer.

We overnachten op unieke locaties zoals een eenzame, basic berghut in the middle of nowhere, een guesthouse in een van de grootste lavavelden ter wereld en een bed & breakfast met zicht op de oceaan.

En natuurlijk genieten we van verschillende natuurlijke warmwaterbronnen met, als de goden ons goedgezind zijn, zicht op het noorderlicht.

Deze reis werd speciaal samengesteld voor iedere natuurliefhebber met een sportieve, flexibele ingesteldheid en enige zin voor avontuur.

Afreisdata

afreis op 27.02.2022, terugvlucht op 06.03.2022

Hoogtepunten van de reis

 • avontuurlijke ritten per superjeep off the beaten track
 • Golden Circle
 • IJslandse hooglanden in de winter
 • natuurlijke warmwaterbronnen te Landmannalaugar
 • sneeuw- en ijsvelden op weg naar Thorsmörk
 • Skaftafell National Park en Jökulsárlón
 • watervallen, vulkanen, gletsjers

01. Dag per dag

Verwelkoming door onze lokale IJslandse gids. Transfer naar Reykjavík en overnachting in een comfortabel hotel en centraal gelegen 3* hotel. Vrije avond, verkenning van Reykjavík.

— Lees meer —

Na het ontbijt vertrekken we op avontuur met de superjeep. Het voertuig biedt plaats aan 15 personen, maar gezien onze bagage nemen we maximaal 12 personen mee. We starten met de befaamde Golden Circle tour. Voor velen een van de hoogtepunten, voor ons een opwarming voor het komende avontuur. Verder richting binnenland en Landmannalaugar, gelegen in een rhyolietgebergte vlakbij de Hekla vulkaan. Bijzonder populair in de zomer, zeer moeilijk bereikbaar in de winter. Elke dag hebben we een nieuwe kans op noorderlicht. Zonder enige lichtpollutie kan je in de wildernis het spectaculairste poollicht waarnemen. We zijn vandaag tussen de 5 en de 10 uur onderweg, afhankelijk van de sneeuwcondities: avontuur gegarandeerd!

— Lees meer —

Vandaag trekken we dieper door in het prachtige gebied van Landmannalaugar. In overleg met de gids zijn er tal van mogelijke activiteiten: wandelen door ongeschonden sneeuwlandschappen, een uitstap met de superjeep of gewoon genieten in de natuurlijke warmwatervijver. ’s Avonds bereiden we samen een heerlijke maaltijd.

— Lees meer —

Een nieuwe dag vol superjeep avontuur. We rijden dwars door de highlands naar de vallei van de dondergod, Þórsmörk. Onderweg doorkruisen we sneeuw- en ijsvelden en moeten eventueel rivieren doorsteken. We stoppen regelmatig om te genieten van de bijzondere natuur. We overnachten in de eenvoudige maar comfortabele berghut met opgemaakte bedden. Een natuurlijke hotpot mag daarbij niet ontbreken!

— Lees meer —

Naar de zuidkust met een bezoek aan de Seljalands- en Skogafoss watervallen. Nadien het zwarte strand van Reynisfjara, de kliffen van Dyrhólaey en het vissersdorp Vík. We doorkruisen uitgestrekte lavavelden om onze slaapplaats te bereiken in de omgeving van Kirkjubæjarklaustur.

— Lees meer —

Ons doel voor vandaag is de ijskap van de Vatnajökull, een woestijn van bevroren water. Om er te geraken doorkruisen we uitgestrekte, zwarte zandwoestijnen doorvlochten met gletsjerrivieren. Bij het Skaftafell Nationaal Park stappen we uit. Hier wagen we ons onder begeleiding aan een gletsjerwandeling. Het lijkt alsof we deelnemen aan een poolexpeditie.
In de late namiddag bereiken we het ijsbergenmeer Jökulsárlón, het zoveelste hoogtepunt van de reis. Kleine en grotere ijsbergen afkomstig van de reusachtige Vatnajökull drijven in de lagune.

— Lees meer —

Over de ringweg terug naar de bewoonde wereld, met als eindbestemming Reykjavík. In de namiddag is er tijd voor een verkenning van de meest noordelijke hoofdstad ter wereld! Overnachting in een comfortabel stadshotel.

— Lees meer —

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Ik vond de afgelegen berghut een zeer leuke beleving. We hadden een ongelooflijk goeie gids met veel ervaring en een top chauffeur. Ook in slechte weersomstandigheden zorgden zij ervoor dat we ons programma konden afwerken. Dikke pluim voor hen.

Lobke Roygens

02. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
afreis 27.02.22 € 2590

Inbegrepen

 • Icelandair vlucht van en tot Amsterdam
 • bustransport vanaf Zaventem naar Schiphol en terug
 • transfers vanaf Keflavík luchthaven naar Reykjavík centrum en terug
 • superjeep van dag 2 tot dag 7
 • 3 nachten in een berghut
 • 2 nachten in een guesthouse telkens in meerpersoonskamers met gedeeld sanitair
 • eerste en laatste nacht in een comfortabel hotel met privé sanitair, op basis van tweepersoonskamers, ontbijt inclusief. Single deelnemers delen de kamer met een medereiziger
 • bedlinnen is voorzien
 • 7x ontbijt, 6x lunch, 5x diner
 • lokale Engelstalige begeleiding vertrouwd met onze groepen
 • inkom Secret Lagoon
 • lokale taksen

Niet inbegrepen

 • overige maaltijden (2x diner te Reykjavik)
 • badhanddoeken zelf te voorzien
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen

 • kleine groep: max. 12
 • vlucht zonder begeleiding; ter plaatse wordt u opgewacht door onze gids

03. Extra info

 • Avontuurlijke, Engelstalig begeleide NORDIC-rondreis met kleine groep (max. 12 deelnemers)
 • Afhankelijk van de omstandigheden kan dit programma een sportief karakter krijgen. Een flexibele ingesteldheid is wenselijk.
 • Logies: berghutten en guesthouses in meerpersoonskamers met gedeeld sanitair
 • Vlucht zonder begeleiding, ter plaatse wordt u op de luchthaven opgevangen door onze lokale gids
 • Formule: 7x ontbijt, 6x lunch, 5x diner
Bezoek de ijsgrotten in IJsland met Nordic.
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer
Warmwaterstroom-Reykjadalur
Nordic Stories

Wandelen op IJsland tijdens de winter

Blogpost over de winterwandeling naar de warmwaterrivier van Reykjadalur. Deze hete waterstroom is het verrassend eindpunt van een wandeling door een wondermooie ijzige setting. 

Lees meer
Wellness-gezichtsmasker-Scandinaviâ
Nordic Stories

Wellness: ontspan en herbron

Ongerepte natuur, zuivere lucht, talrijke wellnessmogelijkheden, een pure keuken en een minimalistische levensstijl: Scandinavië is the place to be om lichaam en geest te ontspannen.

Lees meer
Welke kledij heb ik nodig?
Nordic Stories

Welke kledij heb ik nodig?

Een comfortabele reisbeleving staat of valt vaak met goede kledij. Niets vervelender dan koude voeten of handen, oncomfortabel schoeisel of kledij die niet voldoende wind- of waterdicht is. Lees hier meer over de must-haves.

Lees meer
Watervallen-in-IJsland
Nordic Stories

Praktische info IJsland

Alle praktische info over een reis naar IJsland: hoe geraak ik er? Welk weer mag ik verwachten? En wat is de beste reisperiode?

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox