Zeereis rondom IJsland in 9 dagen

9-daagse exploratiereis aan boord van Hurtigruten

Ideale reis voor

vanaf € 3617 p.p.
Contacteer ons

Altijd al gedroomd van een IJsland vol geheimzinnige mythes, ruige natuur en desolate dorpjes? In deze gevarieerde expeditie ervaar je het aan den lijve. In het spoor van de Vikings omvaren we het hele eiland, van de kosmopolitische hoofdstad tot ongerepte fjorden. Ons expeditieteam dompelt je onder in de IJslandse cultuur, en wijst tussendoor op het rijke dierenleven rond jou. Dat alles aan boord van ons comfortabele luxeschip, een geweldige uitkijkpost voor walvissen en papegaaiduikers. Je verblijft bij deze reis aan boord van het schip MS Fridtjof Nansen, een modern hybrideschip met ruime en stijvol ingerichte kajuiten en talrijke onspanningsmogelijkheden aan boord.

Afreisdata

16.05, 24.05 en 01.06.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Vikinggeschiedenis
 • Reykjavík
 • Stykkishólmur
 • Westfjorden
 • Spectactulaire watervallen
 • Zwarte zandstranden in Djúpalónssandur
 • Akureyri
 • Basaltkliffen op Grimsey-eiland
 • Vogelkliffen bij Heimaey

01. Dag per dag

Reykjavik is de meest noordelijke hoofdstad ter wereld, omsingeld door geisers, gletsjers en watervallen. De naam betekent zoveel als ‘rokerige baai’, verwijzend naar de warmwaterbronnen waarin je ook zelf heerlijk kan pootjebaden. Ondanks die afgelegen locatie, heeft het centrum ook op cultureel niveau heel wat te bieden. Met de trendy musea, een verfijnde gastronomie en originele boetiekjes is je dag ongetwijfeld goed gevuld. ’s Avonds ga je aan boord van het expeditieschip.

— Lees meer —

Het kneuterige dorpje Stykkishólmur heeft een goed bewaard historisch centrum, vol karakteristieke huisjes. Het is moeilijk kiezen tussen de interessante musea of het prachtige landschap rondom, dat je kan verkennen via een optionele excursie. Daarbij staan onder andere de zwarte stranden van Djúpalónssandur, de basalten kliffen van Lóndrangar en andere iconische plekken op het schiereiland op het programma.

— Lees meer —

Patreksfjörður is een pittoreske nederzetting aan de westkust van IJsland, met amper 660 inwoners. Als het weer meezit, kan je hier wondermooie wandelingen maken op de fjord. Het dorpje ligt ook nabij de waterval Dynjandi, een indrukwekkend staaltje natuurkracht. Hier komt jouw wind-en waterdichte regenjas, door ons gratis aangeboden, goed van pas!

— Lees meer —

Vandaag vaart het schip langs verbluffende fjordlandschappen aan de noordwestkust van IJsland. Afhankelijk van de weersomstandigheden, gaan we met het expeditieteam aan land voor een wandeling of bezoek aan een dorpje. Bij zonnig weer worden ook de kajaks bovengehaald.

— Lees meer —

De levendige stad Akureyri is bekend vanwege de weelderige botanische tuinen en hartvormige verkeerslichten. Dit is het dichtst bevolkte gebied van IJsland, na Reykjavik. Akureyri bevindt zich vlakbij enkele prestigieuze natuurlijke schatten van IJsland, zoals het meer Mývatn en de waterval Goðafoss.

— Lees meer —

Om dit groene en grasachtige gebied te bereiken, gebruiken we onze sloepbootjes. Dwars door Grimsey loopt de poolcirkel, een lijn die je bij gunstige weeromstandigheden zelf kan oversteken. Verder is dit alweer een mooi wandelgebied, met knappe verzichten op de monumentale kliffen en klotsende golven.

— Lees meer —

Bakkagerði is de grootste nederzetting in de Borgarfjörður regio, gekend om haar ongerepte schoonheid. Niet toevallig wordt ze in de volksmond ook wel "land van elfen" genoemd. Vogelliefhebbers houden hun verrekijker best goed bij de hand, want talrijke soorten fladderen hier rond de fjord. Het meest opvallend is ongetwijfeld de papegaaiduiker, te herkennen aan zijn feloranje, kromme snavel. Van deze taferelen geniet je trouwens in totale sereniteit, want Bakkagerdi ligt ver buiten de gangbare toeristische route.

— Lees meer —

Welkom op Heimaey, ‘Home Island’. Hier voel je je vast snel thuis! Het rustieke eiland wordt gekenmerkt door haarscherpe kliffen en bergen, alweer een ideale thuishaven voor tal van vogels. Indrukwekkend is ook de nauwe doorgang naar de haven van Heimaey, te danken aan een vulkaanuitbarsting in 1973.

— Lees meer —

Onze ontdekkingsreis eindigt in Reykjavik. De smaak van het avontuur te pakken? Verleng jouw reis dan met enkele dagen in de hoofdstad, waar de natuurwonderen in de omgeving voor het uitkiezen zijn.

— Lees meer —

02. Prijzen

Prijzen per persoon
Hutcategorie Dubbel Single
Polar Buitenhut RS Prijs vanaf € 3617 € 5245
RR Prijs vanaf € 3890 € 5640
Arctic Superior Buitenhut TT/TY Prijs vanaf € 4317 € 6421
XTJ Prijs vanaf € 4629 € 6712
XT/XTD/XY Prijs vanaf € 4784 € 6937
Expeditiesuites ME Prijs vanaf € 5718 € 11436
MD Prijs vanaf € 6496 € 12992
MC Prijs vanaf € 7935 € 15871
MB Prijs vanaf € 7702 € 15404
MA Prijs vanaf € 10230 € 20461
'Prijs vanaf' geldig voor een beperkt contingent. Afhankelijk van tijdstip van boeking en bezetting van het schip wordt de dagprijs bepaald. Deze zal u bij boeking bevestigd worden.

Inbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie alle maaltijden en dranken tijdens de maaltijden in restaurant Aune (huisbier en -wijn, frisdranken en water)
 • Alle maaltijden en dranken tijdens de maaltijden in restuarant Aune (huisbier en -wijn, frisdranken en water)
 • Koffie en thee gedurende de dag
 • Gebruik van Wi-fi. Let op: soms beperkte connectie. Streamen lukt niet.
 • Herbruikbare drinkbus. Er zijn waterkraantjes op verschillende plaatsten om bij te vullen.
 • Professioneel Engelstalig expeditie team – een internationaal team van hoogopgeleide experts uit verschillende academische disciplines met een grondige kennis van de regio die we bevaren. Ze organiseren en begeleiden tal van activiteiten aan boord en aan land. Focus op astronomie en de zonsverduistering.
 • Lezingen door het ervaren expeditieteam over tal van onderwerpen
 • Gebruik van het wetenschapscentrum aan boord met uitgebreide bibliotheek, microscopen, interactieve schermen, ...
 • Tips van professionele fotograaf aan boord over het nemen van de beste foto's bij verschillende omstandigheden
 • Landingen met poolcirkelboten en activiteiten aan boord en aan land
 • Gebruik van fitness, bubbelbaden en sauna
 • Gebruik van wandelstokken, laarzen en ander materiaal voor activiteiten
 • Wind- en regenbestendige jas (deze mag je mee naar huis nemen na de reis)
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Aan- en afreispakket
 • Annulerings- en reisbijstandsverzekering: klik hier voor meer info
 • Optionele excursies

Opmerkingen

 • De routebeschrijving geldt als leidraad, het definitieve vaarschema en de landingen zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en zal dagelijks door het expeditieteam voorgesteld worden.
 • Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weersomstandigheden
 • Rolstoelen kunnen niet worden meegenomen tijdens het in- en uitstappen van de poolcirkelboten
 • Extra activiteiten, die tijdens de reis aangeboden worden, kunnen aan boord of op voorhand tegen betaling geboekt worden
 • Bagageafhandeling (dragen van de koffers tot aan de hotelkamer) is niet inbegrepen. Vaak worden de koffers op de eerste dag van de zeereis wel tot in de kajuit gebracht.
 • Fooien worden niet verwacht
 • 5% korting indien je reeds gereisd hebt met Hurtigruten (min. 3 aaneensluitende nachten)
 • Voor deze reis is een internationaal paspoort geldig tot minstens 6 maanden na je terugreisdatum vereist.

Nog interessante reizen

Header blog Vulkaanuitbarsting IJsland update van Nordic
Nordic Stories

Vulkaanuitbarsting IJsland

Op zaterdag 16.03.24 vond op het Reykjanes schiereiland in IJsland een nieuwe vulkaanuitbarsting plaats. Lees hier onze laatste update i.v.m. reizen naar IJsland.

Lees meer
Lupineveld op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Prachtige zonsondergang op IJsland.
Nordic Stories

IJsland door de lens van een hobbyfotograaf

Af en toe krijgen we foto’s toegestuurd van klanten na hun reis. Benny reisde onlangs met Nordic naar IJsland en bezorgde ons een aantal pareltjes. Omdat hij zo enthousiast was, belden we hem op om meer te weten over zijn ervaring. We nemen je graag mee door het land van vuur en ijs, door de ogen van hobbyfotograaf Benny. Laat de beelden vooral voor zich spreken.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures IJsland

Even naar de McDonalds in IJsland? Dat zal moeilijk gaan. Ontdek waarom op onze facts & figures IJsland. Hier vind je de leukste weetjes terug over deze reisbestemming.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox