Zuid- en West-IJsland vanuit winterhuisjes

Ideale reis voor

Beleving
Families
Ongerepte natuur
Sightseeing
vanaf € 1295 p.p.
Contacteer ons

Wie houdt van reizen in stiltegebieden slaat met dit programma een dubbelslag.


Enerzijds reis je in een periode waarbij de adembenemende decors enkel worden verstoord door de natuurelementen, anderzijds selecteerden we twee winterhuisjes die hiervoor ideaal gelegen zijn. De huisjes zijn uitgerust met alle moderne comfort, bieden volledige privacy en laten toe om jouw vakantie op eigen ritme te beleven zonder dagelijks te moeten inpakken en te verhuizen van de ene logeerplaats naar de andere.

Omdat ook de weersomstandigheden geen spelbreker mogen zijn, voorzien we een 4×4 aangedreven huurwagen. Hij loodst je veilig en comfortabel over de weg vanaf het ‘Vuurveld,’ nabij Kirkjubæjarklaustur, in het zuiden, tot aan de Snæfellsvulkaan, in het westen van het eiland. Speciaal voor dit programma verkenden we de vele uithoeken tussen deze twee uitersten. Aan de hand van jouw op maat gemaakte Nordic route-app sturen we jou voorbereid op pad.

Of je nu kiest voor een ‘luie’ vakantie om volledig tot rust te komen of voor een vakantie om de weidse landschappen en de eindeloze kustlijn te ontdekken, wij bezorgen je de nodige informatie om zonder veel voorbereiding op reis te vertrekken.

Afreisdata

vanaf 01.10.2023 tot 30.04.2024

Hoogtepunten van de reis

 • basalformaties en bizarre kliffen van Arnarstapi
 • Snaefelsness National Park
 • piramideberg Kirkjufell
 • Golden Circle: þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • zwarte strand en rotsnaalden bij Reynisdrangar
 • gletsjers en talloze watervallen
 • vulkanische fenomenen

01. Dag per dag

Na het afhalen van de huurwagen brengen we jou onmiddellijk in de ban van de natuurpracht. We bezorgen jou een aantal mogelijke routes om de eerste dag alvast in te vullen. Zo kan je ervoor kiezen om meteen de IJslandse badcultuur te leren kennen met een bezoek aan de Blue Lagoon, of om aan de hand van een mooie panoramische route het schiereiland Reykjanes te verkennen.

— Lees meer —

Gedurende de 2 volledige dagen in het zuiden stellen we twee totaal verschillende dagtochten voor.

Je krijgt het þingvellir Nationaal Park te zien waar de aardkorst in twee breekt en zo het Noord-Amerikaanse en het Europese continent vormt. Het is een van de weinige plaatsen op onze planeet waar dergelijk fenomeen boven het wateroppervlak te zien is.

Langs dezelfde breuklijn ligt ook het Geysir gebied waar met regelmaat heet water metershoog de lucht wordt ingespoten, en de Gullfoss waterval die het gletsjerwater van de ‘witte’ rivier afvoert naar het zuiden.

Het bergmassief met de ondertussen beruchte Eyjafjallavulkaan zorgt voor een ander type landschap.
Smeltwater afkomstig van de ijskappen die het massief bedekken, zorgt ervoor dat de donkere bergwanden opgesmukt worden door talloze watervallen.
Hier en daar kleurt een boerderij de flanken en zie je een glinsterende ijstong die ieder jaar verder ‘opdroogt’. Fossiele eilanden lijken verloren gelopen groene monolieten in een zee van vulkanisch zand. Vanop de top zie je een fantastisch panorama over de zwarte woestijn. Mits een beetje geluk zie je in de verte zelfs de versteende trollen van Reynisdrangar.

Om de hoek ligt Kaap Dyrhólæy, de zuidelijkste punt van het eiland, die met zijn natuurlijke boog en perfecte basaltzuilen een veel gebruikt beeld is voor postkaarten en posters.

Wil je het onderste uit de kan halen, rijd dan nog verder naar het oosten door de uitgestrekte, kale spoelvlakte van de Mýrdalsgletsjer om uiteindelijk het ‘Vuurveld’ te bereiken. Een sprookjesachtig decor met een duistere oorsprong.

— Lees meer —

In het westen ligt het Snæfellsnes schiereiland, een haven van rust en een ideale plaats voor een lange wandeling of uit te waaien langs de woeste rotskusten.

We selecteerden een romantisch huisje aan de zuidzijde van de bergrug die het schiereiland in twee werelden verdeelt. Een wereld van kleine fjorden, baaien en kraters en een wereld van laagland, lavavelden en grillige kusten.

Wil je het nog spannender maken dan raden we aan om op zoek te gaan naar verborgen watervallen, onder te duiken in een lavagrot of in te schepen op een schoener om orka’s te spotten.

— Lees meer —

Een echte metropool kan Reykjavík niet worden genoemd, maar toch is het een bruisende en gezellige stad. De kleurrijke winkeltjes, hippe koffiehuizen en trendy maken het een echte slenterstad.
Wie geen speciaal ‘to do’ lijstje heeft, heeft voldoende aan een dagje Reykjavík. Wie de musea wil bezoeken of een rondleiding wil in het Harpa concertgebouw of …, doet er goed aan om een extra nacht toe te voegen.

— Lees meer —

Inleveren van de huurwagen op de internationale luchthaven en terugvlucht.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Een super vakantiehuis met een zeer goed uitgeruste keuken en een vriendelijke gastvrouw. In een korte tijd hebben we heel veel mooie plekken van zuid en west IJsland kunnen ontdekken. Alles was duidelijk. Eventueel gaan we terug naar IJsland, want het is er prachtig!

Matthias Vlaminck

02. Je verblijf

03. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 2 PERSONEN
PERIODE WAGENTYPE
01.10 t/m 31.10.23 Skoda Octavia 4x4 (of gelijkwaardig)
€ 2055
01.11 t/m 15.12.23 Suzuki Jimny 4x4 (of gelijkwaardig)
€ 2055
15.01 t/m 30.04.24 Suzuki Jimny 4x4 (of gelijkwaardig)
€ 2085

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 3 PERSONEN
PERIODE WAGENTYPE
01.10 t/m 31.10.23 Skoda Octavia 4x4 (of gelijkwaardig)
€ 1295
01.11 t/m 15.12.23 Suzuki Vitara 4x4 (of gelijkwaardig)
€ 1345
15.01 t/m 30.04.24 Suzuki Vitara 4x4 (of gelijkwaardig)
€ 1365

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 4 PERSONEN
PERIODE WAGENTYPE
01.10 t/m 31.10.23 Skoda Octavia 4x4 (of gelijkwaardig)
€ 1355
01.11 t/m 15.12.23 Toyota RAV4 (of gelijkwaardig)
€ 1425
15.01 t/m 30.04.24 Toyota RAV4 (of gelijkwaardig)
€ 1435

PRIJS PER PERSOON KROKUSVAKANTIE
OP BASIS VAN 4 PERSONEN
reisdata WAGENTYPE
11.02.24 t/m 18.02.24 Toyota Rav 4 (of gelijkwaardig)
volzet

PRIJS PER PERSOON KROKUSVAKANTIE
OP BASIS VAN 2 PERSONEN
reisdata WAGENTYPE
11.02.24 t/m 18.02.24 Suzuki Jimny (of gelijkwaardig)
volzet

Tijdens de donkere periode, tussen 15/12/2023 en 15/01/2024, bieden we deze reis niet aan.

Inbegrepen

 • Icelandairvlucht Brussel/Amsterdam – Keflavik H/T in de voordeligste klasse
 • 23 kg ruimbagage en 10 kg handbagage per persoon
 • luchthaventaks
 • 1 overnachting in een centraal gelegen hotel te Reykjavík op basis van een kamer met privé sanitair. Tijdens deze nacht wordt geen ontbijt inbegrepen gezien de vroege ochtendvlucht en het vroege uitchecken.
 • 6 overnachtingen in 2 volledig uitgeruste huisjes (telkens 3 nachten), zonder maaltijden
 • huurwagen van en tot de luchthaven inclusief onbeperkt aantal km’s
 • verzekering huurwagen met verlaagde franchise (eigen risico ca. €400), gravel protection en tweede bestuurder. De banden en de bodem van de wagen zijn nooit verzekerd op IJsland.
 • een uitgebreide, Nederlandstalige Nordic-reisapp met algemene informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden
 • IJslandse taksen
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie

Niet inbegrepen

 • ontbijt, lunch en diner gedurende de volledige reis
 • optionele excursies en toegangen
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info

Opmerkingen

 • prijzen voor single kamer op aanvraag
 • bij boeking wordt meteen nagekeken of de vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement

04. Excursies

€ 95 à € 110 p.p. (naargelang beschikbaarheid) / prijs transfer vanaf Reykjavík op aanvraag

Op 15 minuten van de internationale luchthaven kan je baden in het Blue Lagoon warmwatermeer. Het bad, eigenlijk een kunstmatig meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld. Het water heeft een temperatuur van 39°, bevat ongeveer 2,5% zout en is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, opaalkleurige zweem geven.


Wanneer?
Dagelijks het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid)
Waar? Reykjanes schiereiland
Hoe? Individueel of met een bustransfer vanaf jouw hotel te Reykjavík.
Inbegrepen? je krijgt een Silica moddermasker, handdoek en 1 drankje aan de Lagoon Bar. Een upgrade is mogelijk voor €23 p.p. waarbij je twee extra gezichtsmaskers kan testen, een tweede drankje kan nemen bij de bar en gebruik kan maken van een badjas.

— Lees meer —

€ 90 p.p. / van 7 tot 15 jaar: € 45 p.p. / tot 6 jaar: € gratis

Hoewel de meeste walvissen tijdens de wintermaanden de kust rond IJsland verlaten, komen de orka’s in deze periode net jagen op haring in de wateren rond Snæfellsnes. De ideale gelegenheid dus om deze prachtige dieren van dichtbij te bewonderen in hun natuurlijke omgeving.

Waneer? Dagelijks van midden februari t.e.m. maart
Waar? Snæfellsnes, West-IJsland
Hoe? Ca. 3 uur durende boottocht

— Lees meer —

€ 260 p.p. (2 personen per scooter) / van 8 tot 16 jaar: € 185 p.p. / toeslag solo-rit: € 60 p.p.

Na een korte briefing en het aantrekken van de warme kledij reis je per gletjsertruck in ongeveer 25 minuten naar de top van de Mýrdalsgletsjer, de enorme ijsvlakte naast de beruchte Eyjafjalla vulkaan.
Hier start
een avontuurlijke sneeuwscootertocht van 1 uur (2 personen per scooter) door en over een wildernis van ijs.

Wanneer? Dagelijks.
Waar? Het basiskamp ligt iets ten westen van het dorpje Vík.
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Uitrusting en al het nodige materiaal wordt ter plaatse voorzien. Als chauffeur is een geldig rijbewijs verplicht. Duur: ca. 2,5 uur.

— Lees meer —

€ 125 p.p. / van 10 tot 17 jaar: € 90 p.p.

Een gespecialiseerde gletsjergids neemt je mee op gletsjertocht over de Mýrdalsjökull, de op één na grootste ijsvlakte van IJsland. Hij vertelt je meer over de werking van de ijsmassa en de boeiende randfenomenen.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Mýrdalsjökull, tussen de Skógafoss waterval en Kaap Dyrhólaey.
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Stijgijzers en ijsbijl worden voorzien. Haalbaar voor iedereen met een normale conditie en minimum schoenmaat 34. Bergschoenen van het type B of C is noodzakelijk.

— Lees meer —

€ 155 p.p. (2 personen per ATV) / van 8 tot 16 jaar: € 110 / supplement solo-rit: € 50

Tijdens deze excursie krijg je kans om de prachtige landschappen op een avontuurlijke manier te verkennen. Je rijdt op het zwarte strand, kenmerkend voor de IJslandse kustlijn, naar het Amerikaans vliegtuigwrak dat in de jaren 70 een noodlanding moest maken.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Vík
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Uitrusting en al het nodige materiaal worden ter plaatse voorzien. Duur: ca. 2 uur

— Lees meer —

€ 55 p.p. / van 12 tot 15 jaar: € 30 p.p. / met transfer vanaf Reykjavik: € 90 p.p.

Tijdens deze excursie daalt u af in de langste lava tunnel op IJsland, bijna 1,4 km lang, en brengt u een bezoek aan een wondere wereld die zich juist onder het oppervlak verborgen houdt. Het is een kleurrijke wereld die heel duidelijk de krachtige vulkanische activiteiten tonen die voor het ontstaan van deze grot hebben gezorgd.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Reykjanes, Raufarhólshellir
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Uitrusting en al het nodige materiaal wordt ter plaatse voorzien. Duur: ca. 1 uur (met transfer vanuit Reykjavík ca. 3 uur)

— Lees meer —

€ 565 p.p.

Ontdek de wonderen van IJsland vanuit een ander perspectief. Tijdens deze helikoptertocht vlieg je naar de hoogste waterval van IJsland, Glymur, die verscholen ligt in een diepe kloof. Eens je voorbij de tectonische platen van Þingvellir Nationaal Park bent, zie je de stoom van de Hengill-vulkaan in de verte rijzen, waarna je een tussenlanding maakt om het onbekende geothermisch gebied van dichterbij te bekijken.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Reykjavík
Hoe? Met een helikopter geschikt voor max. 5 personen. Onder gespecialiseerde begeleiding. Uitrusting en al het nodige materiaal worden ter plaatse voorzien. Duur: ca. 80 minuten

— Lees meer —

05. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!

Tijdens de wintermaanden zijn er wekelijks ongeveer drie vluchten van Brussels Airport naar Keflavík. Vanaf Amsterdam zijn er het ganse jaar door dagelijkse vluchten.

Goed om te weten

Reizen naar IJsland tijdens de wintermaanden

Reis je naar IJsland tussen oktober en eind april? Hou er rekening mee dat je soms flexibel zal moeten zijn in jouw reisplannen. Er zijn rustige en heldere dagen, maar tijdens de wintermaanden kunnen er ook periodes zijn waarbij het weer wat uitdagender is. Winterse omstandigheden en sneeuwstormen zijn mogelijk en kunnen ervoor zorgen dat wegen afgesloten worden. Pas reisplannen en dagindeling tijdens die periodes aan. Wij houden de weersomstandigheden vanop afstand in de gaten en zijn bereikbaar indien nodig. Wij bezorgen iedere reiziger de weblinks naar correcte websites waar de lokale weersomstandigheden en wegcondities in realtime opgevolgd kunnen worden.

Nog interessante reizen

Header blog Vulkaanuitbarsting IJsland update van Nordic
Nordic Stories

Vulkaanuitbarsting IJsland

Op zaterdag 16.03.24 vond op het Reykjanes schiereiland in IJsland een nieuwe vulkaanuitbarsting plaats. Lees hier onze laatste update i.v.m. reizen naar IJsland.

Lees meer
Lupineveld op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Prachtige zonsondergang op IJsland.
Nordic Stories

IJsland door de lens van een hobbyfotograaf

Af en toe krijgen we foto’s toegestuurd van klanten na hun reis. Benny reisde onlangs met Nordic naar IJsland en bezorgde ons een aantal pareltjes. Omdat hij zo enthousiast was, belden we hem op om meer te weten over zijn ervaring. We nemen je graag mee door het land van vuur en ijs, door de ogen van hobbyfotograaf Benny. Laat de beelden vooral voor zich spreken.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures IJsland

Even naar de McDonalds in IJsland? Dat zal moeilijk gaan. Ontdek waarom op onze facts & figures IJsland. Hier vind je de leukste weetjes terug over deze reisbestemming.

Lees meer
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox