Zuid-IJsland Deluxe

Ideale reis voor

Beleving
Ongerepte natuur
vanaf €2090 p.p

Deze luxe ontdekkingstocht werd speciaal samengesteld voor wie geen compromissen wil sluiten.

Overdag trek je door de overdadige subarctische en vulkanische landschappen van het mythische rijk der elfen en trollen, ’s avonds kan je bekomen van alle natuurgeweld in het beste hotel van iedere regio. De ene keer gaat het om een design hotel, de andere keer om een luxe hotel op een superlocatie of met een heerlijke keuken.

Kortom, genieten op alle vlakken!

Het programma toont je alle natuurlijke fenomenen langs de zuidkust. Warmwaterfonteinen, kokende modderpoelen, uitgestrekte maanlandschappen gevormd door eeuwenoude mossen en messcherpe lavavelden, verbrande zandvlaktes, ijs- en watervallen, … er is te veel om op te sommen.

En wil je het nog spannender maken dan kan je een aantal activiteiten toevoegen om de kracht van de natuur vanop de eerste rij te beleven.

Afreisdata

vanaf 01.10.2020 tot 30.04.2021

Hoogtepunten van de reis

 • Blue Lagoon
 • zwarte stranden bij Kaap Dyrhólæy
 • basaltzuilen van Reynisdrangar
 • spoel- en woestijnvlaktes
 • gletsjers en talloze watervallen
 • Golden Circle: þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • vulkanische fenomenen
 • Jökulsárlón ijsmeer
 • Vatnajökull Nationaal Park

01. Dag per dag

Na het afhalen van de huurwagen brengen we je onmiddellijk in de ban van de natuurpracht en kan je jouw ontdekkingstocht starten met een uitgebreid bezoek aan de Blue Lagoon, waar je ook de eerste nacht doorbrengt.
Het is een uitzonderlijk gebied met een buitenaardse aanblik door het felle contrast tussen het zwarte lavazand en het azuurblauwe water.

— Lees meer —

Vandaag bezoek je de bekendste locaties van IJsland.
Pal op de Mid-Atlantic Rift die het Noord-Amerikaanse en Europese continent scheidt, ligt het þingvellir nationaal park. Hier wandel je op een van de befaamde breuklijnen. Een van de weinige plaatsen op onze planeet waar dergelijk fenomeen van zo dichtbij kan bezocht worden.

De breuklijn volgend bereik je het Geysir gebied waar met regelmaat heet water metershoog de lucht wordt ingespoten, en de Gullfoss waterval die het gletsjerwater van de ‘witte’ rivier afvoert naar het zuiden.
Niet lang na het verlaten van de waterval verandert het landschap, de voorbode van een uitgestrekt en intrigerend gebied dat het hoofd moet buigen voor de wetten van Moeder Natuur.

— Lees meer —

De omstandigheden laten niet toe om in deze periode verder te trekken richting binnenland waardoor je vandaag koers zet naar het zuiden langs de flanken van de Hekla vulkaan. Wanneer je de kust bereikt, wijzigt het landschap opnieuw. Het bergmassief met de ondertussen beruchte Eyjafjallavulkaan domineert hier het uitzicht met talloze watervallen, de ene nog spectaculairder dan de andere.

Geprangd tussen de Atlantische-Oceaan en het massief liggen hoge basaltkliffen, Kaap Dyrhólæy , zwarte stranden, fossiele eilanden, …

Overnachting aan de voet van de Mýrdalsgletsjer.

— Lees meer —

Meer naar het oosten ligt Europa’s grootste ijswoestijn, de Vatnajökull, met het Skaftafell nationaal park verscholen tussen enorme gletsjertongen. Aan de rand van de ijsmassa ligt ook het Jökulsárlón ijsmeer, waar ijsbergen van verschillende formaten afdrijven naar open zee.
Deze wereld van ijs bereik je pas na het doorsteken van het ‘Vuurveld’. Het resultaat van een verwoestende uitbarsting van de Laki vulkaan. Destijds een rampzalige gebeurtenis, vandaag de dag een sprookjesachtig gebied.

Overnachting in de omgeving van het gletsjermeer.

— Lees meer —

Door de enorme variatie langs dit deel van de zuidkust verblijf je nog een volledige dag tussen “vuur en ijs” om ’s avonds terug te logeren aan de voet van de Mýrdalsgletsjer.

— Lees meer —

Een echte metropool kan Reykjavík niet worden genoemd, maar toch is het een bruisende en gezellige stad. De kleurrijke winkeltjes en hippe koffiehuizen en bars maken het een echte slenterstad.
Wie geen speciaal ‘to do’ lijstje heeft, heeft voldoende aan een dagje Reykjavík. Wie de musea wil bezoeken of een rondleiding wil in het Harpa concertgebouw of …, doet er goed aan om een extra nacht toe te voegen.

— Lees meer —

Inleveren van de huurwagen op de internationale luchthaven en terugvlucht.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Overdonderend en fantastisch! Is een reis die we nog eens zouden willen reserveren. IJsland is meer dan we hadden verwacht.

Erik en Lieve Deman - Snelders

02. Je verblijf

03. Prijzen

PRIJZEN PER PERSOON
WAGENTYPE AANTAL INZITTENDEN
2 personen
Toyota RAV4 € 2090
Landrover Discovery Sport € 2310
4 personen
Toyota Landcruiser of gelijkwaardig € 2100
Jeep Wrangler Unlimited € 2100

Bovenstaande prijzen zijn niet van toepassing tijdens de Kerstvakantie.
Prijzen voor deze periode zijn op aanvraag.

Inbegrepen

 • Icelandairvlucht Brussel/Amsterdam naar Keflavik, H/T, in de voordeligste klasse
 • luchthaventaks
 • 23 kg ruimbagage en 10 kg handbagage per persoon
 • 7 overnachtingen in luxe hotels op basis van een kamer met privé-sanitair & ontbijt
 • huurwagen van en tot de luchthaven inclusief onbeperkt aantal km’s, omniumverzekering met verlaagde franchise naar € 0, en verzekering tegen schade veroorzaakt door steenslag
 • uitgebreid NORDIC infopakket met ons eigen Nederlandstalig routeboek, praktische info, wegenkaart en Dominicus Reishandboek
 • IJslandse taksen

Niet inbegrepen

 • lunch en avondmaaltijden
 • verzekering extra bestuurder
  • Toyota RAV4: € 6 per dag
  • Landrover / Jeep Wrangler: € 12 per dag
  • Landcruiser: € 18 per dag
 • optionele excursies en toegangen
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen

 • triple kamer kan ook een dubbel kamer met een extra bed zijn
 • prijzen voor single kamer en kinderen op aanvraag
 • bij boeking wordt meteen nagekeken of de vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement.

04. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!

Vanaf oktober tot eind januari vliegt Icelandair twee maal per week rechtstreeks vanaf Brussel/Zaventem: op donderdag en zondag.
Tijdens de kerstvakantie voorziet men extra vluchten vanaf Zaventem.

In februari en maart kan er niet rechtstreeks worden gevlogen vanaf Zaventem.

Pas vanaf april worden er terug meerdere rechtstreekse vluchten gepland vanuit Zaventem.
Dan kan het op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.


Vanaf Amsterdam zijn er het ganse jaar door dagelijkse vluchten.

Warmwaterstroom-Reykjadalur
Nordic Stories

Wandelen op IJsland tijdens de winter

Blogpost over de winterwandeling naar de warmwaterrivier van Reykjadalur. Deze hete waterstroom is het verrassend eindpunt van een wandeling door een wondermooie ijzige setting. 

Lees meer
Wellness-gezichtsmasker-Scandinaviâ
Nordic Stories

Wellness: ontspan en herbron

Ongerepte natuur, zuivere lucht, talrijke wellnessmogelijkheden, een pure keuken en een minimalistische levensstijl: Scandinavië is the place to be om lichaam en geest te ontspannen.

Lees meer
Welke kledij heb ik nodig?
Nordic Stories

Welke kledij heb ik nodig?

Een comfortabele reisbeleving staat of valt vaak met goede kledij. Niets vervelender dan koude voeten of handen, oncomfortabel schoeisel of kledij die niet voldoende wind- of waterdicht is. Lees hier meer over de must-haves.

Lees meer
Watervallen-in-IJsland
Nordic Stories

Praktische info IJsland

Alle praktische info over een reis naar IJsland: hoe geraak ik er? Welk weer mag ik verwachten? En wat is de beste reisperiode?

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox