Zuid-IJsland

Ideale reis voor

Avontuurlijk
Beleving
Ongerepte natuur
vanaf € 1695 p.p.
Contacteer ons

Deze reis focust op Zuid-IJsland waar het meestal draait rond het þingvellir nationaal park, het Geysir gebied, de Gullfoss waterval, Kaap Dyrhólæy en het Jökulsárlón ijsbergenmeer. Maar er is meer, veel meer.

Van zodra je Reykjavík verlaat, is het een kwestie van keuzes maken. Wil je alles zien aan de hand van korte stops of wil je vooral veel tijd besteden aan wandelingen? Of ben je eerder iemand die de omgeving rustig wil opnemen en de tijd wil nemen om te fotograferen? Het kan allemaal!

Dit programma werd samengesteld voor wie op een rustige manier het onderste uit de kan wil halen. We combineerden op een originele manier de klassieke toppers met een aantal uitzonderlijke locaties die volgens ons dé ideale aanvulling bieden om een totaalbeeld te krijgen van IJsland. Op deze manier krijg je een reis met telkens opnieuw andere fenomenen en landschappen, zonder overlapping en overbodige kilometers.


Deze reis valt onder onze programmalijn “de windstreken van IJsland” waarbij we verschillende programma's hebben samengesteld die verschillen in reisduur. Het zijn allemaal individuele rondreizen met gewone huurwagen die werden samengesteld vanuit onze eigen ervaring. Onderweg logeer je telkens in geselecteerde hotels, B&B ’s, country hotels of guesthouses volgens de formule die je zelf kiest.

In dezelfde categorie vallen: de 2- (9 dgn), de 3- (10 dgn), de 4- (14 dgn) en de 5 windstreken van IJsland (17 dgn).

Afreisdata

vanaf 01.05.2024 tot 30.09.2024

Hoogtepunten van de reis

 • zwarte stranden bij Kaap Dyrhólæy en Reynisfjara
 • spoel- en woestijnvlaktes
 • gletsjers en talloze watervallen
 • vulkanische fenomenen
 • Jökulsárlón ijsmeer in het Vatnajökull Nationaal Park
 • Golden Circle: þingvellir, Geysir, Gullfoss

01. Dag per dag

Na het afhalen van de huurwagen brengen we je onmiddellijk in de ban van de natuurpracht. Via de Blue Lagoon en het vulkanische schiereiland Reykjanes loodst onze voorbeeldroute je naar Reykjavik waar je de eerste nacht doorbrengt.

— Lees meer —

Vandaag bezoek je de bekendste locaties van IJsland.

Pal op de Mid-Atlantische Rug die het Noord-Amerikaanse en Europese continent scheidt, ligt het þingvellir nationaal park. Hier wandel je op een van de befaamde breuklijnen. Een van de weinige plaatsen op onze planeet waar je een dergelijk fenomeen van zo dichtbij kan zien.

De breuklijn volgend bereik je het Geysir gebied waar met regelmaat heet water metershoog de lucht wordt ingespoten, en de Gullfoss waterval die het gletsjerwater van de ‘witte’ rivier afvoert naar het zuiden.

Niet lang na het verlaten van de waterval verandert het landschap, de voorbode van een uitgestrekt en intrigerend gebied dat het hoofd moet buigen voor de wetten van Moeder Natuur.

— Lees meer —

Onze voorbeeldroute leidt je via de puimsteen- en lavavelden van de Hekla vulkaan naar de ruigere, groene zuidkust. De uitgestrekte vlaktes maken plaats voor een statig bergmassief dat de wacht lijkt te houden bij de zuidelijkste punt van het eiland, Kaap Dyrhólæy.

Het massief ondersteunt eveneens de ijsmassa van de Eyjafjalla- en de Mýrdalsgletsjers. In ruil siert hun smeltwater, samen met bronwater, de bergflanken in de vorm van talloze watervallen, de ene nog spectaculairder dan de andere. Aan de voet ervan wordt de zuidkust afgeboord door een smalle zone met zwarte zand- en keienstranden en kliffen.

— Lees meer —

Meer naar het oosten ligt Europa’s grootste ijswoestijn, de Vatnajökull, waar het Skaftafell nationaal park verscholen ligt tussen enorme gletsjertongen.

Aan de rand van de ijsmassa ligt ook het Jökulsárlón meer, waar ijsbergen van verschillende formaten afdrijven naar open zee.

Deze wereld van ijs bereik je wel pas na het doorsteken van het ‘Vuurveld’; het resultaat van een verwoestende uitbarsting van de Laki vulkaan. Destijds een rampzalige gebeurtenis, vandaag de dag een sprookjesachtig gebied.

— Lees meer —

Door de enorme variatie langs dit deel van de zuidkust verblijf je nog een volledige dag tussen “vuur en ijs” om ’s avonds terug te logeren aan de voet van de Mýrdalsgletsjer.

— Lees meer —

Een echte metropool kan Reykjavík niet worden genoemd, maar toch is het een bruisende en gezellige stad. De kleurrijke winkeltjes, hippe koffiehuizen en trendy restaurants maken het een echte slenterstad. Wie geen speciaal ‘to do’ lijstje heeft, heeft voldoende aan een dagje Reykjavík. Wie de musea wil bezoeken of een rondleiding wil in het Harpa concertgebouw of …, doet er goed aan om een extra nacht toe te voegen.

— Lees meer —

Inleveren van de huurwagen op de internationale luchthaven en terugvlucht.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

VANAFPRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 2 PERSONEN - huurwagen VW Golf of gelijkwaardig
01.05 t/m 31.05.2024 € 1875
01.06 t/m 30.06.2024 € 2095
01.07 t/m 31.07.2024 € 2395
01.08 t/m 25.08.2024 € 2295
26.08 t/m 10.09.2024 € 2095
11.09 t/m 30.09.2024 € 1945

VANAFPRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 4 PERSONEN - huurwagen Kia Ceed break of gelijkwaardig
01.05 t/m 31.05.2024 € 1695
01.06 t/m 30.06.2024 € 1895
01.07 t/m 31.07.2024 € 2195
01.08 t/m 25.08.2024 € 2095
26.08 t/m 10.09.2024 € 1895
11.09 t/m 30.09.2024 € 1785

Inbegrepen

 • rechtstreekse vlucht van Brussel of Amsterdam naar Keflavik, H/T, in de voordeligste klasse
 • 23 kg bagage (1 stuk) en 10 kg handbagage per persoon
 • luchthaventaks
 • 2 nachten in een centraal gelegen hotel te Reykjavík op basis van kamer en ontbijt. Op de dag van vertrek is er geen ontbijt ingerekend wegens de vroege ochtendvlucht en het vroegtijdig uitchecken.
 • 5 nachten op het platteland op basis van kamer met ontbijt
 • huurwagen volgens het aantal reizigers van en tot de luchthaven te Keflavík, onbeperkt aantal km’s
 • verzekering huurwagen waarbij Nordic als extra service de franchise (eigen risico) reeds verlaagde tot max. € 445; gravel protection en tweede bestuurder. In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de wagen nooit verzekerd.
 • een uitgebreide, Nederlandstalige Nordic-reisapp met algemene praktische informatie en tips, routebeschrijvingen en bezienswaardigheden
 • IJslandse taksen
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie

Niet inbegrepen

 • lunch en avondmaaltijden
 • optionele excursies en toegangen
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info

Opmerkingen

 • prijzen voor single/triple kamer en kinderen op aanvraag.
 • triple kamer kan ook een dubbel kamer met een extra bed zijn.
 • bij reservatie wordt meteen nagekeken of de vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement.

04. Excursies

€ 95 à € 110 p.p. (naargelang beschikbaarheid) / prijs transfer vanaf Reykjavík op aanvraag

Op 15 minuten van de internationale luchthaven kan je baden in het Blue Lagoon warmwatermeer. Het bad, eigenlijk een kunstmatig meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld. Het water heeft een temperatuur van 39°, bevat ongeveer 2,5% zout en is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, opaalkleurige zweem geven.


Wanneer?
Dagelijks het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid)
Waar? Reykjanes schiereiland
Hoe? Individueel of met een bustransfer vanaf jouw hotel te Reykjavík.
Inbegrepen? je krijgt een Silica moddermasker, handdoek en 1 drankje aan de Lagoon Bar. Een upgrade is mogelijk voor €23 p.p. waarbij je twee extra gezichtsmaskers kan testen, een tweede drankje kan nemen bij de bar en gebruik kan maken van een badjas.

— Lees meer —

€ 260 p.p. (2 personen per buggy) | € 460 p.p. (1 persoon per buggy)

Puntige groene canyons, ijzige rivieren, zwart strand en vulkanen: ontdek Þakgil op een avontuurlijke manier. Race over de onverharde grond, langs de Mýrdalsgletsjer en doorheen rivieren om Þakgil te bereiken. Tussendoor is er tijd om van het landschap te genieten terwijl de lokale gids je meer over de regio vertelt.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Vík
Hoe? Onder professionele Engelstalige begeleiding. Helm en overall worden ter plaatse voorzien. Bestuurders moeten minstens 17 jaar zijn en een permanent rijbewijs hebben (voorlopig rijbewijs telt niet). Minimumleeftijd voor bijzitters: 6 jaar.
Duur? 3 uur

— Lees meer —

€ 145 p.p. / van 10 tot 17 jaar: € 105 p.p.

Een ervaren gletsjergids neemt je letterlijk en figuurlijk mee op sleeptouw over de Svinafellsjökull, een gletsjertong van de grote Vatnajökull in het zuiden van IJsland. Hij vertelt je meer over de werking van de ijsmassa en de boeiende randfenomenen.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Skaftafell Nationaal Park
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Stijgijzers en ijsbijl worden voorzien. Haalbaar voor iedereen met een normale conditie en minimum schoenmaat 34. Bergschoenen van het type B of C is noodzakelijk.

— Lees meer —

€ 120 p.p. / kinderen vanaf 10 tot 12 jaar: € 60 p.p

Tussen de ijsbergen door word je met een zodiac naar het front van de Vatnajökull gebracht, Europa’s grootste ijskap. Er vaart ook een amfibievoertuig tussen het afgekalfde ijs, maar de zodiac biedt een andere, meer avontuurlijke ervaring zonder enig gevaar.

Wanneer? Dagelijks van juni tot september
Waar? Jökulsárlón, Zuid-IJsland
Hoe? Met een zodiacboot, geschikt voor 6 tot 8 personen, laveert een Engelstalige gids door ijsschotsen. Een reddingsvest is verplicht en krijgt u ter plaatse.

— Lees meer —

€ 90 p.p. / kinderen tot 6 jaar: gratis / kinderen van 7 tot 15 jaar: € 45

Aangetrokken door grote hoeveelheden voedsel komen verschillende soorten walvissen (bultruggen, vinvissen, en witsnuitdolfijnen) tijdens de zomermaanden naar de wateren rondom IJsland. Met omgebouwde vissersboten kan je deze imposante dieren op volle zee spotten.

Wanneer? Dagelijks van mei t.e.m. september
Waar? Reykjavík, Húsavik, Eyjafjörður en Ólafsvik
Hoe? Ca. 3 uur durende boottocht. Voor het inschepen krijgt u een warme overall. Onderweg wordt een kop warme chocolademelk geserveerd.

— Lees meer —

05. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!

Vanaf mei tot in het late najaar biedt Icelandair dagelijks rechtstreekse vluchten aan vanaf Brussels Airport Zaventem.

Vanaf Amsterdam zijn er het ganse jaar door rechtstreekse vluchten.

Nog interessante reizen

Header blog Vulkaanuitbarsting IJsland update van Nordic
Nordic Stories

Vulkaanuitbarsting IJsland

Op zaterdag 16.03.24 vond op het Reykjanes schiereiland in IJsland een nieuwe vulkaanuitbarsting plaats. Lees hier onze laatste update i.v.m. reizen naar IJsland.

Lees meer
Lupineveld op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Prachtige zonsondergang op IJsland.
Nordic Stories

IJsland door de lens van een hobbyfotograaf

Af en toe krijgen we foto’s toegestuurd van klanten na hun reis. Benny reisde onlangs met Nordic naar IJsland en bezorgde ons een aantal pareltjes. Omdat hij zo enthousiast was, belden we hem op om meer te weten over zijn ervaring. We nemen je graag mee door het land van vuur en ijs, door de ogen van hobbyfotograaf Benny. Laat de beelden vooral voor zich spreken.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures IJsland

Even naar de McDonalds in IJsland? Dat zal moeilijk gaan. Ontdek waarom op onze facts & figures IJsland. Hier vind je de leukste weetjes terug over deze reisbestemming.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox