Avontuurlijk IJsland: trektocht en autorondreis

Ideale reis voor

Actief
Avontuurlijk
Ongerepte natuur
Soft adventure
Wandelen
vanaf € 2495 p.p.
Contacteer ons

Deze unieke kampeerreis hebben we speciaal uitgetekend voor wie het pure IJsland wil beleven. Gedurende een 4-daagse trekking worden alle zintuigen geprikkeld door de buitenaardse landschappen langs het pad van de warme bronnen: de Laugavegur.

Het Fjallabak Nature Reserve is een onwezenlijk decor waarin je je nietig voelt en geconfronteerd wordt met de vele facetten van Moeder Natuur. Je wandelt zowel door sprookjesachtige taferelen als gekwelde landschappen die niet zouden misstaan in een film over het begin der tijden, een ‘once in a lifetime’ ervaring.

Zelfs voor ons IJslandteam, met jarenlange ervaring, blijft deze tocht verbluffend.

Op het einde van de trekking staat een huurwagen klaar om verder te reizen rond het eiland.

Hoewel we naast de trekking ook een reis-app voorzien voor het vervolg van de reis met mogelijke wandelingen, mooie stops, verschillende bezoeken en de kampeerplaatsen, heb je de mogelijkheid om de route zelf aan te passen.

Wij zetten je alvast op weg met het benodigde lichtgewicht kampeermateriaal en een uitgebalanceerd voedselpakket voor de trektocht, aangepast aan onze Vlaamse normen. Je moet dus geen tijd verspillen met aankopen doen.

Een extra troef bij NORDIC!
Bagage die je tijdens de trekking niet nodig hebt, kan achterblijven te Reykjavík en wordt samen met de huurwagen afgeleverd op het einde van de trekking.

Afreisdata

vanaf 01.07.2024 tot 31.08.2024

Hoogtepunten van de reis

 • het pad van de warme bronnen: Laugavegur
 • beleving van de IJslandse wildernis
 • ontelbare watervallen
 • vulkanische landschappen
 • Skaftafell Nationaal Park
 • Jökulsárlón ijsmeer
 • Oostfjorden
 • Mývatn regio
 • natuurbeleving

01. Dag per dag

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Keflavík word je naar jouw hotel gebracht in het centrum van Reykjavik. Het kampeermateriaal en het voedselpakket worden overhandigd.

— Lees meer —

Per bus naar het Fjallabak Nature Reserve. Eerst langs de flanken van de Hekla vulkaan en nadien dwars door de wildernis. Rond de middag bereik je de vallei van Landmannalaugar omringd door de kleurrijke bergen die deze geïsoleerde locatie zo uitzonderlijk maken. Aanvang van de trektocht met een korte klim tot Hrafntinnusker.

— Lees meer —

De trektocht gaat verder van het plateau van Hrafntinnusker en loopt gedurende 2 dagen stijgend verder naar de rand van het Zwanenmeer, Álftavatn.
Nadien daalt de trail in 2 dagen tot Þórsmörk. Onderweg is het genieten. Pastelkleurige bergen, stoomzuilen, dampende zwavelpoelen, erosiegeulen, canyons, zwarte aswoestijnen met eilanden van groen bemoste bergen, een imponerende eenzaamheid en stilte,…

(wandeltijden/hoogteverschillen: dag 3: 6u/+490 m, dag 4: 6u/-470 m, dag 5: 5u/-40 m)

— Lees meer —

Ook tijdens het laatste traject van de trekking verandert het landschap. De omgeving wordt terug groener. Þórsmörk, het ‘Woud van Thor’ is het eindpunt aan de noordzijde van de Mýrdalsgletsjer.

(wandeltijd/hoogteverschil: 6u/-300 m)

— Lees meer —

Vanuit Þórsmörk word je naar Hvolsvöllur gebracht waar de huurwagen en de achtergebleven bagage overhandigd wordt.

In twee dagen verken je de zuidkust tussen de Seljalands-waterval en het Skaftafell N.P., een langgerekt lint van donderende watermuren, zwarte zandstranden afgeboord met basaltzuilen, lavavelden bedekt met eeuwenoud mos, fossiele eilanden, spoelvlaktes, gletsjertongen en verschillende wandelopties.

— Lees meer —

Iets verder naar het oosten scheuren kolossale ijsbrokken zich los van Europa’s grootste gletsjer om in de ijsmeren van Fjallsárlón en Jökulsárlón, na duizenden jaren, herleid te worden tot hun oorspronkelijke staat.

Van zodra je het ijs achterlaat, kom je in het fjordengebied terecht. De weg slingert zich langs mooie kusten naar omhoog tot in Egilsstaðir.

— Lees meer —

Rondom het Mývatn meer is de aardkorst extreem dun. De energie die vanuit de hotspot onder het eiland een uitweg zoekt, zorgde hier voor uitzonderlijke fenomenen en doet dat vandaag nog altijd.

Kokende modderpoelen, warmwaterrivieren, azuurblauwe kratermeren, enorme askraters, explosiekraters, dreigende lavavelden, Europas’s krachtigste waterval, Europa’s meest sierlijke waterval,… het is er allemaal.

— Lees meer —

Via Akureyri bereikt u de bergen en gletsjerdalen van het Trollen Schiereiland. Hier ben je op slechts 40 km van de poolcirkel. Het gebied voor de kust was ooit een van ’s werelds meest visrijke zeeën. Tegenwoordig getuigt alleen het haringmuseum nog van deze glorieperiode.

— Lees meer —

Via een vergeten kustroute naar de ‘drakenrots’. Ze doet dienst als een soort toegangspoort tot het gebied. Mits wat geluk ziet u zeehonden die liggen te zonnen of te bekomen van de jacht.

— Lees meer —

Naar Reykjavík via de beruchte Walvisbaai waar je een laatste keer de natuur intrekt voor een avontuurlijke wandeling of je kiest voor de ‘golden circle’ en de klassieke hoogtepunten van het eiland.

Inleveren van het kampeermateriaal en hotelovernachting in het centrum van de stad.

— Lees meer —

Inleveren van de huurwagen en terugvlucht.

— Lees meer —
Single trip quote icon

We hebben alle weersomstandigheden meegemaakt, maar zelfs bij regen is IJsland de max!

Sandra Vlaeminck

02. Prijzen

VANAFPRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 2 PERSONEN - wagentype B
PERIODE
01.07 t/m 31.08.2024 vanaf € 2995

VANAFPRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 4 PERSONEN - wagentype N
PERIODE
01.07 t/m 31.08.2024 vanaf € 2495

Inbegrepen

 • rechtstreekse vlucht van Brussel of Amsterdam naar Keflavik, H/T, in de voordeligste klasse
 • 23 kg bagage (1 stuk) en 10 kg handbagage per persoon
 • luchthaventaks
 • alle transfers ter plaatse, behalve de taxirit vanaf het hotel naar het busstation te Reykjavík (ca. € 18)
 • 2 nachten te Reykjavík op basis van een 2 pers. kamer met privé-sanitair en ontbijt
 • kampeergelden tijdens trekking
 • kampeermateriaal (2 pers. tent, 2 slaapmatjes en kookmateriaal)
 • voedselpakket tijdens de trekking vanaf lunch dag 2 tot lunch dag 7
 • huurwagen volgens het aantal reizigers van en tot de luchthaven te Keflavík, onbeperkt aantal km’s
 • verzekering huurwagen waarbij NORDIC als extra service de franchise (eigen risico) reeds verlaagde tot max. € 400; gravel protection en tweede bestuurder.. In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de wagen nooit verzekerd.
 • uitgebreid NORDIC infopakket met onze eigen reisapp , trekkingskaart, praktische info en Dominicus reishandboek
 • het boekje ‘ZAKBOEK KAART, KOMPAS, GPS’. Een handig boekje om je vlot en snel te leren oriënteren
 • IJslandse taksen
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie

Niet inbegrepen

 • slaapzak
 • overige maaltijden
 • overige kampeergelden (ca. € 10 p.p./nacht)
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info

Opmerkingen

 • Bij reservatie wordt eerst nagekeken of de vluchten in de voorziene boekingsklasse nog beschikbaar zijn. Indien niet wordt een eventueel supplement aangerekend of worden andere reisdata voorgesteld.
 • Tijdens deze reis is kaart en kompas kunnen lezen noodzakelijk. Daarom krijg je van ons alvast het boekje ‘ZAKBOEK KAART, KOMPAS, GPS’. Een handig boekje om je vlot en snel te leren oriënteren.

03. Excursies

€ 145 p.p. / van 10 tot 17 jaar: € 105 p.p.

Een ervaren gletsjergids neemt je letterlijk en figuurlijk mee op sleeptouw over de Svinafellsjökull, een gletsjertong van de grote Vatnajökull in het zuiden van IJsland. Hij vertelt je meer over de werking van de ijsmassa en de boeiende randfenomenen.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Skaftafell Nationaal Park
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Stijgijzers en ijsbijl worden voorzien. Haalbaar voor iedereen met een normale conditie en minimum schoenmaat 34. Bergschoenen van het type B of C is noodzakelijk.

— Lees meer —

€ 120 p.p. / kinderen vanaf 10 tot 12 jaar: € 60 p.p

Tussen de ijsbergen door word je met een zodiac naar het front van de Vatnajökull gebracht, Europa’s grootste ijskap. Er vaart ook een amfibievoertuig tussen het afgekalfde ijs, maar de zodiac biedt een andere, meer avontuurlijke ervaring zonder enig gevaar.

Wanneer? Dagelijks van juni tot september
Waar? Jökulsárlón, Zuid-IJsland
Hoe? Met een zodiacboot, geschikt voor 6 tot 8 personen, laveert een Engelstalige gids door ijsschotsen. Een reddingsvest is verplicht en krijgt u ter plaatse.

— Lees meer —

€ 135 p.p.

Ten zuiden van de Vatnajökull gletsjer, in de buurt van Höfn, kan u deelnemen aan een 3 uur durende kajaktocht op een onbekend en afgelegen gletsjermeer. Samen met een gespecialiseerde, Engelstalige gids ruilt u de bewoonde wereld voor een verbluffende setting aan de rand van de ijswoestijn. Een onvergetelijke ervaring.

Wanneer? Dagelijks van juni t.e.m. september
Waar? Omgeving van Höfn
Hoe? Met een professionele gids. Al het noodzakelijke materiaal waaronder een droogpak wordt ter plaatse voorzien. Deze tocht is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar met een sportieve ingesteldheid.

— Lees meer —

€ 90 p.p. / kinderen tot 6 jaar: gratis / kinderen van 7 tot 15 jaar: € 45

Aangetrokken door grote hoeveelheden voedsel komen verschillende soorten walvissen (bultruggen, vinvissen, en witsnuitdolfijnen) tijdens de zomermaanden naar de wateren rondom IJsland. Met omgebouwde vissersboten kan je deze imposante dieren op volle zee spotten.

Wanneer? Dagelijks van mei t.e.m. september
Waar? Reykjavík, Húsavik, Eyjafjörður en Ólafsvik
Hoe? Ca. 3 uur durende boottocht. Voor het inschepen krijgt u een warme overall. Onderweg wordt een kop warme chocolademelk geserveerd.

— Lees meer —

04. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!
Vanaf mei tot in het late najaar biedt Icelandair dagelijks rechtstreekse vluchten aan vanaf Brussel/Zaventem.

Vanaf Amsterdam zijn er het ganse jaar door rechtstreekse vluchten.

Nog interessante reizen

Header blog Vulkaanuitbarsting IJsland update van Nordic
Nordic Stories

Vulkaanuitbarsting IJsland

Op zaterdag 16.03.24 vond op het Reykjanes schiereiland in IJsland een nieuwe vulkaanuitbarsting plaats. Lees hier onze laatste update i.v.m. reizen naar IJsland.

Lees meer
Lupineveld op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Prachtige zonsondergang op IJsland.
Nordic Stories

IJsland door de lens van een hobbyfotograaf

Af en toe krijgen we foto’s toegestuurd van klanten na hun reis. Benny reisde onlangs met Nordic naar IJsland en bezorgde ons een aantal pareltjes. Omdat hij zo enthousiast was, belden we hem op om meer te weten over zijn ervaring. We nemen je graag mee door het land van vuur en ijs, door de ogen van hobbyfotograaf Benny. Laat de beelden vooral voor zich spreken.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures IJsland

Even naar de McDonalds in IJsland? Dat zal moeilijk gaan. Ontdek waarom op onze facts & figures IJsland. Hier vind je de leukste weetjes terug over deze reisbestemming.

Lees meer
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox