Avontuurlijk IJsland: trektocht en autorondreis

Ideale reis voor

Avontuurlijk
Actief
Soft adventure
Ongerepte natuur
Wandelen
vanaf €2445 p.p

Deze unieke kampeerreis hebben we speciaal uitgetekend voor wie het pure IJsland wil beleven. Gedurende een 5-daagse trekking worden alle zintuigen geprikkeld door de buitenaardse landschappen langs het pad van de warme bronnen: de Laugavegur.

Het Fjallabak Nature Reserve is een onwezenlijk decor waarin je je nietig voelt en geconfronteerd wordt met de vele facetten van Moeder Natuur. Je wandelt zowel door sprookjesachtige taferelen als gekwelde landschappen die niet zouden misstaan in een film over het begin der tijden, een ‘once in a lifetime’ ervaring.

Zelfs voor ons IJslandteam, met jarenlange ervaring, blijft deze tocht verbluffend.

Op het einde van de trekking staat een huurwagen klaar om verder te reizen rond het eiland.

Hoewel we naast de trekking ook een dag-aan-dag routeboek voorzien voor het vervolg van de reis met mogelijke wandelingen, mooie stops, verschillende bezoeken en de kampeerplaatsen, heb je de mogelijkheid om de route zelf aan te passen.

Wij zetten je alvast op weg met het benodigde lichtgewicht kampeermateriaal en een uitgebalanceerd voedselpakket voor de trektocht, aangepast aan onze Vlaamse normen. Je moet dus geen tijd verspillen met aankopen doen.

Een extra troef bij NORDIC!
Bagage die je tijdens de trekking niet nodig hebt, kan achterblijven te Reykjavík en wordt samen met de huurwagen afgeleverd op het einde van de trekking.

Afreisdata

vanaf 01.07.2021 tot 31.08.2021

Hoogtepunten van de reis

 • het pad van de warme bronnen: Laugavegur
 • beleving van de IJslandse wildernis
 • ontelbare watervallen
 • vulkanische landschappen
 • Skaftafell Nationaal Park
 • Jökulsárlón ijsmeer
 • Oostfjorden
 • Mývatn regio
 • natuurbeleving

01. Dag per dag

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Keflavík word je naar jouw hotel gebracht in het centrum van Reykjavik. Het kampeermateriaal en het voedselpakket worden overhandigd.

— Lees meer —

Per bus naar het Fjallabak Nature Reserve. Eerst langs de flanken van de Hekla vulkaan en nadien dwars door de wildernis. Rond de middag bereik je de vallei van Landmannalaugar omringd door de kleurrijke bergen die deze geïsoleerde locatie zo uitzonderlijk maken.

— Lees meer —

De 4-daagse trektocht start met een korte klim naar het lavaveld boven Landmannalaugar. Het pad loopt gedurende 2 dagen stijgend verder via het plateau van Htafntinnusker naar de rand van het Zwanenmeer, Álftavatn.
Nadien daalt de trail in 2 dagen tot Þórsmörk. Onderweg is het genieten. Pastelkleurige bergen, stoomzuilen, dampende zwavelpoelen, erosiegeulen, canyons, zwarte aswoestijnen met eilanden van groen bemoste bergen, een imponerende eenzaamheid en stilte,…

(wandeltijden/hoogteverschillen: dag 3: 6u/+490 m, dag 4: 6u/-470 m, dag 5: 5u/-40 m)

— Lees meer —

Ook tijdens het laatste traject van de trekking verandert het landschap. De omgeving wordt terug groener. Þórsmörk, het ‘Woud van Thor’ is het eindpunt aan de noordzijde van de Mýrdalsgletsjer.

(wandeltijd/hoogteverschil: 6u/-300 m)

— Lees meer —

Vanuit Þórsmörk word je naar Hvolsvöllur gebracht waar de huurwagen en de achtergebleven bagage overhandigd wordt.

In twee dagen verken je de zuidkust tussen de Seljalands-waterval en het Skaftafell N.P., een langgerekt lint van donderende watermuren, zwarte zandstranden afgeboord met basaltzuilen, lavavelden bedekt met eeuwenoud mos, fossiele eilanden, spoelvlaktes, gletsjertongen en verschillende wandelopties.

— Lees meer —

Iets verder naar het oosten scheuren kolossale ijsbrokken zich los van Europa’s grootste gletsjer om in de ijsmeren van Fjallsárlón en Jökulsárlón, na duizenden jaren, herleid te worden tot hun oorspronkelijke staat.

Van zodra je het ijs achterlaat, kom je in het fjordengebied terecht. De weg slingert zich langs mooie kusten naar omhoog tot in Egilsstaðir.

— Lees meer —

Rondom het Mývatn meer is de aardkorst extreem dun. De energie die vanuit de hotspot onder het eiland een uitweg zoekt, zorgde hier voor uitzonderlijke fenomenen en doet dat vandaag nog altijd.

Kokende modderpoelen, warmwaterrivieren, azuurblauwe kratermeren, enorme askraters, explosiekraters, dreigende lavavelden, Europas’s krachtigste waterval, Europa’s meest sierlijke waterval,… het is er allemaal.

— Lees meer —

Via Akureyri bereikt u de bergen en gletsjerdalen van het Trollen Schiereiland. Hier ben je op slechts 40 km van de poolcirkel. Het gebied voor de kust was ooit een van ’s werelds meest visrijke zeeën. Tegenwoordig getuigt alleen het haringmuseum nog van deze glorieperiode.

— Lees meer —

Via een vergeten kustroute naar de ‘drakenrots’. Ze doet dienst als een soort toegangspoort tot het gebied. Mits wat geluk ziet u zeehonden die liggen te zonnen of te bekomen van de jacht.

— Lees meer —

Naar Reykjavík via de beruchte Walvisbaai waar je een laatste keer de natuur intrekt voor een avontuurlijke wandeling of je kiest voor de ‘golden circle’ en de klassieke hoogtepunten van het eiland.

Inleveren van het kampeermateriaal en hotelovernachting in het centrum van de stad.

— Lees meer —

Inleveren van de huurwagen en terugvlucht.

— Lees meer —
Single trip quote icon

We hebben alle weersomstandigheden meegemaakt, maar zelfs bij regen is IJsland de max!

Sandra Vlaeminck

02. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 2 PERSONEN - wagentype B
PERIODE
01.07 t/m 19.08.2021 € 2670
19.08 t/m 31.08.2021 € 2445

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 4 PERSONEN - wagentype N
PERIODE
01.07 t/m 19.08.2021 € 2240
20.08 t/m 31.08.2021 € 2110

De prijs van vliegtuigtickets is sterk afhankelijk van de beschikbaarheid waardoor we al onze prijzen opmaken op basis van realistische tarieven. Op deze manier gebeurt het zelden dat we toeslagen dienen te vragen op moment van reservatie.
Je ontvangt een korting indien we toch goedkopere vluchten kunnen reserveren.
Hoe sneller je reserveert, hoe meer kans op een voordeliger tarief.

Inbegrepen

 • rechtstreekse vlucht van Brussel of Amsterdam naar Keflavik, H/T, in de voordeligste klasse
 • 23 kg bagage (1 stuk) en 10 kg handbagage per persoon
 • luchthaventaks
 • alle transfers ter plaatse, behalve de taxirit vanaf het hotel naar het busstation te Reykjavík (ca. € 18)
 • 2 nachten te Reykjavík op basis van een 2 pers. kamer met privé-sanitair en ontbijt
 • kampeergelden tijdens trekking
 • kampeermateriaal (2 pers. tent, 2 slaapmatjes en kookmateriaal)
 • voedselpakket tijdens de trekking vanaf lunch dag 2 tot lunch dag 7
 • huurwagen volgens het aantal reizigers van en tot de luchthaven te Keflavík, onbeperkt aantal km’s
 • verzekering huurwagen waarbij NORDIC als extra service de franchise (eigen risico) reeds verlaagde tot max. € 400; gravel protection en tweede bestuurder.. In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de wagen nooit verzekerd.
 • uitgebreid NORDIC infopakket met ons eigen Nederlandstalig en gedetailleerd routeboek, trekkingskaart, praktische info en Dominicus reishandboek
 • IJslandse taksen

Niet inbegrepen

 • slaapzak
 • overige maaltijden
 • overige kampeergelden (ca. € 10 p.p./nacht)
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info

Opmerkingen

Bij reservatie wordt eerst nagekeken of de vluchten in de voorziene boekingsklasse nog beschikbaar zijn. Indien niet wordt een eventueel supplement aangerekend of worden andere reisdata voorgesteld.

03. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!
Vanaf mei tot in het late najaar biedt Icelandair dagelijks rechtstreekse vluchten aan vanaf Brussel/Zaventem.

Vanaf Amsterdam zijn er het ganse jaar door rechtstreekse vluchten.

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!
Vanaf mei tot in het late najaar biedt Icelandair dagelijks rechtstreekse vluchten aan vanaf Brussel/Zaventem.

Vanaf Amsterdam zijn er het ganse jaar door rechtstreekse vluchten.

Wellness-gezichtsmasker-Scandinaviâ
Nordic Stories

Wellness: ontspan en herbron

Ongerepte natuur, zuivere lucht, talrijke wellnessmogelijkheden, een pure keuken en een minimalistische levensstijl: Scandinavië is the place to be om lichaam en geest te ontspannen.

Lees meer
Welke kledij heb ik nodig?
Nordic Stories

Welke kledij heb ik nodig?

Een comfortabele reisbeleving staat of valt vaak met goede kledij. Niets vervelender dan koude voeten of handen, oncomfortabel schoeisel of kledij die niet voldoende wind- of waterdicht is. Lees hier meer over de must-haves.

Lees meer
Watervallen-in-IJsland
Nordic Stories

Praktische info IJsland

Alle praktische info over een reis naar IJsland: hoe geraak ik er? Welk weer mag ik verwachten? En wat is de beste reisperiode?

Lees meer
Algemeen-&-individueel
Nordic Stories

Logeren op IJsland

Bij een aantal van onze individuele reizen op IJsland heb je de mogelijkheid om zelf de logeerformule te kiezen. Je kan zelf bepalen of je een kamer wenst met gedeeld sanitair of privé-sanitair in een B&B of toch liever kiest voor hotelnachten.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox