De Atlantische Kustweg per mobilhome

Ideale reis voor

Beleving
Families
Ongerepte natuur
Wandelen

Een ideale formule om in alle vrijheid rond te reizen.

Gezien er talloze opties zijn, stellen we alvast dit 9-daags voorbeeldprogramma voor, maar indien je meer of minder tijd wenst te besteden, helpen we je graag bij het uitwerken van een gepersonaliseerd programma.

In het programma werd zoveel mogelijk rekening gehouden met kampeerplaatsen die geschikt zijn voor mobilhomes.

De laatste nacht wordt voorzien in een hotel nabij de internationale luchthaven zodat je de volgende ochtend onmiddellijk kan inchecken op de terugvlucht zonder je nog te moeten bekommeren om de mobilhome.

Onze voorgestelde route volgt in grote lijnen de Atlantische kustweg vanaf de Snæfell vulkaan in het westen van IJsland tot het Jökulsárlón ijsmeer in het oosten. Op dit traject komt alles wat IJsland te bieden heeft aan bod: vulkanen, kraters, watervallen, gletsjers, zwarte zandstranden, geothermische verschijnselen, onvergetelijke landschappen,…

En ook heel wat extra activiteiten om jouw reis nog avontuurlijker en of actiever te maken, kunnen worden toegevoegd.

Onze mobilhomes zijn geschikt voor 2 tot 5 personen.

Afreisdata

vanaf 01.05.2023 tot 15.09.2023

Hoogtepunten van de reis

 • Snæfellsnes schiereiland
 • vulkanisch strand bij Kaap Dyrhólæy
 • basaltzuilen van Reynisfjara
 • gletsjers en talloze watervallen
 • Golden Circle: þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • Skaftafell Nationaal Park
 • Jökulsárlón ijsmeer
 • vulkanische fenomenen
 • vrijheid om het programma aan te passen
 • mogelijkheid tot korte wandelingen

01. Dag per dag

Na het afhalen van de mobilhome en het doornemen van de instructies rijdt u via de Blue Lagoon naar de omgeving van Selfoss.

— Lees meer —

Afhankelijk van de omstandigheden wandelt u vandaag naar de op een na hoogste waterval van IJsland vooraleer verder te reizen naar het westen. Kiest u niet voor deze avontuurlijke optie dan kan u net voorbij het Mýrar moerasgebied de benen strekken voor een gemakkelijke wandeling naar de ‘Vuurburcht’.

Van hieruit heeft u een mooi zicht op de bergketen die als een ruggengraat over de volledige lengte van het Snæfellsnes schiereiland loopt. Bij goed weer is zelfs de 1.400m hoge vulkaankegel van de Snæfellsjökull, op het eind van de bergketen, duidelijk zichtbaar.
Het schiereiland zelf is een aaneenschakeling van ruige kusten met grillig gevormde basaltrotsen, geërodeerde vulkaankraters, lavagrotten, nederzettingen en kleine baaien en fjorden.

Overnachting aan de voet van de vulkaan.

— Lees meer —

Verdere verkenning van het schiereiland via de kustweg en overnachting in het havendorpje Stykkishólmur.

— Lees meer —

U dwarst het schiereiland en rijdt terug richting zuiden naar het þingvellir nationaal park.
Hoewel IJsland geologisch gezien een van de jongste landen is, heeft het wel een van de oudste parlementen, gesticht in het nationaal park. Vandaag is het vooral een druk bezochte locatie doordat het de grens vormt tussen het N-Amerikaanse en het Europese continent.
De twee tektonische platen drijven hier ieder jaar ongeveer 2 cm verder uit mekaar waardoor een verzakking is ontstaan die wordt gekenmerkt door kloven en scheuren.

Vooraleer de dag af te sluiten, kan u nog genieten van een deugddoend stoombad of sauna aan de rand van het Laugarmeer.

— Lees meer —

Om de dag te starten, brengt u een bezoek aan een van de bekendste fenomenen op het eiland, het Geysir gebied dat zijn naam ontleende aan alle geisers ter wereld. Tien kilometer verderop ligt een andere klepper, de Gullfoss waterval, die het water van de Hvitá rivier in twee trappen afvoert richting Atlantische Oceaan.

Aan de rand van die oceaan ondergaat het landschap een metamorfose. De glooiende heuvels maken plaats voor een bergmassief met steile rotsen en kliffen. Bovenop het massief houden twee gletsjers met wisselend succes machtige vulkanen onder bedwang. De bekendste is de Eyjafjalla die in 2010 van zich liet horen.
Op verschillende plaatsen komt smelt- en regenwater vanonder het ijs en vormt talloze soms sierlijke, soms imposante watervallen.
En alsof het nog niet voldoende is, vindt u aan de voet van het massief zwarte zand- en keistranden afgeboord met perfect gevormde basaltzuilen en Kaap Dyrhólæy die met zijn natuurlijk gevormde brug de zuidelijkste punt van het eiland is.

— Lees meer —

Vandaag bezoekt u het Skaftafell nationaal park een deel van Europa’s grootste nationaal park, het Vatnajökull NP, een immens en uitzonderlijk gevarieerd gebied van ijs, woestijnen, lavavelden, watervallen, gletsjermeren en meanderende rivieren. Een ideale plaats voor korte en lange wandelingen.
Daarna rijdt u verder naar het gletsjermeer Jökulsárlón waar afkalvend ijs als ijsbergen een geruisloze dood sterven.

— Lees meer —

Doordat de zuidkust zodanig veel te bieden heeft, keert u vandaag langs de kust terug naar de voet van de Mýrdalsjökull. Onderweg kan u de plaatsen die u gisteren wegens tijdsgebrek heeft moeten overslaan alsnog bezoeken of u gaat op pad voor een extra wandeling te Skaftafell.

Overnachting aan de voet van de beruchte supervulkaan, Katla.

— Lees meer —

Wie nog iets wil meepikken van de hoofdstad kan in 2 uur naar Reykjavík rijden.
Wil je nog een afsluitende wandeling maken? Volg dan ons routeboek voor een mooie en verkwikkende wandeling naar een warmwaterrivier.

Inleveren van de mobilhome op de luchthaven en hotelovernachting.

— Lees meer —

Terugvlucht.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Moeilijk onder woorden te brengen wat we allemaal beleefd en gezien hebben, gewoon fantastisch. De kampeerplaatsen waren eerder basic, maar sluit perfect aan bij het avontuurlijk gevoel en daarvoor deden we het. Nordic heeft onze verwachtingen volledig ingelost.

Koen Smolders

02. Je verblijf

03. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 2 EN 3 PERSONEN
van 01.05. tot 20.06.2023
2 pers./mobilhome 3 pers./mobilhome
€ 2025 € 1590
van 21.06. tot 25.08.2023
2 pers./mobilhome 3 pers./mobilhome
€ 2730 € 2100
van 26.08. tot 15.09.2023
2 pers./mobilhome 3 pers./mobilhome
€ 2025 € 1590

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 4 EN 5 PERSONEN
van 01.05. tot 20.06.2023
4 pers./mobilhome 5 pers./mobilhome
€ 1395 € 1260
van 21.06. tot 25.08.2023
4 pers./mobilhome 5 pers./mobilhome
€ 1825 € 1625
van 26.08. tot 15.09.2023
4 pers./mobilhome 5 pers./mobilhome
€ 1395 € 1260

De prijs van vliegtuigtickets is sterk afhankelijk van de beschikbaarheid waardoor we al onze prijzen opmaken op basis van realistische tarieven. Op deze manier gebeurt het zelden dat we toeslagen dienen te vragen op moment van reservatie.
Je ontvangt een korting indien we toch goedkopere vluchten kunnen reserveren.
Hoe sneller je reserveert, hoe meer kans op een voordeliger tarief.

Inbegrepen

 • rechtstreekse vlucht van Brussel of Amsterdam naar Keflavik, H/T, in de voordeligste klasse
 • 23 kg bagage (1 stuk) en 10 kg handbagage per persoon
 • luchthaventaks
 • 7 nachten volledig uitgeruste mobilhome volgens het aantal personen vanaf dag 1 t/m dag 7, onbeperkt aantal km’s
 • uitrusting mobilhome: picknicktafel -en stoelen, bedlinnen, 1 gasfles en tablet met mobile WIFI (3GB gratis, kan eveneens gebruikt worden als GPS)
 • tweede bestuurder
 • als extra Nordic-service werd de franchise (eigen risico) in geval van een ongeval reeds verlaagd naar max. € 675, maar ook gravel protection is inbegrepen. In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de wagen nooit verzekerd.
 • 1 hotelnacht nabij de internationale luchthaven (dag 8) op basis van kamer & ‘grabbel’ ontbijt + transfer indien nodig
 • uitgebreid NORDIC infopakket met onze eigen reisapp, praktische info, wegenkaart en Dominicus Reishandboek
 • IJslandse taksen
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie

Niet inbegrepen

 • maaltijden
 • staanplaatsen campings
 • optionele excursies en toegangen
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen

Bij reservatie wordt eerst nagekeken of de vluchten in de voorziene boekingsklasse nog beschikbaar zijn. Indien niet wordt een eventueel supplement aangerekend of worden andere reisdata voorgesteld.

04. Excursies

€ 95 à € 110 p.p. (naargelang beschikbaarheid) / prijs transfer vanaf Reykjavík op aanvraag

Op 15 minuten van de internationale luchthaven kan je baden in het Blue Lagoon warmwatermeer. Het bad, eigenlijk een kunstmatig meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld. Het water heeft een temperatuur van 39°, bevat ongeveer 2,5% zout en is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, opaalkleurige zweem geven.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door (op basis van beschikbaarheid)
Waar? Reykjanes schiereiland
Hoe? Individueel of met een bustransfer vanaf jouw hotel te Reykjavík.

— Lees meer —

€ 100 p.p. / van 8 tot 15 jaar: € 75 p.p.

Een ervaren gletsjergids neemt je letterlijk en figuurlijk mee op sleeptouw over de Svinafellsjökull, een gletsjertong van de grote Vatnajökull in het zuiden van IJsland. Hij vertelt je meer over de werking van de ijsmassa en de boeiende randfenomenen.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Skaftafell Nationaal Park
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Stijgijzers en ijsbijl worden voorzien. Haalbaar voor iedereen met een normale conditie en minimum schoenmaat 34. Bergschoenen van het type B of C is noodzakelijk.

— Lees meer —

€ 105 p.p. / kinderen vanaf 10 tot 12 jaar: € 55 p.p

Tussen de ijsbergen door word je met een zodiac naar het front van de Vatnajökull gebracht, Europa’s grootste ijskap. Er vaart ook een amfibievoertuig tussen het afgekalfde ijs, maar de zodiac biedt een andere, meer avontuurlijke ervaring zonder enig gevaar.

Wanneer? Dagelijks van juni tot september
Waar? Jökulsárlón, Zuid-IJsland
Hoe? Met een zodiacboot, geschikt voor 6 tot 8 personen, laveert een Engelstalige gids door ijsschotsen. Een reddingsvest is verplicht en krijgt u ter plaatse.

— Lees meer —

€ 80 à € 90 p.p. / kinderen tot 6 jaar: gratis / kinderen van 7 tot 15 jaar: € 28

Aangetrokken door grote hoeveelheden voedsel komen verschillende soorten walvissen (bultruggen, vinvissen, en witsnuitdolfijnen) tijdens de zomermaanden naar de wateren rondom IJsland. Met omgebouwde vissersboten kan je deze imposante dieren op volle zee spotten.

Wanneer? Dagelijks van mei t.e.m. september
Waar? Reykjavík, Húsavik en Dalvík (vanuit Dalvík krijg je ook de kans om te zeevissen en nadien jouw vangst te proeven)
Hoe? Ca. 3 uur durende boottocht. Voor het inschepen krijgt u een warme overall. Onderweg wordt een kop warme chocolademelk geserveerd.

— Lees meer —

05. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!
Vanaf mei tot in het late najaar biedt Icelandair dagelijks rechtstreekse vluchten aan vanaf Brussel/Zaventem.

Vanaf Amsterdam zijn er het ganse jaar door rechtstreekse vluchten.

Nog interessante reizen

Lupineveld op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Prachtige zonsondergang op IJsland.
Nordic Stories

IJsland door de lens van een hobbyfotograaf

Af en toe krijgen we foto’s toegestuurd van klanten na hun reis. Benny reisde onlangs met Nordic naar IJsland en bezorgde ons een aantal pareltjes. Omdat hij zo enthousiast was, belden we hem op om meer te weten over zijn ervaring. We nemen je graag mee door het land van vuur en ijs, door de ogen van hobbyfotograaf Benny. Laat de beelden vooral voor zich spreken.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures IJsland

Even naar de McDonalds in IJsland? Dat zal moeilijk gaan. Ontdek waarom op onze facts & figures IJsland. Hier vind je de leukste weetjes terug over deze reisbestemming.

Lees meer
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Bezoek de ijsgrotten in IJsland met Nordic.
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox