De Westfjorden

Ideale reis voor

Beleving
Ongerepte natuur
vanaf €3550 p.p

De Westfjorden regio is na het binnenland het dunst bevolkte gebied van IJsland, maar is ook het minst toeristische deel van het eiland.

Het is een aaneenschakeling van verlaten landschappen, ongetemde rotskusten en fjorden, de ene nog nauwer, groter, steiler, dieper en mooier dan de andere.

Over een afstand van ongeveer 900 km slingert de weg zich door een indrukwekkende natuur die een tijdloze eenzaam- heid uitstraalt. Af en toe wordt ‘de stilte’ doorbroken door een klein vissersdorp of een geïsoleerde nederzetting die niet zou hebben misstaan in een Hitchcock film. Het onderstreept de mysterieuze uitstraling en het desolate karakter van het gebied.

De tijd wordt hier compleet vergeten. Het enige wat telt zijn de eindeloze uitzichten die dag na dag wijzigen, intenser worden en overweldigen.

De Dynjandi waterval, een van de mooiste van het eiland, de 400 m hoge vogelkliffen van Latrabjarg, het ‘rode’ strand dat naargelang het zonlicht en de vochtigheid verkleurt en de ‘Strandweg’ die tot een van de wildste kustroutes van het eiland mag worden gerekend, zijn een paar stukjes uit de gevarieerde puzzel die de Westfjorden te bieden heeft.

Door de ligging van het gebied zal het waarschijnlijk nog lang een onbekende parel blijven of misschien zelfs nooit een klassieker worden, maar de schoonheid en de authenticiteit van het enorme schiereiland doen zeker niet onder voor de rest van het eiland.

Tijdens deze unieke reis bezoeken we ook de artisanale zoutproductie van Saltverk. Wereldwijd het enige zeezout dat gewonnen wordt met 100% geothermische energie. Iedere deelnemer krijgt ter plaatse een potje van 90 gr. van een smaak naar keuze!

Afreisdata

afreis op 03.06.2021, terugvlucht op 12.06.2021

Hoogtepunten van de reis

 • Nordic groepsreis
 • begeleid door Leo Broers
 • kleine groep
 • rotskusten, baaien en vulkanische fenomenen van het Snæfellsnes schiereiland
 • Raudisandur, het rode strand
 • de ‘donderende’ Dynjandi waterval
 • indrukwekkend fjordensysteem van Isafjarðardjúp
 • wilde kustroute van Strandir
 • vogelkliffen en papegaaiduikers van Látrabjarg
 • op zoek naar mystiek en de vele verhalen die deze regio rijk is

01. Dag per dag

Bij aankomst reizen we onder de Walvisbaai door naar Borgarnes.

— Lees meer —

Het Snæfellsnes schiereiland is een samenvatting van alle IJslandse landschappen en is dus een niet te missen onderdeel op weg naar de Westfjorden.We overnachten in het gezellige havendorpje Stykkishólmur.

— Lees meer —

We laten ons overzetten naar de overkant van de Breiðafjord die bezaaid is met honderden eilandjes.
Op het ‘rode strand’ maken we een korte wandeling vooraleer we verder rijden naar de vogelkliffen van Látrabjarg. Doordat we reizen tijdens de lente is de klif ingepakt door duizenden vogels waaronder papegaaiduikers, zeekoeten, stormvogels, alken…

— Lees meer —

We volgen de kronkelende weg langs de rand van diep uitgesneden fjorden. Het zijn de sporen van lang geleden opgedroogde gletsjers. Onderweg wordt duidelijk waarom de Westfjorden op geologisch vlak tot de oudste delen van het eiland behoren.
Aan de Dynjandi waterval, een bruidssluier van water, maken we een korte wandeling langs de verschillende trappen van de waterval.

— Lees meer —

Op weg naar Isafjörður, de hoofdstad van het gebied, kruisen we verschillende gletsjerdalen en het scherpgetande massief van de Westfjord Alps. Nadien bereiken we het fjordensysteem van Isafjarðardjúp, een netwerk van fjorden, baaien en inhammen.We logeren te Reykjanes in een oud schoolgebouw, nu hotel, waar we kunnen zwemmen in een van ’s werelds grootste zwembaden gevuld met natuurlijk warm water. Mits een beetje geluk kunnen we in de buurt zeehonden spotten..

— Lees meer —

Naast het hotel wordt zout gewonnen op basis van de aardwarmte. We bezoeken de installaties en rijden nadien over de Steingrímsfjarðarheiði, een desolate moerasvlakte met talloze meertjes, naar de oostrand van de Westfjorden.
We overnachten aan het begin van de ‘strandweg’ waar we kunnen relaxen in hot pots aan de rand van de oceaan.

— Lees meer —

Strandir is een van de meest geïsoleerde gebieden van IJsland. De 80km lange route ligt geklemd tussen de Noordelijke IJszee en ruige bergflanken met scherpe kammen. Het volledige traject kan het best omschreven worden als een poëzie van landschappen. Op het einde van de grindweg ligt een van de meest noordelijk gelegen warmwaterbaden.

— Lees meer —

We zetten koers richting zuiden en bezoeken onderweg de uit het niets opdoemende Hraunfossar, een langgerekte, sierlijke waterval. De waterval wordt gevoed door een rivier die schuilgaat onder een uitgestrekt lavaveld. Ook bij de Grábrok krater houden we halt voor een korte wandeling naar de kraterrand.

— Lees meer —

Korte rit naar Reykjavík en volledige dag om de stad te verkennen of mogelijkheid om de ‘gouden driehoek’ te bezoeken als extra excursie onder Engelstalige begeleiding. Indien u deze excursie (€ 60/pers.) wenst te reserveren, dient u ons dit bij reservatie te melden.

— Lees meer —

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

— Lees meer —

02. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
03.06 tot 12.06.2021
2 volw./dubbel kamer 1 volw./single kamer
€ 3550 - richtprijs € 4170 - richtprijs

Geïnteresseerd in de afreis van 2021?
Laat het ons weten dan brengen we je als eerste op de hoogte van zodra de definitieve prijs bekend is. klik hier

Inbegrepen

 • heen- en terugvlucht met Icelandair vanuit Brussel en terug
 • luchthaventaks
 • alle transport ter plaatse met 4×4 voertuig van dag 1 tot dag 9
 • 9 overnachtingen in hotels en country hotels telkens op basis van 2-persoonskamers met privé-sanitair en ontbijt
 • 8 x avondmaal
 • excursies en toegangen volgens het programma
 • Nederlandstalige reisleiding vanaf Keflavík luchthaven op dag 1 tot Reykjavík op dag 9
 • voorbereidende infovergadering (ruim voor afreis wordt een samenkomst gepland met alle deelnemers om de praktische kant van de reis toe te lichten. Duur: ca. 1 uur)

Niet inbegrepen

 • lunch
 • 1 avondmaal te Reykjavik (dag 9)
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen

 • deze comfortabele hotelrondreis staat onder leiding van een professionele, Nederlandstalige gids die reeds jaren ter plaatse woont.
 • min. 10 – max. 14 deelnemers
 • eventueel kan een kamer, op aanvraag, gedeeld worden met een deelnemer van hetzelfde geslacht.

Warmwaterstroom-Reykjadalur
Nordic Stories

Wandelen op IJsland tijdens de winter

Blogpost over de winterwandeling naar de warmwaterrivier van Reykjadalur. Deze hete waterstroom is het verrassend eindpunt van een wandeling door een wondermooie ijzige setting. 

Lees meer
Wellness-gezichtsmasker-Scandinaviâ
Nordic Stories

Wellness: ontspan en herbron

Ongerepte natuur, zuivere lucht, talrijke wellnessmogelijkheden, een pure keuken en een minimalistische levensstijl: Scandinavië is the place to be om lichaam en geest te ontspannen.

Lees meer
Welke kledij heb ik nodig?
Nordic Stories

Welke kledij heb ik nodig?

Een comfortabele reisbeleving staat of valt vaak met goede kledij. Niets vervelender dan koude voeten of handen, oncomfortabel schoeisel of kledij die niet voldoende wind- of waterdicht is. Lees hier meer over de must-haves.

Lees meer
Watervallen-in-IJsland
Nordic Stories

Praktische info IJsland

Alle praktische info over een reis naar IJsland: hoe geraak ik er? Welk weer mag ik verwachten? En wat is de beste reisperiode?

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox