Het wilde westen

Ideale reis voor

Avontuurlijk
Beleving
Ongerepte natuur
Wandelen
vanaf €1740 p.p

Doordat de meeste aandacht naar het zuiden en het noorden van IJsland gaat, blijft een groot deel van het eiland ten onrechte onder de radar.

In het westen wordt het schiereiland Snæfellsnes wel eens vernoemd als ‘IJsland in het klein’, maar wie kiest voor een 4×4 voertuig kan West-IJsland beleven als een van de mooiste en spannendste regio’s van IJsland.

Op deze tocht combineerden we heel wat onbekende plaatsen die dankzij hun vurig verleden tot de mooiste en spectaculairste van IJsland behoren.

We laten je ook kennismaken met een paar vergeten pistes door het binnenland waar je af en toe een kleine rivier moet doorsteken. Maar geen zorgen, je hebt geen 4×4 ervaring nodig. Het versterkt vooral het pioniersgevoel dat bij deze tocht door het wilde westen hoort.

Ook bij dit programma kan je kiezen om te logeren op basis van een kamer met privé-sanitair of een kamer met gedeeld sanitair. Maar op sommige locaties zijn er geen alternatieven. Tijdig reserveren is dus belangrijk om zeker te zijn van het gewenste kamertype.

Afreisdata

vanaf 01.07.2021 tot 10.09.2021

Hoogtepunten van de reis

 • veelzijdige schiereiland Snaefellsnes
 • Kjölur hooglandroute
 • ryolietgebergte van Kerlingarfjöll
 • Golden Circle: Þingvellir, Geysir en Gullfoss
 • Vatnsnes schiereiland

01. Dag per dag

Na het afhalen van het 4x4 voertuig rij je via de kustweg van het schiereiland Reykjanes naar de omgeving van Selfoss. Onderweg proef en ruik je al een eerste keer van de energie die zich verschuilt onder het aardoppervlak.

— Lees meer —

In het zuiden zit het weerbarstig karakter van IJsland verscholen onder een groene laag gras, mos en lage begroeiing. Maar naarmate je vandaag verder doordringt in de wildernis van het binnenland doet de natuur alsmaar minder moeite om haar vulkanische temperament te camoufleren.
Uitgestrekte steen- en aswoestijnen, puimsteenvlaktes, vulkanen en kratermeren zorgen voor een buitenaardse beleving.

— Lees meer —

Een reis door IJsland is ook altijd een reis langs watervallen. Je kan er niet om heen. En je hebt ze in alle soorten, maten en vormen. We tonen je vandaag een van onze favorieten, Háifoss, en een klassieker, Gullfoss.
Nog meer water zie je te Geysir. Om de paar minuten wordt er een metershoge fontein van heet water de lucht in gespoten.

Nadien neem je de Kjölur piste dwars door IJsland. De desolate steenpiste is een soort bergpas die tussen de gletsjers Langjökull en Hofsjökull loopt. Het is een van de meest fascinerende routes op IJsland.

Je slaapt langs de route in het basiskamp aan de voet van Kerlingarfjöll, een kleurig rhyolietgebergte en vulkanisch systeem. Het is een gebied met veel stoomzuilen, warmwaterbronnen en kokende modderpoelen.

— Lees meer —

Vandaag maak je een van de wandelingen door de rhyolietheuvels om nadien de Kjölur route verder te volgen. Onderweg kan je ook wandelen door het hetebronnengebied van Hveravellir en er zelfs een duik nemen in een natuurlijk warmwaterbad.

Van zodra je het einde van de piste bereikt, kom je terug in de beschaving.

— Lees meer —

Vooraleer de fjordenkust van het schiereiland Snæfellsnes te bereiken, maak je een omweg om op zoek te gaan naar zeehonden en draken. De ene zijn al makkelijker te vinden dan de andere, maar mits een beetje geluk krijg je beide in het vizier. Neem zeker een verrekijker mee!

— Lees meer —

Het schiereiland is een samenvatting van wat IJsland te bieden heeft. Wilde bergachtige landschappen, ruige kusten met bizarre lavasculpturen, lavatunnels, zwarte vulkaankraters, besneeuwde vulkanen, watervallen die je hoort maar niet ziet en wonderlijke lavavelden waar ongetwijfeld elfen wonen.

— Lees meer —

Via de langste rij basaltzuilen bereik je Eldborg, de Vuurburcht. Wie wil, kan naar de kraterrand wandelen voor een laatste blik op het langgerekte Snæfellsnes dat afgebakend wordt door de stratovulkaan Snæfell. Volgens Jules Verne de ingang naar het middelpunt van de aarde.

Uiteindelijk bereik je Reykjavík, een ander soort wildernis. Nauwe, kleurrijke steegjes, talloze winkeltjes en koffiezaken én het futuristische concertgebouw Harpa maken het de ideale afsluiter om bij te komen van een onvergetelijke natuurreis.

Of wat denk je van een walvistocht vanaf de oude haven?

— Lees meer —

Inleveren van de huurwagen op de luchthaven en terugvlucht.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 2 PERSONEN - Suzuki Jimny
PERIODE PRIVE / GEDEELD SANITAIR
01.07 t/m 26.08.21 € 2050 / € 1920
27.08 t/m 10.09.21 € 1870 / € 1740

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 4 PERSONEN - Suzuki Vitara
PERIODE PRIVE / GEDEELD SANITAIR
01.07 t/m 26.08.21 € 1830 / € 1695
27.08 t/m 10.09.21 € 1710 / € 1580

De prijs van vliegtuigtickets is sterk afhankelijk van de beschikbaarheid waardoor we al onze prijzen opmaken op basis van realistische tarieven. Op deze manier gebeurt het zelden dat we toeslagen dienen te vragen op moment van reservatie.
Je ontvangt een korting indien we toch goedkopere vluchten kunnen reserveren.
Hoe sneller je reserveert, hoe meer kans op een voordeliger tarief.

Inbegrepen

 • rechtstreekse vlucht van Brussel naar Keflavík, H/T, in de voordeligste economy klasse
 • 23 kg bagage (1 stuk) en 10 kg handbagage per persoon
 • luchthaventaks
 • 1 nachten in een centraal gelegen hotel te Reykjavík op basis van een tweepersoonskamer en ontbijt
 • 6 nachten op het platteland volgens de gekozen formule op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt
 • huurwagen volgens het aantal reizigers van en tot de luchthaven te Keflavík, onbeperkt aantal km’s
 • verzekering huurwagen waarbij NORDIC als extra service de franchise (eigen risico) reeds verlaagde tot max. € 675; gravel protection en tweede bestuurder. In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de wagen nooit verzekerd.
 • uitgebreid NORDIC infopakket met ons eigen Nederlandstalig routeboek, praktische info, wegenkaart en Dominicus Reishandboek
 • IJslandse taksen

Niet inbegrepen

 • lunch en avondmaaltijden
 • optionele excursies en toegangen
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen

 • triple kamer kan ook een dubbel kamer met een extra bed zijn.
 • prijzen voor single kamer en kinderen op aanvraag.
 • bij boeking wordt meteen nagekeken of de vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement.

04. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!
Vanaf mei tot in het late najaar biedt Icelandair dagelijks rechtstreekse vluchten aan vanaf Brussel/Zaventem.

Vanaf Amsterdam zijn er het ganse jaar door rechtstreekse vluchten.

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!
Vanaf mei tot in het late najaar biedt Icelandair dagelijks rechtstreekse vluchten aan vanaf Brussel/Zaventem.

Vanaf Amsterdam zijn er het ganse jaar door rechtstreekse vluchten.

Warmwaterstroom-Reykjadalur
Nordic Stories

Wandelen op IJsland tijdens de winter

Blogpost over de winterwandeling naar de warmwaterrivier van Reykjadalur. Deze hete waterstroom is het verrassend eindpunt van een wandeling door een wondermooie ijzige setting. 

Lees meer
Wellness-gezichtsmasker-Scandinaviâ
Nordic Stories

Wellness: ontspan en herbron

Ongerepte natuur, zuivere lucht, talrijke wellnessmogelijkheden, een pure keuken en een minimalistische levensstijl: Scandinavië is the place to be om lichaam en geest te ontspannen.

Lees meer
Welke kledij heb ik nodig?
Nordic Stories

Welke kledij heb ik nodig?

Een comfortabele reisbeleving staat of valt vaak met goede kledij. Niets vervelender dan koude voeten of handen, oncomfortabel schoeisel of kledij die niet voldoende wind- of waterdicht is. Lees hier meer over de must-haves.

Lees meer
Watervallen-in-IJsland
Nordic Stories

Praktische info IJsland

Alle praktische info over een reis naar IJsland: hoe geraak ik er? Welk weer mag ik verwachten? En wat is de beste reisperiode?

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox