IJsland in slow motion

Ideale reis voor

Beleving
Ongerepte natuur
Wandelen
vanaf €1990 p.p

Doordat IJsland een quasi onbeperkt aanbod heeft aan fotogenieke plaatsen, wandelmogelijkheden, geothermische fenomenen, stilte gebieden… probeert men logischerwijze zoveel mogelijk te zien tijdens een rondreis; een veelgemaakte fout. Op die manier reis je op basis van een ellenlange lijst met af te vinken locaties zonder echt stil te staan bij de schoonheid ervan.

Dit ‘slow motion’ programma hebben we speciaal samengesteld voor iedereen die niet persé alles moet hebben gezien langs het uitgestippelde traject, maar het eiland wil ‘beleven’.
Je maakt vooral kennis met de bijzonderste locaties, en dat zijn niet altijd de meest toeristische, waardoor de beleving intenser wordt en het tempo automatisch trager.

Samen met geselecteerde en comfortabele hotels zorgt het ervoor dat je IJsland rustig kan ontdekken, tijd hebt om te genieten en geen grote dagafstanden dient te overbruggen.
In het routeboek vind je onze suggestie van het te volgen traject met zeker te bezoeken plaatsen, mooie korte wandelingen en leuke restaurantjes, maar we hebben ook extra’s opgenomen zoals langere wandelingen en hier en daar een zijsprong of een excursie. Ter plaatse kan je dan nog inspelen op de omstandigheden.

Afreisdata

vanaf 01.05.2021 tot 30.09.2021

Hoogtepunten van de reis

 • gletsjers en talloze watervallen
 • zwarte stranden bij Kaap Dyrhólæy en Reynisfjara
 • de Fjaðrárgljúfur kloof
 • spoel- en woestijnvlaktes
 • Golden Circle: þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • natuur- & stiltegebieden van N-IJsland
 • vulkanische fenomenen rond Mývatn
 • mogelijkheid tot korte en langere wandelingen

01. Dag per dag

Lijnvlucht naar Keflavík, de internationale luchthaven van IJsland, waar uw huurwagen klaarstaat. Korte rit naar Reykjavík, al dan niet met een stop aan de Blue Lagoon.
[facultatief: toegangsticket tot de Blue Lagoon – ca. € 85 /pers.]

— Lees meer —

De Mid-Atlantische breukzone die dwars over het eiland loopt zorgt voor een aantal boeiende plaatsen op korte afstand van Reykjavík: het þingvellir Nationaal Park, het Geysir gebied en de Gullfoss waterval.

— Lees meer —

Via een alternatieve route laten we u proeven van de uitgestrekte, maar imponerende ‘leegte’ van het binnenland. De zuidkust biedt dan weer een totaal andere aanblik met talloze bekende en onbekende watervallen, groene bergflanken en zwarte zandstranden. Wie een warmwaterbad in de vrije natuur wil nemen, komt hier zeker aan zijn trekken.

— Lees meer —

Langs Kaap Dyrhólaey en de perfect gevormde basaltzuilen van Reynisfjara bereikt u de spoelvlaktes van machtige gletsjers en de met mos gedrapeerde lavavelden van nog machtigere vulkanen.

— Lees meer —

U volgt de rand van de Vatnajökull gletsjer. Het ijs ervan heeft in de loop der eeuwen voor fraaie landschappen en heel wat fenomenen gezorgd. Het Skaftafell N.P. en het Jökulsárlón ijsmeer spelen hier absoluut de hoofdrol.
[facultatief: zodiactocht op Jökulsárlón – € 80/pers.]

— Lees meer —

Uitgeschuurd door lang verdwenen gletsjers vormen de Oostfjorden een minder bekend gebied. Maar de verlaten en soms nauwe fjorden zijn zeker een bezoek waard. We tonen u, naar onze mening, een paar van de mooiste plekken in de regio.

— Lees meer —

Met een omweg langs de rand van ’s werelds meest uitgestrekte lavaveld brengt ons routeboek u naar het Mývatn meer. Onderweg maakt u nog een stop aan Europa’s krachtigste waterval: Dettifoss.

— Lees meer —

De regio rond het meer is een van de meest vulkanische gebieden van het eiland. De geplande en zeer gevarieerde bezoeken staan dan ook in het teken van het ‘vuur’.

— Lees meer —

De kustweg aan de rand van IJslands langste fjord zit gekneld tussen de wateren van de Noordelijke IJszee en de bergen van het Trollenschiereiland. Op weg naar Siglufjörður, ooit een van de meest welvarende haringdorpen, kan u inschepen voor een walvistocht.
[facultatief: walvistocht vanaf Dalvík – € 82/pers.]

— Lees meer —

Eventueel bezoek aan het haringmuseum. Verder langs de kustweg met mogelijkheid om te baden in een van de mooiste openluchtzwembaden van IJsland. Wie zin heeft in meer cultuur of op zoek wil gaan naar zeehonden vindt in ons routeboek meer mogelijkheden.

— Lees meer —

Ofwel rijdt u rechtstreeks naar Reykjavík en heeft u de volledige namiddag om de stad te bezoeken, ofwel profiteert u ervan om onderweg de Grábrók krater op te wandelen of zelfs een langere wandeling te maken naar de Glymur waterval.

— Lees meer —

Inleveren van de huurwagen en terugvlucht.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Jullie hadden zeer snel begrepen welke soort reis wij wensten. De reisgids en de uitgeschreven route dag per dag waren perfect. Zeer goede logementen, vooral ook de boerderij-logementen hebben we enorm geapprecieerd. Deze kennismakingsreis met Nordic en IJsland is ons prima bevallen.

Verstricht Ria

02. Je verblijf

03. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 2 PERSONEN - Wagentype B
PERIODE
01.05. t/m 31.05.2021 € 2180
01.06. t/m 20.06.2021 € 2630
21.06. t/m 31.08.2021 € 2940
01.09. t/m 30.09.2021 € 2255
01.10. t/m 15.10.2021 € 1990

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 4 PERSONEN - Wagentype N
PERIODE
01.05. t/m 31.05.2021 € 2000
01.06. t/m 20.06.2021 € 2450
21.06. t/m 31.08.2021 € 2655
01.09. t/m 30.09.2021 € 2075
01.10. t/m 15.10.2021 € 1825

De prijs van vliegtuigtickets is sterk afhankelijk van de beschikbaarheid waardoor we al onze prijzen opmaken op basis van realistische tarieven. Op deze manier gebeurt het zelden dat we toeslagen dienen te vragen op moment van reservatie.
Je ontvangt een korting indien we toch goedkopere vluchten kunnen reserveren.
Hoe sneller je reserveert, hoe meer kans op een voordeliger tarief.

Inbegrepen

 • rechtstreekse vlucht van Brussel of Amsterdam naar Keflavik, H/T, in de voordeligste klasse
 • 23 kg bagage (1 stuk) en 10 kg handbagage per persoon
 • luchthaventaks
 • 2 nachten in een centraal gelegen hotel te Reykjavík op basis van een 2 pers. kamer, ontbijt
 • 10 hotelnachten op het platteland op basis van een 2-pers. kamer, ontbijt
 • huurwagen volgens het aantal reizigers van en tot de luchthaven te Keflavík, onbeperkt aantal km’s
 • verzekering huurwagen verlaging franchise (eigen risico max. € 400), gravel protection en tweede bestuurder. In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de wagen nooit verzekerd.
 • uitgebreid NORDIC infopakket met ons eigen Nederlandstalig routeboek, praktische info, wegenkaart en Dominicus Reishandboek
 • IJslandse taksen

Niet inbegrepen

 • lunch en avondmaaltijden
 • optionele excursies en toegangen
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info

Opmerkingen

 • prijzen voor single/triple kamer en kinderen op aanvraag
 • bij boeking wordt meteen nagekeken of de vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement

04. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld
Vanaf mei tot in het late najaar biedt Icelandair dagelijks rechtstreekse vluchten aan vanaf Brussel/Zaventem.

Vanaf Amsterdam zijn er het ganse jaar door rechtstreekse vluchten.

Bezoek de ijsgrotten in IJsland met Nordic.
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer
Warmwaterstroom-Reykjadalur
Nordic Stories

Wandelen op IJsland tijdens de winter

Blogpost over de winterwandeling naar de warmwaterrivier van Reykjadalur. Deze hete waterstroom is het verrassend eindpunt van een wandeling door een wondermooie ijzige setting. 

Lees meer
Wellness-gezichtsmasker-Scandinaviâ
Nordic Stories

Wellness: ontspan en herbron

Ongerepte natuur, zuivere lucht, talrijke wellnessmogelijkheden, een pure keuken en een minimalistische levensstijl: Scandinavië is the place to be om lichaam en geest te ontspannen.

Lees meer
Welke kledij heb ik nodig?
Nordic Stories

Welke kledij heb ik nodig?

Een comfortabele reisbeleving staat of valt vaak met goede kledij. Niets vervelender dan koude voeten of handen, oncomfortabel schoeisel of kledij die niet voldoende wind- of waterdicht is. Lees hier meer over de must-haves.

Lees meer
Watervallen-in-IJsland
Nordic Stories

Praktische info IJsland

Alle praktische info over een reis naar IJsland: hoe geraak ik er? Welk weer mag ik verwachten? En wat is de beste reisperiode?

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox