Reykjavík fly & discover – zomer

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Beleving
Ongerepte natuur
Sightseeing
vanaf € 1545 p.p.
Contacteer ons

Speciaal ontwikkeld voor wie zich wil onderdompelen in zowel het bruisende stadsleven als de roemruchte natuur.

Reykjavík is niet echt een metropool te noemen, eerder een stad op mensenmaat, maar met talrijke musea, kunstgalerijen, slenterstraatjes, trendy shops, koffiehuizen, restaurants en bars.

Anderzijds is de natuur op dit magische eiland wel groots te noemen. Alles staat hier in het teken van de oerkrachten die het eiland hebben doen ontstaan en het nog dagelijks vormgeven. Overal proef, voel, hoor en ruik je de pure natuur.

Wij hebben in ieder geval een aantal begeleide excursies geselecteerd die je de hoogstandjes van Moeder Natuur tonen in de vorm van ongeëvenaarde landschappen en fenomenen.

Afreisdata

vanaf 01.05.2024 tot 30.09.2024

Hoogtepunten van de reis

 • Trendy Reykjavík
 • Blue Lagoon
 • Golden Circle: Þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • Seljalands- en Skógafoss watervallen
 • Basaltgrot en -zuilen van Reynisdrangar
 • Vulkanisch strand bij Kaap Dyrhólaey
 • Walvissafari

01. Dag per dag

Rechtstreekse vlucht naar Keflavík. Bij aankomst op de luchthaven word je met een shuttlebus naar jouw hotel gebracht in het centrum van de stad, in het 101-district.

— Lees meer —

Vandaag bezoek je de 3 bekendste locaties van Zuidwest-IJsland.

Het þingvellir Nationaal Park ligt pal op de aardbreuk tussen 2 tektonische aardplaten. Het is een van de weinige plaatsen op onze planeet waar dergelijk fenomeen boven de zeespiegel kan worden bezocht. In het nationaal park kan je, in de Almannagjá kloof, letterlijk tussen de twee continenten wandelen.

Doordat IJsland bovenop een hotspot ligt waarbij er zich een grote hoeveelheid magma net onder het aardoppervlak bevindt, is het een van de meest vulkanisch actieve gebieden op onze planeet met allerhande typische fenomenen. Een van deze fenomenen is duidelijk zichtbaar in het Geysir gebied waar grondwater wordt verhit door de aardwarmte. De ondergrondse druk die hierdoor ontstaat, zoekt een uitweg en wordt ‘ontladen’ in spuitgaten: geisers.

Nog meer water krijg je te zien aan de Gullfoss waterval. Een verzakking in het landschap zorgt ervoor dat het gletsjerwater van de Hvítá rivier in een breed watergordijn naar beneden dondert. Het stuifwater zorgt bij zonnig weer voor een constante regenboog waaraan de waterval zijn naam dankt.

— Lees meer —

In de voormiddag scheep je in voor een boottocht door de grote Faxaflói baai op zoek naar walvissen. Een aantal soorten waaronder de bultrug komt hier van mei tot september de zomer doorbrengen.

In de namiddag word je naar de Blue Lagoon gebracht om heerlijk te relaxen in het warme water of in een van de stoombaden en sauna’s. Je bepaalt zelf hoelang je wenst te blijven om nadien teruggebracht te worden naar jouw hotel.

— Lees meer —

De zuidkust is een van de mooiste kustlijnen ter wereld met een snelle opeenvolging van diverse landschappen, fotogenieke locaties en kleine dorpjes.

Je ontdekt vandaag een deel van deze boeiende kust die wordt gedomineerd door het vulkanenmassief van de Eyjafjalla en de Katla vulkaan. Ze liggen allebei verscholen onder een metersdikke ijslaag, maar dit belette niet dat de Eyjafjalla er zich in 2010 een weg doorbrandde.

Aan de rand van de beruchte vulkaan vind je de Seljalandsfoss, een sierlijke waterval waarvan je ook de achterkant kan bezoeken, en de statige Skögafoss die, tijdens de zomermaanden, het begin van het ‘pad der watervallen’ markeert.

Het massief ligt aan de rand van de Atlantische oceaan en wordt afgeboord met zwarte stranden en kliffen waar de branding de natuurlijke brug van Kaap Dyrhólæy uithakte.

— Lees meer —

Transfer naar de internationale luchthaven en vroege terugvlucht.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Geen gewone citytrip, maar een totaalpakket. Als dit het voorgerecht was, hebben we spijt dat we niet voor het volledige menu hebben gekozen.

Familie Viaene

02. Prijzen

VANAFPRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 2 PERSONEN
01.05 t/m 31.05.2024 € 1545
01.06 t/m 30.06.2024 € 1795
01.07 t/m 31.07.2024 € 1995
01.08 t/m 25.08.2024 € 1895
26.08 t/m 10.09.2024 € 1795
11.09 t/m 30.09.2024 € 1745

VANAFPRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 1 PERSOON
01.05 t/m 31.05.2024 € 1895
01.06 t/m 30.06.2024 € 2295
01.07 t/m 31.07.2024 € 2495
01.08 t/m 25.08.2024 € 2395
26.08 t/m 10.09.2024 € 2295
11.09 t/m 30.09.2024 € 2195

Inbegrepen

 • rechtstreekse vlucht van Brussel of Amsterdam naar Keflavik, H/T, in de voordeligste klasse
 • 23 kg bagage (1 stuk) en 10 kg handbagage per persoon
 • luchthaventaks
 • transfer van en naar de luchthaven op dag 1 en dag 5
 • 4 hotelovernachtingen in een 3* hotel te Reykjavík op basis van kamer met ontbijt. Op de dag van vertrek is er geen ontbijt ingerekend wegens de vroege ochtendvlucht en het vroegtijdig uitchecken.
 • walvisexcursie vanaf de haven te Reykjavík
 • dagexcursie langs de Golden Circle
 • comfort pakket Blue Lagoon inclusief transfer
 • dagexcursie langs de Zuidkust
 • een uitgebreide, Nederlandstalige Nordic-reisapp met algemene informatie en tips en bezienswaardigheden.
 • IJslandse taksen
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie

Niet inbegrepen

 • lunch en avondmaaltijden
 • niet vermelde diensten
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen

Bij reservatie wordt meteen nagekeken of de vermelde vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement.

03. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!

Vanaf mei tot in het late najaar biedt Icelandair dagelijks rechtstreekse vluchten aan vanaf Brussels Airport Zaventem.

Vanaf Amsterdam zijn er het ganse jaar door rechtstreekse vluchten.

Nog interessante reizen

Header blog Vulkaanuitbarsting IJsland update van Nordic
Nordic Stories

Vulkaanuitbarsting IJsland

Op zaterdag 16.03.24 vond op het Reykjanes schiereiland in IJsland een nieuwe vulkaanuitbarsting plaats. Lees hier onze laatste update i.v.m. reizen naar IJsland.

Lees meer
Lupineveld op IJsland
Nordic Stories

De lupine die IJsland paars kleurt

Tijdens de lente- en zomermaanden wordt IJsland een waar paradijs voor fotografen. De lupine staat in bloei en de grote, paarse velden zijn een favoriet onder de toeristen. Onder de IJslanders daarentegen, is de lupine een controversiële plant.

Lees meer
Prachtige zonsondergang op IJsland.
Nordic Stories

IJsland door de lens van een hobbyfotograaf

Af en toe krijgen we foto’s toegestuurd van klanten na hun reis. Benny reisde onlangs met Nordic naar IJsland en bezorgde ons een aantal pareltjes. Omdat hij zo enthousiast was, belden we hem op om meer te weten over zijn ervaring. We nemen je graag mee door het land van vuur en ijs, door de ogen van hobbyfotograaf Benny. Laat de beelden vooral voor zich spreken.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures IJsland

Even naar de McDonalds in IJsland? Dat zal moeilijk gaan. Ontdek waarom op onze facts & figures IJsland. Hier vind je de leukste weetjes terug over deze reisbestemming.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox