Zeereis rondom IJsland in 11 dagen

11-daagse exploratiereis aan boord van Hurtigruten

Ideale reis voor

Mystieke bergen, machtige geisers en desolate dorpjes: tijdens deze expeditie naar IJsland rijgen de hoogtepunten zich aan elkaar. In het spoor van de Vikings varen we rond het volledige eiland, van de kosmopolitische hoofdstad tot afgelegen fjorden. Tel daarbij het gezelschap van de warme bevolking, bedrijvige papegaaiduikers en misschien wel een oprijzende walvisstaart, en het wordt beslist een onvergetelijke reis. Je verblijft bij deze reis aan boord van het schip MS Fram, dat speciaal gebouwd werd voor het maken van expedities naar arctische wateren en een hoge ijsklasse heeft met moderne hoogstandjes.

Afreisdata

28.07.2022 en 07.08.2022

Hoogtepunten van de reis

 • Vikinggeschiedenis
 • Reykjavík
 • Stykkishólmur
 • Westfjorden
 • Spectactulaire watervallen
 • Zwarte zandstranden in Djúpalónssandur
 • Djupavik
 • Akureyri
 • Basaltkliffen op Grimsey-eiland
 • Húsavík
 • Vogelkliffen bij Heimaey

01. Dag per dag

Reykjavik is de meest noordelijke hoofdstad ter wereld, omsingeld door geisers, gletsjers en watervallen. De naam betekent zoveel als ‘rokerige baai’, verwijzend naar de warmwaterbronnen waarin u ook zelf heerlijk kan pootjebaden. Ondanks die afgelegen locatie, heeft het centrum ook op cultureel niveau heel wat te bieden. Met de trendy musea, een verfijnde gastronomie en originele boetiekjes is uw dag ongetwijfeld goed gevuld. ’s Avonds gaat u aan boord van het expeditieschip.

— Lees meer —

Het kneuterige dorpje Stykkishólmur heeft een goed bewaard historisch centrum, vol karakteristieke huisjes. Het is moeilijk kiezen tussen de interessante musea of het prachtige landschap rondom, dat u kan verkennen via een optionele excursie. Daarbij staan onder andere de zwarte stranden van Djúpalónssandur, de basalten kliffen van Lóndrangar en andere iconische plekken op het schiereiland op het programma.

— Lees meer —

Patreksfjörður is een pittoreske nederzetting aan de westkust van IJsland, met amper 660 inwoners. Als het weer meezit, kan u hier wondermooie wandelingen maken op de fjord. Het dorpje ligt ook nabij de waterval Dynjandi, een indrukwekkend staaltje natuurkracht. Hier komt uw wind-en waterdichte regenjas, door ons gratis aangeboden, goed van pas!

— Lees meer —

Vandaag vaart het schip langs verbluffende fjordlandschappen aan de noordwestkust van IJsland. Afhankelijk van de weersomstandigheden, gaan we met het expeditieteam aan land voor een wandeling of bezoek aan een dorpje. Bij zonnig weer worden ook de kajaks bovengehaald.

— Lees meer —

Het verhaal van Djúpavik begint in 1917, wanneer zakenman Elías Stafánsson start met de fabricatie van een typisch Ijslandse delicatesse: gezouten haring. De ruïnes daarvan zijn nog steeds te vinden, middenin de monumentale bergen en kliffen. Verder zijn er amper zeven huizen en een bescheiden hotelletje te vinden – hier is de natuur duidelijk nog in de overmacht.

— Lees meer —

De levendige stad Akureyri is bekend vanwege de weelderige botanische tuinen en hartvormige verkeerslichten. Dit is het dichtst bevolkte gebied van IJsland, na Reykjavik. Akureyri bevindt zich vlakbij enkele populaire natuurschatten van IJsland, zoals het meer Mývatn en de waterval Goðafoss.

— Lees meer —

Om dit groene en grasachtige gebied te bereiken, gebruiken we onze sloepbootjes. Dwars door Grimsey loopt de poolcirkel, een lijn die u bij gunstige weeromstandigheden zelf kan oversteken. Verder is dit alweer een mooi wandelgebied, met knappe verzichten op de statige kliffen en klotsende golven.

— Lees meer —

Husavik is de oudste nederzetting van IJsland, en daarbovenop een ideale uitkijkpost voor walvissen. Er zijn tal van fascinerende musea, waaronder – uiteraard – een walvismuseum. Na een stoomcursus over deze wonderlijke dieren en hopelijk een glimp van hun staart, gaat de vaart verder. Twijfel niet om u daarbij in de Panorama Bar te nestelen: de uitzichten op het schiereiland van Langanes lijken wel van postkaartjes geplukt.

— Lees meer —

Bakkagerði is de grootste nederzetting in de Borgarfjörður regio, gekend om haar ongerepte schoonheid. Niet toevallig wordt ze in de volksmond ook wel "land van elfen" genoemd. Vogelliefhebbers houden hun verrekijker best goed bij de hand, want talrijke soorten fladderen hier rond de fjord. De meest opvallende gast is ongetwijfeld de papegaaiduiker, te herkennen aan zijn feloranje, kromme snavel. Van deze taferelen geniet u trouwens in totale sereniteit, want Bakkagerdi ligt ver buiten de gangbare toeristische route.

— Lees meer —

Welkom op Heimaey, ‘Home Island’. Hier voelt u zich vast snel thuis! Het rustieke eiland wordt gekenmerkt door haarscherpe kliffen en bergen, alweer een ideale thuishaven voor tal van vogels, waaronder de papegaaiduiker. Indrukwekkend is ook de nauwe doorgang naar de haven van Heimaey, te danken aan een vulkaanuitbarsting in 1973.

— Lees meer —

Onze ontdekkingsreis eindigt in Reykjavik. De smaak van het avontuur te pakken? Verleng uw verblijf dan met enkele dagen in de hoofdstad, waar de natuurwonderen in de omgeving voor het uitkiezen liggen.

— Lees meer —

02. Prijzen

Prijzen per persoon
Hutcategorie Dubbel Single
Polar Binnenhut I Prijs vanaf € 4490 € 7632
Polar Buitenhut FJ Prijs vanaf € 5298 € 9006
N/SD Prijs vanaf € 5478 € 9311
Arctic Superior Buitenhut U Prijs vanaf € 6016 € 10227
F Prijs vanaf € 6779 € 11524
Expeditie Suites Q Prijs vanaf € 7722 € 15443
MG Prijs vanaf € 11628 € 23254
'Prijs vanaf' geldig voor een beperkt contingent. Afhankelijk van tijdstip van boeking en bezetting van het schip wordt de dagprijs bepaald. Deze zal u bij boeking bevestigd wordenInbegrepen

 • Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie alle maaltijden en dranken tijdens de maaltijden in restaurant Aune (huisbier en -wijn, frisdranken en water)
 • Alle maaltijden en dranken tijdens de maaltijden in restuarant Aune (huisbier en -wijn, frisdranken en water)
 • Koffie en thee gedurende de dag
 • Gebruik van Wi-fi. Let op: soms beperkte connectie. Streamen lukt niet.
 • Herbruikbare drinkbus. Er zijn waterkraantjes op verschillende plaatsten om bij te vullen.
 • Professioneel Engelstalig expeditie team – een internationaal team van hoogopgeleide experts uit verschillende academische disciplines met een grondige kennis van de regio die we bevaren. Ze organiseren en begeleiden tal van activiteiten aan boord en aan land. Focus op astronomie en de zonsverduistering.
 • Lezingen door het ervaren expeditieteam over tal van onderwerpen
 • Gebruik van het wetenschapscentrum aan boord met uitgebreide bibliotheek, microscopen, interactieve schermen, ...
 • Tips van professionele fotograaf aan boord over het nemen van de beste foto's bij verschillende omstandigheden
 • Landingen met poolcirkelboten en activiteiten aan boord en aan land
 • Gebruik van fitness, bubbelbaden en sauna
 • Gebruik van wandelstokken, laarzen en ander materiaal voor activiteiten
 • Wind- en regenbestendige jas (deze mag u mee naar huis nemen na de reis)
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Aan- en afreispakket
 • Annulerings- en reisbijstandsverzekering: klik hier voor meer info
 • Optionele excursies

Opmerkingen

 • De routebeschrijving geldt als leidraad, het definitieve vaarschema en de landingen zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en zal dagelijks door het expeditieteam voorgesteld worden.
 • Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weersomstandigheden
 • Rolstoelen kunnen niet worden meegenomen tijdens het in- en uitstappen van de poolcirkelboten
 • Extra activiteiten, die tijdens de reis aangeboden worden, kunnen aan boord of op voorhand tegen betaling geboekt worden
 • Bagageafhandeling (dragen van de koffers tot aan de hotelkamer) is niet inbegrepen. Vaak worden de koffers op de eerste dag van de zeereis wel tot in de kajuit gebracht.
 • Fooien worden niet verwacht
 • 5% korting indien je reeds gereisd hebt met Hurtigruten (min. 3 aaneensluitende nachten)
 • Voor deze reis is een internationaal paspoort geldig tot minstens 6 maanden na je terugreisdatum vereist.
 • Momenteel is dubbele vaccinatie en het voorleggen van een negatieve pcr test een vereiste om aan deze reis deel te mogen nemen.
Prachtige zonsondergang op IJsland.
Nordic Stories

IJsland door de lens van een hobbyfotograaf

Af en toe krijgen we foto’s toegestuurd van klanten na hun reis. Benny reisde onlangs met Nordic naar IJsland en bezorgde ons een aantal pareltjes. Omdat hij zo enthousiast was, belden we hem op om meer te weten over zijn ervaring. We nemen je graag mee door het land van vuur en ijs, door de ogen van hobbyfotograaf Benny. Laat de beelden vooral voor zich spreken.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures IJsland

Even naar de McDonalds in IJsland? Dat zal moeilijk gaan. Ontdek waarom op onze facts & figures IJsland. Hier vind je de leukste weetjes terug over deze reisbestemming.

Lees meer
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Bezoek de ijsgrotten in IJsland met Nordic.
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer
Warmwaterstroom-Reykjadalur
Nordic Stories

Wandelen op IJsland tijdens de winter

Blogpost over de winterwandeling naar de warmwaterrivier van Reykjadalur. Deze hete waterstroom is het verrassend eindpunt van een wandeling door een wondermooie ijzige setting. 

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox