West- en Zuid-IJsland vanuit zomerhuisjes

Ideale reis voor

Beleving
Families
Avontuurlijk
Ongerepte natuur
Sightseeing

Wens je de grandioze natuur van IJsland te ontdekken zonder dagelijks te moeten inpakken en verder te trekken, dan zit je goed bij dit programma.

Een rondreis op basis van zomerhuisjes is eveneens ideaal voor families en kleine groepjes doordat een ‘eigen huisje’ meer ruimte en gezelligheid biedt dan een kamer in een hotel of B&B.

Het programma start en eindigt met een hotelovernachting te Reykjavik. Op het platteland kozen we 2 zomerhuisjes en een lodge.

De huisjes zijn volledig uitgerust met alle moderne comfort en laten toe om zelf te koken.
In de lodge beschik je over een kamer met privé-faciliteiten en kan je gebruik maken van de moderne keuken (eventueel te delen met 3 andere kamers).

Het gaat om volwaardige verblijven en niet om chalets. De chalets op IJsland zijn eerder 'basic' te noemen waardoor we bewust voor een veel comfortabelere formule kiezen.

Ga je liever uit eten? Ook dat is mogelijk op korte afstand van de huisjes/lodge.
Ideaal dus om je vakantie ter plaatse nog zelf in te kleuren.

We combineerden de 2 huisjes met de lodge zodat je telkens op korte afstand verblijft van de nationale parken, mogelijke wandelingen, niet te missen locaties,…

Zoals bij al onze individuele reizen wordt een gepersonaliseerd routeboek samengesteld met verschillende mogelijkheden (dagexcursies, wandelingen…) vanuit ieder huisje.


Door de groeiende interesse in deze reisformule is het aan te raden om tijdig te reserveren.

Indien gewenst, kunnen er op iedere locatie extra nachten worden toegevoegd.

Andere programma's volgens dezelfde formule:

Afreisdata

vanaf 01.05.2022 tot 30.09.2022

Hoogtepunten van de reis

 • Snæfellsnes schiereiland
 • gletsjers en talloze watervallen
 • Jökulsárlón ijsmeer
 • Skaftafell Nationaal Park
 • Golden Circle: þingvellir, Geysir, Gullfoss
 • zwarte stranden bij Kaap Dyrhólæy en Reynisfjara
 • vulkanische fenomenen

01. Dag per dag

Na het afhalen van de huurwagen rijd je onmiddellijk naar het oude centrum van Reykjavík.

— Lees meer —

In het westen ligt het Snæfellsnes schiereiland, een haven van rust en een ideale plaats voor een lange wandeling of simpelweg uit te waaien langs de woeste rotskusten.
Jules Verne haalde er inspiratie voor zijn beroemde boek.

We selecteerden een huisje aan de zuidzijde van de bergrug die het schiereiland in twee werelden verdeelt. Een wereld van kleine fjorden, baaien en kraters en een wereld van laagland, lavavelden en grillige kusten.

— Lees meer —

Op weg naar het volgende zomerhuisje krijg je het þingvellir nationaal park te zien waar de aardkorst in twee breekt en zo het Noord-Amerikaanse en het Europese continent vormt. Het is een van de weinige plaatsen op onze planeet waar de aardbreuk boven het wateroppervlak te zien is.

Langs dezelfde breuklijn ligt ook het Geysir gebied waar met regelmaat heet water metershoog de lucht wordt ingespoten, en de Gullfoss waterval die het gletsjerwater van de ‘witte’ rivier afvoert naar het zuiden.

In dezelfde regio torent de Hekla vulkaan hoog boven alles uit. Aan de voet ervan is een mooi en afwisselend landschap terug te vinden. En wie meer vulkanische landschappen wil opzoeken, kan terecht op het Reykjanes schiereiland waar het turquoise water van de Blue Lagoon uitnodigt tot een warm bad.

— Lees meer —

Het bergmassief met de ondertussen beruchte Eyjafjallavulkaan zorgt voor een ander type landschap.
Smeltwater afkomstig van de ijskappen die het massief bedekken, zorgt ervoor dat de donkere bergwanden opgesmukt worden door talloze watervallen. Hier en daar kleurt een boerderij de flanken en zie je een glinsterende ijstong die ieder jaar verder ‘opdroogt’.

Fossiele eilanden lijken verloren gelopen groene monolieten in een zee van vulkanisch zand. Vanop de top heb je een fantastisch panorama over de zwarte woestijn. Mits een beetje geluk zie je in de verte zelfs de versteende trollen van Reynisdrangar.

Om de hoek ligt Kaap Dyrhólæy, de zuidelijkste punt van het eiland, die met zijn natuurlijke boog en perfecte basaltzuilen een veel gebruikt beeld is voor postkaarten en posters.

Verder naar het oosten ligt het surrealistische ‘Vuurveld’. Een sprookjesachtig decor van lava bedekt met eeuwenoud mos. Het verhaal achter dit gebied is er een van duistere oorsprong.

Tijdens de tweede dag aan de rand van de Vatnajökull verken je niet alleen het Skaftafell Nationaal Park met de Svartifoss waterval en verschillende wandelmogelijkheden, maar ontdek je eveneens de ijsbergmeren van Jökulsárlón en Fjallsárlón.

— Lees meer —

Een echte metropool kan Reykjavík niet worden genoemd, maar toch is het een bruisende en gezellige stad. De kleurrijke winkeltjes, hippe koffiehuizen en trendy maken het een echte slenterstad.

Wie geen speciaal ‘to do’ lijstje heeft, heeft voldoende aan een dagje Reykjavík. Wie de musea wil bezoeken of een rondleiding wil in het Harpa concertgebouw of …, doet er goed aan om een extra nacht toe te voegen.

— Lees meer —

Inleveren van de huurwagen op de internationale luchthaven en terugvlucht.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

PRIJS PER PERSOON
OP BASIS VAN 2 PERSONEN - wagentype A
PERIODE PRIJS
01.05 t/m 20.06.22 € 2270
21.06 t/m 19.08.22 € 2540
20.08 t/m 30.09.22 € 2290

OP BASIS VAN 3 PERSONEN - wagentype B
PERIODE PRIJS
01.05 t/m 20.06.22 € 1960
21.06 t/m 19.08.22 € 2170
20.08 t/m 30.09.22 € 1990

OP BASIS VAN 4 PERSONEN - wagentype N
PERIODE PRIJS
01.05 t/m 20.06.22 € 1920
21.06 t/m 19.08.22 € 2150
20.08 t/m 30.09.22 € 1950

OP BASIS VAN 5 PERSONEN - wagentype M
PERIODE PRIJS
01.05 t/m 20.06.22 € 1750
21.06 t/m 19.08.22 € 2020
20.08 t/m 30.09.22 € 1775

De prijs van vliegtuigtickets is sterk afhankelijk van de beschikbaarheid waardoor we al onze prijzen opmaken op basis van realistische tarieven. Op deze manier gebeurt het zelden dat we toeslagen dienen te vragen op moment van reservatie.
Je ontvangt een korting indien we toch goedkopere vluchten kunnen reserveren.
Hoe sneller je reserveert, hoe meer kans op een voordeliger tarief.

Inbegrepen

 • rechtstreekse vlucht van Brussel of Amsterdam naar Keflavik, H/T, in de voordeligste klasse
 • 23 kg bagage (1 stuk) en 10 kg handbagage per persoon
 • luchthaventaks
 • 5 nachten in volledig uitgeruste zomerhuisjes, geen maaltijden voorzien
 • 2 nachten in een lodge op basis van dubbele kamer met privé-sanitair en kookgelegenheid (gedeeld), ontbijt inbegrepen
 • 2 nachten in een centraal gelegen hotel te Reykjavík op basis van kamer en ontbijt
 • huurwagen volgens het aantal reizigers van en tot de luchthaven te Keflavík, onbeperkt aantal km’s
 • verzekering huurwagen waarbij NORDIC als extra service de franchise (eigen risico) reeds verlaagde tot max. € 400 (of € 675 bij cat. M); gravel protection en tweede bestuurder. In tegenstelling tot andere bestemmingen zijn op IJsland de banden en de onderkant van de wagen nooit verzekerd.
 • uitgebreid, Nederlandstalig NORDIC-infopakket met algemene info en tips, ons eigen route-boek met wegenkaart en het Dominicus Reishandboek als achtergrondinformatie.
 • IJslandse taksen

Niet inbegrepen

 • maaltijden, behalve 4 x ontbijt
 • optionele excursies en toegangen
 • annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.

Opmerkingen

Bij boeking wordt meteen nagekeken of de vermelde vluchtklasse nog beschikbaar is. Indien niet meer beschikbaar, kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement.

04. Excursies

€ 80 à € 100 p.p. (naargelang beschikbaarheid) / € 120 à € 140 p.p. (met transfer vanaf Reykjavík)

Op 15 minuten van de internationale luchthaven kan je baden in het Blue Lagoon warmwatermeer. Het bad, eigenlijk een kunstmatig meer, ligt in een oud met mossen begroeid lavaveld.
Het water heeft een temperatuur van 39°, bevat ongeveer 2,5% zout en is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, opaalkleurige zweem geven.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Reykjanes schiereiland
Hoe? Individueel of met een bustransfer vanaf uw hotel te Reykjavík.

— Lees meer —

€ 90 p.p. / van 8 tot 15 jaar: € 60 p.p.

Een ervaren gletsjergids neemt je letterlijk en figuurlijk mee op sleeptouw over de Svinafellsjökull, een gletsjertong van de grote Vatnajökull in het zuiden van IJsland. Hij vertelt je meer over de werking van de ijsmassa en de boeiende randfenomenen.

Wanneer? Dagelijks het hele jaar door
Waar? Skaftafell Nationaal Park
Hoe? Onder gespecialiseerde begeleiding. Stijgijzers en ijsbijl worden voorzien. Haalbaar voor iedereen met een normale conditie en minimum schoenmaat 34. Bergschoenen van het type B of C is noodzakelijk.

— Lees meer —

€ 80 p.p. / kinderen vanaf 10 tot 12 jaar: € 40 p.p

Tussen de ijsbergen door wordt u met een zodiac naar het front van de Vatnajökull gebracht, Europa’s grootste ijskap. Er vaart ook een amfibievoertuig tussen het afgekalfde ijs, maar de zodiac biedt een andere, meer avontuurlijke ervaring zonder enig gevaar.

Wanneer? Dagelijks van juni tot september
Waar? Jökulsárlón, Zuid-IJsland
Hoe? Met een zodiacboot, geschikt voor 6 tot 8 personen, laveert een Engelstalige gids door ijsschotsen. Een reddingsvest is verplicht en krijgt u ter plaatse.

— Lees meer —

€ 80 à € 90 p.p. / kinderen tot 6 jaar: gratis / kinderen van 7 tot 15 jaar: € 28

Aangetrokken door grote hoeveelheden voedsel komen verschillende soorten walvissen (bultruggen, vinvissen, en witsnuitdolfijnen) tijdens de zomermaanden naar de wateren rondom IJsland. Met omgebouwde vissersboten kan u deze imposante dieren op volle zee spotten.

Wanneer? Dagelijks van mei t.e.m. september
Waar? Reykjavík, Húsavik en Dalvík (vanuit Dalvík krijgt u ook de kans om te zeevissen en nadien uw vangst te proeven)
Hoe? Ca. 3 uur durende boottocht. Voor het inschepen krijgt u een warme overall. Onderweg wordt een kop warme chocolademelk geserveerd.

— Lees meer —

05. Extra info

Met Icelandair vlieg je in ongeveer 3 uur naar Reykjavik en land je in een totaal andere wereld!
Vanaf mei tot het late najaar biedt Icelandair dagelijks rechtstreekse vluchten aan vanaf Brussel/Zaventem.

Vanaf Amsterdam zijn er het ganse jaar door rechtstreekse vluchten.

Nog interessante reizen

Prachtige zonsondergang op IJsland.
Nordic Stories

IJsland door de lens van een hobbyfotograaf

Af en toe krijgen we foto’s toegestuurd van klanten na hun reis. Benny reisde onlangs met Nordic naar IJsland en bezorgde ons een aantal pareltjes. Omdat hij zo enthousiast was, belden we hem op om meer te weten over zijn ervaring. We nemen je graag mee door het land van vuur en ijs, door de ogen van hobbyfotograaf Benny. Laat de beelden vooral voor zich spreken.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures IJsland

Even naar de McDonalds in IJsland? Dat zal moeilijk gaan. Ontdek waarom op onze facts & figures IJsland. Hier vind je de leukste weetjes terug over deze reisbestemming.

Lees meer
Nordic Stories

Papegaaiduikers op IJsland

Ongetwijfeld één van de leukste en schattigste vogelsoorten die je op IJsland kan vinden, zijn de papegaaiduikers. Met hun unieke uiterlijk en grappige manier van voortbewegen worden ze ook wel de ‘clowns der zeevogels’ genoemd. We vertellen jou de beste plekjes om deze vogels te spotten op IJsland!

Lees meer
Bezoek de ijsgrotten in IJsland met Nordic.
Nordic Stories

IJsgrotten

IJsland, het land van vuur en ijs, verrast je telkens weer. Aan de rand van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer, kan je tot in het hart van de ijswereld gaan in een van de ijsgrotten. Bezoek dit prachtige natuurwonder onder begeleiding van een ervaren gids.

Lees meer
Warmwaterstroom-Reykjadalur
Nordic Stories

Wandelen op IJsland tijdens de winter

Blogpost over de winterwandeling naar de warmwaterrivier van Reykjadalur. Deze hete waterstroom is het verrassend eindpunt van een wandeling door een wondermooie ijzige setting. 

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox