Groepsreis wildlife in Lapland

Ga mee op zoek naar de typische dieren van het Noorden

Ideale reis voor

Actief
Beleving
Ongerepte natuur
Wandelen
Wildlife

Tijdens deze 10-daagse reis ga je samen met een kleine groep en een Nordic-begeleider op zoek naar elanden, zeearenden, walvissen, papegaaiduikers en nog veel meer. Je reist eerst naar het gebergte van Abisko Nationaal park net over de grens met Zweden waar enkele mooie wandelingen en een zoektocht naar elanden en rendieren op het programma staan. Daarna reis je naar de Vesterålen waar je verblijft in het mooie Ringstad Resort. Hier ga je samen met de eigenaar op zoek naar vogels in de archipel en ga je ook op walvissafari! Tot slot reis je naar de gekende Lofoten waar je geniet van het prachtige landschap tijdens een dagwandeling en op excursie gaat naar Vaeroy, een eilandje gekend voor de vele broedvogels en steile kliffen. Tijdens de reis krijg je zeker kansen om de dieren ook mooi op foto te krijgen. De Nordic-begeleider is naast natuurliefhebber ook ervaren wildlife-fotograaf en geeft je hier graag wat tips voor.

Afreisdata

Vertrek 10/06 tot 19/06/2022

Hoogtepunten van de reis

 • Nordic-begeleider gedurende de hele reis, tevens een ervaren wildlife-fotograaf
 • Walvissafari op Vesterålen
 • Zeearendsafari op de Vesterålen
 • Vogels en walvissen spotten op Vaeroy
 • Wandelparadijs Abisko
 • De vissersdorpjes op Lofoten
 • Reizen onder de middernachtzon
 • ’s Ochtends vroeg uit de veren op zoek naar elanden
 • Vele mogelijkheden om je als fotograaf uit te leven
 • Rendieren spotten

01. Dag per dag

Je vliegt via Oslo van Brussel naar Evenes. Aan de luchthaven pik je samen met de groep de minibus op en rij je door naar Abisko met een stop in Narvik waar je kan dineren. In Abisko wordt er verbleven in twee ruime cabins van Abisko STF.

— Lees meer —

Vandaag ga je het Abisko Nationaal park te voet ontdekken. Dit prachtige natuurgebied is de thuisbasis van grote kuddes rendieren, elanden, sneeuwuilen, ruigpootbuizerds, goudplevieren en veel meer zeldzame vogels. De wandeling van vandaag gaat langs de valleien tot boven de boomgrens waar je prachtige uitzichten hebt over de regio. We nemen een picknick mee voor onderweg en ’s avonds gaan we samen koken in de cabins en genieten we van een avondzon die niet verdwijnt.

— Lees meer —

Vroeg uit de veren vandaag! Met de minibus gaan we op zoek naar zoogdieren die onze weg kruisen. Op uitzichtpunten stoppen we en speuren we de omgeving af op zoek naar leven. Ons doel is elanden spotten maar deze ochtend kan er van alles gezien worden. Vervolgens gaan we ontbijten in onze cabins en hebben we nog een voormiddag om even uit te rusten van de korte nacht. In de namiddag gaan we weer te voet op pad gewapend met verrekijkers om nog eens de prachtige omgeving te ontdekken.

— Lees meer —

Na het ontbijt zetten we koers richting de Vesterålen voor een rit van 4u30. Onderweg stoppen we aan een supermarkt voor de aankoop van onze picknick. Tijdens de rit komen we geleidelijk aan in een volledig ander landschap en wordt de invloed van de oceaan zeer duidelijk. Verblijven doen we in een ruim huis van Ringstad Resort, een afgelegen parel op de Vesterålen. In de late namiddag staat er een vogelsafari van een 4-tal uur gepland. We varen langs de ongerepte kustlijn en gaan op zoek naar allerlei vogelsoorten. We maken onder andere veel kans op zeearenden en jan-van-genten. Met wat geluk zien we zelfs een zeeotter! ’s Avonds staat er een heerlijk diner klaar met tal van lokale ingrediënten.

— Lees meer —

Na het uitgebreide ontbijt rijden we naar het dorpje Sto waar we mee gaan op walvissafari. De walvissafari duurt ongeveer een hele dag en biedt een hele grote kans op potvissen maar ook andere soorten worden regelmatig gezien zoals grienden, vinvissen en bultruggen. Daarnaast maken we natuurlijk ook weer kans op vele interessante vogelsoorten, dolfijnen en zeehonden! In de late namiddag rijden we terug naar Ringstad en schuiven we onze voetjes onder tafel in het heerlijke restaurant.

— Lees meer —

Na het ontbijt doen we een rustige wandeling langs de kust vanuit Ringstad waar we genieten van de prachtige omgeving en intussen het dierenleven in de gaten houden. ’s Avonds na het diner gaan we met de minibus op zoek naar elanden. We rijden traag langs rustige wegen en hopen dat ze zich laten zien. Deze regio is één van de beste plaatsen in Noord-Noorwegen om de reuzen van het bos te spotten. Een eland van dichtbij zien is een ervaring om niet snel te vergeten. Deze hertensoort heeft een schouderhoogte van maar liefst twee meter!

— Lees meer —

Vandaag rijden we zuidwaarts naar ‘de parel van Noorwegen’, de Lofoten eilanden. Deze indrukwekkende regio is welgekend voor z’n dramatische berglandschappen en vissersdorpjes. De rit van 4 uur brengt ons langs prachtige panorama’s. Onderweg maken we weer kans op vele vogelsoorten die volop bezig zijn met hun jongen klaar te stomen voor de trek in augustus. We verblijven in twee ruime cabins van Finnvika, gelegen in het kleine dorpje Stamsund midden op de Lofoten. ’s Avonds koken we in onze cabin en kunnen we nog even een korte wandeling maken. In de rit zit ook een ferry overtocht van Melbu naar Fiskebol waar we ook een goede kans maken om vogels te spotten en te fotograferen. Deze ferryovertocht brengt ons op 40 minuten van de Vesteralen naar de Lofoten

— Lees meer —

Een rit van 1u30 langs adembenemende landschappen brengt ons naar het dorpje A vanwaar we op excursie gaan naar Vaeroy. We varen eerst een deel langs de Lofoten en zoeken vervolgens naar zeldzame vogels langs de kust van Vaeroy. Dit eiland is gekend voor de enorme vogelkolonies die hier in de zomer komen broeden. We genieten er van de overvloed aan leven en proberen enkele leuke soorten af te vinken. Bovenaan ons lijstje staan papegaaiduikers (puffins), eidereenden, zeekoeten en alken maar ook hier maken we kans om walvissen te spotten! Op Vaeroy stoppen we voor een wandeling langs de indrukwekkende kliffen. Tegen de avond zijn we terug in A en rijden we naar onze blokhut in Stamsund. Onderweg stoppen we nog even in één van de pittoreske vissersdorpjes van de Lofoten.

— Lees meer —

De laatste volledige dag gaan we te voet op pad. We doen één van de talloze wandelingen die er op de Lofoten zijn. Het is een waar spektakel om hier te wandelen en het landschap achter elke bocht te zien veranderen. Er zitten soms wat steile stukken tussen maar op een rustig tempo is dit zeker te doen. We nemen een picknick mee voor onderweg, het wordt sowieso “a lunch with a view”!

— Lees meer —

’s Ochtends wordt er al om 07u30 vertrokken richting de luchthaven voor een rit van 3u30. Daar nemen we om 13u de rechtstreekse vlucht van Evenes naar Brussel en landen we in Brussel om 16u25.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Wildlife groepsreis 10/06 - 19/06
Dubbele of gedeelde kamer € 2495

Inbegrepen

 • Lijnvlucht Brussel – Evenes met overstap in Oslo met Scandinavian Airlines
 • Rechtstreekse vlucht Evenes – Brussel met Brussels Airlines
 • Luchthaventaksen
 • Minibus type Mercedes Vito Minivan
 • 3 overnachtingen in cabins van Abisko STF
 • 3 overnachtingen in een huis van Ringstad Resort incl. halfpension
 • 3 overnachtingen in blokhutten van Finnvika
 • Bed- en badlinnen en eindschoonmaak in elke verblijfplaats
 • Budget voor maaltijden met zelfkook van ontbijt dag 2 tot ontbijt dag 10
 • Een travel app met alle mogelijke uitstappen, praktische info en wandelingen

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke aankopen zoals souvenirs, snacks, dranken, …
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering:
  • Annuleringsverzekering: 6,3% op de totale reissom. Bekijk IPID alvorens voor deze verzekering te kiezen
  • Reisbijstandsverzekeringen personen. Bekijk IPID alvorens voor deze verzekering te kiezen
   • Travel Selection Europa + Mid. Zee: € 3 per persoon per dag / € 8 per gezin per dag

Opmerkingen

 • Je reist in een kleine groep van minimum 7 deelnemers en maximum 8 deelnemers plus gids

04. Excursies

95 euro voor volwassene / 75 voor kinderen tot 14 jaar

De eigenaar van het Ringstad Resort neemt je mee op zijn boot op zoek naar wildlife op de zee. Ian vertelt met veel passie over de arenden die in de omgeving broeden en de vele andere vogelsoorten die voorkomen rond de vruchtbare wateren bij Ringstad Resort. Je vaart met een comfortabele boot langs belangrijke broedposten en verlaten fjorden.

 • Duur: 3 uur
 • Inbegrepen: reddingsvest, gids
 • Mee te nemen: warme kledij eventueel verrekijker en camera
— Lees meer —

130 euro

Deze uitgebreide walvissafari neemt je mee langs de westkust van de Vesteralen. Je vertrekt om 10 uur en vaart zo'n twee uur richting Bleik Canyon, de hotspot voor walvissen op de Vesteralen. Onderweg maak je ook al kans op walvissen, zeehonden en vele vogelsoorten waaronder papegaaiduikers en zeearenden. In Bleik Canyon vaar je twee tot vier uur rond en is de kans groot dat je potvissen zal zien. Maar ook andere soorten zoals orca's, vinvissen en grienden laten zich hier soms zien. Tussen 16u en 18u ben je terug in Sto. Onderweg wordt er soep voorzien als lunch.

— Lees meer —

70 euro

Deze activiteit duurt een hele dag en neemt je in 7 uur met een boot langs de prachtige kust van de Lofoten en langs vele eilandjes tot aan het Vaeroy eiland. Dit eiland is gekend voor de vele vogels die broeden op de kliffen maar ook om het indrukwekkende landschap. Terwijl je langs de eilanden vaart maak je bovendien ook nog kans om walvissen te spotten! Op Vaeroy wordt gestopt en kan je het eiland te voet of met te fiets (ter plaatse te huren) gaan ontdekken. De activiteit start in het dorpje A om 09u30 waar je ongeveer 7 uur later terug bent.

— Lees meer —
Nordic Stories

Langedrag Natur Park in Noorwegen: niet zomaar een boerderij

Soms kom je op plekken waarvan je meteen weet: deze vergeet ik niet snel! Langedrag Natur Park, vlakbij het plaatsje Geilo in Noorwegen, is zo’n plek. De ene na de andere bijzondere ervaring stapelt zich hier op. Van het uitlaten van de geiten, tot het voeren van wolven terwijl je bij hen in het verblijf zit.

Lees meer
Buiten dineren in de Zweedse natuur
Nordic Stories

Zweden: het eetbare land

Met onder meer bessen, kruiden en cantharellen is de Zweedse natuur een gigantische voorraadkast, perfect voor levensgenieters die houden van pure smaken. Het land profileert zich dan ook wel als het eetbare en drinkbare land, want alle ingrediënten voor een geslaagd diner vind je hier in de natuur. Neem plaats aan een van de 20 tafels en geniet van een exclusief menu, geïnspireerd op het seizoen. Dit is gastronomisch genieten in de meest pure vorm!

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures Zweden

Zweden, het land bij uitstek om wildlife te spotten. Maar Zweden heeft nog zoveel meer te bieden. Kom er alles over te weten op onze facts & figures van Zweden.

Lees meer
Camper aan de fjorden in Noorwegen
Nordic Stories

Facts & Figures Noorwegen

Op zoek naar veel ruimte en rust? Dan moet je in Noorwegen zijn! Noorwegen is maar liefst 13x zo groot als België. Meer weten? Bekijk dan zeker onze facts & figures over Noorwegen.

Lees meer
Nordic Stories

De Noorse staafkerken

Noorwegen staat bekend om zijn wilde natuur, adembenemende fjorden, prachtige nationale parken en gezellige steden. Maar wat tijdens een reis naar Noorwegen ook zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan de Noorse staafkerken. Deze traditionele houten kerkjes die ooit te zien waren in vele delen van Noordwest-Europa vind je vandaag vrijwel alleen nog maar in Noorwegen terug.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox