Autumn Break

Ervaar het ongerepte Lapland in de herfst

Ideale reis voor

Beleving
Ongerepte natuur
Ontspanning

Ontdek de prachtige ongerepte Lapse wildernis in alle comfort. Laat je verrassen door de kleurenpracht. En maak heel veel kans om vanuit een ronduit memorabele accommodatie het noorderlicht te spotten! Geniet van een unieke ervaring in de Zweedse Pinetree Lodge, prachtig gelegen aan een privémeer met een huskykennel die meer dan 190 honden rijk is. Wanneer je door de bossen rijdt, ontdek je de vele kleuren die de nazomer of Scandinavische herfst typeren. Vanaf midden oktober voel je de nakende winter: de kleurrijke bladeren van de bomen worden stilaan bedekt met de eerste sneeuw. De Pinetree lodge is dé locatie om de herfst in al zijn glorie te verkennen. Het noorderlicht mag natuurlijk ook niet gaan ontbreken met een noorderlichthunt per minibus en een wandeling door de eindeloze bossen, zonder enig enkel strooilicht heb je dé allerbeste kansen op het noorderlicht.

Afreisdata

Elke zondag van 29.08.2021 tot 24.10.2021

Hoogtepunten van de reis

 • Unieke ligging op 67° Noord, midden in de aurora zone: elke dag kans op het noorderlicht!
 • Intense kleurenpracht tijdens de nazomer
 • Twee noorderlichtactiviteiten standaard inclusief
 • Ontdek de vele smaken van Lapland
 • Kies voor een upgrade naar een chalet met privésauna

01. Dag per dag

Je vliegt van Brussel via Stockholm naar Kiruna in het hart van Zweeds Lapland. Onze lokale partner pikt je op en brengt je naar de Pinetree Lodge, die op twee uur rijden ligt. De lodge ligt midden in de ongerepte Zweedse wildernis aan een rustig stromende rivier en heeft zijn eigen huskykennel.

Dit is je thuis voor de komende 4 nachten. Het is absoluut niet moeilijk om je er vanaf het eerste moment helemaal thuis te voelen. De mensen zijn gastvrij, het haardvuur knettert en de sfeer is gemoedelijk.

— Lees meer —

Wanneer je de volgende ochtend naar buiten stapt, voel je onmiddellijk de rust die Lapland zo typeert. Je wordt omringd door stilte en kan de zuivere lucht bijna proeven. Lapland is de bestemming bij uitstek om even te ontsnappen aan de dagdagelijkse drukte.

Vandaag ben je helemaal vrij om je dag in te vullen zoals je dat zelf wil. Lekker ontspannen? Installeer je bij het haardvuur in de lounge met een goed boek of geniet op het terras van een aangenaam herfstzonnetje en een drankje. Liever actief? Verken de omgeving per mountainbike of trek er te voet op uit. “Niets moet, alles kan” is je motto vandaag.

Na een uitstekend tweegangendiner is het tijd om op jacht te gaan naar het noorderlicht. De gids houdt de voorspellingen in de gaten en kent de allerbeste plekjes. Hou je camera alvast bij de hand!

Mag het wat meer zijn? Sluit de dag af in de Aurora Hideaway, met fantastisch zicht op het noorden. Hier spot je het noorderlicht gewoon uit je bed!

— Lees meer —

Ook dag 3 kan je grotendeels vrij invullen. In de nazomer beginnen de husky’s zich na een zomer vol ontspanning voor te bereiden op de winter. Breng een bezoekje aan de kennel en krijg meer informatie over het leven van de “mushers” en het trainen van de honden.

Vervolgens ervaar je een hondentraining vanop de eerste rij! Je trekt er zelf met de honden op uit voor een activiteit van 2 uur (langere tochten ook mogelijk op aanvraag). Aan het begin van de nazomer ligt er nog geen sneeuw en trek je eropuit met quads of “karts”. Van zodra de sneeuw diep genoeg is, worden de quads vervangen door sledes. De honden zijn euforisch dat ze terug kunnen lopen, en jij voelt de energie, het plezier en het unieke gevoel van vrijheid. Wanneer je kiest voor de activiteit van 5 à 6 uur trek je dieper de wildernis in en wordt er voldoende tijd gemaakt om een vuurtje te starten en te genieten van een echte Lapse outdoor lunch.

’s Avonds trek je er te voet op uit met een gids. Je trekt naar een leuk plekje waar er een vuurtje wordt aangestoken en de tongen loskomen. Er worden verhalen verteld over het leven op deze magische plek. Vergeet ook niet om af en toe naar boven te kijken, misschien komt “Lady Aurora” tevoorschijn.

— Lees meer —

Vandaag trek je de natuur in met een ervaren gids. Tijdens deze verkenningstocht door de wildernis worden al je zintuigen geprikkeld. Het woud herbergt zoveel meer dan je denkt. De gids vertelt alles over de schatten van de natuur en daagt je uit om je grenzen te verleggen. Afhankelijk van het seizoen verzamel je zelf bessen, kruiden en paddenstoelen.

— Lees meer —

Tijd om afscheid te nemen van de husky’s, de Lapse wildernis en het fantastisch team. Een transfer brengt je naar de luchthaven van Kiruna waar je via Stockholm terug naar huis vliegt met Scandinavian Airlines.

Nog geen zin om naar huis te gaan? Een verlenging in Stockholm of de lodge behoort tot de mogelijkheden!

— Lees meer —
Single trip quote icon

Lapland tijdens de herfst is een prachtig kleurenspel van rood-oranje tinten

Nikolaas Aelbrecht - Nordic

02. Je verblijf

03. Prijzen

Aantal Personen Prijs per persoon
2 personen € 1345
3 personen € 1345
1 persoon € 1475

Inbegrepen

 • Vluchten heen- en terug met SAS Brussel – Kiruna in “T” klasse
 • Transfers naar en van de lodge
 • Verblijf in de Pinetree lodge in een standaard dubbele kamer (13m²)
 • Half pension van de eerste avond tot de laatste morgen (sommige activiteiten hebben ook lunch inbegrepen)
 • Beddengoed en handdoeken
 • Activiteiten zoals besproken in het programma:
  • Husky training
  • Noorderlichthunt per minibus
  • Arctic flavours wandeling (vanaf oktober wordt er een alternatief voorzien)
  • Noorderlicht wandeling en kampvuur
 • Overzichtskaart
 • Onze bekende informatiebrochure
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering: klik hier voor meer info.
 • Upgrade naar een grote chalet, inclusief ruime leefruimte, twee slaapkamers en een privé sauna, met twee personen – €170,00/ per persoon
 • Upgrade naar een grote chalet, inclusief ruime leefruimte, twee slaapkamers en een privé sauna, met drie personen – €75,00/ per persoon
 • Upgrade naar een grote chalet, inclusief ruime leefruimte, twee slaapkamers en een privé sauna, met vier personen – €55,00/ per persoon
 • Verlenging naar een weekreis – prijs op aanvraagl
 • Supplement langere husky trainingsdag 5/6u (i.p.v. 2u): + € 50,00
 • versnaperingen en dranken
 • Optionele excursies

Opmerkingen

 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of klasse T nog beschikbaar is op de vlucht. Indien niet meer beschikbaar kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement op de vlucht.
 • De volgorde van het programma wordt bepaald door de Pinetree lodge en staat vooraf niet vast. Deze wordt ter plaatse bepaald door het gidsenteam.
Nordic Stories

Facts & Figures Zweden

Zweden, het land bij uitstek om wildlife te spotten. Maar Zweden heeft nog zoveel meer te bieden. Kom er alles over te weten op onze facts & figures van Zweden.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures Lapland

Wil je snel meer te weten komen over Lapland? Bekijk dan zeker onze facts & figures over deze reisbestemming.

Lees meer
Kungsleden - Michael Jönsson
Nordic Stories

De beste wandelingen in Lapland

Lapland staat bekend om haar indrukwekkende landschappen, ongerepte natuur en veel ruimte en rust. Daarmee is het gebied ook een paradijs voor wandelliefhebbers. Tijdens elk seizoen zijn er eindeloze mogelijkheden om te voet al het moois van Lapland te ontdekken. Je vindt er wandelingen door bossen, wandelingen over bergtoppen, zware en gemakkelijke wandelingen, korte en lange..; kortom: voor ieder wat wils! Wij geven je alvast enkele van onze persoonlijke favorieten mee.

Lees meer
Nordic Stories

Alles wat je wilt weten over husky’s

Tijdens een reis naar Lapland mag een ritje met de huskyslede eigenlijk niet ontbreken. Wil jij meer weten over deze schattige honden? Lees dan waarom ze zo van rennen houden, goed tegen de kou kunnen en waarom een husky absoluut geen goede waakhond zou zijn.

Lees meer
De zonsondergang vanuit je tent - naar Zweden met Nordic
Nordic Stories

Het cultureel erfgoed dat natuur heet

De Zweden beseffen maar al te goed dat de natuur van hun land een van hun grootste troeven is. Ze vinden dan ook dat iedereen vrij moet zijn om die mooie natuur te ontdekken. Zo is het allemansrecht (Zweeds: ‘Allemansrätten’) ontstaan, het recht om van de vrije natuur te genieten.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox