Photography trip

Fotografeer de prachtige kleuren van de herfst

Ideale reis voor

Beleving
Ongerepte natuur
Ontspanning
Wandelen
Wildlife
vanaf €1595 p.p
Contact or book now

De intense duisternis zorgt voor het helderste noorderlicht en overdag staat de natuur als het ware in vuur en vlam, door de fenomenale herfstkleuren. Een droom voor elke fotograaf! Je verblijft in de Pinetree lodge, midden in de uitgestrekte bossen van Laplanden vlak aan een mooi meertje. Je reist met enkele andere fotografie liefhebbers en je wordt begeleid door een jonge fotograaf en lokale gidsen. Zij nemen je op sleeptouw voor de mooiste foto's, door de natuur, in het dorp en natuurlijk ook 's avonds in het donker.

Afreisdata

10.09.2021

Hoogtepunten van de reis

 • fotograferen van de herfstkleuren en noorderlicht
 • reis in een kleine groep van maximum 12 personen
 • begeleiding van begin tot einde door een jonge fotograaf
 • fotografie workshops
 • eindeloze natuur en rustgevende landschappen
 • mooie wandeltochten in Zweeds Lapland
 • beste kansen op het noorderlicht

01. Dag per dag

Je vliegt samen met een jonge fotograaf van Brussel naar Lulea in het hart van Zweeds Lapland. Onze lokale partner pikt je op en brengt je naar de Pinetree Lodge die op drie uur en half rijden ligt. De Pinetree Lodge is een kleinschalige Lodge die midden in de Lapse bossen en aan een meertje gelegen is. Geniet van heerlijke wellness momenten in de sauna en jacuzzi. Actief zijn, lekker en gezond eten, comfort, gastvrijheid en ontspanning gaan hier hand in hand. Je verblijft er 7 nachten op basis van vol pension. Geniet de eerste avond alvast van een gezellig diner!

Na het diner is het tijd om erin te vliegen. De fotograaf geeft jullie een inleiding rond het fotograferen van noorderlicht. Na een theoretische uitleg trek je naar buiten om te oefenen. Buiten wordt een kampvuurtje gestart en is er voldoende tijd om elkaar grondig te leren kennen.

— Lees meer —

‘s Morgens staat een workshop natuurfotografie op het programma. Je krijgt heel wat tips rond compositie, het gebruik van je camera en lichtinval.

Na deze workshop is het tijd om de theorie in praktijk te brengen. Jullie trekken naar het kleine dorpje Kangos. Een lokale gids vertelt je heel wat verhalen over de lokale bevolking en hun manier van leven. De natuur in de regio is in de nazomer ook uiterst fotogeniek: het staat vol met berken en de bodem is bedekt met vele soorten mos.

Na het diner maak je je klaar voor een eerste noorderlicht avondactiviteit. Samen met een gids ga je op pad, op zoek naar het noorderlicht. Op een mooie open plek maakt de gids een vuurtje en worden verhalen verteld over het noorderlicht, het leven in het Hoge Noorden en de fauna en flora. Hou zeker de hemel in de gaten, voor je het weet maakt “Lady Aurora” haar opwachting en heb je de perfecte foto!

— Lees meer —

Na het ontbijt trek je de natuur in op zoek naar mooie plaatjes. Samen met een ervaren gids wandel je door het bos en langs meren. Het landschap is een afwisseling van dichte bossen en open stukken Onderweg vertelt jouw gids alles over de lokale fauna en flora, jullie persoonlijke fotograaf helpt je om alles perfect in beeld te brengen.

‘s Avonds is er tijd om de voeten te laten rusten na een toch wel pittige wandeling. De sauna staat vrij ter beschikking om de spieren te laten ontspannen en een avondje rust is welgekomen. Maar leg je camera niet te ver weg, want voor je het weet verschijnt “Lady Aurora” voor je neus!

— Lees meer —

Een vrije dag die je zelf volledig naar wens invult. Nestel je met een goed boek bij het meer of bij een knetterend haardvuur, verken de omliggende natuur, neem een bezoekje aan de husky kennel of kies voor wat actie en maak een mountainbiketocht.

Je kan natuurlijk ook opteren voor één van de optionele activiteiten zoals bv. een wandeltocht met de husky’s.

Na het diner trek je eropuit met een gids voor een nieuw noorderlicht avontuur. Met een minibus maak je jacht op het noorderlicht. De gids houdt de voorspellingen grondig in de gaten en weet waar naartoe. Met een minibus rij je naar de allerbeste locaties voor het spotten van het noorderlicht. Haal je statief alvast boven voor de allerbeste noorderlichtfoto’s.

Na enkele uren keer je moe maar voldaan en hopelijk met een geheugenkaartje vol noorderlichtfoto’s terug naar de Pinetree Lodge.

— Lees meer —

Vandaag trek je er opnieuw op uit met een gids. Ofwel te voet, ofwel met een minibus, dit wordt ter plaatse bepaald door de gidsen. Het hoofddoel? De koning van het woud spotten: de eland. Onderweg kan je ook andere dieren spotten: rendieren, sneeuwhazen, auerhoen en natuurlijk arenden die boven deze wildernis rondcirkelen.

We voelen de spanning door ons lijf razen wanneer we van dichtbij kennis maken met de inwoners van dit paradijs. Met een rugzak vol verhalen keren we terug naar de lodge.

— Lees meer —

Vandaag staan er geen activiteiten op het programma maar zijn er alweer talloze mogelijkheden. Je kan er op uittrekken met de begeleidende fotograaf voor een wandeling in de omgeving of fotografeer de prachtige reflexies in het meer bij de lodge. Wie meer actie wil kan een mountainbike huren en door de bossen trekken.

's Avonds hou je natuurlijk de lucht wat in de gaten want wie weet komt Lady Aurora te voorschijn.

— Lees meer —

Ook deze dag kan je volledig zelf indelen. Je kan je inschrijven voor een van de optionele activiteiten of er zelf te voet op uit trekken om je nieuw aangeleerde vaardigheden uit te testen.

Of wat dacht je van een bezoekje aan de huskykennel? De ruim 190 honden staan te popelen om je te verwelkomen! Wie weet kan je ook deelnemen aan een echte huskytraining. De honden worden in deze periode getraind voor de aankomende winter en zijn vol energie en enthousiasme om erop uit te trekken.

De dag eindigt zoals steeds met een heerlijk tweegangendiner in het gezellige restaurant van de lodge.

— Lees meer —

Tijd om afscheid te nemen van prachtige Zweedse natuur, de husky’s, het geweldige team en jullie persoonlijke fotograaf. Transfer naar de luchthaven van Lulea en vlucht naar huis via Stockholm.

— Lees meer —
Single trip quote icon

In tegenstelling tot de winter laat het landschap zich van z'n kleurrijkste kant zien, de kans op noorderlicht is het grootst en de natuur levert de lekkerste ingrediënten. De Lapse herfst is zo uniek dat er zelfs een woord voor bestaat: ruska

Myriam Thys - Reisblogster Dichtbij en Ver weg

02. Je verblijf

03. Prijzen

Prijzen 2021 per persoon
Volwassene in een dubbele kamer € 1595
Single reiziger € 1795

Inbegrepen

 • vluchten Brussel-Lulea in "T" klasse met Scandinavian Airlines
 • luchthaventaks
 • transfers van en naar de lodge
 • 7 overnachtingen in de Pinetree lodge:
  • 2 personen in een dubbele kamer
  • 3 personen in chalet met dubbel bed en stapelbed
  • 4 personen in chalet of 2 dubbele kamers
 • vol pension van de eerste avond tot de laatste ochtend
 • fulltime begeleiding en instructies van Vlaamse fotograaf
 • alle excursies zoals beschreven in het programma
  • avond workshop over noorderlichtfotografie
  • ochtend workshop over natuurfotografie
  • welkom/introductie bij het kampvuur
  • culturele dorpswandeling
  • dagtocht in het natuurgebied
  • noorderlichtwandeling en kampvuur
  • wildlife zoektocht te voet of met minibus
  • noorderlichthunt per minibus
 • BTW

Niet inbegrepen

 • upgrade naar een kleine chalet voor 2 personen, open leef- en slaapruimte en open haard: prijs op aanvraag
 • annulerings- en bijstandsverzekering
 • eventuele optionele excursies, lunches, versnaperingen en draken (ter plaatse te boeken en betalen)

Opmerkingen

 • minimum zes deelnemers, maximum twaalf deelnemers per afreis
Nordic Stories

Alles wat je wilt weten over husky’s

Tijdens een reis naar Lapland mag een ritje met de huskyslede eigenlijk niet ontbreken. Wil jij meer weten over deze schattige honden? Lees dan waarom ze zo van rennen houden, goed tegen de kou kunnen en waarom een husky absoluut geen goede waakhond zou zijn.

Lees meer
De zonsondergang vanuit je tent - naar Zweden met Nordic
Nordic Stories

Het cultureel erfgoed dat natuur heet

De Zweden beseffen maar al te goed dat de natuur van hun land een van hun grootste troeven is. Ze vinden dan ook dat iedereen vrij moet zijn om die mooie natuur te ontdekken. Zo is het allemansrecht (Zweeds: ‘Allemansrätten’) ontstaan, het recht om van de vrije natuur te genieten.

Lees meer
veiligheidsmaatregelen-in-de-luchthaven
Nordic Stories

Vlieg veilig naar Lapland

De luchthavens, de vliegtuigmaatschappijen en de lodges nemen extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees meer
Nordic Stories

Veiligheidsmaatregelen in de lodges

Je kan met een gerust hart van je reis in magisch Lapland genieten. Onze drie lodges in Lapland hanteren extra veiligheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees meer
Kajakken-op-de-Zweedse-meren
Nordic Stories

Kanovaren in Zweden

Scandinavië en kajakken of kanovaren worden vaak in één adem genoemd. En dat is helemaal terecht. Vooral Zweden is een paradijs voor kajakkers en kanovaarders. We delen graag onze vier favoriete regio’s.

Lees meer
Zweden-varen-met-bootje-op-meer
Nordic Stories

Promotie Ongerept Zweden

Nog geen concrete vakantieplannen? Geniet dan van onze speciale last minute actie! Bij het boeken van het programma "Ongerept Zweden" geniet je van € 200 korting per persoon. 

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox