Christmas Family Break XL

Olos Hotel

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Actief
Beleving
Families
Koppels
Ongerepte natuur
Skiën
Soft adventure

Wie op zoek is naar een actieve 6-daagse reis in Lapland kan tijdens de kerstperiode terecht in het Olos Hotel in Finland. Tijdens deze shortbreak kan je de Kerstperiode op een actieve manier doorbrengen. Naast een huskytour doe je ook een sneeuwscootertocht en rendiertocht. ’s Avonds ga je met sneeuwschoenen en een gids op zoek naar het noorderlicht, hopelijk heb je geluk! Als kers op de taart is er een bezoek aan het Lainio Snow Village sneeuwhotel. Een lunch in het ijsrestaurant kan uiteraard niet ontbreken.

Het hotel is opgebouwd in verscheidene gebouwen. Kom tot rust in de tweepersoonskamers of familiekamers (met eigen sauna). Graag wat actiever? Trek de ski’s aan en maak gebruik van een van de 10 skipistes van het hotel. Hou er wel rekening mee dat niet alle pistes open zullen zijn tijdens de Kerstvakantie, aangezien ze niet allemaal verlicht zijn. Over het algemeen gaat het om een tweetal pistes. Alpine skiën blijft dus beperkt tijdens deze periode. Er zijn ook heel wat tracks voor fanaten van langlaufen. Je kan ook gebruik maken van de fitness en squashruimte of andere optionele excursies doen.

Afreisdata

25.12.2021 en 30.12.2021

Hoogtepunten van de reis

 • Huskytocht en sneeuwschoenwandeling
 • Sneeuwscooter- en rendiertocht
 • Mogelijkheid tot (langlauf)skiën en andere excursies (Alpine skiën beperkt tijdens Kerstvakantie)
 • Bezoek sneeuwhotel
 • Afgelegen ligging boven de poolcirkel
 • Sauna en fitnessruimte
 • Grote kans op noorderlicht
 • Comfortabele en ruime kamers

01. Dag per dag

Vlucht van Brussel naar Lapland via Kittilä, vervolgens transfer naar Hotel Olos (1u).

Check-in bij het hotel in een tweepersoons- of een familiekamer, overlopen van het programma en ’s avonds geniet je van een heerlijk diner in het hotel.

— Lees meer —

Na het ontbijt en een korte transfer van 15 minuten komen we aan bij een traditionele rendierboerderij. Hier kom je niet alleen meer te weten over deze eeuwenoude traditie en de rendieren zelf, maar is ook wat tijd voorzien voor een korte rendiertocht. Rendieren worden zorgvuldig gekozen en getraind om jullie op een 2 km lange tocht mee te nemen. Na de tocht volgt een warm drankje en uitleg van de rendierherder.

’s Avonds geniet je van een heerlijk diner in het hotel.

— Lees meer —

Klaar voor een heuse sneeuwscootertocht (3u, 2 pers./scooter)? Na de instructies ben je klaar om er op uit te trekken door de uitgestrekte bossen. We rijden langs bevroren meren en rivieren, door de feeërieke taiga. Adrenaline troef! Onderweg stoppen we even zodat je van plaats kan wisselen en dankzij warm bessensap even kan opwarmen. Mits supplement kan je ook single driving aanvragen.

De rest van de dag kan je vrij invullen.

— Lees meer —

Na een stevig ontbijt neemt de gids je mee voor een onvergetelijke tocht met de huskyslee (4u inclusief transfers van 1u one way en warme drank na de tocht, 2 pers./slee). Met z'n twee deel je een hondenspan van vier tot zes husky’s en leg je een tocht van zo’n 5-6 km af. Afwisselend kan je ‘mushen’ - de hondenspan besturen - en gewoon op de slede genieten van de voorbijglijdende taiga en foto's nemen. Na de tocht geniet je van warm bessensap bij een warm vuur en geeft de gids gepassioneerd uitleg over het reilen en zeilen van de kennel.

’s Middags kan je lunchen in het hotel zelf. In de namiddag heb je tijd die je vrij kan invullen. Je kan een optionele excursie doen, er zelf op uittrekken of misschien zelfs even skiën op de kleine piste naast het hotel.

In de late namiddag of ’s avonds volgt een sneeuwschoenwandeling (2u) waarbij je de omgeving rond het hotel verkent. Het zal al donker zijn, dus hopelijk zie je naast de mooie, heldere sterrenhemel ook het noorderlicht! Die kans is iets groter later op de avond, dus aarzel zeker niet om ook na de tocht nog even je geluk te beproeven. Onderweg geeft de gids meer uitleg en krijg je ook warm bessensap om terug wat op te warmen.

— Lees meer —

Je brengt rond de middag een bezoek aan Lainio Snow Village (4.30 u, inclusief transfers en lunch bij aankomst), een prachtig sneeuwhotel met mooie gedecoreerde kamers, ijssculpturen, een ijskapel en een ijsrestaurant. Een gids geeft tekst en uitleg over de geschiedenis en bouw van het sneeuwhotel.

— Lees meer —

Transfer en terugvlucht naar Brussel.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Denk niet dat dit nog beter kan. Heb gezien wat ik wilde zien!

Patricia W.

02. Je verblijf

03. Prijzen

Prijzen op basis van een standaard tweepersoonskamer

Prijzen per volwassene op basis van twee volwassenen in een tweepersoonskamer. Prijzen voor single reizigers op aanvraag. Prijs voor een kind (4-12 jaar) bij 1 volwassene in de kamer ook op aanvraag.

Afreisdata Prijs per volwassene
o.b.v. tweepersoonskamer
25.12.2021 € 2093
30.12.2021 € 2114

Prijzen op basis van een familiekamer (max 5 pax)

Aparte slaapkamer met 2 bedden. Daarnaast zijn er nog 2 aparte bedden in de leefruimte en een sofabed voor een extra kind. Idealiter max 4 volwassenen of 2 volwassenen en 3 kinderen.

De prijs voor kinderen is enkel van toepassing bij 2 volwassenen in een kamer.

Afreisdata Prijs per persoon voor de eerste 2
volwassenen in een familiekamer
25.12.2021 € 2128
30.12.2021 € 2149
Afreidata Prijs per kind (4-12 jaar) in een
familiekamer bij 2 volwassenen
25.12.2021 € 1525
30.12.2021 € 1536
Afreisdata Prijs voor een extra volwassene in
een familiekamer
25.12.2021 € 2033
30.12.2021 € 2054

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten van Brussel naar Kittilä en terug (detail bij offerte) incl. luchthaventaksen, 1 stuk handbagage en 1 stuk ruimbagage per persoon
 • Luchthaventransfers
 • Overnachtingen in de gekozen accommodatie
 • Halfpension (ontbijt en diner), 1x lunch inbegrepen in Lainio Snow Village
 • Alle excursies zoals beschreven in het programma
 • Professionele begeleiding door Engelstalige gidsen
 • Gebruik warme thermische kledij (thermische overall, 1 paar wollen sokken, donswanten, balaclava, helm), winterboots
 • BTW, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen en lokale verblijftaksen
 • Uitgebreide reisinfo: lokale tips, winteruitrusting én fotografie
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Optionele excursies
 • Lunches
 • Reisverzekering (optioneel)

Opmerkingen

 • De volgorde van het programma kan gewisseld worden.
 • Zelf rijden met de sneeuwscooter kan vanaf 18 jaar en mits men in het bezit is van een geldig rijbewijs B. Kinderen tussen 4-14 jaar rijden mee in een slede achter de sneeuwscooter van de gids. Vanaf 15 jaar kunnen kinderen achterop bij een van de ouders.
 • Het hotel behoudt het recht om - op basis van beschikbaarheid en grootte van de familie - mensen onder te brengen in de gerenoveerde cabins in plaats van de familiekamer.
 • Op 31/12 wordt een speciaal Nieuwjaarsbuffet voorzien.
 • Hou er wel rekening mee dat niet alle pistes open zullen zijn tijdens de Kerstvakantie, aangezien ze niet allemaal verlicht zijn. Over het algemeen gaat het om een tweetal pistes. Alpine skiën blijft dus beperkt tijdens deze periode.

04. Excursies

€ 101 per volwassene (shared driving), € 146 per persoon (single driving), € 76 per kind (4-14 jaar)

Een fijne tocht indien je niet genoeg kan krijgen van de sneeuwscooter en er graag met de familie nog eens op uittrekt. Deze tocht is korter dan de tocht die al inbegrepen is in de reis en is vooral bedoeld voor mensen die graag nog eens op pad gaan met ronkende motoren. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Gebaseerd op shared driving, maar ook single driving is mogelijk mits supplement. Onderweg stop je even voor een warm drankje en kan je van plaats wisselen.

Duur: 2u
Dagelijks om 17u00, maar op aanvraag.

— Lees meer —

€ 72 per volwassene, € 53 per kind

Na een korte uitleg over het gebruik van de sneeuwraketten trek je erop uit met een gids! Dankzij de sneeuwraketten zak je niet meer zo diep weg in de sneeuw en kan je het landschap makkelijker verkennen. Onderweg kan je opwarmen met een warm drankje. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Duur: 2u

Dagelijks, maar op aanvraag.

— Lees meer —

€ 86 voor volwassenen, € 64 voor kinderen (12-14 jaar)

Nadat je de sneeuwschoenen gepast hebt volgt een korte transfer naar het Pallas-Yllästunturi Nationaal Park. Van daaruit begint de tocht! De route is afhankelijk van de weersomstandigheden, dus je verkent ofwel vooral de besneeuwde bossen, ofwel de heuvels van het park. En als het echt goed weer beklim je een van de heuveltoppen! Onderweg stop je even voor een drankje en voor een kort bezoek aan het bezoekerscentrum van het park. Zo kom je op een interessante manier meer te weten over de lokale fauna en flora! Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Duur: 4u (inclusief transfers)
Dagelijks, maar op aanvraag.

— Lees meer —

€ 145 per volwassene (shared driving), € 109 per kind (4-14 jaar)

Je trekt met de sneeuwscooter doorheen de Lapse wildernis. Nadat je rijdt door besneeuwde bossen en velden stop je aan goeie spot om het traditionele ijsvissen uit te proberen! De gids geeft je uitleg over hoe je dit het best kan aanpakken, hopelijk heb je beet! Wanneer je even niet vist kan je energie opdoen met een snack en warm drankje. Gebaseerd op shared driving. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Duur: 4u
Dagelijks, maar op aanvraag.

— Lees meer —

€ 101 per volwassene (shared driving), € 146 per persoon (single driving)

Na de (veiligheids)instructies ben je klaar om de besneeuwde bossen en bevroren meren te verkennen met de sneeuwscooter. Met wat geluk kan je ook het noorderlicht spotten! Niet geschikt voor kinderen. Zowel shared driving als single driving mogelijk.

Duur 2u
Dagelijks om 20u00, maar op aanvraag

— Lees meer —

€ 86 per volwassene, € 64 per kind (10-14 jaar)

Een unieke ervaring met sneeuwraketten. De avond start met een transfer naar de Pallas heuvels in het nationaal park waar iedereen de sneeuwschoenen krijgt en instructies krijgt over het gebruik. De gids toont je hoe je er gemakkelijk mee wandelt en neemt je mee doorheen de ongerepte natuur. Je gaat onder meer naar een open vlakte op de heuvels, waar je bij goed weer en met wat geluk het noorderlicht kan zien. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Duur: 3u
Dagelijks, maar op aanvraag.

— Lees meer —

05. Extra info

Afreis 25.12.2021 en 30.12.2021
Heenvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines
Vertrek Brussel 09u30 - aankomst Kittilä 13u45
Terugvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines
Vertrek Kittilä 14u45 - aankomst Brussel 17u05
Vluchturen en transportnummers worden aangevuld vanaf deze beschikbaar zijn.

Nordic Stories

Facts & Figures Lapland

Wil je snel meer te weten komen over Lapland? Bekijk dan zeker onze facts & figures over deze reisbestemming.

Lees meer
Kungsleden - Michael Jönsson
Nordic Stories

De beste wandelingen in Lapland

Lapland staat bekend om haar indrukwekkende landschappen, ongerepte natuur en veel ruimte en rust. Daarmee is het gebied ook een paradijs voor wandelliefhebbers. Tijdens elk seizoen zijn er eindeloze mogelijkheden om te voet al het moois van Lapland te ontdekken. Je vindt er wandelingen door bossen, wandelingen over bergtoppen, zware en gemakkelijke wandelingen, korte en lange..; kortom: voor ieder wat wils! Wij geven je alvast enkele van onze persoonlijke favorieten mee.

Lees meer
Nordic Stories

Zeehonden in het Saimaameer

In het grootste meer van Finland, het Saimaameer, zwemmen nog maar een paar honderd Saimaarobben rond. Dit zijn kleine zeehonden die enkel in dat meer te vinden zijn. Ze hebben zich aangepast aan het zoetwater en kunnen wel 20 minuten onder water blijven.

Lees meer
Nordic Stories

Alles wat je wilt weten over husky’s

Tijdens een reis naar Lapland mag een ritje met de huskyslede eigenlijk niet ontbreken. Wil jij meer weten over deze schattige honden? Lees dan waarom ze zo van rennen houden, goed tegen de kou kunnen en waarom een husky absoluut geen goede waakhond zou zijn.

Lees meer
Afkoelen na de sauna bij een meer in Finland - ©Julia Kivela Lahti
Nordic Stories

Saunacultuur: toegangspoort naar het geluk?

Finland is dé ultieme saunakampioen. Reis je binnenkort naar Finland en wil je letterlijk ondergedompeld worden in de cultuur? Dan kan een saunabezoek niet ontbreken. In deze blog vertellen we je hoe zo’n ritueel verloopt en aan welke etiquetteregels je je moet houden.

Lees meer
veiligheidsmaatregelen-in-de-luchthaven
Nordic Stories

Vlieg veilig naar Lapland

De luchthavens, de vliegtuigmaatschappijen en de lodges nemen extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox