Christmas Family Break

Olos Hotel

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Actief
Families
Koppels
Ongerepte natuur
Soft adventure

In dit hotel in Fins Lapland komen zowel koppels als gezinnen aan hun trekken tijdens deze goed gevulde 5-daagse shortbreak. Naast een actieve huskytocht doe je ook een sneeuwscootertocht en een rendiertocht. Tijdens een van de avonden beproef je je geluk en ga je met sneeuwschoenen en een gids op zoek naar het noorderlicht. Als je niet genoeg kan krijgen van Lapland kan je de vrije momenten invullen met andere optionele excursies , kan je er zelf op uittrekken of kan je zelfs even kort gaan skiën op de pistes naast het hotel.

Het hotel zelf is opgebouwd in verschillende gebouwen. Kom tot rust in de tweepersoonskamers of familiekamers (met eigen sauna). Graag wat actiever? Geniet van het uitzicht vanop de top van de heuvel of trek de ski’s aan en maak gebruik van een van de 10 skipistes van het hotel. Hou er wel rekening mee dat niet alle pistes open zullen zijn tijdens de Kerstvakantie, aangezien ze niet allemaal verlicht zijn. Over het algemeen gaat het om een tweetal pistes. Alpine skiën blijft dus beperkt tijdens deze periode. Er zijn ook heel wat tracks voor fanaten van langlaufen. Je kan ook gebruik maken van de fitness en squashruimte.

Afreisdata

04.01.2022

Hoogtepunten van de reis

 • Huskytocht en sneeuwschoenwandeling
 • Sneeuwscooter- en rendiertocht
 • Mogelijkheid tot (langlauf)skiën (beperkt tijdens Kerstvakantie)
 • Optionele excursies
 • Afgelegen ligging boven de poolcirkel
 • Sauna en fitnessruimte
 • Grote kans op noorderlicht
 • Comfortabele en ruime kamers

01. Dag per dag

Vlucht van Brussel naar Lapland via Kittilä, vervolgens transfer naar Hotel Olos (1u).

Check-in bij het hotel in een tweepersoonskamer of een familiekamer, overlopen van het programma.

— Lees meer —

Na een stevig ontbijt neemt de gids je mee voor een onvergetelijke tocht met de huskyslee (4u: inclusief transfers van 1 u one way en warme drank na de tocht, 2 pers./slee). Per twee deel je een hondenspan van vier tot zes husky’s en leg je een tocht van zo’n 5-6 km af. Afwisselend kan je ‘mushen’ - de hondenspan besturen - en gewoon op de slede genieten van de voorbijglijdende taiga en foto's nemen. Na de tocht geniet je van warm bessensap bij een kampvuur en geeft de gids gepassioneerd uitleg over het reilen en zeilen van de kennel.

’s Middags kan je lunchen in het hotel zelf. In de namiddag heb je tijd voor vrije invulling. Je kan een optionele excursie doen, er zelf op uittrekken of misschien zelfs even skiën op de kleine piste naast het hotel.

In de late namiddag of ’s avonds volgt een sneeuwschoenwandeling (2u) waarbij je de omgeving rond het hotel verkent. Het zal al donker zijn, dus hopelijk zie je naast de mooie, heldere sterrenhemel ook het noorderlicht! Die kans is iets groter later op de avond, dus aarzel zeker niet om ook na de tocht nog even je geluk te beproeven. Onderweg geeft de gids meer uitleg en krijg je ook warm bessensap om terug wat op te warmen.

— Lees meer —

Klaar voor een heuse sneeuwscootertocht (3 u, 2 pers./scooter)? Na de instructies ben je klaar om erop uit te trekken door de uitgestrekte bossen. We rijden langs bevroren meren en rivieren, door de feeërieke taiga. Adrenaline troef!

’s Middags kan je lunchen in het hotel.

— Lees meer —

Na de middag maken we ons klaar voor een rendiertocht (3 u). Na een korte transfer van 15 minuten kom je aan bij een traditionele rendierboerderij. Hier kom je niet alleen meer te weten over deze eeuwenoude traditie en de rendieren zelf, maar is ook wat tijd voorzien voor een korte tocht met een rendierslede. Rendieren worden zorgvuldig gekozen en getraind om jullie op een 2 km lange tocht mee te nemen. Na de tocht volgt een warm drankje en uitleg van de rendierherder.

— Lees meer —

Transfer en terugvlucht naar Brussel.

— Lees meer —
Single trip quote icon

De rust maakt ook dat de groep zich thuis voelt. Complimenten dat jullie zoveel aandacht besteden aan veiligheid.

Wim T.

02. Je verblijf

03. Prijzen

Prijzen op basis van een standaard tweepersoonskamer

Prijzen per persoon op basis van twee volwassenen in een tweepersoonskamer. Prijzen voor single reizigers op aanvraag. Prijs voor een kind (4-12 jaar) bij 1 volwassene in de kamer ook op aanvraag.

Afreisdata Prijs per volwassene op basis van
2 volwassenen in een tweepersoonskamer
04.01.2022 VOLZET

*Laatste update beschikbaarheden op 23/11/2021

Prijzen op basis van een familiekamer (max 5 pax)

Aparte slaapkamer met 2 bedden. Daarnaast zijn er nog 2 aparte bedden in de leefruimte en een sofabed voor een extra kind. Idealiter max 4 volwassenen of 2 volwassenen en 3 kinderen.

De prijs voor kinderen is enkel van toepassing bij 2 volwassenen in een kamer.

Afreisdata Prijs per persoon voor de eerste 2
volwassenen in een familiekamer
04.01.2022 € 1818
Afreidata Prijs per kind (4-12 jaar) in een
familiekamer bij 2 volwassenen
04.01.2022 € 1350
Afreisdata Prijs voor een extra volwassene in
een familiekamer
04.01.2022 € 1743

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten vanaf Brussel naar Kittilä en terug (detail bij offerte) incl. luchthaventaksen, 1 stuk handbagage en 1 stuk ruimbagage per persoon
 • Luchthaventransfers
 • Overnachtingen in de gekozen accommodatie
 • Halfpension (ontbijt en diner)
 • Alle excursies zoals beschreven in het programma
 • Professionele begeleiding door Engelstalige gidsen
 • Gebruik warme thermische kledij (thermische overall, 1 paar wollen sokken, donswanten, balaclava, helm) en winterlaarzen
 • BTW, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen en lokale verblijftaksen
 • Uitgebreide reisinfo: lokale tips, winteruitrusting én fotografie
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Optionele excursies
 • Lunches
 • Reisverzekering (optioneel)

Opmerkingen

 • De volgorde van het programma kan gewisseld worden.
 • Zelf rijden met de sneeuwscooter kan vanaf 18 jaar en mits men in het bezit is van een geldig rijbewijs B. Kinderen tussen 4-14 jaar rijden mee in een gids achter de sneeuwscooter van de gids. Vanaf 15 jaar kunnen kinderen achterop bij een van de ouders.
 • Het hotel behoudt het recht om - op basis van beschikbaarheid en grootte van de familie - mensen onder te brengen in de gerenoveerde cabins in plaats van de familiekamer indien nodig.
 • Hou er wel rekening mee dat niet alle skipistes open zullen zijn tijdens de Kerstvakantie, aangezien ze niet allemaal verlicht zijn. Over het algemeen gaat het om een tweetal pistes. Alpine skiën blijft dus beperkt tijdens deze periode.

04. Excursies

€ 101 per volwassene (shared driving), € 146 per persoon (single driving), € 76 per kind (4-14 jaar)

Een fijne tocht indien je niet genoeg kan krijgen van de sneeuwscooter en er graag met de familie nog eens op uittrekt. Deze tocht is korter dan de tocht die al inbegrepen is in de reis en is vooral bedoeld voor mensen die graag nog eens op pad gaan met ronkende motoren. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Gebaseerd op shared driving, maar ook single driving is mogelijk mits supplement. Onderweg stop je even voor een warm drankje en kan je van plaats wisselen.

Duur: 2u
Dagelijks om 17u00, maar op aanvraag.

— Lees meer —

€ 72 per volwassene, € 53 per kind

Na een korte uitleg over het gebruik van de sneeuwraketten trek je erop uit met een gids! Dankzij de sneeuwraketten zak je niet meer zo diep weg in de sneeuw en kan je het landschap makkelijker verkennen. Onderweg kan je opwarmen met een warm drankje. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Duur: 2u

Dagelijks, maar op aanvraag.

— Lees meer —

€ 86 voor volwassenen, € 64 voor kinderen (12-14 jaar)

Nadat je de sneeuwschoenen gepast hebt volgt een korte transfer naar het Pallas-Yllästunturi Nationaal Park. Van daaruit begint de tocht! De route is afhankelijk van de weersomstandigheden, dus je verkent ofwel vooral de besneeuwde bossen, ofwel de heuvels van het park. En als het echt goed weer beklim je een van de heuveltoppen! Onderweg stop je even voor een drankje en voor een kort bezoek aan het bezoekerscentrum van het park. Zo kom je op een interessante manier meer te weten over de lokale fauna en flora! Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Duur: 4u (inclusief transfers)
Dagelijks, maar op aanvraag.

— Lees meer —

€ 145 per volwassene (shared driving), € 109 per kind (4-14 jaar)

Je trekt met de sneeuwscooter doorheen de Lapse wildernis. Nadat je rijdt door besneeuwde bossen en velden stop je aan goeie spot om het traditionele ijsvissen uit te proberen! De gids geeft je uitleg over hoe je dit het best kan aanpakken, hopelijk heb je beet! Wanneer je even niet vist kan je energie opdoen met een snack en warm drankje. Gebaseerd op shared driving. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Duur: 4u
Dagelijks, maar op aanvraag.

— Lees meer —

€ 101 per volwassene (shared driving), € 146 per persoon (single driving)

Na de (veiligheids)instructies ben je klaar om de besneeuwde bossen en bevroren meren te verkennen met de sneeuwscooter. Met wat geluk kan je ook het noorderlicht spotten! Niet geschikt voor kinderen. Zowel shared driving als single driving mogelijk.

Duur 2u
Dagelijks om 20u00, maar op aanvraag

— Lees meer —

€ 86 per volwassene, € 64 per kind (10-14 jaar)

Een unieke ervaring met sneeuwraketten. De avond start met een transfer naar de Pallas heuvels in het nationaal park waar iedereen de sneeuwschoenen krijgt en instructies krijgt over het gebruik. De gids toont je hoe je er gemakkelijk mee wandelt en neemt je mee doorheen de ongerepte natuur. Je gaat onder meer naar een open vlakte op de heuvels, waar je bij goed weer en met wat geluk het noorderlicht kan zien. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Duur: 3u
Dagelijks, maar op aanvraag.

— Lees meer —

05. Extra info

Afreis 04.01.2022
Heenvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines
Vertrek Brussel 09u30 - aankomst Kittilä 13u45
Terugvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines
Vertrek Kittilä 14u45 - aankomst Brussel 17u05
Vluchturen en transportnummers worden aangevuld vanaf deze beschikbaar zijn.

Nordic Stories

Facts & Figures Lapland

Wil je snel meer te weten komen over Lapland? Bekijk dan zeker onze facts & figures over deze reisbestemming.

Lees meer
Kungsleden - Michael Jönsson
Nordic Stories

De beste wandelingen in Lapland

Lapland staat bekend om haar indrukwekkende landschappen, ongerepte natuur en veel ruimte en rust. Daarmee is het gebied ook een paradijs voor wandelliefhebbers. Tijdens elk seizoen zijn er eindeloze mogelijkheden om te voet al het moois van Lapland te ontdekken. Je vindt er wandelingen door bossen, wandelingen over bergtoppen, zware en gemakkelijke wandelingen, korte en lange..; kortom: voor ieder wat wils! Wij geven je alvast enkele van onze persoonlijke favorieten mee.

Lees meer
Nordic Stories

Zeehonden in het Saimaameer

In het grootste meer van Finland, het Saimaameer, zwemmen nog maar een paar honderd Saimaarobben rond. Dit zijn kleine zeehonden die enkel in dat meer te vinden zijn. Ze hebben zich aangepast aan het zoetwater en kunnen wel 20 minuten onder water blijven.

Lees meer
Nordic Stories

Alles wat je wilt weten over husky’s

Tijdens een reis naar Lapland mag een ritje met de huskyslede eigenlijk niet ontbreken. Wil jij meer weten over deze schattige honden? Lees dan waarom ze zo van rennen houden, goed tegen de kou kunnen en waarom een husky absoluut geen goede waakhond zou zijn.

Lees meer
Afkoelen na de sauna bij een meer in Finland - ©Julia Kivela Lahti
Nordic Stories

Saunacultuur: toegangspoort naar het geluk?

Finland is dé ultieme saunakampioen. Reis je binnenkort naar Finland en wil je letterlijk ondergedompeld worden in de cultuur? Dan kan een saunabezoek niet ontbreken. In deze blog vertellen we je hoe zo’n ritueel verloopt en aan welke etiquetteregels je je moet houden.

Lees meer
veiligheidsmaatregelen-in-de-luchthaven
Nordic Stories

Vlieg veilig naar Lapland

De luchthavens, de vliegtuigmaatschappijen en de lodges nemen extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox