Classic Lapland Week

Äkäslompolo

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Families
Koppels
Ongerepte natuur
Skiën
Soft adventure

In typisch Finse stijl heeft elke kamer een eigen sauna, waardoor je na de activiteiten helemaal tot rust kan komen. Naast typisch Lapse activiteiten die je kan bijboeken, heb je ook de mogelijkheid om te gaan skiën/snowboarden of langlaufskiën. Vlakbij bevindt zich immers het Ylläs Ski Resort, dat gemakkelijker bereikbaar is met de skibus. Of je kan er zelf op uittrekken via de vele langlaufskiroutes, die ook in het Ylläs-Pallas Nationaal Park gaan. Finser wordt het bijna niet!

Maaltijden zijn inbegrepen in halfpension (ontbijt en diner). Op 24/12 geniet je zelfs van een heus Kerstdiner! Voorts is Äkäslompolo een gezellig druk wintersportdorp waar je voor de lunch terecht kan in een van de restaurants of de supermarkt. Kies je voor een dagtocht dan eet je gewoon onderweg aan een kampvuur.

In de buurt bevindt zich ook het Lainio Snow Village sneeuwhotel, dat je op aanvraag kan bezoeken.

Je verblijft in gezellige kamers met eigen sauna. Er zijn twee types:

 • Standard Twin Room voor 1-2 personen (enkel op aanvraag)
 • Loft Room met twee extra bedden op de loft (2-4 personen, ideaal voor vrienden die samen reizen of voor een gezin met jonge kinderen)

Äkäslompolo is als skigebied vergelijkbaar met de kleinere wintersportdorpen in de Alpen. Er zijn 28 skiliften/63 skipistes. De langste piste is 3km en het grootste hoogteverschil is 463m. Er zijn een 4-tal Snowparks, een Junior Park en verschillende off-piste mogelijkheden. Opgelet, tijdens de Kerstvakantie zullen waarschijnlijk nog niet alle pistes open zijn.

Afreisdata

24/12/2022

Hoogtepunten van de reis

 • Combinatie Lapse activiteiten en wintersport mogelijk
 • Ligging vlakbij Ylläs-Pallas Nationaal Park
 • Ligging vlakbij Ylläs Ski Resort (63 pistes)
 • Eigen sauna
 • Langlaufen via aangeduide routes

01. Dag per dag

Onze rechtstreekse vlucht brengt je van Amsterdam of Brussel (detail bij offerte) naar Fins Lapland! Eenmaal aangekomen wordt er een transfer voorzien die jullie naar het hotel brengt. Na de check-in kan je al meteen tot rust komen in de sauna of de regio verkennen!

— Lees meer —

Je kan jouw dagen vrij invullen. Zo kan je bijvoorbeeld skiën/snowboarden combineren met typisch Lapse activiteiten. Tijdens de Kerstvakantie zullen niet alle pistes open zijn, maar een deel van de week kan je dus wel op de latten spenderen indien je dat wilt. Daarnaast kan je je ook wagen aan de nationale sport van Finland, langlaufskiën!

Je kan onderaan de webpagina al een overzicht vinden van optionele excursies, maar vraag gerust ook raad bij een van onze Travel Designers!

Tijdens de reis overnacht je in een comfortabel hotel vlakbij het centrum van het dorp. Maaltijden zijn inbegrepen in halfpension (ontbijtbuffet en 3-gangendiner). Er zijn restaurants en een supermarkt aanwezig zodat je ook vlot kan lunchen.

Het skigebied is vlot bereikbaar met de skibus!

— Lees meer —

Malheureusement, l'aventure est terminée ! Après le petit-déjeuner, un transport vous conduira à l’aéroport, où vous embarquerez dans un avion pour rentrer chez vous.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Zie 'Verblijf' voor een beschrijving van de kamers.

Prijzen op basis van een Loft Room (2-4 personen):

Afreisdatum Prijs voor de eerste 2 volwassenen
in een Loft Room

24/12/2022

€ 1695

Prijs per kind 4-12 jaar bij 2 volwassenen
in een Loft Room

24/12/2022

€ 1255

Prijs voor een 3de of 4de volwassene
in een Loft Room
24/12/2022 € 1375

Andere prijzen op aanvraag.

Prijzen op basis van een Standard Twin Room (1-2 personen):

Opgelet: Standard Twin Rooms zijn altijd op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheden.

Prijs per volwassene. Prijzen voor een kind 4-12j bij 1 volwassene in de kamer op aanvraag.

Afreisdatum Prijs per volwassene o.b.v.
2 volwassenen in een Standard Twin Room

24/12/2022

€ 1695

Single reiziger

€ 2195

Laatste update : 28.06.2022

Inbegrepen

 • Rechtstreekse retourvluchten van Amsterdam naar Kittilä en terug OF van Brussel naar Rovaniemi en terug (detail bij offerte), inclusief luchthaventaksen, 1x stuk handbagage en 1x stuk ruimbagage
 • Luchthaventransfers ter plaatse (45min van Kittilä Airport, 2u30 van Rovaniemi Airport)
 • 7x overnachtingen in de gekozen accommodatie
  • kamer met eigen sauna
 • Maaltijden in halfpension vanaf diner op dag 1 (ontbijtbuffet en diner)
  • Op 24/12 wordt een Kerstdiner georganiseerd
 • Warme kledij tijdens het gehele verblijf
 • BTW, bijdrage Garantiefonds Reizen, lokale verblijftaksen
 • Uitgebreide reisinfo: lokale tips, winteruitrusting én fotografie
 • De Noorderlicht app met real-time voorspelling
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Lunches
 • Optionele excursies
 • Lokale transfers
 • Skipas en skimateriaal
 • Annulatie- en bijstandsverzekering (optioneel)

Opmerkingen

 • Äkäslompolo is als skigebied vergelijkbaar met de kleinere wintersportdorpen in de Alpen. Er zijn 28 skiliften/63 skipistes. De langste piste is 3km en het grootste hoogteverschil is 463m. Er zijn een 4-tal Snowparks, een Junior Park en verschillende off-piste mogelijkheden.
 • Opgelet, tijdens de Kerstvakantie zullen waarschijnlijk nog niet alle pistes open zijn.
 • De volgorde van activiteiten kan wisselen t.o.v. wat bij een offerte meegegeven wordt.
 • Om zelf met een sneeuwscooter te rijden moet je minstens 18 jaar zijn op voorwaarde dat je in het bezit bent van een geldig rijbewijs B. Kinderen 4-14 jaar en kleiner dan 140cm rijden mee in een slede achter de gids bij de sneeuwscootertocht, maar grotere kinderen kunnen achterop zitten bij de ouders mits de volwassenenprijs betaald wordt.
 • Eigen risico voor materiaalschade bij een sneeuwscootertocht bedraagt maximum €980 per chauffeur per tocht. Deze franchise kan je ter plaatse verlagen: voor een supplement van € 15 per chauffeur wordt deze naar € 150 verlaagd (optioneel).

04. Excursies

€ 99 per volwassene (shared driving), € 144 per volwassene (single driving), kinderkorting afhankelijk van reisperiode

Tijdens deze activiteit ga je op pad met de sneeuwscooter, langs besneeuwde bossen en over bevoren rivieren. Na de rij-instructies en veiligheidsregels ben je klaar voor het avontuur! Maak kennis met de Lapse natuur en geniet vooral van de eindeloze landschappen. Geniet van de rust en warm tijdens de pauze even op met een tas warm bessensap. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.
Zelf een sneeuwscooter besturen kan enkel als je over een geldig rijbewijs B beschikt.
Inclusief gebruik van warme kledij.

Duur: 2u

Enkel mogelijk op maandag, woensdag, donderdag en zondag om 15u00 tussen 01/12/2022-02/04/2023.

— Lees meer —

€ 188 per volwassene (single driving)

Tijdens deze sneeuwscootertocht heeft iedereen zijn eigen sneeuwscooter. Ervaar hoe het is om doorheen de besneeuwde natuur te rijden zonder passagier achterop! Dit geeft een extra gevoel van vrijheid. Onderweg ervaar je de prachtige uitzichten over de uitgestrekte Lapse wildernis. Tijdens een korte pauze geniet je van een warme tas bessensap.
Enkel mogelijk indien je over een geldig rijbewijs B beschikt en 18 jaar bent mag je de sneeuwscooter besturen. Inclusief warme kledij.

Duur: 3u

Enkel mogelijk op dinsdag, vrijdag en zaterdag om 10u van 01/12/2022-02/04/2023.

— Lees meer —

€ 145 per volwassene (shared driving), € 190 per volwassene (single driving), kinderkorting afhankelijk van reisperiode

Deze avondexcursie neemt je mee op de sneeuwscooter, op zoek naar het noorderlicht. We laten het verlichte dorp achter ons en gaan door de donkere wildernis, ervaar de glinsterende sneeuw onder het maanlicht. De gids brengt je naar de beste plaatsen om het noorderlicht te kunnen zien. Hopelijk kan je er een glimp van opvangen! Geniet ook van een snack en warm drankje bij het kampvuur. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar. Inclusief warme kledij.

Duur: 3u

Enkel mogelijk op maandag, woensdag en vrijdag om 19u van 01/12/2022-02/04/2023.

— Lees meer —

€ 151 per volwassene (shared driving), € 196 per persoon (single driving), kinderkorting afhankelijk van de reisperiode

Je vertrekt met de sneeuwscooter en gaat door de besneeuwde bossen, waar je de prachtige natuur kan bewonderen. Uiteindelijk komen we aan bij de ideale plaats op te ijsvissen. Ervaar de stilte terwijl je alles klaarmaakt om te ijsvissen. Wie weet lukt het om een vis te vangen terwijl je geniet van een hapje en tas koffie bij het kampvuur. Dit is puur genieten! Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar. Inclusief warme kledij.

Duur: 4u

Enkel mogelijk op maandag, woensdag en vrijdag om 11u van 01/12/2022-02/04/2023.

— Lees meer —

€ 175 per volwassene, kinderkorting afhankelijk van afreisperiode

Na het bezoek aan de rendierboerderij maak je uiteraard ook een rit met de rendierslede. Deze rit met de rendierslede neemt je mee diep in de Lapse natuur. De rendierherder vertelt je over de traditionele rendierhouderij. Geniet ondertussen ook van het prachtige landschap tijdens de rit van 4 km. Nadien geniet je van een tas koffie en heerlijke huisgemaakte koekjes aan het kampvuur. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar. Inclusief transfer en warme kledij.

Duur: 3u (inclusief transfers)

Enkel mogelijk op dinsdag en zaterdag om 13u30 van 01/12/2022-02/04/2023.

— Lees meer —

€ 173 per volwassene, kinderkorting afhankelijk van de reisperiode

Geniet van deze ontspannende sneeuwscooterstocht doorheen het prachtige landschap tot aan de idyllische rendierboerderij. Hier leer je over de traditie en maak je een tocht van 2km in de rendierslede! Nadien geniet je van een warme drank en huisgemaakte koekjes aan het kampvuur. Daarna keren jullie terug met de sneeuwscooter. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar. Zelf een sneeuwscooter besturen kan enkel indien je in het bezit bent van een geldig rijbewijs B en 18 jaar bent. Inclusief warme kledij.

Duur: 4u30

Enkel mogelijk op dinsdag en zondag om 10u30 van 01/12/2022-02/04/2023.

— Lees meer —

€ 126 per volwassene, -€30 kinderkorting 4-14j.

Ben je op zoek naar een onvergetelijke ervaring met de familie, kies dan voor deze sportieve tocht met de huskyslede (5 km - 30 min). Deze avontuurlijke excursie neemt je mee doorheen de Lapse natuur. Geniet van de prachtige landschappen en besneeuwde bossen. Nadien geniet je van een warme tas bessensap en vertelt de gids met veel plezier over het dagdagelijkse leven van de husky's. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar. Inclusief warme kledij en transfer.

Duur: 2u30 (inclusief transfer)

Enkel mogelijk op maandag en zaterdag om 10u00 van 01/12/2022-02/04/2023.

— Lees meer —

€ 199 per volwassene, -€ 47 kinderkorting 4-14j

De enthousiaste husky's onthalen jullie bij de huskykennel. Voordat je kan vertrekken op tocht (1u) krijg je nog de nodige instructies hoe je de huskyslede moet besturen. Geniet van de voorbijglijdende landschappen en wissel eens af om de slede te besturen. Terug aangekomen bij de huskykennel geniet je aan het kampvuur van een tas warm bessensap en leer je nog wat bij over de husky's. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar. Inclusief warme kledij en transfer.

Duur: 3u (inclusief transfer)

Enkel mogelijk op woensdag en vrijdag om 13u30 van 01/12/2022-02/04/2023.

— Lees meer —

€ 73 per volwassene, kinderkorting afhankelijk van reisperiode

Ga op avontuur met de sneeuwschoenen doorheen pittoreske besneeuwde landschappen. Tijdens de wandeling ervaar je de stilte en de schoonheid van de bossen. Geniet van een tas warm bessensap tijdens de pauze. Deze activiteit is mogelijk vanaf 12 jaar. Inclusief warme kledij.

Duur: 2u30

Enkel mogelijk op maandag en donderdag om 10u30 tussen 01/12/2022-06/01/2023, en zondag om 12u00 van 07/01/2023-02/04/2023.

— Lees meer —

€ 79 per volwassene, -€ 20 kinderkorting 12-14j

Tijdens deze avondexcursie neemt de gids je mee om de Lapse natuur in het donker te ontdekken. Op stap met de sneeuwschoenen, ervaar je het licht van de maan en de sterren op de sneeuwvelden. Hou je ogen op de hemel gericht en wie weet gaat het noorderlicht wel dansen voor jouw ogen deze avond! Geniet van een tas warm bessensap en ervaar de stilte van de nacht. Deze activiteit is mogelijk vanaf 12 jaar. Inclusief warme kledij.

Duur: 2u30

Enkel mogelijk op dinsdag, donderdag en zaterdag om 19u30 van 01/12/2022-02/04/2023.

— Lees meer —

€ 71 per volwassene

Ga eens op tocht met de langlaufski's, het geliefde tijdsverdrijf van de Finnen! Maak je ski's vast, hou je stokken vast en glij door de sporen omgeven door een prachtig sneeuwlandschap. Geen nood indien je nog nooit op ski's gestaan hebt, na de uitleg over de basistechnieken zal het al heel wat beter lukken. Na de les kan je jouw training doorzetten doorheen de Lapse natuur. Deze activiteit is mogelijk vanaf 12 jaar. Inclusief warme kledij + huur tot 17u.

Duur: 2u

Enkel mogelijk op dinsdag en zaterdag om 11u van 01.12.2021 tot 03.04.2022.

— Lees meer —

€ 93 per volwassene, kinderkorting afhankelijk van reisperiode.

Ervaar het plezier van skiën in het bos. Tijdens deze rustige skitocht door het witte landschap, ga je op pad met korte ski's die gemakkelijk te gebruiken zijn. Tijdens de tocht leert de gids je wat bij over de natuur en haar geschiedenis alsook over de verschillende dierensporen die je kan terugvinden in het bos. Tijdens de pauze geniet je van een koffie met een traditioneel Fins zoet gebak. Deze activiteit is mogelijk vanaf 12 jaar. Inclusief warme kledij.

Duur: 3u

Enkel mogelijk op woensdag, vrijdag en zaterdag om 10u00 van 01/12/2022-02/04/2023.

— Lees meer —

€ 99 per volwassene (-€ 21 kinderkorting 4-14 jaar)

Tijdens dit bezoek aan het Lainio Snow Village waan je jou een dag in de magische wereld van sneeuw en ijs! Allereerst kom je in de gigantische sneeuwiglo, vol met prachtige versierde kamer, ijssculpturen, een ijskapel en een ijsrestaurant. De gids zal meer uitleg geven over het ontstaan van het Snow Village en toont je de verschillende kamers. Nadien kan je zelf nog even ronddwalen en rustig je tijd nemen om al deze sculpturen te bewonderen. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar. Inclusief transfer (30min one way) en toegangsticket.

Duur: 2u30 (inclusief transfer 30min one way)

Enkel mogelijk op maandag, woensdag en zaterdag om 10u van 01/12/2022 tot 02/04/2023 (over het algemeen opent het sneeuwhotel pas rond midden december en gaat het eind maart al dicht).

— Lees meer —

€ 102 per volwassenen (-€ 23 kinderkorting 4-14 jaar)

Ervaar de magische wereld van sneeuw en ijs tijdens dit avondbezoek aan het Lainio Snow Village. Allereerst kom je in de gigantische sneeuwiglo waar je prachtig versierde kamers, ijssculpturen, een ijskapel en ijsrestaurant hebt. De gids zal je rondleiden doorheen het Snow Village en geeft je ook wat meer informatie over het ontstaan ervan. Uiteraard heb je nadien nog voldoende tijd om zelf even rond te dwalen en al deze prachtige kunstwerken te bewonderen. Met een beetje geluk kan je misschien ook het noorderlicht zien. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar. Inclusief transfer (30min one way) en toegangsticket.

Duur: 2u30-3u (inclusief transfers 30min one way)

Enkel mogelijk op dinsdag, donderdag en vrijdag om 18u van 01/12/2022 tot 02/04/2023 (over het algemeen opent het sneeuwhotel pas rond midden december en gaat het eind maart al dicht).

— Lees meer —

€ 185 per volwassene (shared driving), € 270 per volwassene (single driving), -€ 46 kinderkorting 4-14j

Je vertrekt met de sneeuwscooter voor een tocht over de bevroren meren en doorheen besneeuwde bossen naar het beroemde Lainio Snow Village! Allereerst kom je in de gigantische sneeuwiglo waar je de prachige kamers, ijssculpturen, ijsbar en ijsrestaurant kan bewonderen. Geniet van een lunch in het gezellige houten restaurant. Nadien geeft de gids je een rondleiding in het Snow Village. Na het bezoek is het tijd om terug te keren met de sneeuwscooters. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar. Inclusief warme kledij en toegangsticket.

Menu:
Gerookt rendier met aardappelen en lingonbessen
Koffie/thee en gebakje

Gelieve op voorhand dieetwensen door te geven.

Duur: 4u30

Enkel op woensdag en zaterdag om 10u van 01/12/2022 tot 02/04/2023 (over het algemeen opent het sneeuwhotel pas rond midden december en gaat het eind maart al dicht).

— Lees meer —

€ 157 per volwassene (-€ 28 kinderkorting 4-14j)

Geniet van een onvergetelijke avond in het magische Lainio Snow Village! De gids geeft je een rondleiding in de gigantische sneeuwiglo, waar je de kamers, ijssculpturen, ijsbar en ijskapel kan bewonderen. Na de rondleiding krijg je in het ijsrestaurant (aan de ijstafels) een heerlijk driegangenmenu. Nadien keren we terug met de transfer. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar. Inclusief warme kledij.

Menu:
Soep
Gebakken rendier
Crème Brûlé

Duur: 3u (inclusief transfers 30min one way)

Enkel mogelijk op dinsdag, donderdag en vrijdag om 18u van 01/12/2022 tot 02/04/2023 (over het algemeen opent het sneeuwhotel pas rond midden december en gaat het eind maart al dicht).

— Lees meer —

€ 339 per volwassene (bij 2 volwassenen in een double room, single kamer op aanvraag), -€ 171 kinderkorting 4-14j

Beleef een onvergetelijke nacht in een iglo! Zoals de temperatuur in het Lainio Snow Village blijft deze tussen de -2°C en -5°C. De knusse slaapzakken houden je lekker warm en zorgen voor een comfortabele nacht. Voordat je gaat slapen geniet je van een driegangendiner in het ijsrestaurant. Je hebt ook nog de tijd om op ontdekking te gaan in het Snow Village. Bewonder de prachtige ijssculpturen, gedecoreerde kamers, ijskapel en de ijsbar.
Na een onvergetelijke nacht geniet je van een ontbijt in het warme restaurant, nadien keer je terug met de transfer. (30min enkele rit) Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar. Inclusief warme kledij, toegangsticket en gegidste rondleiding.

Menu:
Soep
Gebakken rendier
Crème Brûlé

Duur: start om 18u00, de volgende ochtend word je rond 10u00/10u30 teruggebracht

Dagelijks mogelijk maar enkel op aanvraag van van 01/12/2022 tot 02/04/2023 (over het algemeen opent het sneeuwhotel pas rond midden december en gaat het eind maart al dicht).

— Lees meer —

€ 458 per volwassene (op basis van 2 volwassenen in een double room, single kamer op aanvraag)

Per sneeuwscooter vertrek je voor een tocht naar het bekende Lainio Snow Village. Hier beleef je een onvergetelijke nacht in een iglo! Zoals de temperatuur in het Snow Village blijft deze de hele tijd tussen -2°C en -5°C. De knusse slaapzakken houden je lekker warm en zorgen voor een comfortabele nacht/ervaring. Voordat je gaat slapen geniet je nog van een driegangendiner in het ijsrestaurant. Nadien krijg je nog een rondleiding in het Snow Village. Bewonder de prachtige ijssculpturen, ijskamers, ijskapel en ijsbar.
's Morgens geniet je van een heerlijk ontbijt in het warme restaurant. Terugkeren doe je met de bustransfer (30min one way). Deze activiteit is pas mogelijk vanaf 18 jaar.

Menu:
Soep
Gebakken rendier
Crème Brûlé

Geef dieetwensen door bij boeking.

Duur: start om 17u00, de volgende ochtend word je rond 10u00/10u30 met de bus teruggebracht.

Enkel mogelijk op aanvraag op dinsdag en zaterdag van 17u tot 10u/10u30 van 01/12/2022-02/04/2023 (over het algemeen opent het sneeuwhotel pas rond midden december en gaat het eind maart al dicht).

— Lees meer —

€ 295 per persoon

Tijdens deze tweedaagse tocht trek je er met een klein groepje en een eigen pulka-slede op uit richting een authentieke wildernishut. Dankzij speciale ski’s kan je vlot door de bossen bewegen. Je kan het dus eerder zien als een echte wintertrekking. Dit zijn geen langlaufski’s, maar ze hebben bindingen zoals bij sneeuwschoenen zodat je geen speciale skibotten nodig hebt. De ski’s zijn 120mm breed en 160cm lang, en dankzij de strips/”skins” aan de onderkant werken ze als een soort van combinatie tussen ski’s en sneeuwschoenen. Deze strips/”skins” helpen je om bergop en bergaf te gaan zonder te schuiven.

De tour is ook geschikt voor beginners, maar een goeie fysieke conditie is vereist. De afstand tot de hut is zo’n 8km. De wildernishut heeft geen elektriciteit of stromend water. Koken doe je op een gasvuurtje en je slaapt in stapelbedden.

Er zijn een 3x-tal vertrekken per week tussen december en april, voor 3-6 deelnemers. De excursie is steeds op aanvraag en afhankelijk van beschikbaarheden.

Warme kledij is niet inbegrepen tijdens de tocht en dien je zelf te voorzien. Ook een kussensloop moet je zelf meenemen. Wel voorziet de partner het nodige materiaal (ski’s en stokken), slaapzak, houtsauna en ice swimming aan de wildernishut.

— Lees meer —

€ 440 per persoon

Tijdens deze tweedaagse tocht trek je met een sneeuwscooter de wildernis in, richting een afgelegen meer waar je overnacht in een authentieke wildernishut. Deze tocht is iets minder intensief dan andere tweedaagse tochten, je legt zo'n 15km af op de eerste dag.

De wildernishut heeft geen elektriciteit of stromend water. Koken doe je op een gasvuurtje en je slaapt in stapelbedden. Er is een gezellig haardvuur en je kan er relaxen in de houtsauna of aan ice swimming doen.
Na het ontbijt trek je terug op uit en keer je stilaan terug naar de beschaving.

Warme kledij is niet inbegrepen tijdens de tocht en dien je zelf te voorzien. Ook een kussensloop moet je zelf meenemen. Wel voorziet de partner eten, een slaapzak en uiteraard de sneeuwscooter.

Ophaalpunt wordt meegegeven per mail of staat op de vouchers vermeld.

Rijbewijs B is verplicht om met de sneeuwscooter te mogen rijden!

— Lees meer —

€ 105 per persoon

Tijdens deze dagtocht verken je de heuvels van het Ylläs-Pallas Nationaal Park. Onderweg stop je even voor een outdoor lunch.
Deze tocht is iets intensiever en dus eerder aan te raden voor volwassenen.

Duur: 6u inclusief lunch

Warme kledij is niet inbegrepen tijdens de tocht en dien je zelf te voorzien. Wel voorziet de partner eten en sneeuwschoenen.

— Lees meer —

€ 140 per persoon

Tijdens deze tocht verken je met speciale ski's de heuvels in en rond het nationaal park. Dankzij deze speciale ski's kan je vlot op de sneeuw en heuvels bewegen. Je wandelt met de ski's naar boven, waar je vervolgens kan skitouren om te genieten van het landschap. Halverwege stop je voor een outdoor lunch.

Dit zijn geen langlaufski's, maar ze hebben andere bindingen, zijn 60mm breed en hebben afneembare "climbing skins" zodat je afwisselend kan klimmen en afdalen.

De tour is niet geschikt voor beginners, een goeie fysieke conditie en wat ski-ervaring is vereist.

Warme kledij is niet inbegrepen tijdens de tocht en dien je zelf te voorzien. Wel voorziet de partner het nodige materiaal (ski's en stokken) en het eten.

— Lees meer —

€ 165 per persoon

Opgelet: om aan deze excursie te kunnen deelnemen moet je verplicht beschikken over een verzekering die off-piste skiën dekt!

Voor vertrek krijg je veiligheids-/gebruiksinstructies en leer je de technieken aan. Je gebruikt freeride ski's met "climbing skins" om de heuvels op en af te gaan. Tussendoor krijg je nog verder instructies van de gids en kan je op jouw eigen tempo freeskiën. Halverwege wordt er even gestopt voor een outdoor lunch.

De tour is niet geschikt voor beginners, een goeie fysieke conditie en ski-ervaring is vereist. Bovendien dien je te beschikken over een verzekering die off-piste skiën dekt.

Warme kledij is niet inbegrepen tijdens de tocht en dien je zelf te voorzien. Wel voorziet de partner het nodige materiaal (ski's en stokken) en het eten.

— Lees meer —

€ 150 per persoon

Dankzij de e-fatbikes fiets je vlot door het heuvelachtige terrein van het Ylläs-Pallas Nationaal Park. Tijdens een korte pauze kan je terug wat energie opdoen met een snack.

De tour is niet geschikt voor kinderen, een goeie fysieke conditie en fietservaring is vereist.

Warme kledij is niet inbegrepen tijdens de tocht en dien je zelf te voorzien. Wel voorziet de partner het nodige materiaal (fatbike en helm) en een snack.

Ophaalpunt wordt meegegeven per mail of staat op de vouchers vermeld.

— Lees meer —

05. Extra info

Afreis 24/12/2022

Rechtstreekse heenvlucht met Corendon

Vertrek Amsterdam - aankomst Kittilä

Rechtstreekse terugvlucht met Corendon

Vertrek Kittilä - aankomst Amsterdam

Vluchturen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

of

Afreis 24/12/2022

Rechtstreekse heenvlucht met Brussels Airlines

Vertrek Brussel - aankomst Rovaniemi

Rechtstreekse terugvlucht met Brussels Airlines

Vertrek Rovaniemi - aankomst Brussel

Vluchturen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Nog interessante reizen

Nordic Stories

Facts & Figures Lapland

Wil je snel meer te weten komen over Lapland? Bekijk dan zeker onze facts & figures over deze reisbestemming.

Lees meer
Kungsleden - Michael Jönsson
Nordic Stories

De beste wandelingen in Lapland

Lapland staat bekend om haar indrukwekkende landschappen, ongerepte natuur en veel ruimte en rust. Daarmee is het gebied ook een paradijs voor wandelliefhebbers. Tijdens elk seizoen zijn er eindeloze mogelijkheden om te voet al het moois van Lapland te ontdekken. Je vindt er wandelingen door bossen, wandelingen over bergtoppen, zware en gemakkelijke wandelingen, korte en lange..; kortom: voor ieder wat wils! Wij geven je alvast enkele van onze persoonlijke favorieten mee.

Lees meer
Nordic Stories

Zeehonden in het Saimaameer

In het grootste meer van Finland, het Saimaameer, zwemmen nog maar een paar honderd Saimaarobben rond. Dit zijn kleine zeehonden die enkel in dat meer te vinden zijn. Ze hebben zich aangepast aan het zoetwater en kunnen wel 20 minuten onder water blijven.

Lees meer
Nordic Stories

Alles wat je wilt weten over husky’s

Tijdens een reis naar Lapland mag een ritje met de huskyslede eigenlijk niet ontbreken. Wil jij meer weten over deze schattige honden? Lees dan waarom ze zo van rennen houden, goed tegen de kou kunnen en waarom een husky absoluut geen goede waakhond zou zijn.

Lees meer
Afkoelen na de sauna bij een meer in Finland - ©Julia Kivela Lahti
Nordic Stories

Saunacultuur: toegangspoort naar het geluk?

Finland is dé ultieme saunakampioen. Reis je binnenkort naar Finland en wil je letterlijk ondergedompeld worden in de cultuur? Dan kan een saunabezoek niet ontbreken. In deze blog vertellen we je hoe zo’n ritueel verloopt en aan welke etiquetteregels je je moet houden.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox