Combinatie Arctic Bath & Treehotel

Ontdek Zweeds Lapland vanuit Harads

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Beleving
Charme
Gastronomie
Koppels
Ontspanning
Soft adventure
Wellness

Op zoek naar een unieke overnachting en volledig tot rust komen? Tijdens deze reis kan je kiezen uit één van de 7 verschillende boomhutten van het Treehotel. Elke boomhut heeft een speciaal design en wordt volledig opgenomen in de omliggende natuur.

Na twee nachten hier, ga je aansluitend naar het exclusieve Arctic Bath waar je logeert in een cabin op het water of land. Laat je onderdompelen in de wellness en geniet ’s avonds van een 5-gangen diner.

Vervolledig je reis met een aantal excursies uit de à la carte programma’s van beide locaties. Huskytochten, sneeuwscooter, wandeling met sneeuwschoenen, paardrijden, fotografie…? Het kan allemaal.

Afreisdata

afreis mogelijk van 01.12.21 tot 31.03.2022

Hoogtepunten van de reis

 • Exclusieve wellness in het Arctic Bath hotel
 • Overnachting in je eigen boomhut bij het Treehotel
 • Uitzonderlijke harmonie van design, luxe en puur natuur
 • Gastronomische lokale keuken

01. Dag per dag

De comfortabele lijnvluchten van Scandinavian Airlines brengen je via Stockholm naar Luleå. Geniet bij mooi weer van een prachtig uitzicht tijdens de landing. Transfer naar het Treehotel.

De boomhutten van het Treehotel zijn stuk voor stuk kunstwerken. Elke kamer werd door architecten ontworpen met zin voor en kennis van design. Je stelt je de kamers best voor als een luxueuze boomhut. Voor het verblijf in het Treehotel kan je kiezen uit 7 verschillende kamers/boomhutten. Je vertoeft hier 2 nachten inclusief ontbijt en een gastronomisch avondmaal.

Je kan kiezen voor een van onderstaande kamers:

 • The Bird’s Nest
 • The UFO
 • The Blue Cone
 • The Mirrorcube (mits toeslag)
 • The Cabin (mits toeslag)
 • Dragonfly (mits toeslag)
 • The 7th room (mits toeslag)
— Lees meer —

De activiteiten georganiseerd door het Treehotel zijn al even uniek en kleinschalig als het verblijf. In het tabblad “Excursies Treehotel” vind je een lijstje met alle mogelijkheden. Ga er op sneeuwscootertocht, laat je leiden door de husky’s of kies voor een wandeling op sneeuwschoenen. We raden aan om de activiteiten op voorhand te boeken zodat je zeker bent van jouw plaats en ontgoochelingen ter plaatse vermeden worden.

Boek in de late namiddag of avond de sauna en/of jacuzzi en beleef een zalige afsluiter van jouw verblijf bij Kent en Britta, de sympathieke eigenaars van het Treehotel.

— Lees meer —

Na het ontbijt neem je de transfer naar de tweede locatie van je verblijf in het Zweedse dorpje Harads, het Arctic Bath.

Arctic Bath is een uniek spahotel waar je het hele jaar door kan genieten van een ongeëvenaard verblijf. ’s Zomers drijft het op het water van de Luleälven, een grote zalmrivier die dwars door Zweeds Lapland loopt. ’s Winters vriest het vast in de rivier. Laat je overrompelen door de zuivere lucht, de uitgestrekte sneeuwlandschappen, de pure luxe, design en wellness. Dit is de plek waar je helemaal tot rust komt, de ruimte krijgt om te ademen en volledig kan ontspannen.

Je vertoeft de komende 2 nachten in een cabin op het water of op de oever. Jouw smaakpapillen worden gesoigneerd door een heerlijk ontbijtbuffet en een gastronomisch 5-gangen diner.

— Lees meer —

Je vult jouw dag in naar gelang jouw wensen en interesses. Optionele activiteiten dienen op voorhand gereserveerd te worden, omdat ze in kleine groepjes georganiseerd worden die ter plaatse meestal volzet zijn.

Er is niets fijner en meer rustgevend dan na een activiteit in de koude te ontspannen in de unieke wellness met 3 sauna’s en een natuurlijk koud- en warmbad. Je hebt tijdens jouw hele verblijf toegang tot de spa. Extra handdoeken, een badjas en slippers worden voorzien.

— Lees meer —

De laatste dag van deze onvergetelijke reis breekt al aan. Je wordt een laatste keer verwend met een lekker ontbijt, neemt afscheid van deze prachtige locatie en keert met een hoop herinneringen terug naar de luchthaven van Luleå. De lijnvluchten van Scandinavian Airlines brengen je via Stockholm terug naar Amsterdam of Brussel.

Uitbreiding van de reis?
Dat kan! Voeg gerust een extra nacht toe aan de reis; reis verder naar Kiruna en het ICEhotel en zelfs naar Noorwegen. Contacteer ons voor de mogelijkheden.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Een echte ervaring met veel sneeuw en een prachtig uitzicht.

M.

02. Je verblijf

03. Prijzen

afreisdatum prijs per persoon op basis van een River Room en Blue Cone, Ufo of Bird's nest
01.12 - 18.12.2021 € 2245
19.12.21 - 02.01.2022 € 2501
03.01 - 08.01.2022 € 2456
09.01-31.03.2022 € 2245

afreisdatum prijs per persoon op basis van een Land Suite en Blue Cone, Ufo of Bird's nest
01.12 - 18.12.2021 € 2456
19.12.21 - 02.01.2022 € 2711
03.01 - 08.01.2022 € 2667
09.01-31.03.2022 € 2456

prijs per persoon op basis van een bezetting van 2 personen met 2 overnachtingen in de Blue Cone/Ufo/Birdnest boomhut bij het Treehotel en 2 overnachtingen in een River Room of Land Suite Arctic Bath. Andere kamertypes en groepssamenstellingen mogelijk op aanvraag.

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen in het Treehotel op basis van halfpension
 • 2 overnachtingen in het Arctic Bath op basis van halfpension
 • Lokale transfers
 • Uitgebreide reisinfo: lokale tips, uitrusting, fotografie, …
 • De Noorderlicht app met real-time voorspellingen
 • BTW, dossierkost, bijdrage aan Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten tussen Amsterdam/Brussel en Luleå, met SAS
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven

Opmerkingen

 • Bij een verblijf in de UFO en het Bird Nest in het Treehotel kan enkel maar een rugzak mee met het hoogte nodige. De grote bagages dienen in het Guesthouse te blijven. Deze boomhutten zijn ook niet geschikt voor personen die moeilijk te been zijn.

04. Excursies

€ 180 per persoon

Trek er met de sneeuwscooter op uit doorheen de wildernis van Lapland. Je deelt de sneeuwscooter en kan onderweg afwisselen.

Rijbewijs B verplicht voor bestuurders.

Kinderen tussen 7 en 12 jaar genieten van 50% korting.

— Lees meer —

€ 171 per persoon

Neem plaats in de slee achter de sneeuwscooter en geniet van de sterrenhemel. De gids brengt je naar een open plek in de wildernis waar je noorderlicht kan spotten.

Kinderen tussen 7 en 12 jaar genieten van 50% korting.

— Lees meer —

€ 346 per persoon

Trek er met de sneeuwscooter op uit en geniet van de vergezichten van Zweeds Lapland. Je deelt een sneeuwscooter met twee. Er kan voldoende gewisseld worden.

Rijbewijs B verplicht voor bestuurders.

Kinderen tussen 7 en 12 jaar genieten van 50% korting.

— Lees meer —

€ 188 per persoon

Maak een begeleide wandeling met sneeuwschoenen doorheen de diepsneeuw van Lapland en ontdek de wildernis van dichtbij. Geniet van een typische Zweedse Fika met koffie en gebak.

— Lees meer —

€ 259 per persoon

Maak een begeleide wandeling met sneeuwschoenen doorheen de diepsneeuw van Lapland en ontdek de wildernis van dichtbij. Tijdens de lunch maakt de gids op het kampvuur een maaltijd klaar.

— Lees meer —

€ 259 per persoon

Maak een begeleide sneeuwschoen wandeling of langlauftocht naar het bevroren meer en leer de kneepjes van het vak om te ijsvissen.

Kinderen tussen 3 en 12 jaar genieten van 50% korting.

— Lees meer —

€ 194 per persoon

De gids neemt je mee naar het bevroren meer en leert je alle kneepjes van het vak tijdens een initiatie ijsvissen.

Kinderen tussen 3 en 12 jaar genieten van 50% korting.

— Lees meer —

€ 190 per persoon

De gids neemt je mee door het bos tijdens een mooie langlauftocht. Onderweg zal er gestopt worden voor een heerlijke typisch Zweedse fika. Voorkennis van langlaufen is niet vereist.

— Lees meer —

€ 222 per persoon

Tijdens deze excursie trek je er ’s avonds op uit met een professionele fotograaf. Je krijgt tips en tricks voor nacht fotografie. Zorg voor een 8GB SD memory card per koppel/groep zodat je de foto’s kan meenemen.

Kinderen tussen 8 en 10 jaar genieten van 50% korting.

— Lees meer —

€ 222 per persoon

Glijden van een berg, sleeën achter de sneeuwscooter, vuur maken en zelf je worstjes grillen en sneeuwpoppen leren maken. Plezier voor de hele familie verzekerd!

— Lees meer —

€ 222 per persoon

Tijdens deze excursie trek je er op uit met een professionele fotograaf. Je krijgt tips en tricks voor fotografie en je kan de camera van de gids gebruiken voor de mooiste foto’s. Zorg voor een 8GB SD memory card per koppel/groep zodat je de foto’s kan meenemen als souvenir.

— Lees meer —

€ 190 per persoon

Vlakbij het Treehotel woont de Nutti familie, een oude Sami familie. Tijdens deze dag zal je volledig ondergedompeld worden in het oude Samileven met bijpassende klederdracht. Verzorg de rendieren en leer koken als een Sami.

— Lees meer —

€ 156 per persoon

Bezoek Vaimat, een Sami nederzetting vlakbij Jokkmokk. Hier kan je rendieren voederen en een korte sledetocht maken, tijdens een lekkere warme snack bij het kampvuur zal een Sami oude verhalen vertellen en de relatie tussen hun oude en huidige leven uitleggen.

Transfer niet inbegrepen.

— Lees meer —

€ 342 per persoon

Breng een bezoek aan Sámesijdda homestead, een kleine rendierherder. Je hebt de kans om de rendieren te voederen en een korte tocht te maken. Verder leer je er meer over de Sami cultuur en geschiedenis.

Transfer niet inbegrepen.

— Lees meer —

€ 190 per persoon

Geniet van de sneeuwlandschappen vanop een paard. Tijdens de trip is er tijd om te stoppen en te genieten van een lekkere fika.
Transfer niet inbegrepen. Vanaf 8 jaar.

— Lees meer —

€ 15 per persoon

Geniet van een heerlijke saunasessie van 2 uur in de kleine sauna. Mogelijk tot maximum 4 personen.

Kinderen tussen 3 en 12 jaar genieten van 50% korting.

— Lees meer —

€ 15 per persoon

Geniet van een heerlijke saunasessie van 2 uur in de grote sauna. Mogelijk tot maximum 20 personen.

Kinderen tussen 3 en 12 jaar genieten van 50% korting.

— Lees meer —

€ 49 per persoon

Geniet van een heerlijke saunasessie van 2 uur, daarbij inbegrepen zijn ook koude dranken, bier of cider en een lokale snack.

Kinderen tussen 3 en 12 jaar genieten van 50% korting.

— Lees meer —

€ 63 per persoon

Geniet van een heerlijke sauna- en jacuzzisessie van 2 uur, daarbij inbegrepen zijn ook koude dranken, bier of cider en een lokale snack.

Kinderen tussen 3 en 12 jaar genieten van 50% korting.

— Lees meer —

€20,- per persoon per dag

Maak gebruik van de professionele, thermische buitenkleding. Je krijgt een warm pak, handschoenen en thermische wandelschoenen.

— Lees meer —

€ 34 per persoon per dag

Maak gebruik van de sneeuwraketten en maak zelf een sneeuwschoenwandeling. Prijs per dag.

— Lees meer —
Buiten dineren in de Zweedse natuur
Nordic Stories

Zweden: het eetbare land

Met onder meer bessen, kruiden en cantharellen is de Zweedse natuur een gigantische voorraadkast, perfect voor levensgenieters die houden van pure smaken. Het land profileert zich dan ook wel als het eetbare en drinkbare land, want alle ingrediënten voor een geslaagd diner vind je hier in de natuur. Neem plaats aan een van de 20 tafels en geniet van een exclusief menu, geïnspireerd op het seizoen. Dit is gastronomisch genieten in de meest pure vorm!

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures Zweden

Zweden, het land bij uitstek om wildlife te spotten. Maar Zweden heeft nog zoveel meer te bieden. Kom er alles over te weten op onze facts & figures van Zweden.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures Lapland

Wil je snel meer te weten komen over Lapland? Bekijk dan zeker onze facts & figures over deze reisbestemming.

Lees meer
Kungsleden - Michael Jönsson
Nordic Stories

De beste wandelingen in Lapland

Lapland staat bekend om haar indrukwekkende landschappen, ongerepte natuur en veel ruimte en rust. Daarmee is het gebied ook een paradijs voor wandelliefhebbers. Tijdens elk seizoen zijn er eindeloze mogelijkheden om te voet al het moois van Lapland te ontdekken. Je vindt er wandelingen door bossen, wandelingen over bergtoppen, zware en gemakkelijke wandelingen, korte en lange..; kortom: voor ieder wat wils! Wij geven je alvast enkele van onze persoonlijke favorieten mee.

Lees meer
Nordic Stories

Alles wat je wilt weten over husky’s

Tijdens een reis naar Lapland mag een ritje met de huskyslede eigenlijk niet ontbreken. Wil jij meer weten over deze schattige honden? Lees dan waarom ze zo van rennen houden, goed tegen de kou kunnen en waarom een husky absoluut geen goede waakhond zou zijn.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox