Combinatie Brändön Lodge & Treehotel

Ontdek de typisch Lapse excursies in combinatie met culinaire verwennerij

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Beleving
Charme
Gastronomie
Koppels
Ontspanning
Soft adventure
Wellness

Op zoek naar een reis waarbij je de must do activiteiten van Lapland combineert met een unieke exclusieve overnachting en volledig tot rust komen? Tijdens deze reis verblijf je in een eigen chalet in de charmante Brändon Lodge gelegen aan de botnische golg waar er een huskytocht, sneeuwscootertocht en avondexcursie op het programma staat.

Na drie nachten hier, ga je aansluitend naar het unieke Treehotel waar je 2 nachten logeert in je eigen boomhut en geniet ’s avonds van een 3-gangen diner.

Afreisdata

afreis mogelijk van 17.12.21 tot 31.03.2022

Hoogtepunten van de reis

 • Overnachten in je eigen chalet aan de Botnische golf
 • Huskytocht, sneeuwscootertocht en avondexcursie inbegrepen
 • Logeer in het unieke Treehotel
 • Uitzonderlijke harmonie van design, luxe en puur natuur
 • Gastronomische lokale keuken

01. Dag per dag

De comfortabele lijnvluchten van Scandinavian Airlines brengen je via Stockholm naar Luleå. Geniet bij mooi weer van een prachtig uitzicht tijdens de landing. Transfer naar de Brändön Lodge

Check-in bij de lodge, overlopen van het programma en vrije namiddag in de lodge.

’s Avonds geniet je van een heerlijk diner in de lodge.

— Lees meer —

's Morgens geniet je van een heerlijk ontbijt in het hoofdgebouw van de lodge.

Vandaag staat een huskytocht (1,5u) op het programma! Na een korte transfer kom je aan bij een nabij gelegen huskykennel met een 60 tal honden. Voor je op tocht vertrekt, wordt er een korte briefing gegeven over hoe zo'n slede besturen en enkele veiligheidsrichtlijnen om goed voorbereid op pad te gaan.

Volledig geïnformeerd neem je per twee plaats op de huskyslede. Een persoon stuurt, de andere zit in de slede. Onderweg wordt er gestopt voor een korte pauze. Je krijgt er meer uitleg over de honden, de natuur en kan uiteraard van bestuurder wisselen. Bij aankomst in de kennel volgt aansluitend de transfer terug naar de Brändön Lodge.

Verder heb je vrije tijd om de omgeving van de lodge te verkennen.

's Avonds staat er een 3-gangen diner op het menu.

Na het diner staat één van de spectaculairste noorderlichtexcursies (2 u) gepland: achterop de sneeuwscooter in de slee ga je op zoek naar het noorderlicht.

— Lees meer —

Vandaag neemt één van de gidsen je mee op sneeuwscootertocht door de archipel (4u)*. Na een korte uitleg hoe een sneeuwscooter te besturen en wat je van de excursie mag verwachten, worden de scooters (2pers./scooter) gestart om er opuit te trekken. Dit is hét Lapse transportmiddel bij uitstek. Onderweg doorkruis je de archipel en zijn unieke omgeving.

Tijdens de tocht wordt er regelmatig gestoprt voor meer informatie te geven over de omgeving en het leven in de wildernis, foto's te nemen en te wisselen van bestuurder.

Lunch wordt geserveerd en klaargemaakt door de gids bij een kampvuur. Na de maaltijd wordt de tocht verder gezet richting de verst gelegen eilandjes in de archipel.

In de latere namiddag kom je opnieuw aan bij de Lodge

's avonds is er een 3-gangen diner voorzien in hoofdgebouw van de lodge.

* De sneeuwscootertocht door de archipel is mogelijk vanaf januari wanneer de zee voldoende bevroren is. indien de weersomstandigheden deze tocht niet mogelijk maken, wordt deze vervangen door een excursie per sneeuwscooter (4u) meer landinwaarts.

— Lees meer —

Na het ontbijt neem je de transfer naar het Treehotel in Harads. Tijdens de anderhalfuur durende rit geniet je van het steeds veranderende besneeuwde landschap.

De boomhutten van het Treehotel zijn stuk voor stuk kunstwerken. Elke kamer werd door architecten ontworpen met zin voor en kennis van design. Je stelt je de kamers best

Je vertoeft de komende 2 nachten in een eigen boomhut. Jouw smaakpapillen worden gesoigneerd door een heerlijk ontbijtbuffet en een heerlijk 3-gangen diner.

— Lees meer —

De activiteiten georganiseerd door het Treehotel zijn al even uniek en kleinschalig als het verblijf. In het tabblad “Excursies Treehotel” vind je een lijstje met alle mogelijkheden. Ga er op sneeuwscootertocht, laat je leiden door de husky’s of kies voor een wandeling op sneeuwschoenen. We raden aan om de activiteiten op voorhand te boeken zodat je zeker bent van jouw plaats en ontgoochelingen ter plaatse vermeden worden.

Boek in de late namiddag of avond de sauna en/of jacuzzi en beleef een zalige afsluiter van jouw verblijf bij Kent en Britta, de sympathieke eigenaars van het Treehotel.

— Lees meer —

De laatste dag van deze onvergetelijke reis breekt al aan. Je wordt een laatste keer verwend met een lekker ontbijt, neemt afscheid van deze prachtige locatie en keert met een hoop herinneringen terug naar de luchthaven van Luleå. De lijnvluchten van Scandinavian Airlines brengen je via Stockholm terug naar Amsterdam of Brussel.

Uitbreiding van de reis?
Dat kan! Voeg gerust een extra nacht toe aan de reis; reis verder naar Kiruna en het ICEhotel en zelfs naar Noorwegen. Contacteer ons voor de mogelijkheden.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Een echte ervaring met veel sneeuw en een prachtig uitzicht.

M.

02. Je verblijf

03. Prijzen

afreisdatum prijs per persoon op basis van een chalet in de Brändön lodge en een Blue Cone, Ufo of Bird's nest in het Treehotel
19.12.21 - 02.01.2022 € 2740
02.01 - 09.01.2022 € 2695
10.01 - 11.02.2022 € 2606
12.02 - 20.02.2022 € 2651
21.02 - 31.03.2022 € 2606

prijs per persoon op basis van een bezetting van 2 personen met 3 overnachtingen in een eigen chalet bij Brändön Lodge en 2 overnachtingen in een Blue Cone, Ufo of Bird's nest in het Treehotel . Ander kamertype en /of groepssamenstellingen mogelijk op aanvraag.

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen in de Brändön Lodge op basis van volpension
 • huskytocht (1,5u), sneeuwscootertocht naar de archipel (4u), avondexcursie per sneeuwscooterslede (2u)
 • 2 overnachtingen in het Treehotel op basis van halfpension
 • Lokale transfers
 • Uitgebreide reisinfo: lokale tips, uitrusting, fotografie, …
 • De Noorderlicht app met real-time voorspellingen
 • BTW, dossierkost, bijdrage aan Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten tussen Amsterdam/Brussel en Luleå, met SAS
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven

Opmerkingen

 • De sneeuwscootertocht door de archipel is mogelijk vanaf januari wanneer de zee voldoende bevroren is. Indien de weersomstandigheden deze tocht niet mogelijk maken, wordt deze vervangen door een excursie per sneeuwscooter (4u) meer landinwaarts.

Nordic Stories

Facts & Figures Zweden

Zweden, het land bij uitstek om wildlife te spotten. Maar Zweden heeft nog zoveel meer te bieden. Kom er alles over te weten op onze facts & figures van Zweden.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures Lapland

Wil je snel meer te weten komen over Lapland? Bekijk dan zeker onze facts & figures over deze reisbestemming.

Lees meer
Kungsleden - Michael Jönsson
Nordic Stories

De beste wandelingen in Lapland

Lapland staat bekend om haar indrukwekkende landschappen, ongerepte natuur en veel ruimte en rust. Daarmee is het gebied ook een paradijs voor wandelliefhebbers. Tijdens elk seizoen zijn er eindeloze mogelijkheden om te voet al het moois van Lapland te ontdekken. Je vindt er wandelingen door bossen, wandelingen over bergtoppen, zware en gemakkelijke wandelingen, korte en lange..; kortom: voor ieder wat wils! Wij geven je alvast enkele van onze persoonlijke favorieten mee.

Lees meer
Nordic Stories

Alles wat je wilt weten over husky’s

Tijdens een reis naar Lapland mag een ritje met de huskyslede eigenlijk niet ontbreken. Wil jij meer weten over deze schattige honden? Lees dan waarom ze zo van rennen houden, goed tegen de kou kunnen en waarom een husky absoluut geen goede waakhond zou zijn.

Lees meer
De zonsondergang vanuit je tent - naar Zweden met Nordic
Nordic Stories

Het cultureel erfgoed dat natuur heet

De Zweden beseffen maar al te goed dat de natuur van hun land een van hun grootste troeven is. Ze vinden dan ook dat iedereen vrij moet zijn om die mooie natuur te ontdekken. Zo is het allemansrecht (Zweeds: ‘Allemansrätten’) ontstaan, het recht om van de vrije natuur te genieten.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox