Deep Snow Extreme

Levi

Ideale reis voor

Actief
Avontuurlijk
Beleving
Ongerepte natuur
vanaf €1933 p.p

Tijdens deze driedaagse sneeuwscootertocht ontdek je zowel Zweden als Finland. Je vertrekt vanuit Levi in Finland en gaat richting de Zweedse grens. Onderweg rij je door gevarieerde taigalandschappen met bevroren meren en rivieren. In Zweden geniet je in de accommodaties van een heerlijk lokaal diner en hopelijk spot je het noorderlicht. Mits de sneeuwcondities het toelaten kan je rijden in de diepsneeuw van zodra je alles wat meer onder de knie hebt.

Eenmaal terug in Levi kan je in het Spa Hotel opnieuw genieten van de spa en wellness na deze intense tocht. Of misschien wil je nog een begeleide avondexcursie doen of nog even skiën. Levi biedt heel veel mogelijkheden.

Afreisdata

26.01.2022, 09.02.2022, 16.03.2022, 13.04.2022 (andere data op aanvraag)

Hoogtepunten van de reis

 • Driedaagse sneeuwscootertocht
 • Grote kans op noorderlicht
 • Er wordt zowel in Zweeds als Fins Lapland gereden
 • Ideaal voor een vriendengroep of als teambuilding
 • Comfortabele kamer in het Spa Hotel Levi
 • Afgelegen accommodaties in Zweden
 • Boven de poolcirkel
 • Sauna en spa/wellness in Levi

01. Dag per dag

Vlucht van Brussel/Amsterdam (detail bij offerte) naar Fins Lapland via Kittilä, vervolgens transfer naar het Levi Spa hotel (slechts 15 min).

Check-in in het hotel, geniet van een deugddoende sauna.

— Lees meer —

Na het ontbijt checken we uit en maken we ons klaar voor de driedaagse tocht met de sneeuwscooters (1 pers./scooter). Je past in het safarikantoor de warme kledij en je krijgt een veiligheidsbriefing. Hierna vertrekken we richting de grens met Zweden. We gaan langs bevroren meren en rivieren, door de bossen en komen in de late namiddag aan bij onze lokale accommodatie in Zweden. Hier genieten we van een deugddoende sauna en diner.

De volgende dag ontdekken we wat Zweeds Lapland nog meer te bieden heeft. We gaan onder meer in de diepsneeuw rijden indien de sneeuwcondities het toelaten. De gids leert je hier de technische kneepjes van het vak, zoals rijden op 1 ski, ...

Na een stevig ontbijt op dag 4 zijn we klaar voor onze laatste dag op de sneeuwscooters. We keren terug naar Fins Lapland. Geniet volop van de snelheid en van de adembenemende vergezichten. Adrenaline troef!

Tegen de late namiddag komen we aan in Levi, checken we in en geniet je van een deugddoende sauna en een vrije avond!

— Lees meer —

Na het ontbijt voorzien we een transfer naar de luchthaven van Kittilä, waarna jullie terugvliegen naar Brussel/Amsterdam.

— Lees meer —
Single trip quote icon

We houden van Levi en het is steeds een mooi stadje om in te wandelen, uit eten te gaan en in de winkeltjes rond te lopen.

Pierre De Loof

02. Je verblijf

03. Prijzen

Prijzen op basis van standaard tweepersoonskamer in Spa Hotel Levi

Prijzen op basis van minstens 2 volwassenen in een standaard tweepersoonskamer. Prijzen voor single reizigers, andere kamertypes, extra volwassenen in een kamer op aanvraag.

Afreisdatum Prijs per persoon
o.b.v. 2 volwassenen in een
standaard tweepersoonskamer
(zonder vlucht)
26.01.22 en 09.02.22 € 1933
16.03.22 en 13.04.22 € 1964
Single reiziger op aanvraag
Privégroep 2-4 personen op aanvraag
Privégroep 5-10 personen op aanvraag

De reis gaat enkel door bij minstens 2 deelnemers.

Afreizen voor privégroepen zijn op aanvraag.

Inbegrepen

 • Luchthaventransfers
 • Overnachtingen zoals beschreven in het programma (eigen kamer in Spa Hotel en gedeelde kamers tijdens de meerdaagse tocht)
 • Activiteiten zoals beschreven in het programma
 • Thermische kledij inbegrepen tijdens de meerdaagse tocht (donsjas, donsbroek, wollen sokken, winterlaarzen, wanten, balaclava, helm) + bagagedoos 40L tijdens sneeuwscootertocht
 • Ontbijtbuffet in het hotel, alle maaltijden tijdens de meerdaagse tocht (vanaf lunch op dag 2 tot en met lunch op dag 4)
 • BTW, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen en lokale verblijftaksen
 • Uitgebreide reisinfo: lokale tips, winteruitrusting én fotografie

Niet inbegrepen

 • Internationale vlucht naar Kittila in Lapland. steeds inclusief 23kg bagage, alle luchthaventaksen en brandstofverzekering (detail bij offerte)
  • Optionele excursies
  • Warme kledij in Levi
  • Lunch en diner in Levi
  • Reisverzekering (optioneel)
  • Eigen risico voor materiaalschade bij een sneeuwscootertocht bedraagt maximum € 900 per persoon per tocht. Indien je ter plaatse € 15 per persoon per tocht betaalt kan je de franchise verlagen naar € 150 per persoon per tocht.

  Opmerkingen

  • Niet geschikt voor kinderen.
  • Bij meerdaagse tochten moet de persoon die met de sneeuwscooter rijdt minstens 18 jaar zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs B.
  • Afgelegde afstand is afhankelijk van de groep en de weersomstandigheden en kan niet gegarandeerd worden. De algemene schatting is: ongeveer 405km (125km op dag 2, 100km op dag 3 en 180km op dag 4)

  04. Extra info

  Afreis op 26.01.2022, 09.02.2022, 16.03.2022, 13.04.2022 (andere data op aanvraag)

  Heenreis met lijnvlucht van Finnair

  Vertrek in Brussel/Amsterdam - overstap in Helsinki - aankomst Kittilä

  Terugreis met lijnvlucht van Finnair

  Vertrek in Kittilä - overstap in Helsinki - aankomst Brussel/Amsterdam

  Vluchturen en beschikbaarheden zijn op aanvraag.

  05. Excursies

  € 260 per persoon € 210 per kind (4-12 jaar)

  Dit is een avondexcursie waarbij jij in de slede zit terwijl de gids het huskyteam aanspoort voor een tocht ongeveer 10 km (2-4 personen in een grote slede). Onderweg stoppen we even voor een snack. Hopelijk zien we het noorderlicht! Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

  Duur: 2 u

  Enkel donderdag om 19.45 u.

  — Lees meer —

  € 95 per persoon

  Deze excursie is een uitgelezen kans om de stilte en rust van de besneeuwde bossen vanop een paard te ervaren. Geniet bij helder weer van de sterrenhemel. Wie weet krijg je ook Aurora Borealis te zien! Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

  Duur: 1.30 u

  Enkel maandag en zaterdag om 18.45 u.

  — Lees meer —

  € 85 per persoon € 63 per kind (6-14 jaar)

  Van zodra de pistes sluiten trekken we de sneeuwraketten aan en wandelen we over de skipistes. We kijken regelmatig naar de hemel, waar we hopelijk het noorderlicht kunnen zien (kan niet gegarandeerd worden). Korte pauze met snacks en warm drankje. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

  Duur: 2.30 u

  Enkel dinsdag, woensdag, vrijdag, zondag om 20u00 tussen 01.12.20 – 14.03.21
  Enkel dinsdag, woensdag, vrijdag, zondag om 21u00 tussen 15.03.21 – 15.04.21

  — Lees meer —

  € 129 per persoon met shared driving € 184 per persoon met single driving € 85 per kind (4-14 jaar)

  ’s Avonds op sneeuwscootertocht vertrekken is een speciale ervaring. Hopelijk zien we het noorderlicht (kan niet gegarandeerd worden)! De afgelegde afstand hangt af van de groep. Shared en single driving zijn mogelijk. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

  Duur: 3 u (ongeveer 2 u op de sneeuwscooter)

  Dagelijks om 19u00 tussen 01.12.20 – 14.03.21
  Dagelijks om 20u00 tussen 15.03.21 – 15.04.21

  — Lees meer —

  € 92 per persoon € 69 per kind (4-14 jaar)

  We laten de verlichting van Levi achter ons en trekken naar een afgelegen locatie. Hier verwarmen we ons bij een kampvuur, grillen we enkele snacks en luisteren we naar verhalen van de gids. Hopelijk zien we het noorderlicht (kan niet gegarandeerd worden). Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

  Duur: 3u

  Enkel maandag, woensdag, vrijdag, zondag om 21u00.

  — Lees meer —
  Afkoelen na de sauna bij een meer in Finland - ©Julia Kivela Lahti
  Nordic Stories

  Saunacultuur: toegangspoort naar het geluk?

  Finland is dé ultieme saunakampioen. Reis je binnenkort naar Finland en wil je letterlijk ondergedompeld worden in de cultuur? Dan kan een saunabezoek niet ontbreken. In deze blog vertellen we je hoe zo’n ritueel verloopt en aan welke etiquetteregels je je moet houden.

  Lees meer
  De zonsondergang vanuit je tent - naar Zweden met Nordic
  Nordic Stories

  Het cultureel erfgoed dat natuur heet

  De Zweden beseffen maar al te goed dat de natuur van hun land een van hun grootste troeven is. Ze vinden dan ook dat iedereen vrij moet zijn om die mooie natuur te ontdekken. Zo is het allemansrecht (Zweeds: ‘Allemansrätten’) ontstaan, het recht om van de vrije natuur te genieten.

  Lees meer
  veiligheidsmaatregelen-in-de-luchthaven
  Nordic Stories

  Vlieg veilig naar Lapland

  De luchthavens, de vliegtuigmaatschappijen en de lodges nemen extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

  Lees meer
  Nordic Stories

  Veiligheidsmaatregelen in de lodges

  Je kan met een gerust hart van je reis in magisch Lapland genieten. Onze drie lodges in Lapland hanteren extra veiligheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

  Lees meer
  Kajakken-op-de-Zweedse-meren
  Nordic Stories

  Kanovaren in Zweden

  Scandinavië en kajakken of kanovaren worden vaak in één adem genoemd. En dat is helemaal terecht. Vooral Zweden is een paradijs voor kajakkers en kanovaarders. We delen graag onze vier favoriete regio’s.

  Lees meer
  Zweden-varen-met-bootje-op-meer
  Nordic Stories

  Promotie Ongerept Zweden

  Nog geen concrete vakantieplannen? Geniet dan van onze speciale last minute actie! Bij het boeken van het programma "Ongerept Zweden" geniet je van € 200 korting per persoon. 

  Lees meer

  Nog interessante reizen

  Op de hoogte blijven?

  Ontvang tips & tricks in je mailbox