Essence of Lapland

Hotel Jeris

Ideale reis voor

Beleving
Charme
Families
Koppels
Ontspanning
Soft adventure
Wellness

Een heel authentieke ervaring waarbij je niet alleen kennis maakt met de typisch Lapse activiteiten, maar ook dieper duikt in de lokale cultuur. Dit doe je onder meer door een heuse sauna-ervaring in de Arctic Sauna World en een bezoek van een heuse sjamaan. Je leert ook een aantal Sami en hun traditionele zangvorm – Joiku – kennen. Uiteraard is er ook nog heel wat actie verzekerd dankzij de huskytocht, sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandeling en rendiertocht. De avonden staan vaak in het teken van het prachtige noorderlicht, hopelijk krijg je het meer dan een keer te zien!

In hotel Jeris kom je helemaal tot rust en kan je genieten van de ongerepte natuur in de onmiddellijke omgeving. Je verblijft in een gezellige chalet zodat je voldoende privacy hebt, maar je kan in het hoofdgebouw terecht voor de maaltijden in volpension. Zin in een unieke overnachting? Overweeg om een van de nachten te spenderen in de luxueuze Arctic Firefox Lodge, met je eigen sauna en grote glazen ramen zodat je vanuit jouw bed het noorderlicht kan zien. Daarnaast bieden we ook de kans om de eerste of laatste nacht te verblijven in een sneeuwiglo of Aurora Dome..

Afreisdata

05.02.2022- 26.02.2022

Hoogtepunten van de reis

 • uiteenlopende activiteiten
 • grote kans op noorderlicht, gelegen boven de poolcirkel
 • maak uitgebreid kennis met de lokale saunacultuur
 • culturele activiteiten met Joiku en sjamaan
 • comfortabele chalet
 • prachtig gelegen aan een meer

01. Dag per dag

Vlucht van Brussel naar Lapland via Kittilä, transfer naar het Hotel Jeris in Muonio (1u).

Check-in bij het hotel, passen van je warme kledij voor de week.

’s Avonds geniet je van een heerlijk diner in het hotel. Je overnacht in een gezellige chalet.

— Lees meer —

Na het ontbijt volgt een korte transfer (10 min), naar de rendierboerderij van Torassieppi. Bezoek een 100 jaar oude unieke rendierboerderij en een rendiermuseum. Dankzij het kleine museum en de uitleg van een Sami kom je meer te weten over hoe ze vroeger (en nu) leefden. Als kers op de taart volgt een korte rendiertocht van zo’n 3 km vlakbij het Pallas-Ylläs Nationaal Park.

Na een korte wandeling kan je een heus sneeuwhotel, Winter Village, bezoeken. Je vindt hier onder meer een ijsrestaurant, bar en indrukwekkende sculpturen. Lunch wordt geserveerd in het ice restaurant*.

*Opgelet: de lunch in het ice restaurant is afhankelijk van het weer. Als het restaurant nog niet open is voor publiek of het is extreem koud, dan kan je lunchen in een ‘traditionele kota’ rond het haardvuur.

In de namiddag volgt een boeiende uiteenzetting over het fascinerende noorderlicht (in het Engels). Tijdens een hapje en drankje wordt er dieper ingegaan over de wetenschap achter het noorderlicht en de vele mythes die de ronde doen.

Diner in het restaurant.

— Lees meer —

Na een stevig ontbijt ga je per bus naar een nabijgelegen huskykennel, waar de enthousiaste husky’s staan te popelen om je mee te nemen doorheen het winterse landschap. Met 2 personen per slede vertrek je op een tocht van zo’n 15 km.

Lunch in het restaurant.

De namiddag kan je naar believen invullen. Kom tot rust in de sauna of trek er nog eens op uit met of zonder een gegidste activiteit.

’s Avonds maak je kennis met de lokale cultuur van Lapland. Je geniet van een traditioneel diner aan een open vuur, waarna een aantal lokale Sami hun traditionele Joiku zingen en het verhaal erachter vertellen. Misschien vragen ze wel om even mee te doen! Je leert ook meer bij over de kledij van de Sami en hun tradities en gebruiken.

— Lees meer —

Tijd voor een beetje adrenaline! Met 2 personen per sneeuwscooter leg je een afstand van ongeveer 35 km af door de Finse bossen en moerassen. Je volgt de gids naar een meer in de buurt waar je het traditionele netvissen onder de knie probeert te krijgen.

De lunch wordt geserveerd aan een kampvuur en wanneer je terugkeert krijg je nog een lokale delicatesse geserveerd.

’s Avonds diner in het restaurant.

— Lees meer —

Deze vrije dag kan je spenderen zoals je wilt! Alle maaltijden worden geserveerd in het restaurant, maar voorts ben je vrij om de ruime omgeving rond het Hotel Jeris op eigen houtje of onder begeleiding van een gids te verkennen.

’s Avonds staat een speciale activiteit op het programma waarbij je hopelijk het noorderlicht kan zien! Neem plaats in de Aurora Snow Train, die klaarstaat om je mee te nemen over de bevroren meren in de overdekte en verwarmde sledes. Tijdens een pauze worden lekkere worstjes klaargemaakt zodat je energie kan opdoen terwijl je speurt naar het magische noorderlicht.

— Lees meer —

Zorg ervoor dat je voldoende eet, want er staat een actieve sneeuwschoenwandeling op het programma. Met een minibus trek je richting de grootste heuvels in het westen van Fins Lapland. Je begint met een bezoek aan het natuurcentrum zodat je meer te weten komt over het gebied, maar vervolgens trek je de sneeuwschoenen aan en ontdek je het Pallas-Ylläs Nationaal Park.

Lunch in het restaurant. De namiddag kan je vrij besteden.

Na het diner kan je tot rust komen en genieten van de Arctic Sauna World, een heuse wellness-ervaring waarbij gebruik gemaakt wordt van de 4 natuurelementen. Daarnaast wordt een kleine ceremonie voorbereid met de 4 natuurelementen door een sjamaan.

— Lees meer —

Trek er zelf op uit of boek optionele excursies: huskytochten, sneeuwscootersafari's, rendiertochten, unieke overnachtingen, wellness-pakketten... Bijna dagelijks staan er ook noorderlichtexcursies op het programma.

’s Avonds wordt een speciaal Laps diner voorzien in het restaurant. Hopelijk kan je nog een laatste keer het noorderlicht zien!

— Lees meer —

Na het ontbijt voorzien we een transfer naar de luchthaven van Kittilä (of met de huurwagen), waarna jullie terugvliegen naar Brussel.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Prijzen Essence of Lapland

Prijs per volwassene. Kinderen 4-12 jaar krijgen een korting van 40% op de lokale prijs (verblijf, maaltijden, activiteiten, niet voor vluchten) bij 2 volwassenen in dezelfde chalet, 25% korting bij 1 volwassene in dezelfde chalet. Prijzen voor kinderen en single reizigers op aanvraag.

Afreisdatum Prijs per volwassene
(zonder supplement chalet)
05.02 en 12.02.22 € 2442
19.02.22 € 2592
26.02.22 VOLZET

Supplementen voor chalet

Cabin A: chalet voor max 3-4 personen (nis met 2 bedden, sofabed voor 1 volwassene of 2 kinderen, haardvuur, kitchenette, badkamer met sauna)
Cabin B: chalet voor max 4-5 personen (kamer met 2 bedden, mezzanine met 3 bedden, haardvuur, zitruimte, keuken, badkamer met sauna)

Type chalet Supplement per chalet
Cabin A voor 2 personen € 245
Cabin A voor 3 personen
(inclusief single supplement
voor de sneeuwscooter)
€ 280
Cabin A voor 4 personen € 245
Cabin B voor 4 personen
(minimum 4 personen
€ 175
Cabin B voor 5 personen
(minimum 4 personen)
(single supplement voor de
sneeuwscooter)
€ 35

Inbegrepen

 • Retourvlucht vanaf Brussel naar Enontekiö(detail bij offerte) incl. luchthaventaksen, 1 stuk handbagage en 1 stuk ruimbagage per persoon
 • Luchthaventransfers
 • Overnachtingen in gekozen accommodatie met privé-sanitair
 • Alle excursies zoals beschreven in het programma
 • Verblijf in vol pension
 • Warme kledij, winterboots tijdens het verblijf
 • Professionele Engelstalige begeleiding
 • Btw, dossierkosten en bijdrage Garantiefonds Reizen
 • Uitgebreide reisinfo: lokale tips, winteruitrusting én fotografie
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Optionele excursies
 • Reisverzekering (optioneel)
 • Eigen risico voor materiaalschade bij een sneeuwscootertocht bedraagt maximum € 800 per chauffeur/sneeuwscooter/ongeval. Indien je ter plaatse € 20 per tocht bijbetaalt kan je de franchise verlagen naar € 400 per chauffeur/sneeuwscooter/ongeval.

Opmerkingen

 • De volgorde van het programma kan gewisseld worden.
 • Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.
 • Kinderen tussen 5-14 jaar rijden mee in een slede achter de sneeuwscooter van de gids. Kinderen vanaf 15 jaar kunnen als passagier achterop mee rijden. Zelf rijden mag pas vanaf 18 jaar en mits men in het bezit is van een geldig rijbewijs B.
 • Kinderen tussen 5-11 jaar zitten in de slede van de gids tijdens de huskytochten.

04. Excursies

€ 160 per persoon met shared driving

Bij deze avondtocht met huksy's ga je op zoek naar het noorderlicht. Zelf op een bewolkte nacht is dit één van onze meest romantische uitstapjes. Je bent met 2 personen per slede. Deze activiteit is mogelijk vanaf 12 jaar.

Duur: 2u30

Enkel op woensdag en zaterdag om 20u40.

— Lees meer —

€ 130 per persoon

In rendierslede, onder een warm deken, ga je op zoek naar het noorderlicht. De lokale rendierherder neemt je mee door het bos. Hou je ogen op de lucht gericht, wie weet vang je wel een glimp op van het verbazingwekkende noorderlicht! Na de tour geniet je van een tas warm bessensap bij het kampvuur. Deze activiteit is mogelijk vanaf 12 jaar.

Duur: 1u - 1u30.

Enkel mogelijk op dinsdag en donderdag om 20u40.

— Lees meer —

€ 120 per persoon - shared driving

Tijdens deze avondtocht met de sneeuwscooters heb je de kans om een glimp op te vangen van het noorderlicht. Met de sneeuwscooter ga je naar de beste locatie om het noorderlicht te kunnen spotten. Lichten uit, een tas warm bessensap in de hand en geniet van de duizende sterren aan de hemel. Je legt een afstand af van zo'n 20 km. Deze activiteit is mogelijk vanaf 12 jaar.

Duur: 2u

Enkel op maandag en vrijdag om 21u00.

— Lees meer —

€ 80 per volwassene € 48 kind 4-12 jaar

Spring op de verwarmde aurora sneeuwtrein (dit is een glazen overdekte slede) en geniet een ritje midden van de natuur in het besneeuwde Lapland. Dit is een geweldige manier om op zoek te gaan naar het noorderlicht. Nadien geniet je van een warm drankje en snack bij het open vuur.

Duur: 2u

Enkel op dinsdag en donderdag om 21u00.

— Lees meer —

€ 20 per volwassene € 12 per kind 4 - 12 jaar

Doe mee met deze informatieve workshop over het fascinerend fenomeen van het noorderlicht en de wetenschap erachter. De gids geeft je meer informatie over het hotel, de activiteiten en de omgeving. Geniet ok van een warme drank en een lokale snack. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Duur: 1u

Enkel mogelijk op maandag en vrijdag om 16u00.

— Lees meer —

€ 70 per persoon

We doen onze sneeuwschoenen aan en gaan op zoek naar het noorderlicht. We gaan op pad met onze sneeuwschoenen in de Lapse natuur en gaan naar de perfecte locatie om het noorderlicht te spotten. Geniet van een warme drank. Deze activiteit is mogelijk vanaf 12 jaar.

Duur: 2u - 3u

Enkel mogelijk op maandag en donderdag om 21u00.

— Lees meer —

€ 50 per volwassene € 30 per kind 4 - 12 jaar

Geniet van een onvergetelijke avond in ons exlusief restaurant aan het meer. In een sfeervolle omgeving met open haard, krijg je enkele lokale gerechten geserveerd. Je krijgt ook een lokaal drankje aangeboden. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Duur: 1u330

Enkel mogelijk op maandag en vrijdag om 19u00.

— Lees meer —

€ 16 supplement/persoon/dag

Je kan je diner upgraden van een 4-gangenbuffet naar een 4-gangenbuffet aan tafel. Er is een upgrade van het voorgerecht of hoofdgerecht. De gerechten zijn gemaakt met lokale ingrediënten. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Op aanvraag.

— Lees meer —

€ 320 per nacht (voor 1 of 2 personen) € 50 per persoon voor een extra bed

Breng een buitgengewone nacht door waarbij je gaat kamperen in een Aurora Dome onder het noorderlicht! Dit is een luxe tent met een bed en open haard. Hier kan je op een comfortabele manier een nacht in de wildernis doorbrengen en misschien kan je wel een glimp kan opvangen van het noorderlicht. De zijwand van de koepel is in glas, waardoor je een prachtig uitzicht hebt op de Lapse wildernis. Op 100m afstand heb je een sauna, toilet en douche. Het ontbijt en toegang tot Arctic Sauna World is inbegrepen. Dit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Dagelijks mogelijk vanaf 15u30.

— Lees meer —

€ 100 per persoon

Breng een buitengewone nacht door in een traditionele sneeuwiglo! Doorheen de jaren heen werden iglo's in de noordelijke landen reeds gebruikt als accommodatie. De buitentemperatuur kan dalen tot -30°C, maar binnenin blijft het gemiddeld zo'n -3°C tot -6°C. Je hebt een zachte en warme matras, alsook een dikke slaapzak. Het warme bessensap zorgt voor een comfortabele nacht. Transfers, slaapzakken, warme dranken en ontbijt zijn inbegrepen. Dit is mogelijk vanaf 12 jaar.

Elke dag mogelijk vanaf 20u20.

— Lees meer —

€ 590 per nacht (voor 1 of 2 personen) Extra bed voor kinderen op aanvraag

Beleef een uitzonderlijke nacht in wellness en luxe in de exclusieve Arctic Firefox Lodge met je eigen privésauna met panoramisch uitzicht over het Jeris-meer. Een ideale manier om je avond te starten en te genieten van dit Finse ritueel. Boven heb je het slaapgedeelte, geniet hier van een eindeloos uitzicht! Vanuit je bed heb je een prachtig zicht op de duizende sterren aan de hemel en wie weet kan je wel een glimp opvangen van het noorderlicht. De toegang tot de Arctic Sauna World, ontbijt, badjas en pantoffels voor volwassenen zijn inbegrepen in de prijs.

Dagelijks mogelijk vanaf 15u30.

— Lees meer —

05. Extra info

Afreis 05.02.2022 - 26.02.2022

Heenvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines

Vertrek Brussel 09u30 - aankomst Kittilä 13u45

Terugvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines

Vertrek Kittilä 14u45 - aankomst Brussel 17u05

Vluchturen onderhevig aan wijzigingen.

Nordic Stories

Facts & Figures Lapland

Wil je snel meer te weten komen over Lapland? Bekijk dan zeker onze facts & figures over deze reisbestemming.

Lees meer
Kungsleden - Michael Jönsson
Nordic Stories

De beste wandelingen in Lapland

Lapland staat bekend om haar indrukwekkende landschappen, ongerepte natuur en veel ruimte en rust. Daarmee is het gebied ook een paradijs voor wandelliefhebbers. Tijdens elk seizoen zijn er eindeloze mogelijkheden om te voet al het moois van Lapland te ontdekken. Je vindt er wandelingen door bossen, wandelingen over bergtoppen, zware en gemakkelijke wandelingen, korte en lange..; kortom: voor ieder wat wils! Wij geven je alvast enkele van onze persoonlijke favorieten mee.

Lees meer
Nordic Stories

Zeehonden in het Saimaameer

In het grootste meer van Finland, het Saimaameer, zwemmen nog maar een paar honderd Saimaarobben rond. Dit zijn kleine zeehonden die enkel in dat meer te vinden zijn. Ze hebben zich aangepast aan het zoetwater en kunnen wel 20 minuten onder water blijven.

Lees meer
Nordic Stories

Alles wat je wilt weten over husky’s

Tijdens een reis naar Lapland mag een ritje met de huskyslede eigenlijk niet ontbreken. Wil jij meer weten over deze schattige honden? Lees dan waarom ze zo van rennen houden, goed tegen de kou kunnen en waarom een husky absoluut geen goede waakhond zou zijn.

Lees meer
Afkoelen na de sauna bij een meer in Finland - ©Julia Kivela Lahti
Nordic Stories

Saunacultuur: toegangspoort naar het geluk?

Finland is dé ultieme saunakampioen. Reis je binnenkort naar Finland en wil je letterlijk ondergedompeld worden in de cultuur? Dan kan een saunabezoek niet ontbreken. In deze blog vertellen we je hoe zo’n ritueel verloopt en aan welke etiquetteregels je je moet houden.

Lees meer
veiligheidsmaatregelen-in-de-luchthaven
Nordic Stories

Vlieg veilig naar Lapland

De luchthavens, de vliegtuigmaatschappijen en de lodges nemen extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox