Holiday Family Week Rovaniemi

Rovaniemi

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Beleving
Charme
Families
Soft adventure
Wildlife

Dit pakket is vooral aangewezen voor gezinnen met jonge kinderen! Niet alleen krijg je de kans om een aantal typisch Lapse activiteiten te doen, maar je kan ook het dorp van de Kerstman bezoeken! Hier krijg je vrij spel en kan je het postkantoor bezoeken of de Kerstman zelf indien je dat wil. Je combineert dit bezoek in 1 adem met een sneeuwscootertocht en rendiertocht. De andere dagen vul je op verschillende manieren in, onder meer met een huskytocht en noorderlichtexcursie. Vrije momenten kan je op verschillende manieren invullen!

De maaltijden zijn voorzien in halfpension in het hoofdgebouw, waar je dus 's avonds ook van een lekker diner geniet. Tijdens 1 avond ga je naar een typische hut om daar te genieten van een heerlijke, lokale maaltijd!

De chalets (44m²) zijn halfopen gebouwd en hebben een kleine leefruimte met kitchenette. Er is een aparte slaapkamer op de loft met twee bedden, en een kamer op de gelijkvloers met twee bedden op de vloer en twee uitklapbare bedden daarboven. We raden dit over het algemeen dus aan voor maximum 4 volwassenen, al kan een gezin met kinderen hier in principe met 6 personen terecht. In de badkamer heb je een eigen sauna.

Afreisdata

26.12.21, 12.02.22, 19.02.22 en 26.02.22

Hoogtepunten van de reis

 • Bezoek het dorp van de Kerstman
 • In Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland
 • Gezellige chalet voor 4-6 personen (afhankelijk van de samenstelling)
 • Eigen sauna
 • Typisch Lapse activiteiten
 • Mogelijkheid voor optionele excursies

01. Dag per dag

Bij afreis in december: vlucht van Brussel naar Rovaniemi, met 1 overstap in Helsinki. Vervolgens transfer naar Ounasvaara Cabins (ongeveer 15 minuten).

Bij afreis in februari: rechtstreekse vlucht van Brussel naar Kittilä. Vervolgens transfer naar Ounasvaara Cabins (ongeveer 2u).

Check-in in een comfortabele halfopen cabin met eigen sauna, overlopen van het programma. ’s Avonds geniet je van een heerlijk diner.

— Lees meer —

Dit is de ultieme 3-in-1-uitstap. Deze dag focust zich op gezinnen die graag natuur, cultuur en de sfeer van de Kersperiode combineren. De dag begint met een sneeuwscootertocht (2 pers./sneeuwscooter) richting een rendierboerderij in de buurt. Hier leer je meer bij over de rendieren en neem je deel aan een korte rendiertocht.

In de namiddag reis je met een busje naar Santa Claus Village, waar je onder meer het postkantoor van de Kerstman kan bezoeken, of de Kerstman zelf. Je geniet op deze locatie ook van een deugddoende lunch (salade, zalmsoep en dessert). Geef het zeker op voorhand door indien er bepaalde dieetwensen/allergieën zijn waarmee rekening gehouden moet worden.

’s Avonds geniet je van een diner in het hoofdgebouw en kan je na een bewogen dag helemaal tot rust komen in de sauna.

— Lees meer —

Deze vrije dag kan je invullen naar believen. Kies voor een van onze optionele activiteiten of trek er zelf op uit in de natuur of in Rovaniemi. Je kan onder meer het Arktikum museum bezoeken, of wie weet ga je wel liever op de latten staan in het kleine skigebied vlakbij de accommodatie.

’s Avonds eet je voor de verandering eens niet in het restaurant, maar in een heel gezellige traditionele kota (hut) in de buurt. Transfers van een paar minuten worden voorzien. Je neemt binnenin plaats rond het gezellige haardvuur en geniet van een heerlijk 3-gangendiner met een aantal lokale specialiteiten. Het menu staat vast. Koffie, thee en water zullen voorzien worden, en indien gewenst kan je ook bijbetalen om te kiezen uit een assortiment wijnen/bieren/andere dranken. Geef het zeker door indien er bepaalde dieetwensen/allergieën zijn.

Vergeet zeker niet om ’s avonds af en toe naar buiten te gaan. Wie weet kan je het noorderlicht spotten!

— Lees meer —

Zet deze dag volledig naar je hand. Kies voor een van onze optionele activiteiten of trek er zelf op uit in de natuur of in Rovaniemi.

— Lees meer —

Na het ontbijt maak je je klaar voor een bezoek aan een van de mooiste dierenparken in Lapland! Een transfer (ongeveer 1u one way) brengt je naar het Ranua Wildlife Park. Hier maak je onder andere kennis met heel wat dierensoorten die met uitsterven bedreigd zijn (ijsberen, poolvos, sneeuwuil, enzovoort). Leer meer bij over deze dierensoorten en over hoe Ranua haar steentje bijdraagt om deze soorten te beschermen.

Er is een snack inbegrepen, maar je keert rond de middag terug zodat je kan lunchen.

Na het diner brengt een transfer (ongeveer 45min one way) je naar een afgelegen locatie in de afgelegen Lapse natuur. Om je warm te houden worden er worstjes klaargemaakt aan een kampvuur en krijg je een warm drankje. Rond 1u ’s nachts ben je terug in het hotel.

— Lees meer —

Na een stevig ontbijt brengen we een bezoek aan de huskykennel. Na de nodige instructies neemt de gids je mee voor een tocht van ongeveer 1u15 (afgelegde afstand van zo’n 10km). Met twee deel je een hondenspan van vier tot zes Alaskan husky's. Afwisselend kan je ‘mushen’ - de hondenspan besturen - en gewoon op de slede genieten van de voorbijglijdende taiga en foto's nemen.

Geniet van een deugddoende vrije namiddag. Indien de huskytocht in de namiddag ingepland wordt geniet je eerst nog van een vrije ochtend.

’s Avonds vindt het diner als vanouds plaats in het hoofdgebouw.

— Lees meer —

Zet deze dag volledig naar je hand. Geniet ’s avonds nog van een laatste heerlijke maaltijd. Hopelijk kan je vanavond nog het magische noorderlicht spotten als volwaardige afsluiter!

— Lees meer —

Transfer en terugvlucht naar Brussel. Bij de reizen in december is dit via een lijnvlucht vanuit Rovaniemi, met 1 overstap in Helsinki. Bij de reizen in februari is dit via een rechtstreekse chartervlucht vanuit Kittilä.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Prijzen

Prijzen steeds op basis van minstens twee volwassenen in de chalet. Bij slechts 1 volwassene in de chalet is de prijs op aanvraag.

De chalets (44m²) zijn halfopen gebouwd en hebben een kleine leefruimte met kitchenette. Er is een aparte slaapkamer op de loft met twee bedden, en een kamer op de gelijkvloers met twee bedden op de vloer en twee uitklapbare bedden daarboven. We raden dit over het algemeen dus aan voor maximum 4 volwassenen, al kan een gezin met kinderen hier in principe met 6 personen terecht. In de badkamer heb je een eigen sauna.

Prijzen voor de eerste 2 volwassenen:

Afreisdatum Prijs voor de eerste 2 volwassenen
in een chalet
26.12.21 € 3210
12.02.22 € 2455
19.02.22 € 2605
26.02.22 € 2680

Prijzen voor kinderen 4-12 jaar (bij minstens 2 volwassenen in dezelfde chalet):

Afreisdatum Prijzen voor kinderen (4-12 jaar) op basis van
minstens 2 volwassenen in dezelfde chalet
26.12.21 € 1647 per kind
12.02.22 € 1273 per kind
19.02.22 € 1423 per kind
26.02.22 € 1498 per kind

Prijzen voor een extra volwassene (>12 jaar):

Afreisdatum Prijs voor een extra
volwassene (>12 jaar) in een chalet
26.12.21 € 2138
12.02.22 € 1792
19.02.22 € 1942
26.02.22 € 2017

Andere prijzen op aanvraag. Contacteer gerust onze Travel Designers bij vragen over de prijzen!

Inbegrepen

 • Met vertrek op 26.12.21: een lijnvlucht van Finnair tussen Brussel en Rovaniemi, met 1 overstap in Helsinki (detail bij offerte)
 • Met vertrek tussen 12.02.22 - 26.02.22: een rechtstreekse chartervlucht van Brussels Airlines tussen Brussel en Kittilä
 • Inclusief luchthaventaksen, brandstofverzekering, 1x stuk handbagage en 1x stuk ruimbagage
 • Luchthaventransfers
 • 7 overnachtingen in de gekozen accommodatie
  • bedlinnen en 1x set handdoeken per persoon
  • eigen sauna
 • Maaltijden in halfpension (ontbijt en diner)
  • 1x een 3-gangendiner in een traditionele kota op een andere locatie (menu beschikbaar op aanvraag)
 • Excursies zoals beschreven in het programma
  • Onder begeleiding van professionele Engelstalige gidsen
  • Gebruik warme kledij tijdens de excursies
 • BTW, dossierkosten, Garantiefonds Reizen, lokale verblijftaks
 • De Noorderlicht-app voor accurate voorspellingen
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Lunches
 • Andere optionele excursies en persoonlijke uitgaven
 • Optionele bijstands- en annulatiereisverzekering

Opmerkingen

 • Dit programma is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Kinderen groter dan 140cm mogen achterop de sneeuwscooter zitten als passagier indien ze de prijs voor volwassenen betalen. Kinderen die kleiner zijn zullen in een slede achter de sneeuwscooter van de gids zitten. Kinderen tot en met 14 jaar zitten in de slede van de gids bij een huskytocht.
 • De volgorde van de activiteiten kan veranderd worden.
 • Om zelf met een sneeuwscooter te rijden moet je minstens 18 jaar zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B.
 • Eigen risico bij een ongeval voor de sneeuwscooter bedraagt € 980 per persoon per tocht. Mits een supplement van € 15 per persoon (ter plaatse te betalen) kan je de franchise afkopen en verlagen naar € 150 per persoon per tocht. Dit is optioneel.

04. Excursies

€ 99 per volwassene

Dit is de beste manier om de prachtige natuur te ontdekken. Tijdens deze sneeuwscootertocht (2 pers/scooter), langs bevroren rivieren en door besneeuwde bossen geniet je van het prachtige uitzicht op de riviervallei vanaf de heuveltoppen. Tijdens de pauze kan je even opwarmen met een warme drank. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Duur: 2u

Voor families dagelijks mogelijk vanaf 01.12.2021 - 06.01.2022 om 14u30.

Voor volwassenen (vanaf 15 jaar) dagelijks mogelijk vanaf 01.12.2021 - 06.01.2022 om 10u30.

Vanaf 07.01.2022 - 03.04.2022 dagelijks om 14u30.

— Lees meer —

€ 187 per persoon

Tijdens deze sneeuwscootertocht (1 pers./scooter), geeft je een extra gevoel van vrijheid doordat je alleen kan rijden, zonder passagier. Ervaar de prachtige uitzichten over de uitgestrekte Lapse wildernis. Tijdens de pauze kan je genieten van een tas warm bessensap. Deze activiteit is pas mogelijk vanaf 18 jaar indien je in het bezit bent van een geldig rijbewijs B.

Duur: 3u

Enkel mogelijk op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag om 10u30 vanaf 07.01.2022 - 03.04.2022.

— Lees meer —

€ 162 per volwassene (shared driving)

Deze sneeuwscootertocht neemt je mee langs de bevroren rivier Ounasjoki recht de heuvels in, waar je de besneeuwde bossen en wildernis van Lapland kan bewonderen. We blijven dit pad volgen en komen uiteindelijk uit aan een klein wildernismeer. Ervaar de stilte terwijl de gids de nodige voorbereidingen treft om te kunnen ijsvissen. Wie kan een vis vangen om hem nadien te roosteren boven het kampvuur? Na het ijsvissen keer je met de sneeuwscooters terug. Inclusief snack. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Duur: 4u

Elke maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 09u30 van 01.12.2021 tot 03.04.2022.

— Lees meer —

€ 141 prijs per volwassene (shared driving)

Ervaar de magie van een poolnacht door met de sneeuwscooter doorheen het besneeuwde bos te rijden richting de bevroren rivier. Met een beetje geluk en een heldere hemel, verlicht door de maan en de sterren, kan je misschien het noorderlicht waarnemen. Geniet van en warm drankje en hapje bij het kampvuur. De gids vertelt je wat meer over het noorderlicht en de schoonheid van Lapland. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Duur: 3u

Enkel mogelijk op maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 18u00 van 01.12.2021 tot 06.01.2022.

Enkel mogelijk op maandag, woensdag en zondag om 18u00 van 07.01.2022 tot 28.02.2022.

Enkel mogelijk op maandag, woensdag en zondag om 19u00 van 01.03.2022 tot 31.03.2022

— Lees meer —

€ 122 per volwassene

Deze excursie neemt je mee naar het 'Aurora Boralis' kamp. Weg van de stadslichten en met een onbeperkt uitzicht op de noordelijke hemel! Bij het resort vind je het Aurora Boralis theather, dit is gebouwd in een enorme sneeuwiglo waar film en spectaculaire foto's van het noorderlicht uithangen! Je hebt wat tijd om in het resort rond te dwalen. Je kan er voor kiezen om een rit te maken in de sneeuwscooterslede of ga languit liggen dichtbij een open vuur en bewonder de noorderlijke hemel en wie weet kan je wel degelijk het noorderlicht spotten! Je kan gebuik maken van triopods om foto's te trekken. Vergeet uiteraard niet te proeven van de traditionele rendierburgers in de Kota tipi. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Duur: 2u30.

Enkel mogelijk op dinsdag, donderdag en zaterdag om 21u30 van 01.12.2021 tot 31.03.2022.

— Lees meer —

€ 164 per volwassene (shared driving)

Beleef de poolnacht door met de sneeuwscooter een tocht te maken door het bos en over bevroren rivieren richting het Aurora Boralis kamp. In dit resort is er een theater in een sneeuwiglo, waar je een film over de mythes en feiten kan bekijken. Je hebt ook wat tijd om rond te dwalen in het resort. Hierna kan je een rit maken in de sneeuwscooterslede of languit gaan liggen dichtbij het kampvuur om een glimp op te vangen van het noorderlicht! Je kan gebruik maken van tripods om foto's te maken. Geniet ook van de typische rendierburger waarna je terugkeert naar de stad. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Duur: 3u

Enkel mogelijk op dinsdag, donderdag en zaterdag om 21u00 van 07.01.2022 tot 31.03.2022.

— Lees meer —

€ 141 per volwassene (shared driving)

Ben je op zoek naar een onvergetelijke ervaring met je familie, dan moet je niet verder zoeken dan deze sportieve rit met de huksyslede (20 min). Deze tocht neemt je mee doorheen de Lapse natuur. Je brengt ook een bezoek aan de huskykennel. Vergeet na de tocht niet even te knuffelen met de husky's en geniet van een warme tas bessensap waarbij de gidsen met plezier wat meer vertellen over de husky's. Transfer voorzien. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Duur: 1u45

Dagelijks mogelijk om 11u15 van 01.12.2021 tot 06.01.2022

Enkel mogelijk op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag om 11u15 van 07.01.2022 tot 03.04.2022.

— Lees meer —

€ 168 per volwassene

Lapland staat bekend om de kerstman en zijn rendieren. Tijdens deze excursie krijg je de geweldige kans om beide te zien door een tocht te maken met de rendieren naar Santa Claus Village! Geniet van de rit in de rendierslede (30 min), langs de besneeuwde paden en door het bos kom je aan in het dorp van de kerstman. Hier heb je voldoende vrije tijd om de kerstman zijn kantoor te bezoeken, postkaarten te verzenden vanuit het hoofdpostkantoor en ontdek handwerk- design- en souvenirswinkels. Je krijgt ook een rendierbewijs en een diploma voor het oversteken van de poolcirkel. Dit is een ervaring die je niet snel zal vergeten! Transfer met de auto. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Duur: 4u

Enkel mogelijk op dinsdag, donderdag en zaterdag om 09u30 van 01.12.2021 tot 03.04.2022.

— Lees meer —

€ 109 per volwassene

Dé ideale manier om te leren skiën is met de skischool van Ounasvaara! Ben je een beginner of wil je gewoon even je skitechnieken bijschaven. Alles is mogelijk, jouw privé skileraar staat al klaar om jou al het nodige aan te leren. Dit pakket 'Start at Slopes' is inclusief transfer, skipas vor 4u, materiaalhuur voor 4u en 45 min skiles. Na de les heb je nog 3u de tijd om alles uit te testen wat je geleerd hebt! Deze activiteit is mogelijk vanaf 6 jaar.

Duur: 4u30

Enkel mogelijk op woensdag en vrijdag om 13u45 van 07.01.2022 tot 03.04.2022.

— Lees meer —

€ 80 per volwassene

Tijdens deze beginnersles leer je al de basisvaardigheden van het langlaufen, met een privé leerkracht van de skischool van Ounasvaara. Na deze les kan je zelf op tocht gaan en op ontdekking gaan in het prachtige landschap van Ounasvaara. Dit pakket van 4u bevat de huur van het materiaal alsook een les van 45 min. Deze activiteit is mogelijk vanaf 6 jaar.

Duur: 4u30

Enkel mogelijk op woensdag en vrijdag om 09u45 van 07.01.2022 tot 03.04.2022.

— Lees meer —

05. Extra info

Afreis 26.12.21

Heenvlucht met lijnvlucht van Finnair met overstap in Helsinki

Brussel 11u40 - Helsinki 15u15 en Helsinki 16u20 - Rovaniemi 17u40

Terugvlucht met lijnvlucht van Finnair met overstap in Helsinki:

Rovaniemi 14u10 - Helsinki 15u30 en Helsinki 16u40 - Brussel 18u20

Vluchturen onder voorbehoud van wijzigingen.

Afreis 12.02.22, 19.02.22 en 26.02.22

Heenvlucht met chartervlucht van Brussels Airlines

Brussel 09u30 - Kittilä 13u45

Terugvlucht met chartervlucht van Brussels Airlines

Kittilä 14u45 - Brussel 17u05

Vluchturen onder voorbehoud van wijzigingen.

Nordic Stories

Facts & Figures Lapland

Wil je snel meer te weten komen over Lapland? Bekijk dan zeker onze facts & figures over deze reisbestemming.

Lees meer
Kungsleden - Michael Jönsson
Nordic Stories

De beste wandelingen in Lapland

Lapland staat bekend om haar indrukwekkende landschappen, ongerepte natuur en veel ruimte en rust. Daarmee is het gebied ook een paradijs voor wandelliefhebbers. Tijdens elk seizoen zijn er eindeloze mogelijkheden om te voet al het moois van Lapland te ontdekken. Je vindt er wandelingen door bossen, wandelingen over bergtoppen, zware en gemakkelijke wandelingen, korte en lange..; kortom: voor ieder wat wils! Wij geven je alvast enkele van onze persoonlijke favorieten mee.

Lees meer
Nordic Stories

Zeehonden in het Saimaameer

In het grootste meer van Finland, het Saimaameer, zwemmen nog maar een paar honderd Saimaarobben rond. Dit zijn kleine zeehonden die enkel in dat meer te vinden zijn. Ze hebben zich aangepast aan het zoetwater en kunnen wel 20 minuten onder water blijven.

Lees meer
Nordic Stories

Alles wat je wilt weten over husky’s

Tijdens een reis naar Lapland mag een ritje met de huskyslede eigenlijk niet ontbreken. Wil jij meer weten over deze schattige honden? Lees dan waarom ze zo van rennen houden, goed tegen de kou kunnen en waarom een husky absoluut geen goede waakhond zou zijn.

Lees meer
Afkoelen na de sauna bij een meer in Finland - ©Julia Kivela Lahti
Nordic Stories

Saunacultuur: toegangspoort naar het geluk?

Finland is dé ultieme saunakampioen. Reis je binnenkort naar Finland en wil je letterlijk ondergedompeld worden in de cultuur? Dan kan een saunabezoek niet ontbreken. In deze blog vertellen we je hoe zo’n ritueel verloopt en aan welke etiquetteregels je je moet houden.

Lees meer
veiligheidsmaatregelen-in-de-luchthaven
Nordic Stories

Vlieg veilig naar Lapland

De luchthavens, de vliegtuigmaatschappijen en de lodges nemen extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox