Lapland Allround Week

Rovaniemi

Ideale reis voor

Actief
Avontuurlijk
Beleving
Charme
Families
Koppels

Je neemt deel aan een actief programma met verschillende Lapse excursies inbegrepen! Daarnaast heb je nog een aantal vrije momenten die je op verschillende manieren kan invullen.

De maaltijden zijn voorzien in halfpension in het hoofdgebouw, waar je dus 's avonds ook van een lekker diner geniet. Ook ontbijten kan je in het hoofdgebouw.

De simpele maar comfortabele cabins, 44m² groot, zijn halfopen gebouwd en hebben een kleine leefruimte met kitchenette. Er is een aparte slaapkamer op de loft met twee bedden, en een kamer op de gelijkvloers met twee bedden op de vloer en twee uitklapbare bedden daarboven. Deze kamer kan je wel niet altijd afsluiten. We raden dit over het algemeen dus aan voor maximum 4 volwassenen, of een gezin met kinderen. In de badkamer heb je een eigen sauna.

Afreisdata

31/12/2022, 07/01/2023, 14/01/2023, 21/01/2023, 28/01/2023, 04/02/2023, 11/02/2023, 18/02/2023 & 25/02/2023

Hoogtepunten van de reis

 • In Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland en vlakbij het dorp van de Kerstman
 • Gezellige chalet voor 4-6 personen (afhankelijk van de samenstelling)
 • Eigen sauna
 • Typisch Lapse activiteiten
 • Mogelijkheid voor optionele excursies

01. Dag per dag

Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Rovaniemi. Vervolgens transfer naar Lapland Hotels Ounasvaara Chalets (ongeveer 15 minuten).

Check-in bij de accommodatie in een comfortabele halfopen cabin met eigen sauna, overlopen van het programma.’s Avonds geniet je van een lekker diner.

— Lees meer —

Dit is de beste manier om de prachtige natuur te ontdekken. Tijdens deze sneeuwscootertocht (2 pers/scooter), langs bevroren rivieren en door besneeuwde bossen geniet je van het prachtige uitzicht op de riviervallei vanaf de heuveltoppen. Tijdens de pauze kan je even opwarmen met een warm drankje.

— Lees meer —

Lapland staat bekend om de Kerstman en zijn rendieren. Tijdens deze excursie krijg je de geweldige kans om beide te zien door een tocht te maken met de rendieren naar Santa Claus Village! Geniet van de rit in de rendierslede (30 min), langs de besneeuwde paden en door het bos kom je aan in het dorp van de Kerstman. Hier heb je voldoende vrije tijd om de Kerstman zijn postkantoor te bezoeken, postkaarten te verzenden, of om de handwerk- design- en souvenirswinkels te verkennen. Indien je dat wenst kan je ook proberen om een foto te nemen met de Kerstman (niet inbegrepen in de prijs). Je krijgt ook een rendierbewijs en een diploma voor het oversteken van de poolcirkel. Dit is een ervaring die je niet snel zal vergeten! Transfer met de auto.

— Lees meer —

Na een stevig ontbijt brengen we een bezoek aan de huskykennel. Na de nodige instructies neemt de gids je mee voor een tocht van ongeveer 1u00 (afgelegde afstand van zo’n 10km). Met twee deel je een hondenspan van vier tot zes Alaskan husky's. Afwisselend kan je ‘mushen’ - de hondenspan besturen - en gewoon op de slede genieten van de voorbijglijdende taiga en foto's nemen.

Geniet van een deugddoende vrije namiddag. Indien de huskytocht in de namiddag ingepland wordt geniet je eerst nog van een vrije ochtend.

— Lees meer —

Zet deze dag volledig naar je hand. Kies voor een van onze optionele activiteiten of trek er zelf op uit in de natuur of in Rovaniemi. Je kan onder meer het Arktikum museum bezoeken, of Santa Claus Village. Of wie weet ga je wel liever op de latten staan in het kleine skigebied vlakbij de cabin.

— Lees meer —

Deze vrije dag kan je invullen naar believen.

's Avonds neemt een transfer je mee naar het 'Aurora Boralis' kamp. Weg van de stadslichten en met een onbeperkt uitzicht op de noordelijke hemel! Bij het resort vind je het Aurora Boralis theather, dit is gebouwd in een enorme sneeuwiglo waar film en spectaculaire foto's van het noorderlicht uithangen! Je hebt wat tijd om in het resort rond te dwalen. Je kan er voor kiezen om een rit te maken in de sneeuwscooterslede of ga languit liggen dichtbij een open vuur en bewonder de noorderlijke hemel en wie weet kan je wel degelijk het noorderlicht spotten! Je kan gebuik maken van triopods om foto's te trekken. Vergeet uiteraard niet te proeven van de traditionele rendierburgers in de Kota tipi.

— Lees meer —

Zet deze dag volledig naar je hand. Kies voor een van onze optionele activiteiten of trek er zelf op uit in de natuur of in Rovaniemi. Je kan onder meer het Arktikum museum bezoeken, of Santa Claus Village. Of wie weet ga je wel liever op de latten staan in het kleine skigebied vlakbij de cabin.

— Lees meer —

Transfer naar de luchthaven van Rovaniemi en rechtstreekse terugvlucht naar Brussel.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Prijzen

Prijzen per persoon op basis van minstens twee volwassenen in een chalet.

De chalets (44m²) zijn halfopen gebouwd en hebben een kleine leefruimte met kitchenette. Er is een aparte slaapkamer op de loft met twee bedden, en een kamer op de gelijkvloers met twee bedden op de vloer en twee uitklapbare bedden daarboven. We raden dit over het algemeen aan voor maximum 4 volwassenen. In de badkamer heb je een eigen sauna.

Afreisdata Prijs per persoon o.b.v.
minstens 2 personen in een
Superior Cabin
31/12/22

€ 3545 pp voor de eerste 2 volwassenen
€ 2125 pp voor elke extra volwassene
€ 1825 per kind 4-12j bij minstens 2 volwassenen

07/01/23

€ 2295 pp voor de eerste 2 volwassenen
€ 1645 pp voor elke extra volwassene
€ 1325 per kind 4-12j bij minstens 2 volwassenen

14/01/23

€ 2195 pp voor de eerste 2 volwassenen
€ 1630 pp voor elke extra volwassene
€ 1315 per kind 4-12j bij minstens 2 volwassenen

21/01/23, 28/01/23,
04/02/23 & 11/02/23

€ 2325 pp voor de eerste 2 volwassenen
€ 1630 pp voor elke extra volwassene
€ 1315 per kind 4-12j bij minstens 2 volwassenen

18/02/23 & 25/02/23

€ 2675 pp voor de eerste 2 volwassenen
€ 1985 pp voor elke extra volwassene
€ 1670 per kind 4-12j bij minstens 2 volwassenen

Andere prijzen op aanvraag. Contacteer gerust onze Travel Designers bij vragen over de prijzen!

Inbegrepen

 • Rechtstreekse chartervlucht tussen Brussel en Rovaniemi, inclusief luchthaventaksen, brandstofverzekering, 1x stuk handbagage en 1x stuk ruimbagage per persoon
 • Luchthaventransfers ter plaatse
 • 7x overnachtingen in de gekozen accommodatie
  • bedlinnen en 1x set handdoeken per persoon
  • eindschoonmaak
  • eigen sauna
 • Maaltijden in halfpension (ontbijt en diner)
 • Excursies zoals beschreven in het programma
  • Onder begeleiding van professionele Engelstalige gidsen
  • Gebruik warme kledij tijdens de excursies (thermische overall en winterlaarzen)
 • BTW, dossierkosten, Garantiefonds Reizen, lokale verblijftaksen
 • De Noorderlicht-app voor accurate voorspellingen
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Lunches
 • Lokale transfers van de cabins naar Rovaniemi
 • Huurwagen in plaats van transfers (op aanvraag)
 • Skipas en skimateriaal
 • Andere optionele excursies en persoonlijke uitgaven
 • Optionele bijstands- en annulatiereisverzekering

Opmerkingen

 • Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
 • De cabins liggen buiten het centrum, op zo'n 3-4km van het centrum/Arktikum-museum. Je kan deze afstand wandelen, of een transfer/taxi boeken. Een andere optie (op aanvraag) is om een huurwagen te nemen. Zo kan je bijvoorbeeld ook vlot op eigen houtje naar Santa Claus Village of Arctic Snow Hotel rijden.e volgorde van de activiteiten kan veranderd worden.
 • Om zelf met een sneeuwscooter te rijden moet je minstens 18 jaar zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B.
 • Kinderen groter dan 140cm mogen achterop de sneeuwscooter zitten als passagier indien ze de prijs voor volwassenen betalen. Kinderen die kleiner zijn zullen in een slede achter de sneeuwscooter van de gids zitten. Kinderen tot en met 14 jaar zitten in de slede van de gids bij een huskytocht.
 • Eigen risico bij een ongeval voor de sneeuwscooter bedraagt € 980 per persoon per tocht. Mits een supplement van € 15 per persoon (ter plaatse te betalen) kan je de franchise afkopen en verlagen naar € 150 per persoon per tocht. Dit is optioneel.

04. Excursies

€ 189 per persoon

Tijdens deze sneeuwscootertocht (1 pers./scooter), geeft je een extra gevoel van vrijheid doordat je alleen kan rijden, zonder passagier. Ervaar de prachtige uitzichten over de uitgestrekte Lapse wildernis. Tijdens de pauze kan je genieten van een tas warm bessensap. Deze activiteit is pas mogelijk vanaf 18 jaar indien je in het bezit bent van een geldig rijbewijs B.

Duur: 3u

Enkel mogelijk op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag om 10u30 vanaf 07.01.2023 - 02.04.2023.

— Lees meer —

€ 228 per persoon - shared driving, € 273 per persoon - single driving

Dit is de favoriete activiteit voor het gezin in combinatie met natuur, cultuur en een warme sfeer van Kerstmis. De dag begint met een sneeuwscootertocht (2 pers./scooter) naar een rendierboerderij vol Lapse cultuur. Hier kan je een korte tocht maken met een rendierslee en deelnemen aan een speciale ceremonie om de poolcirkel over te steken. In de middag ga je met de auto richting Santa Claus Village. Dit is de ideale plaats om kerstinkopen te doen! Hier kan je ook een postkaart verzenden in het postkantoor van de Kerstman. In de namiddag ontmoet je de Kerstman en kan je genieten van een heerlijke 3-gangen lunch in het gezellige restaurant. Je zal ook een diploma krijgen voor 'het oversteken van de poolcikel'. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Duur: 6u

Geldig rijbewijs B is verplicht voor bestuurders. Ook mogelijk in single driving: 1 persoon/scooter.

Dagelijks mogelijk om 10u00 van 07.01.2023 - 02.04.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 114 korting.

— Lees meer —

€ 168 per persoon - shared driving, € 213 per persoon - single driving

Deze sneeuwscootertocht neemt je mee langs de bevroren rivier Ounasjoki recht de heuvels in, waar je de besneeuwde bossen en wildernis van Lapland kan bewonderen. We blijven dit pad volgen en komen uiteindelijk uit aan een klein wildernismeer. Ervaar de stilte terwijl de gids de nodige voorbereidingen treft om te kunnen ijsvissen. Wie kan een vis vangen om hem nadien te roosteren boven het kampvuur? Na het ijsvissen keer je met de sneeuwscooters terug. Inclusief snack. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Geldig rijbewijs B is verplicht voor bestuurders. Ook mogelijk in single driving: 1 persoon/scooter.

Elke maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 09u30 van 01.12.2022 tot 02.04.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 42 korting van 01.12.2022 tot 06.01.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 84 korting van 07.01.2023 tot 02.04.2023.

— Lees meer —

€ 216 per persoon (shared driving) - € 301 per persoon (single driving)

Geniet van deze prachtige sneeuwscootertocht waarbij je echt midden in de natuur zit! De tocht doorkruist de heuvels en smalle valleien, bevoren meren en rivieren. Gedurende de dag maken we ook een korte wandeling met de sneeuwschoenen en leer je ijsvissen. Geniet van en heerlijke lunch bij het kampvuur. Deze activiteit is mogelijk vanaf 18 jaar en je dient in het bezig te zijn van een geldig rijbewijs.

Duur: 5u - 6u

Enkel mogelijk op maandag, donderdag en zaterdag om 11u van 15.12.2022 tot 02.04.2023.

Opgelet : In de periode van 07.01.2023 tot 02.04.2023 is de prijs van deze excursie :

€ 212 per persoon (shared driving) - € 297 per persoon (single driving)

— Lees meer —

€ 146 per persoon - shared driving, € 191 per persoon - single driving

Ervaar de magie van een poolnacht door met de sneeuwscooter doorheen het besneeuwde bos te rijden richting de bevroren rivier. Met een beetje geluk en een heldere hemel, verlicht door de maan en de sterren, kan je misschien het noorderlicht waarnemen. Geniet van en warm drankje en hapje bij het kampvuur. De gids vertelt je wat meer over het noorderlicht en de schoonheid van Lapland. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Enkel mogelijk op maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 18u00 van 01.12.2022 tot 06.01.2023.

Enkel mogelijk op maandag, woensdag en zondag om 18u00 van 07.01.2023 tot 28.02.2023.

Enkel mogelijk op maandag, woensdag en zondag om 19u00 van 01.03.2023 tot 31.03.2023

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 36 korting in de periode van 01.12.2022 tot 06.01.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 73 korting in de periode van 07.01.2023 tot 31.03.2023.

— Lees meer —

€ 119 per persoon

De transfer brengt je naar het midden van de Lapse natuur, aan de rivier waar je geniet van het prachtige uitzicht en de stilte. We gaan nog wat dieper de natuur in zodat we de perfecte plaats bereiken om het noorderlicht te kunnen aanschouwen. Wees vooral geduldig, want het dansende noorderlicht speelt graag verstoppertje! Je weet nooit exact wanneer het zal verschijnen. Tijdens het wachten kan je een worstje bakken boven het kampvuur. Nadien brengt de transfer je terug (50 km enkele rit). Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar. Je kan gebruik maken van tripods tijdens het fotograferen van het noorderlicht.

Enke mogelijk op maandag, woensdag en vrijdag om 21u00 van 01.12.2022 tot 31.03.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 30 korting in de periode van 01.12.2022 tot 06.01.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 59 korting in de periode van 07.01.2023 tot 31.03.2023.

— Lees meer —

€ 169 per persoon - shared driving, € 214 per persoon - single driving

Beleef de poolnacht door met de sneeuwscooter een tocht te maken door het bos en over bevroren rivieren richting het Aurora Boralis kamp. In dit resort is er een theater in een sneeuwiglo, waar je een film over de mythes en feiten kan bekijken. Je hebt ook wat tijd om rond te dwalen in het resort. Hierna kan je een rit maken in de sneeuwscooterslede of languit gaan liggen dichtbij het kampvuur om een glimp op te vangen van het noorderlicht! Je kan gebruik maken van tripods om foto's te maken. Geniet ook van de typische rendierburger waarna je terugkeert naar de stad. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Geldig rijbewijs B is verplicht voor bestuurders. Ook mogelijk in single driving: 1 persoon/scooter.

Enkel mogelijk op dinsdag, donderdag en zaterdag om 21u00 van 07.01.2023 tot 31.03.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 84 korting.

— Lees meer —

€ 88 per volwassene

Het Sky Kitchen & View restaurant is al vaak bekroond als het beste restaurant in Lapland. Het is beroemd om zijn moderniteit en Lapse keuken. Het is gelegen op de top van de Ounasvaara-heuvel, met de panoramische ramen en een open lucht dakterras heb je een prachtig uitzicht. Nadat je hebt kunnen genieten van en 3-gangen diner, kan je naar het dakterras gaan waar je een heerlijke tas warm bessensap krijgt. Als je geluk hebt kan je van hieruit het noorderlicht waarnemen. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Duur: 2u30

Enkel mogelijk op maandag, woensdag en vrijdag om 19u00 van 07.01.2023 tot 03.04.2023.

07/01/23-03/04/23 (ma, woe, vr 19u00)

— Lees meer —

€ 123 per persoon

De transfer (60 min enkele rit) brengt je naar het Ranua Wildlife park, hier ontmoet je met uitsterven bedreidge diersoorten op de noordpool, zoals de ijsbeer, de poolvos, de sneeuwuil en de muskusos. Deze zijn sterk bedreigd door de klimaatverandering. Leer hoe die diersoorten worden beschermd en ook hoe ze gewonden dieren verzorgen en ze uiteindelijk weer in de natuur zetten. Het Ranua Wildlife park is een dierentuin maar ze zetten zich ook in om bedreidgde diersoorten te beschermen en te helpen en ze willen de mensen aanmoedigen om deel te nemen aan beschermingsprogramma's. Je hebt ook nog tijd om de souvenir- en wijnwinkels te bezoeken voordat je terugkeert naar Rovaniemi. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Enkel mogelijk op woensdag en zaterdag om 09u00 van 01.12.2022 tot 02.04.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 31 korting van 01.12.2022 tot 06.01.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 61 korting van 07.01.2023 tot 02.04.2023.

— Lees meer —

€ 145 per volwassene

Ben je op zoek naar een onvergetelijke ervaring met je familie, dan moet je niet verder zoeken dan deze sportieve rit met de huksyslede (20 min). Deze tocht neemt je mee doorheen de Lapse natuur. Je brengt ook een bezoek aan de huskykennel. Vergeet na de tocht niet even te knuffelen met de husky's en geniet van een warme tas bessensap waarbij de gidsen met plezier wat meer vertellen over de husky's. Transfer voorzien. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar. Jonge kinderen zitten bij de ouders in een grote slede (max 2 volwassenen en 2 kinderen per slede).

Duur: 1u45

Enkel mogelijk op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag om 11u15 van 01.12.2022 tot 02.04.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 36 korting.

— Lees meer —

€ 198 per persoon

Ze houden van de kou en leven vredig in de noorderlijke natuur. Kom en ontmoet de dieren van de Noordpool! Eerst breng je een bezoek aan de lokale rendierboerderij en leer je over de Lapse cultuur en de rendierhouderij. Nadien maak je een ritje in de rendierslede (30 min) en geniet van een tocht door het bos. Hiervoor krijg je een internationaal rendierrijbewijs. Dan gaan we naar de huskykennel waar je een iets sneller tochtje maakt met de husky's (20 min). Geniet nadien van een deugdoen drankje aan het kampvuur, ondertussen vertelt de gids je met plezier nog meer over deze prachtige dieren! Transfer met de auto. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Enkel mogelijk op maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 10u15 van 01.12.2022 tot 06.01.2023.

Enkel mogelijk op woensdag, vrijdag en zondag om 10u15 van 07.01.2023 tot 02.04.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 49 korting.

— Lees meer —

€ 81 per persoon

Ervaar de sensatie van skiën in het bos! Tijdens dit avontuur geniet je van een rustige skitocht door het stille witte bos met een pauze waar je geniet van een warm drankje. Je hoeft geen ski-ervaring te hebben voor deze activiteit. Deze gemakkelijk te gebruiken bosski's die combineren de beste eigenschappen van een sneeuwschoen en een traditionele ski waardoor dat dit voor beginners zelf een plezier is! Deze activiteit is mogelijk vanaf 12 jaar.

Enkel mogelijk op maandag en donderdag om 10u00 van 07.01.2023 tot 02.04.2023.

Kinderen 12-14 jaar genieten van € 41 korting.

— Lees meer —

€ 87 per persoon

Ga op tocht met de sneeuwschoenen, geniet van het pittoreske besneeuwde landschap van Lapland en ervaar de stilte een schoonheid van de winterse bossen. Geniet van een snack aan het kampvuur. Deze activiteit is mogelijk vanaf 12 jaar.

Enkel mogelijk op dinsdag en vrijdag om 14u30 van 01.12.2022 tot 02.04.2023.

Kinderen 12-14 jaar genieten van € 22 korting van 01.12.2022 tot 06.01.2023.

Kinderen 12-14 jaar genieten van € 43 korting van 07.01.2023 tot 02.04.2023.

— Lees meer —

€ 84 per persoon

Tijdens deze activiteit heb je de kans om uit te testen hoe goed je met een elektrische fiets kan rijden in het noordpoolgebied. Je tocht start vanuit het centrum van Rovaniemi, hier fiets je langs de met ijs en sneeuw bedekte rivier 'Kemi' rechtstreeks naar de beroemde Ounasvaara heuvel. Daarna nemen we de skilift en stoppen we op de top van de heuvel. Op het dakterras van het Sky Hotel geniet je van een warme chocolademelk en van een prachtig uitzicht over Rovaniemi. Na deze deugddoende pauze nemen we een besneeuwd offroad pad dat je terugbrengt naar Rovaniemi. Deze activiteit is mogelijk vanaf 12 jaar (minimum 150 cm groot).

Enkel mogelijk op maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 09u30 van 07.01.2023 tot 03.04.2023.

Kinderen 12-14 jaar genieten van € 42 korting.

— Lees meer —

€ 113 per persoon

Dé ideale manier om te leren skiën is met de skischool van Ounasvaara! Ben je een beginner of wil je gewoon even je skitechnieken bijschaven. Alles is mogelijk, jouw privé skileraar staat al klaar om jou al het nodige aan te leren. Dit pakket 'Start at Slopes' is inclusief transfer, skipas vor 4u, materiaalhuur voor 4u en 45 min skiles. Na de les heb je nog 3u de tijd om alles uit te testen wat je geleerd hebt! Deze activiteit is mogelijk vanaf 6 jaar.

Enkel mogelijk op woensdag en vrijdag om 13u45 van 07.01.2023 tot 02.04.2023.

— Lees meer —

€80,- per volwassene

Tijdens deze beginnersles leer je al de basisvaardigheden van het langlaufen, met een privé leerkracht van de skischool van Ounasvaara. Na deze les kan je zelf op tocht gaan en op ontdekking gaan in het prachtige landschap van Ounasvaara. Dit pakket van 4u bevat de huur van het materiaal alsook een les van 45 min. Deze activiteit is mogelijk vanaf 6 jaar.

Enkel mogelijk op woensdag en vrijdag om 09u45 van 07.01.2023 tot 02.04.2023.

— Lees meer —

€ 105 per persoon

Geniet van een traditioneel Kota diner bij de open haard! Na een korte transfer kom je aan bij een gezellige wildernis Kota. Ga bij het vuur zitten en geniet van en traditionele koude en warme gerookte zalm als voorgerecht. Indien er kinderen mee zijn kunnen ze zelf hun worstjes bakken boven het vuur. Als hoofdgerecht heeft de chef een traditioneel Fins hoofdgerecht voorzien een Karelische hotpot (stoofschotel met gemengd vlees en gemende knolgewassen en aardappelpuree). De pannenkoeken mag je zelf maken bij het open vuur. Nadien brengt de transfer je terug naar de stad. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Enkel mogelijk op maandag en vrijdag om 18u30 van 01.12.2022 tot 06.01.2023.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 26 korting.

— Lees meer —

€ 157 per persoon

De verborgen schuilplaats van de Kerstman is één van de best bewaarde geheime plaatsen in Lapland en jij kan alles te weten komen over deze magische plaats! Laat je leiden door het sprookjesachtige bos waar je de kleine helpers van de Kerstman zal ontmoeten, de elfen en andere bosdieren. De Kerstman zelf is al vertrokken voor zijn reis rond de wereld maar hij heft wel een bericht achtergelaten voor jullie. Met Kerstmis kan de Kerstman alle extra hulp gebruiken. Help de elfjes van de Kerstman en de bosvogels van de Kerstman om de kerstbomen te versieren. Steek de poolcirkel over met de rendierslede en geniet van deze uitzonderlijke rit! Na een drukke dag van voorbereidingen kan je aan tafel schuiven in de wildernishut waar je een heerlijke en werlverdiende Kerstmenu voorgeschoteld krijgt. Laat het smaken! Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar. Inclusief transfer (15 min enkele rit).

Enkel mogelijk op zaterdag 24.12.2022 om 11u00.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 39 korting.

— Lees meer —

€ 122 per persoon

Hier kan je alle mogelijke activiteiten uitproberen in de sneeuw, ideaal voor de kids! Er zijn minisneeuwscooters waarmee je een tochtje kan maken, een 4-wielige bosscooter, kicksledes, een rodelbaan, ijsgolfen, sneeuwschoenen en ski's om uit te proberen. Je krijgt ook de kans om deel te nemen aan een sneeuwhockywedstrijd. Geniet aan het kampvuur van en warme drank en in de Kota tipi kan je zelf worst bakken en genieten van een warme tas soep. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Enkel op zondag 25.12.2022 om 11u30.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 30 korting.

— Lees meer —

€ 105 per persoon

Op deze magische grens van Lapland met de poolcirkel ervaar je een speciale overgang van het nieuwe jaar! Vuur, ijs, duisternis, sneeuw, licht, dans en muziek. Al deze elementen samen creëren een magische gebeurtenis voor het hele gezin. Mysterieuze waarzeggers voeden de atmosfeer als het nieuwe jaar nadert, zelf de Kerstman komt op bezoek. Een gigantische sneeuwdisco, sneeuwbars, een prachtig vuurwerk en een spectaculaire nieuwjaarsdansshow maken van de jaarwisseling een fantastisch feest! Het evenement vindt plaats aan de besneeuwde oevers van de rivier de Ounas in een idyllische winterse omgeving. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar. (inclusief transfer)

Enkel mogelijk op zaterdag 31.12.2022 om 22u30.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 26 korting.

— Lees meer —

€ 71 per persoon (zonder transfer) - € 92 per persoon met transfer

Geniet van een traditioneel Kota diner bij de open haard! Na een korte transfer kom je aan bij een gezellige wildernis Kota. Na het overheerlijke diner, brengt de transfer je terug naar de stad. Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Enkel mogelijk op donderdag om 18u00 van 07.01.2023 - 31.03.2023.

Deze excursie kun je boeken met transfer of zonder transfer.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 41 korting (met transfer), of € 20 korting (zonder transfer)

— Lees meer —

€ 141 per persoon

In Snowland dineer je in een echte arctische omgeving namelijke en iglo restaurant! Buiten branden de open haarden en kaarsen die een enorm contrast creëren doordat ze omringd zijn door sneeuw en ijs. Binnen zijn de stoelen en tafels gemaakt van ijs, het interieur is verlicht met lantaarens en kaarsen. Het plafond is voorzien van een prachtige sterrenhemel en ijssculpturen glinsteren in het sfeervolle ligt. Een perfecte aanvulling bij uw 3-gangendiner. Laat het smaken! Deze activiteit is mogelijk vanaf 4 jaar.

Enkel op maandag 26.12.2022 om 19u00.

Kinderen 4-14 jaar genieten van € 35 korting.

— Lees meer —

05. Extra info

Afreis 31/12/2022, 07/01/2023, 14/01/2023, 21/01/2023, 28/01/2023, 04/02/2023, 11/02/2023, 18/02/2023 & 25/02/2023

Rechtstreekse heenvlucht van Brussels Airlines

SN1017 Brussel - Rovaniemi 10u50 - 15u15

Rechtstreekse terugvlucht van Brussels Airlines

SN1018 Rovaniemi - Brussel 16u15 - 18u35

Vluchturen onder voorbehoud van wijzigingen.

Nog interessante reizen

Winters Lapland met Nordic - ©Henk Dujardin
Nordic Stories

Winters Lapland door de lens van Henk Dujardin

Henk reisde in 1994 voor het eerst naar Noorwegen, een land dat meteen een speciaal plekje in zijn hart veroverde. In 2019 was de tijd aangebroken om ook de winter in Scandinavië te ontdekken. Zijn reis naar Lapland, met verblijf in de Aurora Mountain Lodge, is hem zo goed bevallen dat hij in het winterseizoen van 2021-2022 terugkeerde. Ontdek zijn verhaal en droom weg met zijn prachtige foto's.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures Lapland

Wil je snel meer te weten komen over Lapland? Bekijk dan zeker onze facts & figures over deze reisbestemming.

Lees meer
Kungsleden - Michael Jönsson
Nordic Stories

De beste wandelingen in Lapland

Lapland staat bekend om haar indrukwekkende landschappen, ongerepte natuur en veel ruimte en rust. Daarmee is het gebied ook een paradijs voor wandelliefhebbers. Tijdens elk seizoen zijn er eindeloze mogelijkheden om te voet al het moois van Lapland te ontdekken. Je vindt er wandelingen door bossen, wandelingen over bergtoppen, zware en gemakkelijke wandelingen, korte en lange..; kortom: voor ieder wat wils! Wij geven je alvast enkele van onze persoonlijke favorieten mee.

Lees meer
Nordic Stories

Zeehonden in het Saimaameer

In het grootste meer van Finland, het Saimaameer, zwemmen nog maar een paar honderd Saimaarobben rond. Dit zijn kleine zeehonden die enkel in dat meer te vinden zijn. Ze hebben zich aangepast aan het zoetwater en kunnen wel 20 minuten onder water blijven.

Lees meer
Nordic Stories

Alles wat je wilt weten over husky’s

Tijdens een reis naar Lapland mag een ritje met de huskyslede eigenlijk niet ontbreken. Wil jij meer weten over deze schattige honden? Lees dan waarom ze zo van rennen houden, goed tegen de kou kunnen en waarom een husky absoluut geen goede waakhond zou zijn.

Lees meer
Afkoelen na de sauna bij een meer in Finland - ©Julia Kivela Lahti
Nordic Stories

Saunacultuur: toegangspoort naar het geluk?

Finland is dé ultieme saunakampioen. Reis je binnenkort naar Finland en wil je letterlijk ondergedompeld worden in de cultuur? Dan kan een saunabezoek niet ontbreken. In deze blog vertellen we je hoe zo’n ritueel verloopt en aan welke etiquetteregels je je moet houden.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox