Shortbreak Tromsø

Citytrip in de meest noordelijke stad van Scandinavië

Ideale reis voor

1ste kennismaking
Gastronomie
Koppels
Sightseeing
Soft adventure

Je vliegt naar Tromsø, het mekka van de fjorden en de bergen. De regio rond de stad spreekt enorm tot de verbeelding: diepblauwe fjorden en besneeuwde bergtoppen domineren hier het landschap. Je overnacht in het hartje van Tromsø en kan je dag zelf invullen. Je hebt de keuze uit een waaier aan optionele activiteiten. Je gaat tijdens deze reis alvast op zoek naar het noorderlicht, deze excursie is inbegrepen. Als dat niet mooi meegenomen is!

Vier dagen weg van huis in een niet te vergelijken omgeving en in een hotel om u tegen te zeggen? Daar zeggen ook wij geen nee tegen! Een fantastische winterbeleving die je naar eigen voorkeur kan invullen.

Hoogtepunten van de reis

 • Noorderlichtexcursie
 • Aanvulling met à la carte excursies mogelijk
 • Vrije tijd
 • Verblijf in een comfortabel hotel
 • Stad met natuur om de hoek
 • Heerlijk ontbijtbuffet
 • Pal in stadscentrum

01. Dag per dag

Je reist met lijnvluchten van Amsterdam/Brussel naar Tromsø. Aangekomen op de luchthaven van Tromsø neem je luchthavenshuttle naar het centrum van de stad. Hier verblijf je in het Clarion Hotel the Edge. Je geniet van een uitstekend verblijf in het centrum van de stad, inclusief een heerlijk ontbijtbuffet.

Tromsø is gekend voor haar lekkere, Noorse keuken. Je vindt er tal van restaurants waar je kan lunchen en dineren.

— Lees meer —

Deze dag heb je de tijd om de stad in te trekken en kan je op ontdekking gaan in een van de meest noordelijke steden ter wereld. De stad is niet heel groot, dus je kan ze heel gemakkelijk te voet verkennen. . In de moderne stad in het Noordpoolgebied, waar cultuur en natuur elkaar ontmoeten, vind je attracties zoals een aquarium, verschillende musea en de noordelijkste botanische tuin ter wereld. Om het anders te verwoorden… je hebt hier zéker nog veel te zien!

Meteen proeven van de typische activiteiten uit het Hoge Noorden? Dat kan ook met een optionele huskytocht, sneeuwscootersafari of sneeuwschoenwandeling bijvoorbeeld. We geven je graag tips bij het kiezen van extra excursies.

Op de avond van dag 2 staat een Noorderlicht photocruise gepland. Je wordt aan de kade verwacht om 18u45. Leuk weetje: indien je geen noorderlicht spot, mag je gratis een nieuwe cruise boeken voor de volgende dag!

— Lees meer —

Je kan een laatste keer genieten van een heel uitgebreid ontbijtbuffet. Afhankelijk van de vluchturen kan je nog even de stad in vooraleer je de openbare bus of taxi naar de luchthaven neemt. Lijnvluchten keren terug via Oslo naar Amsterdam of Brussel.

De reis verlengen? Dat kan! Reis verder door naar de Lofoten of kies voor een extra verblijf in Oslo.

— Lees meer —
Single trip quote icon

We hebben genoten van de eerste tot de laatste minuut!

Sabine

02. Je verblijf

03. Prijzen

Afreisdata Prijs per persoon vanaf
10.1.2022 tot 13.3.2022 € 921

Prijs per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Andere kamertypes en groepssamenstellingen op aanvraag.

Inbegrepen

 • Internationale vluchten Amsterdam/Brussel naar Tromsø, heen en terug via een lijnverbinding van SAS in K-klasse
 • 23 kg ruimbagage, 8 kg handbagage en luchthaventaksen
 • 3 overnachtingen in het Clarion hotel the Edge op basis van kamer met ontbijt
 • Noorderlicht photocruise excursie
 • Engelse begeleiding tijdens de excursie
 • Uitgebreide reisinfo: lokale tips, uitrusting, fotografie
 • De Noorderlicht app met real-time voorspellingen
 • BTW, dossierkost en bijdrage aan het Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen

 • Transfers tussen de luchthaven en het centrum (m.u.v. de krokusvakantie vertrek 28.2.2022 of 3.3.2022)
 • Overige maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Optionele excursies
 • Annulerings- en/of bijstandsverzekering
 • Eventuele vluchttoeslagen indien K-klasse niet meer beschikbaar is

Opmerkingen

 • Reserveer jouw excursies meteen bij boeking. De kans is heel groot dat ter plaatse bepaalde excursies niet meer mogelijk zijn!
 • Voor het besturen van een sneeuwscooter dien je in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B en minimum 18 jaar te zijn.
 • Het weer langs de Noorse kust is heel onvoorspelbaar en kan snel wijzigen. Zorg ervoor dat je goede winterkledij aanhebt tijdens deze trip. Door veranderende weersomstandigheden kan de activiteit heel kort voor vertrek of zelfs tijdens de activiteit gewijzigd worden.

04. Excursies

€ 110

Je verkent de wateren rondom Tromsø. De excursie start 's ochtends om 9u00 wanneer je de haven uitvaart. Een Engelstalige gids vertelt je over de lokale geschiedenis en cultuur. Je leert over het klimaat, het arctische ecosysteem, de lokale visindustrie en oorlogen in tijden van de Vikings.

Geef je ogen de kost en geniet van prachtige berglandschappen met her en der een vissersdorpje die de Noorse kustlijn kenmerken. Met wat geluk spot je ook kleine walvissoorten of zeehondjes rondom het schip, zeearenden in de lucht of rendieren aan wal.

Aan boord geniet je van koffie, thee of water en bestaat de mogelijkheid om ander eten of drinken te kopen.

Thermisch pak inbegrepen.

Optioneel kan je de jacuzzi en sauna aan boord gebruiken. Reservatie vooraf is verplicht. Contacteer onze Travel Designers.

— Lees meer —

€ 139,50

Ontdek de fjorden van Noord-Noorwegen in hun winterse glorie! Spot wildlife, leer over aquacultuur, bewonder lokale dorpjes in prachtige landschappen en ervaar de arctische weersomstandigheden in de diepblauwe fjorden.

— Lees meer —

€ 199

Verken per RIB-boot de Arctische fjorden tijdens een rondleiding met onze ervaren schippers. Je vertrekt vanuit de haven met een gewoon schip en zal op zee overstappen in een RIB-boot. Je krijgt hiervoor nog een extra overall en zwemvest. Met de RIB-boot vaar je verder tot heel dicht bij de walvissen. Dichter dan hier kom je niet bij deze gigantische zeezoogdieren!

— Lees meer —

€ 95

Steek van wal met de noorderlicht photocruise. Een schip brengt je weg van het stedelijke strooilicht om op zee Lady Aurora te ontmoeten!
Hopelijk zie je de groene en paarse lijnen dansen in de lucht met magnifiek uitzicht op Tromsø.

— Lees meer —

€ 149

Geniet van een ecologische walvissafari. De boot vaart op een hybride motor en schakelt over op elektrisch varen zodra je in de buurt van de walvissen komt. Door de stille motor kan het schip erg dicht bij de zeedieren komen zonder hun habitat te verstoren. Dobberend vlakbij de walvissen geniet je in alle stilte van deze prachtige dieren.

— Lees meer —

€ 149

Dineren met een 360° panoramisch uitzicht op zee en kustlijn? Ja zeker! Je vaart langs Tromsø-eiland en geniet van besneeuwde bergtoppen, zicht op de IJszeekathedraal en wie weet wel een magische noorderlichtshow aan de hemel. Een onderwaterdrone laat je ook nog eens kennismaken met het zeeleven in de wateren bij Tromsø. Op het menu staan Arctische tapas met lokale ingrediënten op basis van traditionele gerechten.

— Lees meer —

€ 119

Het hybride-elektrische schip brengt je dichter bij de epische kustlandschappen. Bekijk de Arctische natuur en de dierenwereld van dichtbij, van de vissen onder tot de adelaars boven. Ontdek nieuwe perspectieven en verken de mysterieuze diepten van de oceaan met onze onderwaterdrone. De stille elektrische motor zorgt ervoor dat we de dieren niet verstoren en erg dichtbij kunnen varen. De kusten van Kvaløya zijn omringd door moderne visserijen en kleine vissersdorpjes. We maken een stop aan wal om ook deze plaatsjes te verkennen.

— Lees meer —

€ 95

Met de bus rij je ruim 2.30u weg van de stad om te ontsnappen aan de lichtpollutie en met oog op een open hemel. De excursie valt onder begeleiding van een ervaren gids die gepassioneerd is door het noorderlicht. Eenmaal de perfecte uitvalsbasis gevonden is, stap je uit en wacht je met een drankje en snack in de hand op Lady Aurora.

— Lees meer —

€ 185

Het meest authentieke avontuur in het Hoge Noorden blijft voo velen natuurlijk een hondensledetocht. En gelijk heb je! In arctische regios zijn de husky's al jaren trouwe viervoeters in transport en de jacht. Even buiten Tromsø ligt een huskykennel met 84 enthousiaste kwispelstaarten. Je krijgt uitleg van een doorwinterde 'musher' - hondensledebestuurder - om nadien je eigen slede te gaan besturen. Per 2 personen krijg je een hondenteam onder je hoede en zal je afwisselend sturen of passagier zijn. Je glijdt over toendra en door de bossen. De stilte en het getrappel van pootjes in de sneeuw maken je ongetwijfeld één met de natuur.

Overdag krijg je tijdens de tocht een geweldig zicht op de Lyngen Alpen. Reis je in een donkere periode, dan spot je mogelijks noorderlicht tijdens deze tocht!

Transfer tot bij de kennel is 45 minuten (per rit). De huskytocht is bijgevolg ongeveer 1u30.

— Lees meer —

€ 185

Het meest authentieke avontuur in het Hoge Noorden blijft voo velen natuurlijk een hondensledetocht. En gelijk heb je! In arctische regios zijn de husky's al jaren trouwe viervoeters in transport en de jacht. Even buiten Tromsø ligt een huskykennel met 84 enthousiaste kwispelstaarten. Je krijgt uitleg van een doorwinterde 'musher' - hondensledebestuurder - om nadien je eigen slede te gaan besturen. Per 2 personen krijg je een hondenteam onder je hoede en zal je afwisselend sturen of passagier zijn. Je glijdt over toendra en door de bossen. De stilte en het getrappel van pootjes in de sneeuw maken je ongetwijfeld één met de natuur dn de husky's. Hopelijk verschijnt straks nog het noorderlicht!

— Lees meer —

€ 185

Het meest authentieke avontuur in het Hoge Noorden blijft voo velen natuurlijk een hondensledetocht. En gelijk heb je! In arctische regios zijn de husky's al jaren trouwe viervoeters in transport en de jacht. Even buiten Tromsø ligt een huskykennel met 84 enthousiaste kwispelstaarten. Je krijgt uitleg van een doorwinterde 'musher' - hondensledebestuurder - om nadien je eigen slede te gaan besturen. Per 2 personen krijg je een hondenteam onder je hoede en zal je afwisselend sturen of passagier zijn. Je glijdt over toendra en door de bossen. De stilte en het getrappel van pootjes in de sneeuw maken je ongetwijfeld één met de natuur.

Overdag krijg je tijdens de tocht een geweldig zicht op de Lyngen Alpen. Reis je in een donkere periode, dan spot je mogelijks noorderlicht tijdens deze tocht!

— Lees meer —

€ 99,50

Ze zeggen wel eens dat Noren geboren worden met skilatten aan, maar evenzeer pik je de techniek erg snel op! Tijdens deze langlauf tour leer je glijden als een echte Noor. Met een gids trek je het prachtige landschap in en beleef je de natuur van erg dichtbij.

— Lees meer —

€ 99,50

Wie winter in Noorwegen zegt, zegt sneeuwschoenen aan! De handige rakketjes doen dienst voor wandelingen in dik besneeuwde bossen of bergpassen. Samen met een gids ontdek je de Aurora Alps. Na een deugddoende en actieve tocht staat en rokende kop thee of koffie op je te wachten, vergezeld van een snack of cake.

— Lees meer —

€ 115

Checklist om noorderlicht te spotten: je kiest een goede locatie, er is een open sterrenhemel, de zon barst van zonnestormen en je staat buiten op de uitkijk. Vanuit Camp Tamok, even buiten Tromsø, optimaliseer je je kansen om Lady Aurora te zien. Het Camp heeft een geweldige ligging en je geniet er van een lekker diner. Je vertrekt om 17u uit het stadscentrum en zal 7u later opnieuw worden afgezet door de transfer.

— Lees meer —

€ 194,50

Elke winterochtend vertrekken de hondensledes vanuit Camp Tamok, langsheen fotogenieke fjorden en een fenomenaal berglandschap. Na de veiligheidsinstructies en een woordje uitleg over het besturen van de slede, trek je er met de gids op uit.

— Lees meer —

€ 189,50

Elke winteravond vertrekken de hondensledes vanuit Camp Tamok. Na de veiligheidsinstructies en een woordje uitleg over het besturen van de slede, trek je er met de gids op uit. Hopelijk spot je nu nog norderlicht tijdens de tocht!

— Lees meer —

€ 184,50

Vous rencontrerez les premiers habitants du nord de la Norvège et de la Laponie : les Sami. Ils aiment vous raconter leurs histoires, leurs tradition et, bien sûr, ils vous présenteront leurs rennes. Depuis le camp Tamok, vous partez en promenade en traîneau à rennes dans la nature sauvage. C'est probablement le plus ancien moyen de transport connu dans cette région arctique.

— Lees meer —

€ 189,50

Je brengt de avond door bij de Sami en probeert er het oudste transportmiddel dat Noorwegen rijk is: de rendierslede! De Sami vertellen met veel plezier hun geschiedenis aan de hand van feiten en verhalen. Je kan de rendieren van dichtbij bewonderen en hopelijk verschijnt straks nog het noorderlicht!

— Lees meer —

€ 194,50

Op 1u30 van Tromsø beland je in het wilderniskamp Camp Tamok. Van hieruit organiseren we een onvergetelijke sneeuwscootertocht doorheen de maagdelijk witte landschappen. Na een introductie van de gids over het besturen van de scooter, stap je per 2 personen op een scooter voor een tocht vol adrenaline.

— Lees meer —

€ 189,50

Op 1u30 van Tromsø beland je in het wilderniskamp Camp Tamok. Van hieruit organiseren we een onvergetelijke sneeuwscootertocht doorheen de natuur met hopelijk een dansende Lady Aurora boven ons. Na een introductie van de gids over het besturen van de scooter, stap je per 2 personen op een scooter voor een tocht vol adrenaline.

— Lees meer —

€ 129,50

De gids neemt je mee op sneeuwschoenwandeling en leert je overlevingsskills in de arctische omstandigheden. Na de tocht kan je de prachtige Tromsø Ice Domes bewonderen en de rendieren bezoeken die vlakbij staan. Een begeleide tour leert je meer over het bouwproces van dit ijshotel.

— Lees meer —

€ 97,50

Vanuit Tromsø vertrekt een begeleide excursie naar de Tromsø Ice Domes. De ijsbar, de ijscinema, het ijsrestaurant en de ijssuites van het hotel krijgen ieder jaar een ander thema. De prachtige ijssculturen worden verfijnd uitgehouwen en kleurrijk verlicht met extra spots. De rondleiding leert je bij over arctische geschiedenis en cultuur. Na de leerrijke uitleg en het bezoek aan dit ijshotel kan je buiten kennismaken met enkele rendieren in de voederplaats.

— Lees meer —

€ 234,50

Hondensledes zijn een traditionele transportmethode in arctische regio's. Ervaar zelf hoe het is om met je eigen Alaskan husky's een slede te besturen doorheen de magnifieke natuur. Je glijdt door de Tamok Vallei tussen de bossen en over de heuvels.

Wanneer de poolnachten eraan komen, worden de Tromsø Ice Domes opnieuw gebouwd. Dit ijshotel verandert jaarlijks van thema en is zeker een bezoekje waard! Vlakbij de domes kan je ook een kleine rendierkudde vinden in een voederkraal. Breng hen een bezoekje en ga op de foto met deze gehoornde viervoeters.

— Lees meer —

€ 219,50

Vanaf de Tromsø Ice Domes starten we de motoren van onze sneeuwscooter. De gids legt de veiligheidsregels uit en hoe je een scooter bestuurt. Je trekt erop uit voor een tochtje in de maagdelijk witte omgeving. Na de adrenaline van de sneeuwscootertocht staat een rondleiding in het ijshotel op het programma. De gids vertelt meer over het jaarlijkse bouwproces van de Ice Domes en voegt een vleugje cultuur en geschiedenis daaraan toe. We niet bang om een drankje te bestellen in de enige echte ijsbar!

Buiten het ijshotel is een kleine kraal met een rendierkudde die maar wat graag aandacht krijgt van de bezoekers. Stonden deze gehoornde viervoeters ook op jouw bucketlist?

— Lees meer —
Camper aan de fjorden in Noorwegen
Nordic Stories

Facts & Figures Noorwegen

Op zoek naar veel ruimte en rust? Dan moet je in Noorwegen zijn! Noorwegen is maar liefst 13x zo groot als België. Meer weten? Bekijk dan zeker onze facts & figures over Noorwegen.

Lees meer
Nordic Stories

De Noorse staafkerken

Noorwegen staat bekend om zijn wilde natuur, adembenemende fjorden, prachtige nationale parken en gezellige steden. Maar wat tijdens een reis naar Noorwegen ook zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan de Noorse staafkerken. Deze traditionele houten kerkjes die ooit te zien waren in vele delen van Noordwest-Europa vind je vandaag vrijwel alleen nog maar in Noorwegen terug.

Lees meer
Nordic Stories

Facts & Figures Lapland

Wil je snel meer te weten komen over Lapland? Bekijk dan zeker onze facts & figures over deze reisbestemming.

Lees meer
Kungsleden - Michael Jönsson
Nordic Stories

De beste wandelingen in Lapland

Lapland staat bekend om haar indrukwekkende landschappen, ongerepte natuur en veel ruimte en rust. Daarmee is het gebied ook een paradijs voor wandelliefhebbers. Tijdens elk seizoen zijn er eindeloze mogelijkheden om te voet al het moois van Lapland te ontdekken. Je vindt er wandelingen door bossen, wandelingen over bergtoppen, zware en gemakkelijke wandelingen, korte en lange..; kortom: voor ieder wat wils! Wij geven je alvast enkele van onze persoonlijke favorieten mee.

Lees meer
Nordic Stories

Alles wat je wilt weten over husky’s

Tijdens een reis naar Lapland mag een ritje met de huskyslede eigenlijk niet ontbreken. Wil jij meer weten over deze schattige honden? Lees dan waarom ze zo van rennen houden, goed tegen de kou kunnen en waarom een husky absoluut geen goede waakhond zou zijn.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox