Summit Adventure

Harriniva Wilderness Hotel

Ideale reis voor

Actief
Avontuurlijk
Back-to-basic
Beleving
Ongerepte natuur
Uitgebreide kennismaking

Via deze meerdaagse sneeuwscootertocht vanuit Harriniva kan je het drielandenpunt vlakbij Kilpisjärvi verkennen, waar Finland, Noorwegen en Zweden samen komen. Het is een uitdagende belevenis voor adrenalinejunkies waarbij naast de gekende paden ook via de diepsneeuw gereden kan worden. Vriendengroepen of collega’s kunnen zich helemaal uitleven in de sneeuw. Leg tot wel 100 km per dag af met de nieuwste sneeuwscootermodellen onder begeleiding van ervaren gidsen. Het landschap varieert enorm en je rijdt onder meer naar de hoogste top van Finland, de Halti. Onderweg geniet je van een outdoor lunch en ‘s avonds kan je tot rust komen in de simpele hutten en de sauna. Deze reis is ideaal voor liefhebbers van onbegrensd rijplezier en uitgestrekte natuur. Met wat geluk spot je misschien wel het noorderlicht!

Zowel in Harriniva als in de andere locaties verblijf je in gemeenschappelijke kamers met gedeeld sanitair.

Afreisdata

12.02.2022, 19.02.2022, 26.02.2022, 19.03.2022

Hoogtepunten van de reis

 • 5-daagse sneeuwscootertocht met eigen sneeuwscooter, dagafstanden 100-120km
 • 4 overnachten op afgelegen locaties
 • Drielandenpunt Finland, Zweden en Noorwegen
 • Ideaal voor een vriendengroep of als teambuilding
 • Naar de top van de hoogste berg in Finland, de Halti

01. Dag per dag

Vlucht van Brussel (detail bij offerte) naar Lapland via Kittilä, transfer naar het hotel Harriniva in Muonio (1u).

Check-in bij het hotel, overnachting in gedeelde accommodatie met gedeelde faciliteiten.

’s Avonds geniet je van een heerlijk diner in de hotel.

— Lees meer —

Na een stevig ontbijt en de nodige uitleg vooraf van de gids, starten we aan onze vijfdaagse sneeuwscootertocht (1 pers./scooter). Vandaag leggen we een afstand af van ongeveer 100 km, maak je klaar voor een tocht langs bevroren meren en rivieren door de taiga en de toendra.

De eerste dag komen we aan in Galdotieva, vlakbij de grens van Noorwegen. Daarna gaan we verder naar Kilpisjärvi, hier blijven we 2 nachten slapen. Van daaruit gaan we naar het hoogste punt van Finland, genaamd Halti. Als het mooi weer is, zal je vanaf de top getuige zijn van het verbazingwekkende landschap. We zetten onze tocht verder richting de Zweedse bergen en komen aan bij het drielandenpunt (Finland, Zweden en Noorwegen).Dagelijks leggen we zo’n 100 à 150 km af met de sneeuwscooters.

Elke dag genieten we van een heerlijke outdoor lunch en elke avond nemen we een deugddoende sauna. De laatste dag keren we terug naar het hotel voor een typisch Laps diner en overnachten we in gedeelde kamers.

— Lees meer —

Na een onvergetelijke expeditie van 5 dagen kan je nog even nagenieten. Relaxen in de sauna van het hotel of maak een wandeling terwijl je nogmaals kan genieten van de prachtige natuur of kies voor een optionele activiteit.

’s Avonds schuif je aan tafel voor een afscheidsdiner met heerlijke Lapse specialiteiten. Nadien kan je nog wat napraten over de unieke ervaring.

— Lees meer —

Na het ontbijt voorzien we een transfer naar de luchthaven, waarna jullie terugvliegen.

— Lees meer —
Single trip quote icon

Het was een bucketlist item van ons en we waren zeker blij met onze keuze. We hebben tenvolle genoten.

Melanie Haak

02. Je verblijf

03. Prijzen

Prijzen o.b.v. een gedeelde kamer

Prijs per persoon. Enkel gedeelde kamers.

Afreisdatum

Prijs per persoon
o.b.v. een gedeelde kamer

12.02.2022 € 3508 (laatste plaatsen)
19.02.2022 € 3658
26.02.2022 VOLZET
19.03.2022 (7 dagen) vanaf € 2784
(zonder vlucht)

Andere afreisdata mogelijk op aanvraag vanaf 4 personen (maximum 6 personen).

Inbegrepen

 • Afreisdata 12.02.2022 – 26.02.2022: rechtstreekse chartervlucht vanaf Brussel naar Kittilä incl. luchthaventaksen, 1 stuk handbagage en 1 stuk ruimbagage per persoon
 • Luchthaventransfers aansluitend op deze vluchten
 • 3 overnachtingen in Harriniva in gedeelde kamers met gedeeld sanitair
 • 4 overnachtingen in andere locaties (Galdotieva Fell Center, Kilpisjärvi) met gedeelde kamers en gedeeld sanitair
 • Verblijf in volpension (vanaf diner op dag 1)
 • Gratis gebruik van hotelsauna
 • Alle excursies zoals beschreven in het programma
 • Kleine activiteitengroepen
 • Professionele begeleiding door Engelstalige gidsen
 • Gebruik warme kledij en winterboots
 • Btw, reserveringskosten, bijdrage Garantiefonds reizen
 • Uitgebreide Nordic reisinfo: lokale tips, winteruitrusting én fotografie
 • De Noorderlicht app met real-time voorspelling
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Reisverzekering annulatie- en/of bijstand (zie prijzen verderop)
 • Afreisdata 19.03.2022: lijnvlucht met minstens 1 overstap vanaf Brussel/Amsterdam naar Kittilä incl. luchthaventaksen, 1 stuk handbagage en 1 stuk ruimbagage per persoon
 • Optionele excursies
 • Eigen risico voor materiaalschade bij een sneeuwscootertocht bedraagt maximum € 800 per sneeuwscooter. Indien je ter plaatse € 20 per persoon bijbetaalt kan je de franchise verlagen naar € 400 per sneeuwscooter voor 1 ongeval.

Opmerkingen

 • Niet geschikt voor kinderen. Mogelijk vanaf 18 jaar en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B.
 • Gedeelde kamers en faciliteiten in zowel Harriniva als de chalets/appartementen in Galdotieva Fell Center.
 • Minimum 4 en maximum 6 personen.

04. Excursies

€ 70 per persoon

Trek de sneeuwraketten aan en ga op zoek naar het noorderlicht tijdens een avondwandeling. Met de sneeuwraketten aan wandelen we naar de perfecte locatie met een goed zicht op de hemel. Hopelijk zien we het noorderlicht! Een warm drankje is inbegrepen. Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Duur: 2 u - 3 u

Enkel op maandag, donderdag en zaterdag om 21u00.

— Lees meer —

160 € per persoon, shared driving, 96 € per kind (5-12 jaar)

Na het bezoek aan het Harriniva Arctic Sled Dog Centre word je klaargestoomd voor een huskytocht van zo’n 15 km. Met de huskyslede trek je door bevroren moerasgebied en besneeuwde bossen. Twee personen delen een slede. Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Duur: 2.30 u

Enkel maandag en dinsdag om 13u00 of vrijdag en zaterdag om 10u30.

— Lees meer —

€ 150 per persoon € 90 per kind (4-12 jaar)

Je gaat naar de rendierboerderij van Torassieppi. Tijdens het bezoek leer je meer bij over de cultuur van de Sami. Er is een korte rendiersafari in het bos, gevolgd door een lunch. Je krijgt de kans om het sneeuwhotel Winter Village te bewonderen. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Duur: 4 - 4.30 u

Enkel maandag, woensdag en zaterdag om 10u20.

— Lees meer —

€ 375 per persoon met single driving

Vandaag verbruik je heel wat energie tijdens deze sneeuwscootertocht waarbij je 80 - 100 km aflegt. Tijdens de tocht zijn er een aantal pauzemomenten en een lunch voorzien. Enkel single driving, geen shared driving. Enkel geschikt voor mensen ouder dan 18 jaar in het bezit van een geldig rijbewijs.

Duur: 5 u - 6 u

Enkel vrijdag om 10u00.

— Lees meer —

€ 40 per persoon € 36 per kind (4-12 jaar)

Na de transfer naar Arctic Sauna World word je ondergedompeld in een relaxerende ervaring dankzij de sauna’s die gebruik maken van de 4 elementen. Kom fysiek en mentaal tot rust! Je kan ook ijszwemmen. Inclusief handdoek. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Duur: 3 u - 4 u (inclusief transfer)

Enkel dinsdag en zaterdag om 15u30.

— Lees meer —

€ 160 per persoon

Een Aurora Dome is een soort luxueuze tent met een comfortabel bed en een houtkachel. Door de wanden van de Dome kan je naar buiten kijken. Op 100m afstand vind je de sanitaire faciliteiten terug. Transfer en ontbijt zijn inbegrepen. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Duur: 1 nacht

Dagelijks (vertrek om 15u30).

— Lees meer —

€ 100 per persoon

Breng een nacht door in een sneeuwiglo! Terwijl je temperatuur buiten tot wel -30°C kan zakken is de temperatuur binnen rond -3°C à -6°C. Er liggen zachte matrassen en dikke slaapzakken en er wordt een warm drankje voorzien. Transfers, slaapzakken, warme drank en ontbijt zijn inbegrepen. Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Duur: 1 nacht

Dagelijks (vertrek om 20u20).

— Lees meer —

€ 295 per persoon

Geniet van wellness en luxe in de exclusieve Arctic Firefox Lodge. Vanuit de private sauna en slaapvertrekken heb je een prachtig panoramisch uitzicht. Transfers, ontbijt, toegang tot Arctic Sauna World, badjas en slippers zijn inbegrepen. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Duur: 1 nacht

Dagelijks (vertrek om 15u30).

— Lees meer —

120 € per persoon, shared driving, 72 € per kind (4-12 jaar)

Ontmoet Meister en 400 andere enthousiaste husky’s tijdens het bezoek aan Harriniva Sled Dog Center! Tijdens een tocht van 9 km kom je te weten hoe het voelt om een ‘musher’ te zijn. Twee personen delen een slede. Deze excursie is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Duur: 1.30 - 2u

Enkel woensdag om 10u30.

— Lees meer —

€ 350 per persoon met single driving

Spendeer bijna een hele dag tussen de honden tijdens deze huskytocht van om en bij de 25 km, waarbij je het spectaculaire Finse landschap leert kennen. Inclusief picknick lunch aan een gezellig kampvuur. Enkel single driving, geen shared driving. Vanaf 15 jaar.

Duur: 4 - 5u

Enkel donderdag om 10u30.

— Lees meer —

€ 130 per persoon

De rendierherder neemt je mee naar het bos, terwijl je onder een warm deken in de rendierslede zit. Kijk regelmatig naar boven, want misschien zie je wel het noorderlicht! Na de tour krijg je een warm drankje. Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Duur: 1u30 - 20u

Enkel dinsdag en donderdag om 20u20.

— Lees meer —

€ 115 per persoon met shared driving € 150 per persoon met single driving € 69 per kind (4-12 jaar)

Nadat de gids je de veiligheids- en rijinstructies heeft uitgelegd, kunnen we vertrekken op een sightseeing sneeuwscootertocht in de Lapse wildernis. Er wordt ongeveer 30 km afgelegd. Dit programma is geschikt voor beginners en kinderen vanaf 4 jaar. Kinderen tot 14 jaar nemen plaats in de slede achter de scooter van de gids.

Duur: 2 u

Enkel maandag, dinsdag en vrijdag om 13u30, zondag om 10u00.

— Lees meer —

€ 190 per persoon met shared driving € 235 per persoon met single driving

Na de instructies leg je ongeveer 40 km af met de sneeuwscooter. De tocht brengt je naar de Torassieppi Winter Village en rendierboerderij. Dit is een van de oudste rendierboerderijen van Finland, waar je de rendieren ontmoet en hen kan voederen. Je krijgt ook de mogelijkheid om het sneeuwhotel en ijsrestaurant te bezoeken. Dit programma is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Lunch inclusief.

Duur: 2u - 3u

Enkel donderdag en zaterdag om 10u00.

— Lees meer —

€ 120 per persoon met shared driving € 155 per persoon met single driving

Deze sneeuwscootertocht neemt je mee naar een open, afgelegen plek om het noorderlicht te zien. Er wordt een warm drankje en een snack voorzien terwijl je je geluk beproeft. Er wordt ongeveer 20 km afgelegd. Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Kinderen tot 14 jaar nemen plaats in de slede achter de scooter van de gids.

Duur: 2 u

Enkel maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 21.00u

— Lees meer —

€ 80 per persoon € 48 per kind (4-12 jaar)

Spring op de Aurora sneeuwtrein (dit is een overdekte glazen slede) en geniet van een rit te midden van het besneeuwde Lapland. Het is een unieke manier om op zoek te gaan naar noorderlicht, in alle comfort en warmte. Je krijgt ook een warm drankje en een snack. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Duur: 2 u

Enkel maandag om 21u00 of vrijdag om 22u00.

— Lees meer —

€ 35 per persoon € 21 per kind (4-12 jaar)

Test je vaardigheden en geduld tijdens het ijsvissen! De gids geeft je het nodige materiaal en instructies. Als je erin slaagt een vis te vangen die groot genoeg is dan zal de keuken deze voor jou klaarmaken. Je krijgt ook een warm drankje om terug op te warmen. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Duur: 2 u

Enkel dinsdag om 10u00 en zondag om 13u00.

— Lees meer —

€ 65 per persoon € 39 per kind (4-12 jaar)

Tijdens de introductie van langlaufen leer je de basisvaardigheden aan van de Finse nationale sport. De gids neemt je mee op een korte tocht langsheen de nabijgelegen trails en geeft meer info over de trails in Muonio die je zelf – indien gewenst – later kan verkennen. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Duur: 2 u

Enkel maandag om 10u00 en donderdag en zondag om 14u00.

— Lees meer —

€ 60 per persoon € 36 per kind (4 – 12 jaar)

De saunatraditie is een integraal deel van het Finse leven en kent een rijke geschiedenis. Vanavond geniet je van 4 soorten sauna’s. Je krijgt een lokaal drinkje en de shaman zal een ceremonie beginnen waarbij hij zich richt tot de 4 elementen. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Duur: 3 u - 4 u

Enkel woensdag en vrijdag om 20u20.

— Lees meer —

€ 55 per persoon € 33 per kind (4-12 jaar)

Vanavond kom je in contact met de ‘Joik’. Een Sami zal zijn eigen speciale liedjes zingen en je meer vertellen over de verhalen achter elk lied. Je leert ook meer bij over de traditionele outfits van de Sami. Drankjes en tapas zijn voorzien . Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Duur: 1 u - 1.30 u

Elke vrijdag om 21 u.

— Lees meer —

€ 120 per persoon

’s Morgens brengt een transfer je naar het Pallas Nationaal Park. Hier ga je met sneeuwraketten naar een hoger gelegen plek voor een prachtig uitzicht. Je luncht in Jeris en kan welverdiend relaxen in Arctic Sauna World. Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Duur: 5 u - 6 u (inclusief transfers)

Enkel woensdag, vrijdag en zondag om 09u20.

— Lees meer —

€ 20 per persoon

Kom naar deze informatieve workshop over het noorderlicht of Aurora Borealis. Je krijgt info over het fenomeen en de wetenschap erachter. Eveneens vertelt de gids je meer over het hotel, de activiteiten en de omgeving. Een warm drankje en een snack zijn inbegrepen. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Duur: 1 u

Enkel maandag en vrijdag om 16u00.

— Lees meer —

05. Extra info

Afreis 12.02.2022, 19.02.2022 en 26.02.2022

Heenvlucht met rechtstreekse chartervlucht van Brussels Airlines

Vertrek Brussel 07u00 - aankomst Kittilä 11u15

Terugvlucht met rechtstreekse chartervlucht van Brussels Airlines

Vertrek Kittilä 12u15 - aankomst Brussel 14u35

Vluchturen onderhevig aan wijzigingen.

Extra afreis 12.02.2022, 19.02.2022 en 26.02.2022

Heenvlucht met rechtstreekse chartervlucht van Brussels Airlines

Vertrek Brussel 09u30 - aankomst Kittilä 13u45

Terugvlucht met rechtstreekse chartervlucht van Brussels Airlines

Vertrek Kittilä 14u45 - aankomst Brussel 17u05

Vluchturen onderhevig aan wijzigingen.

Afreis 19.03.2022

Heenvlucht met 1 overstap van Finnair (lijnvlucht)

Vertrek Brussel/Amsterdam - overstap Helsinki - aankomst Kittilä

Trugvlucht met 1 overstap van Finnair (lijnvlucht)

Vertrek Kittilä - overstap Helsinki - aankomst Brussel/Amsterdam

Vluchturen en transportnummers zijn op aanvraag en volgens beschikbaarheid.

Nordic Stories

Facts & Figures Lapland

Wil je snel meer te weten komen over Lapland? Bekijk dan zeker onze facts & figures over deze reisbestemming.

Lees meer
Kungsleden - Michael Jönsson
Nordic Stories

De beste wandelingen in Lapland

Lapland staat bekend om haar indrukwekkende landschappen, ongerepte natuur en veel ruimte en rust. Daarmee is het gebied ook een paradijs voor wandelliefhebbers. Tijdens elk seizoen zijn er eindeloze mogelijkheden om te voet al het moois van Lapland te ontdekken. Je vindt er wandelingen door bossen, wandelingen over bergtoppen, zware en gemakkelijke wandelingen, korte en lange..; kortom: voor ieder wat wils! Wij geven je alvast enkele van onze persoonlijke favorieten mee.

Lees meer
Nordic Stories

Zeehonden in het Saimaameer

In het grootste meer van Finland, het Saimaameer, zwemmen nog maar een paar honderd Saimaarobben rond. Dit zijn kleine zeehonden die enkel in dat meer te vinden zijn. Ze hebben zich aangepast aan het zoetwater en kunnen wel 20 minuten onder water blijven.

Lees meer
Nordic Stories

Alles wat je wilt weten over husky’s

Tijdens een reis naar Lapland mag een ritje met de huskyslede eigenlijk niet ontbreken. Wil jij meer weten over deze schattige honden? Lees dan waarom ze zo van rennen houden, goed tegen de kou kunnen en waarom een husky absoluut geen goede waakhond zou zijn.

Lees meer
Afkoelen na de sauna bij een meer in Finland - ©Julia Kivela Lahti
Nordic Stories

Saunacultuur: toegangspoort naar het geluk?

Finland is dé ultieme saunakampioen. Reis je binnenkort naar Finland en wil je letterlijk ondergedompeld worden in de cultuur? Dan kan een saunabezoek niet ontbreken. In deze blog vertellen we je hoe zo’n ritueel verloopt en aan welke etiquetteregels je je moet houden.

Lees meer
veiligheidsmaatregelen-in-de-luchthaven
Nordic Stories

Vlieg veilig naar Lapland

De luchthavens, de vliegtuigmaatschappijen en de lodges nemen extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees meer

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox