Tromsø, Spitsbergen & Malangen

Combinatiereis Tromsø, Malangen én Spitsbergen!

Ideale reis voor

1ste kennismaking
4-6 personen
Actief
Avontuurlijk
Beleving
Gastronomie
Koppels
Ongerepte natuur
Ontspanning
Openbaar vervoer
Roadtrip
Sightseeing
Soft adventure
Voor 2 personen
Wandelen
Wellness
Wildlife

De reis begint met een stop in het “Parijs van het Noorden”; Tromsø. Ook wel het mekka van de fjorden en de besneeuwde bergen genoemd. Ga op ontdekking in deze levendige havenstad. Je kan er lekker eten, het noorderlicht spotten, musea bezoeken en zoveel meer. Verlaten, mysterieus en extreem: zo kan je Spitsbergen, het grootste eiland van de Svalbard archipel, beschrijven. De natuur is ruig, puur en heel uiteenlopend. De westkust wordt enerzijds gekenmerkt door mos- en grasrijke valleien en vlaktes. Anderzijds vind je er hoge bergen met spitse toppen en gletsjers die in de Noordelijke IJszee afkalven. Spitsbergen laat ongetwijfeld een grote indruk op je na. Daarna kom je tot rust in Malangen; dit pittoresk, idyllisch schiereiland spreekt tot de verbeelding van elke winterreiziger. Kies op basis van het à la carte programma welke activiteiten je van hieruit wenst te ondernemen. Malangen is één van de beste plaatsen ter wereld om noorderlicht te zien! Het kan allemaal in 8-daagse combinatiereis.

Afreisdata

Elke zaterdag van 18/02/2023 tot en met 04/03/2023

Hoogtepunten van de reis

 • Ideale combinatie van stad en natuur
 • Tromsø: “Het Parijs van het Noorden”
 • Spitsbergen = grootste eiland van de Svalbard archipel
 • Kans op het spotten van ijsberen
 • Huskytocht of sneeuwscootertocht in Malangen
 • Grillige Noorse kust rond Malangen

01. Dag per dag

Je vliegt rechtstreeks van Brussel naar Evenes (3u). De bus brengt je naar Tromsø de meest noordelijke universiteitsstad ter wereld! (3u50) Je verblijft 3 nachten in het Clarion The Edge Hotel, in een standaard of superior kamer.

— Lees meer —

Bezoek alvast de IJszeekathedraal of neem de kabellift Fjellheisen: misschien wel het spectaculairste uitkijkpunt ter wereld boven de poolcirkel! Bezoek de meest noordelijk gelegen brouwerij ter wereld, waar het heerlijke Mack-bier wordt gebrouwen. Ook het Polaria museum is een bezoek waard. Dit museum geeft de geschiedenis weer van talloze expedities die vanuit Tromsø ondernomen werden richting arctische wateren. Om die reden wordt Tromsø ook vaak “Poort naar de IJszee” genoemd.
’s Avonds geniet je van culinaire verwennerij in restaurant Fiskekompaniet of in één van de andere talloze restaurants die de stad rijk is.

— Lees meer —

Je vliegt vandaag van Tromsø naar Longyearbyen (1u40) en ontdekt er het meeste noordelijke eiland van de Svalbard archipel. Welkom in het mysterieuze Longyearbyen! De aankomst in Longyearbyen is normaal om 14u00. Je kan je deze avond laten meevoeren naar Camp Barentz, waar je naast een typische maaltijd ook een woordje uitleg krijgt over de ijsberen of en over het noorderlicht.

— Lees meer —

Start de dag met een heerlijk ontbijt en bekijk het programma met de verschillende mogelijke excursies. Boek een sneeuwscootertocht en laat je betoveren door de prachtige, ongerepte natuur of ga voor een hondensleetocht naar de ijsgrot en ontdek een fantastische, bevroren wereld met bijzondere ijsformaties.

— Lees meer —

Geniet nog van een laatste ontbijt in het Funken Lodge Hotel en Longyearbyen en want vandaag vlieg je terug naar Tromsø. De terugvlucht is voorzien om 14u45. Je brengt eerst nog een bezoek aan het Svalbard Museum of ga (duty-free) shoppen in de winkelstraat van Longyearbyen
Aan de luchthaven van Tromso neem je de bus naar een pittoresk, idyllisch schiereiland, nl Malangen (1u10). Dit spreekt tot de verbeelding van elke winterreiziger. Diepblauwe fjorden en besneeuwde bergtoppen domineren het landschap.
In Malangen kan je kiezen voor een verblijf in een hotelkamer, een appartement of een cabin, allemaal met adembenemend uitzicht op de fjord.

— Lees meer —

Na een heerlijk ontbijt kies je op basis van het à la carte programma welke activiteiten je van hieruit wil doen. Maak een huskytocht door het heuvelachtige landschap, ga op tocht met de sneeuwscooters, breng een bezoek aan de rendieren of kom meer te weten over de lokale bevolking van de Sami.
Speciaal “op jacht gaan” naar het noorderlicht hoeft in Malangen niet want je verblijft hier op de ideale locatie om het noorderlicht te spotten. Lady Aurora laat zich hier ver weg van alle lichtvervuiling, van haar beste kant zien.

— Lees meer —

Geniet nog een laatste keer van een heerlijk ontbijt en het adembenemende uitzicht op de fjord. Daarna neem je de bus (2u30) naar de luchthaven en de vlucht terug naar Brussel. (3u)

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Reisgezelschap

Prijs per persoon bij vertrek 04/03 (LAATSTE PLAATSEN!)

2 personen

€ 2295

4 personen

€ 2295

Reisgezelschap

Prijs per persoon bij vertrek 18/02 en 25/02 (LAATSTE PLAATSEN!)

2 personen

€ 2495

4 personen

€ 2495

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten vanuit Brussel naar Evenes met Brussels Airlines incl. ruimbagage 23 kg & handbagage 8 kg
 • Vlucht Tromso - Longyearbyen - Tromso met SAS in klasse A, inbegrepen ruimbagage 23 kg & handbagage 8 kg (incl. luchthaventaks en prijs zoals gekend op 30.09.22)
 • Transfers inbegrepen
 • 3 overnachtingen in een standaardkamer in Clarion The Edge in Tromsø (ontbijt inbegrepen)
 • 2 overnachtingen in een standaardkamer in de Funken Lodge in Spitsbergen (ontbijt inbegrepen)
 • 2 overnachtingen in een hotelkamer in het Malangen Resort (ontbijt inbegrepen)
 • Uitgebreide reisinfo: lokale tips, uitrusting, fotografie, routeboek en wegenkaart
 • De noorderlicht app met real-time voorspellingen
 • BTW, dossierkosten en bijdrage aan het Garantiefonds Reizen
 • CO2 compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering:
 • Annuleringsverzekering: 6,5% op de totale reissom. Bekijk IPID alvorens voor deze verzekering te kiezen.
 • Reisbijstandsverzekeringen personen. Bekijk IPID alvorens voor deze verzekering te kiezen.
 • Upgrades naar superiorkamer of cabin mogelijk op aanvraag
 • Transfer van luchthaven Longyearbyen naar hotel (richtprijs 100 NOK / 10 euro)
 • Travel Selection Europa + Mid. Zee: € 3 per persoon per dag / € 8 per gezin per dag
 • Overige maaltijden
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Brandstof-bescherming programma: €40 pp

Opmerkingen

 • Reserveer jouw excursies direct bij boeking. De kans is groot dat er ter plaatse bepaalde excursies reeds volzet zijn!
 • Het weer langs de Noorse kust is heel onvoorspelbaar en kan snel veranderen. Zorg dat je goede winterkledij hebt.
 • Door de veranderende weersomstandigheden kan een excursie heel kort voor vertrek gewijzigd worden
 • Gelieve bij reservatie eventuele dieetwensen en/of allergieën door te geven

04. Excursies

€ 180 per persoon

Leid zelf een team van enthousiaste husky’s door het besneeuwde Arctische landschap terwijl je de adembenemende omgeving bewondert. Een kleine groep husky’s wacht al op jou nabij Camp Nikka om je mee te nemen door de wildernis. Je deelt per 2 personen (1 bestuurder en 1 passagier) een huskyslede en onderweg kan je wisselen van positie. Na afloop kun je opwarmen bij het vuur met een snack en een warm drankje.

Dagelijks mogelijk om 9u, 12u30 en 15u.

Kinderen 4-15 jaar genieten van € 72 korting.

— Lees meer —

€ 150 per persoon

Ontdek de cultuur van de lokale bevolking. Luister naar verhalen over de manier van leven en hun geschiedenis. Terwijl je proeft van typische Sami lekkernijen, zingen zij voor jou hun traditionele gezang: joik. Je krijgt de kans om hun rendieren te ontmoeten en hen te voederen.

Dagelijks mogelijk om 9u en 14u.

De minimumleeftijd voor deze activiteiten is 5 jaar.

Kinderen 5-15 jaar genieten van € 60 korting.

— Lees meer —

€ 200 per persoon

Deze unieke sneeuwscootersafari neemt je mee langs de prachtige uitzichten van de arctische regio. Je deelt de scooter met z’n tweeën. Er wordt onderweg gestopt voor een warme maaltijdsoep en kan er gewisseld worden van plaats.

Geldig rijbewijs B is verplicht voor bestuurders.

De minimumleeftijd voor deze excursie is 15 jaar.

Dagelijks mogelijk om 12u.

— Lees meer —

€ 110 per persoon

Ga op pad met sneeuwschoenen en geniet van de stilte in de besneeuwde bossen. Als je geluk hebt, vang je misschien een glimp op van een vos of een sneeuwhoen. Tijdens deze tocht kom je heel wat te weten over de arctische natuur en het leven in deze gebieden.

Dagelijks mogelijk om 9u30 en 14u.

De minimumleeftijd voor deze activiteit is 5 jaar.

Kinderen 5-15 jaar genieten van € 44 korting.

— Lees meer —

€ 160 per persoon

Er zijn verschillende aurora kampen beschikbaar. De lokale gids staat met elk kamp nauw in contact om de weersomstandigheden om het Noorderlicht te checken. Op basis van deze info, wordt je per bus naar het kamp gebracht waar er het meeste kans is om het Noorderlicht te spotten. In het kamp wordt je verwelkomd door één van de lokale gidsen. Alle nodige faciliteiten zijn voorzien om het wachten comfortabel te maken. Elk kamp heeft zijn eigen unieke verhalen. Deze zullen je met plezier worden verteld door één van de lokale kampgidsen. Tijdens het wachten kun je genieten van warme dranken en een warme maaltijd. Indien de weersomstandigheden in een ander kamp beter zijn, is er uiteraard, door de onderlinge communicatie, de mogelijkheid om te verplaatsen van kamp.

Dagelijks mogelijk om 18u15.

Deelnemers 13-16 genieten van € 20 korting.

Kinderen 4-12 jaar genieten van € 75 korting.

— Lees meer —

€ 210 per persoon

Verken de indrukwekkende Lyngen Alpen met de sneeuwscooter. Hier zie je de natuur op z'n best. Onderweg worden er verschillende stops gemaakt om foto's te maken van deze prachtige omgeving. Bij terugkomst, kun je genieten van verse vissoep. Deze excursie is shared driving, onderweg is wel de mogelijkheid om te wisselen van plaats. Voor vertrek krijg je nog een uitgebreide uitleg over hoe je best met een sneeuwscooter rijdt. De excursie duurt in totaal een 7 uur met transfers en stops inbegrepen. Het rijden met de sneeuwscooter duurt ongeveer 1u30.

Dagelijks mogelijk om 8u30 tussen 01.12.2022 en 31.03.2023, m.u.v. 24,25 en 26 december, en 1 januari.

Geldig rijbewijs B is verplicht voor bestuurders.

Deze excursie is mogelijk voor deelnemers vanaf 6 jaar.

Deelnemers 12-16 jaar genieten van € 30 korting.

Kinderen 6-12 jaar genieten van € 110 korting.

— Lees meer —

€ 120 per persoon

Tijdens deze excursie krijg je de kans om de rendieren te voederen. Er zijn wel 200 rendieren aanwezig op deze boerderij. Ter plaatse wordt een traditionele Sami lunch aangeboden. Deze maaltijd wordt op een authentieke manier op een open vuur klaargemaakt. Terwijl je geniet van het lekkere eten, vertelt de Sami rendierherder over hun cultuur en geloof. Als afsluiter zingt de gids nog een joik ( een traditioneel Sami liedje). Een ideale excursie om kennis te maken met de Sami en hun cultuur.

Dagelijks mogelijk om 9u45.

Tussen 21.12.2022 - 06.01.2023 en 01.02.2022 en 12.03.2023 ook mogelijk om 13u.

Kinderen tussen 6-12 jaar genieten van €46 korting.

— Lees meer —

€ 340 per persoon

Dit is een prachtige sneeuwscootertocht door typische Svalbard-landschappen. We rijden door lange valleien naar de oever van de Sassenfjord en het huis van de trapper Hilmar Nøis, Villa Fredheim.
Dit is de perfecte tour voor diegenen die niet veel sneeuwscooterervaring hebben, maar graag een hele dag in het zadel willen beleven en ver van Longyearbyen de wildernis in willen.
We zullen genieten van een expeditielunch in de wildernis. Misschien op de top van Fjordnibba, met uitzicht op de machtige Tempelfjellet en de von Post-gletsjer in de Tempelfjord? Als de winter lang en koud is geweest, kunnen we misschien in de richting van de gletsjer rijden, of de sneeuwscooters parkeren bij Fredheim. Veiligheid is altijd het belangrijkste, maar welke route we ook nemen, de gids zal informatieve details delen over de omgeving en geschiedenis van het gebied, en als we geluk hebben, zien we misschien wat van de lokale fauna.

De minimum leeftijd voor deze excursie is 14 jaar.

— Lees meer —

€ 320 per persoon

Deze tour begint bij de hondenkennel, waar bijna 300 enthousiaste husky's wachten op hun volgende tour. Welke zal bij de gelukkigen in jouw team zitten? Electro, Ginger, Duma of Briz?

Je wordt uitgerust met een belichtingspak, laarzen en wanten, voordat je instapt en de gids helpt bij het tuigen en voorbereiden van de honden. Het geblaf en gehuil kan een beetje chaotisch lijken, maar plotseling verandert het allemaal. Zodra de honden beginnen te rennen, worden ze helemaal stil. De husky's zijn volledig gefocust op het trekken van de slee door de sneeuw en je kunt genieten van het magische landschap om je heen. Het doel van de reis is de ijsgrot bij de Scott Turner Glacier waar je een wereld van ijs zult ervaren. We volgen de rivierbedding die naar Bolterdalen leidt, omringd door machtige bergen. Als we de gletsjer naderen, zullen we wat meer op en neer genieten tussen de morene formaties, en dan zullen we een pauze nemen bij de ijsgrot.

Een bevroren wereld verschijnt terwijl je je een weg baant naar de ijsgrot. Vast in het ijs zie je 1000 jaar oude overblijfselen van bevroren planten, fantastische ijsformaties, smalle doorgangen en grote grotten. Welkom in een onderwereld die verborgen is voor iedereen die de diepte nog niet heeft bereikt. De honden zullen een welverdiende rust hebben terwijl we de mystieke ondergrondse wereld verkennen, en na de lunch keren we terug naar de hondenkennel. Op het vlakke zullen we in een gelijkmatig tempo gaan, en je hebt tijd om de indrukken van de dag te verwerken en te genieten van het prachtige, ongerepte landschap.

— Lees meer —

€ 130 per persoon

Camp Barentz heeft een geweldige locatie aan de voet van de berg, Breinosa, direct onder Mijn 7. Een van de gebouwen in het kamp, Barentz Hus, is een kopie van de hut die de ontdekker van Spitsbergen, Willem Barentz, overwinterde op Novaya Zemlya in 1596. Hier, ver van de stad, heb je de perfecte omstandigheden om op het noorderlicht te jagen. Bovendien zien we in Camp Barentz vaak Svalbard-rendieren en zelfs korhoenders en vossen als je geluk hebt. Onze deskundige gastheren houden ook de wacht voor het geval er een ijsbeer verschijnt.

Als we bij de gezellige houten hutten aankomen, worden we opgewacht door de gastheer van de avond. Goede drankjes en een heerlijke zelfgemaakte rendierbidos worden geserveerd, samen met kampvuurkoffie en dessert. Welkom bij een echte Svalbard-maaltijd!

Doe je deze excursie in februari dan leer je na een heerlijk diner meer over de groene sluier in de lucht. We zullen rond het vuur zitten, terwijl onze gastheer/vrouw informatie en foto's deelt die dit ongelooflijke fenomeen uitleggen. Als lady aurora verschijnt, sluiten we de avond af door met eigen ogen naar de display buiten de cabine te kijken. Tijdens de poolnacht (van half november tot eind januari) kan het noorderlicht op elk moment van de dag verschijnen - een spectaculaire ervaring, uniek voor de poolgebieden.

Doe je deze excursie in maart de leer je na een heerlijk diner meer over de koning van het noordpoolgebied. Terwijl iedereen rond de open haard in de hut zit, deelt de gastheer/vrouw informatie en foto's over onze beroemdste bewoners. Je leert gegarandeerd iets nieuws over ijsberen, en je kunt hier ook een paar sterke verhalen vertellen. Na de presentatie is er tijd om foto's te maken van het landschap, voordat we terugkeren naar de bewoonde wereld.

— Lees meer —

05. Extra info

Heenvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines
Vertrek Brussel 11u00 - aankomst Evenes 14u20

Terugvlucht met rechtstreekse vlucht Brussels Airlines
Vertrek Evenes 15u20 - aankomst Brussel 18u40

*Vluchturen onder voorbehoud van wijziging

*Vluchten steeds op zaterdag

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox