Last Minute! Midzomer week Lapland

Beleef een traditionele midzomerweek in de Pinetree Lodge

Ideale reis voor

Actief
Avontuurlijk
Beleving
Families
Koppels
Ongerepte natuur
Ontspanning
Soft adventure
Wandelen

Op deze unieke reis beleef je Lapland op zijn best. Je verblijft 6 nachten tussen de Zweedse meren en bossen in een mooie hotelkamer op het uitgestrekte domein van de Pinetree Lodge. Er zijn tal van leuke activiteiten gepland alsook een echt midzomerfeest. Ter plaatse kan je een visinitiatie boeken, een bezoek brengen aan de huskykennel, een quadsafari reserveren of een wandel – GPS of mountainbike huren. Wie wil kan een tocht maken op de Laino rivier met RIB-boot. Daarenboven is het heerlijk zwemmen in het meer, kan je uren genieten in de sauna en van gezellige barbecue-momenten. In de lodge heerst een geweldige sfeer en kan je daarnaast genieten van lekkere maaltijden, bereid met lokale producten.

Afreisdata

Van 18.06.23 tot 25.06.23

Hoogtepunten van de reis

 • Beleef midzomer op zijn best in Lapland
 • Uitgestrekte bossen en meren bij de Pinetree Lodge
 • Ga wandelen met de husky's
 • Geniet van eindeloze dagen onder de middernachtzon
 • Vele typische Laplandactiviteiten: Sauna, vissen, outdoor cooking, ...
 • Rechtstreekse vluchten
 • Gezellig havenstadje Narvik

01. Dag per dag

Je vliegt rechtstreeks van Brussel naar Evenes. Aan de luchthaven van Evenes kan je meteen de huurwagen oppikken om vervolgens richting je eerste verblijf in hartje Zweeds Lapland te rijden. De rit naar de accommodatie duurt ongeveer 04u30 en geeft je al een eerste indruk van de adembenemende natuur langs de Noors/Zweedse grens. Zo rij je door het prachtige Abisko Nationaal Park en via de mijnstad Kiruna naar de Zweedse bossen. De eerste dag krijg je een warme verwelkoming en uitleg over de komende week in de lodge. ’s Avonds kan je je voetjes onder tafel schuiven voor een heerlijk diner.

— Lees meer —

De Pinetree Lodge is heel bekend om zijn huskykennel. Het is één van de grootste van Zweeds Lapland.

Deze voormiddag krijg je een rondleiding in de kennel waarbij je veel leert over hoe de husky’s worden verzorgt en getraind. Daarna ga je met enkele van de husky’s op wandel door de prachtige natuur waar bos, meren en moerassen elkaar afwissellen. Onderweg stop je voor een lunch aan een van de vele meertjes.

De namiddag kan je zelf invullen. Je kan fietsen huren, met een bootje varen, wandelen, vissen of gewoon rustig ontspannen en genieten van alle rust. ’s Avonds is er opnieuw diner voorzien in de lodge.

— Lees meer —

Vandaag is een vrije dag die jullie zelf naar wens kunnen invullen. Met de activiteitenpas kunnen jullie gebruikmaken van de kajaks, SUP-boards, roeiboot, fietsen, vismateriaal, … . Voldoende opties om te genieten van een actieve dag in de natuur. Rond de lodge zijn er ook verschillende wandelroutes uitgestippeld waar je door de mooie natuur trekt. Je kan ook een van de optionele activiteiten doen zoals een gegidste wandeling in het ecopark. Dit gebied is een volledig ongerept woud met de oudste bomen van Zweeds Lapland. Wat ook een heel leuke ervaring is, is een boottocht op de Laino rivier. Deze brede rivier doorkruist ruige natuur met uitgestrekte bossen, eilandjes en zelfs zandstranden.

Na het diner in de lodge trek je er samen met de gids op uit voor een wandeling onder de middernachtzon.

— Lees meer —

Na het ontbijt trekken jullie nog dieper de natuur in naar het wilderniskamp aan de Laino rivier. Deze locatie leent zich perfect voor jullie dag vol activiteiten. Vandaag ervaar je hoe een typische vakantiedag eruitziet voor de Zweden. Je gaat vissen op de rivier, waarvoor je eerst de nodig uitleg krijgt en dan zelf aan de slag kan. Buiten wordt een vuurtje gemaakt waarop de lunch zal klaargemaakt worden. Je geniet er ook van een traditionele Zweedse sauna. Een dagje actief genieten midden in de natuur en ver weg van de dagelijkse drukte.

Tegen de avond keer je terug naar de Lodge waar opnieuw een diner is voorzien.

— Lees meer —

De laatste dag bij de lodge plan je zelf in naar wens. Je kan genieten van de sauna en jacuzzi of ontspannen bij het meer. Of je kan opnieuw de natuur intrekken voor een dag vol avontuur te voet, met de fiets of met de boot. Ondertussen weet je al wat jou het meest aanspreek op deze unieke locatie en kan je nog een laatste dag er volop van genieten. Tegen de avond is er een afsluitend diner voorzien.

— Lees meer —

De eerste dag bij de Pinetree begin je met een goed ontbijtbuffet. Daarna trek je samen met de gids de bossen in opzoek naar bloemen. Je ontdekt de diversiteit van het bos en leert bij over de eeuwenoude tradities rond midzomer. ’s Middags staat er een heerlijk midzomerbuffet op jullie te wachten in de lodge. De bloemen die je in de bossen hebt gevonden gebruik je na de middag om de midzomerpaal te versieren. Een waar kunststukje. Tegen de avond wordt de barbecue aangestoken en geniet je van het eindeloze daglicht. Wie wil kan zich ook wagen aan een traditionele dans, die niet mag ontbreken op een midzomerfeest.

— Lees meer —

Vandaag neem je afscheid van de Pinetree Lodge en rij je door Zweeds Lapland tot aan de Noorse kust. De rit van 4 uur neemt je meer door een grote verscheidenheid van landschappen. Onderweg kan je enkele leuke stops doen. Zo kan je bij Kiruna een bezoek brengen aan een openluchtmuseum over de Sami. Een heel interessante stop die je weer meer leert over de Lapse cultuur. In Abisko heb je vele wandelmogelijkheden in één van de mooiste wandelgebieden van Scandinavië. Dit natuurgebied ligt bijna volledig boven de boomgrens en is zeker een stop waard.

— Lees meer —

Rit van Narvik naar de luchthaven van Evenes waar je de huurwagen inlevert. Vlucht terug naar huis.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Reisgezelschap

Prijs per persoon

1 persoon € 2995
2 personen € 2195

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Evenes en terug met Brussels Airlines
 • Vluchten inclusief 23kg ruimbagage, 1 stuk handbagage 8kg en luchthaventaksen
 • Huurwagen 7 x 24u, onbeperkt aantal kilometers, verzekering met franchise (ter plaatse mogelijkheid om af te kopen) ! de voorgestelde huurwagen is steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid!
 • 6 overnachtingen in een hotelkamer van de Pinetree Lodge, incl. half pension
 • 1 overnachting in Quality hotel Grand Royal in Narvik op basis van kamer en ontbijt.
 • Alle activiteiten zoals beschreven in het programma
 • Een travel app met alle mogelijke uitstappen, praktische info en wandelingen
 • Bijdrage aan het Garantiefonds Reizen
 • CO2-compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Extra’s huurwagen
  • Optioneel: ophalen buiten openingsuren, young driver, huur GPS, extra bestuurde
  • Verplicht: Autopass (tolwegen)
  • Brandstof
 • Overige maaltijden
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering:
  • Annuleringsverzekering: 6,5% op de totale reissom. Bekijk IPID alvorens voor deze verzekering te kiezen.
  • Reisbijstandsverzekeringen personen. Bekijk IPID alvorens voor deze verzekering te kiezen.
   • Travel Selection Europa + Mid. Zee: € 3 per persoon per dag / € 8 per gezin per dag

04. Extra info

Placeholder map image

SN 1019 18.06 BRUSSEL 07:15 – EVENES 10:20

SN 1020 25.06 EVENES 11:10 - BRUSSEL 14:25

*Vluchturen onder voorbehoud van wijzigingen

*Zowel heen- als terugreis met rechtstreekse vlucht

Nog interessante reizen

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox