City Tur 2

Bezoek de drie belangrijkste steden van Noorwegen

Ideale reis voor

Sightseeing
Openbaar vervoer
Koppels
Families

Ontdek de Noorse “Gouden Driehoek” met het openbaar vervoer! Deze reis brengt je van de moderne hoofdstad Oslo, via de kroningsstad Trondheim naar de gezellige hanzestad Bergen terug naar Oslo. Tussen Oslo en Trondheim, en Bergen en Oslo geniet je van de mooiste treinritten ter wereld: Dovrebanen en Bergensbanen. Deze route is echt adembenemend! Je verblijft tijdens deze reis ook een nacht aan boord van één van de majestueuze postschepen van Hurtigruten. Wil je als erna nog wat ontspannen op een prachtige locatie bekijk dan ook onze reis met verlenging in het Solstrand hotel, zeker een aanrader!

Afreisdata

Dagelijkse afreizen het hele jaar door

Hoogtepunten van de reis

 • Steden Oslo, Bergen en Trondheim
 • Excursie Noorwegen in een notendop
 • De prachtige scherenkust met Hurtigruten
 • Bergensbanen en Dovrebanen
 • Hotel Solstrand

01. Dag per dag

Na aankomst in Oslo begeef je je met de luchthaventrein ‘flytoget’ naar het centrum. Je verblijft 2 nachten in het nieuwe Clarion hotel The Hub (kamer ontbijt) nabij het centraal station. Dit centraal gelegen hotel zorgt ervoor dat je Oslo snel en makkelijk kan verkennen.

— Lees meer —

Je hebt de hele dag de tijd om de moderne stad Oslo te bezoeken. Vanuit jouw hotel ben je te voet meteen in het centrum van de stad en met het openbaar vervoer kan je vlot alle hoogtepunten van Oslo bereiken: het Vigeland beeldenpark, de nieuwe wijk Aker Brygge of het museumeiland Bygdøy waar een aantal interessante musea verzameld liggen. Inclusief in dit programma zit het gebruik van de Oslo Card (24u) waarmee je gratis toegang heeft tot het openbaar vervoer en de meeste musea en attracties.

— Lees meer —

Laat je vandaag imponeren door het wondermooie Noorse landschap tijdens de treinreis van Oslo naar Trondheim: de Dovrebanen. Eerst spoor je langs de steden Hamar en Lillehammer. Daarna gaat het langs het nationale park Rondane en door het nationale park Dovrefjell. Uiteindelijk kom je aan in de kroningsstad Trondheim. Breng er zeker een bezoek aan de gotische Nidaros kathedraal! Je verblijft hier 1 nacht in het uitstekende Nidelven hotel, dat al 3 jaar op rij bekroond wordt voor het “beste hotelontbijt in Noorwegen”.

— Lees meer —

Begeef je rond 9u naar de haven voor de inscheping aan boord van een van de majestueuze Hurtigrutenschepen. Een uurtje later kiest het schip het ruime sop en kan je genieten van de rust van de oceaan en de pracht van de voorbijglijdende landschappen. Langs de eilanden Munkholmen en Hitra gaat de zeereis al snel over open zee naar Molde, die dankzij haar vruchtbare ligging aan de golfstroom ook wel ‘rozenstad’ genoemd wordt. In de verte schitteren de spitse bergtoppen van de Romsdal Alpen. De stad Kristiansund ligt op een minder gunstige plaats, aan de door de wind geteisterde rotskust van de Noord-Atlantische Oceaan. Ook gekend als ‘stokvisstad van Noorwegen’ was Kristiansund lange tijd de belangrijkste exporthaven van deze gezouten en gedroogde vis.

— Lees meer —

Voor je aankomt in de hanzestad Bergen liggen er nog heel wat zeemijlen met fantastische landschappen voor jou. De vaart verloopt nu vooral tussen de indrukwekkende kustlijn en de duizenden eilanden voor de Noorse kust, ook wel de ‘scherentuin’ genoemd. Rond 14u30 komt het Hurtigrutenschip aan in Bergen. Je hebt de hele namiddag en avond om deze mooie stad te bezoeken. Je begeeft je op eigen houtje van de haven naar het centraal gelegen hotel. Je overnacht de komende 2 nachten in het Clarion hotel Admiral, in kamer met ontbijt.

— Lees meer —

Bergen heeft een enorm rijk cultureel en historisch erfgoed en biedt de ideale mix tussen cultuur, natuur en het gezellige stadsleven. Zet alvast de oude havenwijk “Bryggen” met zijn typische gekleurde huizen (Unesco) op het programma. Er zijn een aantal interessante musea in de stad of neem de Fløibanen naar een uitzichtpunt van waaruit je een prachtig zicht hebt op de stad. Een optionele fjordvaart behoort ook tot de vele mogelijkheden!

— Lees meer —

Als ideale afwisseling tussen 2 steden voorzien we vandaag de excursie “Noorwegen in een notendop”, bestaande uit de wereldberoemde treinrit van Bergen naar Oslo: de Bergensbanen. Op het programma tevens de unieke bergtrein van Flåm naar Myrdal en een fjordcruise op de Nærøyfjord (Unesco). De dag zit vol met een variatie aan de prachtigste landschappen! Bagagetransport (1 koffer per persoon) wordt tijdens deze excursie voorzien. In Oslo overnacht je nog 1 keer in Clarion hotel The Hub, inclusief ontbijt.

— Lees meer —

In de voormiddag kan je Oslo verder bezoeken. Je neemt in de namiddag opnieuw de luchthaventrein om naar de luchthaven te gaan.

— Lees meer —

Kan je echt genieten van gastronomische maaltijden en uitgebreide wellness faciliteiten? Dan is deze verlenging in het Solstrand hotel iets voor jou! In Os, zo’n 30 km ten zuiden van Bergen, te midden van de natuur vindt u deze parel onder de Noorse hotels. Het hotel is eenvoudig te bereiken per taxi, bus of expressboot. Het Solstrand Hotel beschikt over een uitgebreide wellness-afdeling met binnen- en buitenzwembad, whirlpool, 3 sauna’s, stoombad en fitnessruimte. Gastronomisch kom je aan jouw trekken in het uitstekende restaurant met uitzicht op de fjord en de bergen. Je kan ook genieten van de rust in één van de lounges of de prachtige tuin die grenst aan de Bjørnafjord.

Indien je deze verleninging neemt reis je op dag 9 naar Oslo via de excursie 'Norway in a Nutshell' en vlieg je op dag 10 van Oslo naar Brussel.

— Lees meer —

02. Je verblijf

03. Prijzen

Reisgezelschap

Prijs per persoon voor 8-daagse reis

2 volwassenen (o.b.v. dubbele kamer) € 1895
3 volwassenen (o.b.v. triple kamer) € 1795
1 volwassene (o.b.v. single kamer) € 2495
Kindprijs (-12 jaar op kamer ouders - max 1 extra bed) € 1095

Reisgezelschap

Prijs per persoon voor 10-daagse reis

2 volwassenen (o.b.v. dubbele kamer) € 2290
3 volwassenen (o.b.v. triple kamer) € 2145
1 volwassene (o.b.v. single kamer) € 2935
Kindprijs (-12 jaar op kamer ouders - max 1 extra bed) € 1275

Inbegrepen

 • Vluchten Brussel-Oslo-Brussel in “T” klasse met Scandinavian Airlines zoals gekend op 27.09.2021.
 • Luchthaventaksen
 • 6 hotelovernachtingen in kamer ontbijt - optionele verlenging in Solstrand 2 nachten in halfpension
 • Oslo Card voor 24u
 • Treinrit Oslo – Trondheim in 2e klasse
 • Hurtigruten van Trondheim tot Bergen in ongespecificeerde binnenkajuit en vol pension. Buitenkajuit kan mits meerkost.
 • Excursie “Noorwegen in een notendop” (trein van Bergen tot Voss – bus tot Gudvangen – premium boot tot Flåm – trein tot Myrdal – trein tot Oslo) tussen Bergen en Oslo
 • Bagagetransport tussen Bergen en Oslo, 1 koffer per persoon
 • Onze travelapp met uitgebreide reisinformatie
 • CO2-compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Annuleringsverzekering en bijstandsverzekering
 • Transfers in Oslo, Trondheim en Bergen
 • Upgrade naar een standaard buitenhut aan boord van Hurtigruten: € 100 per persoon
 • Upgrade naar een hoger gelegen buitenhut aan boord van Hurtigruten: op aanvraag

Opmerkingen

 • Bij boeking wordt meteen nagekeken of klasse T nog beschikbaar is op de vlucht. Indien niet meer beschikbaar kan er enkel gereisd worden mits betaling van een supplement op de vlucht.
 • De trein komt pas ‘s avonds toe in Trondheim, een extra overnachting is steeds mogelijk. Prijs op aanvraag.

04. Excursies

€ 45 per volwassene € 35 per kind (1 jaar – 12 jaar) € 40 per kind/student (13 - 25 jaar) € 75 per E-bike

Oslo op een sportieve manier verkennen? Dat kan!Samen met een lokale gids trek je er met de fiets opuit in het bijna volledig autovrije stadscentrum. Defietstocht door stille straatjes, over een modernnetwerk van goed aangelegde fietspaden, langs hetVigeland beeldenpark en naar de gezelligehavenwijk Tjuvholmen/Aker Brygge. Geniet van de uitzichten over het water en de Oslofjord.Onderweg ontdek je de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Op deze manierontdek je de bruisende hoofdstad Oslo op korte tijden leer je snel over het leven in de stad.

 • Waar? 14u aan DFDS Boat Terminal ingebouw “Skur 42”(Akershusstranda 31, 0150 Oslo)
 • Duur? 3 uur
 • Wanneer? Dagelijks van 1.3.22 - 31.10.22
 • Inbegrepen? Begeleiding van professionele gids, fiets en fietshelm
 • Mee te nemen? Comfortabele kledij. Eventueel water en kleine snack
 • Moeilijkheidsgraad? Gemakkelijk
 • Praktische info? 12 km fietsen over een grotendeels vlak terrein. Kan vanaf min. 1 jaar. Studenten dienen ter plaatse hun student id te laten zien.
— Lees meer —

€ 50 per persoon (mountainbike), € 65 per persoon (E-bike)

Bergen op een sportieve manier verkennen? Dat kan! Samen met een lokale gids trek je er met de fiets op uit in het stadscentrum van Bergen. De fietstocht loopt doorheen gezellige straten van de stad. Verder verken je enkele bekende bezienswaardigheden zoals de kathedraal, de typische Bryggen huisjes, de haven, smalle steegjes en nog veel meer. Daarnaast leer je ook enkele plaatsen kennen die onder de toeristen veel minder bekend zijn maar waar de gids je mee naartoe neemt. Op deze manier ontdek je het charmante Bergen op een korte tijd en krijg je een woordje uitleg over het leven in de stad.

 • Vertrek? 10.00u aan Bergen Bike Rent
 • Duur? 2 uur 30 minuten
 • Periode? Dagelijks van 01.05.2022 - 30.09.2022
 • Inbegrepen? Begeleiding onder lokale gids, fiets met fietsslot & helm
 • Mee te nemen? Comfortabele kledij naargelang de weerscondities
 • Moeilijkheidsgraad? Gemiddeld
 • Praktische info? Minimumleeftijd 12 jaar
— Lees meer —

€ 50 per persoon (mountainbike), € 65 per persoon (E-bike)

Bergen op een sportieve manier verkennen? Dat kan! Samen met een lokale gids trek je er met de fiets op uit in het stadscentrum van Bergen. De fietstocht loopt doorheen gezellige straten van de stad. Verder verken je enkele bekende bezienswaardigheden zoals de kathedraal, de typische Bryggen huisjes, de haven, smalle steegjes en nog veel meer. Daarnaast leer je ook enkele plaatsen kennen die onder de toeristen veel minder bekend zijn maar waar de gids je mee naartoe neemt. Op deze manier ontdek je het charmante Bergen op een korte tijd en krijg je een woordje uitleg over het leven in de stad.

 • Vertrek? 14.00u aan Bergen Bike Rent
 • Duur? 2 uur 30 minuten
 • Periode? Dagelijks van 01.05.2022 - 30.09.2022
 • Inbegrepen? Begeleiding van lokale gids, fiets met fietsslot & helm
 • Mee te nemen? Comfortabele kledij naargelang de weerscondities
 • Moeilijkheidsgraad? Gemiddeld
 • Praktische info? Minimumleeftijd 12 jaar
— Lees meer —

Nog interessante reizen

Nordic Stories

Langedrag Natur Park in Noorwegen: niet zomaar een boerderij

Soms kom je op plekken waarvan je meteen weet: deze vergeet ik niet snel! Langedrag Natur Park, vlakbij het plaatsje Geilo in Noorwegen, is zo’n plek. De ene na de andere bijzondere ervaring stapelt zich hier op. Van het uitlaten van de geiten, tot het voeren van wolven terwijl je bij hen in het verblijf zit.

Lees meer
Camper aan de fjorden in Noorwegen
Nordic Stories

Facts & Figures Noorwegen

Op zoek naar veel ruimte en rust? Dan moet je in Noorwegen zijn! Noorwegen is maar liefst 13x zo groot als België. Meer weten? Bekijk dan zeker onze facts & figures over Noorwegen.

Lees meer
Nordic Stories

De Noorse staafkerken

Noorwegen staat bekend om zijn wilde natuur, adembenemende fjorden, prachtige nationale parken en gezellige steden. Maar wat tijdens een reis naar Noorwegen ook zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan de Noorse staafkerken. Deze traditionele houten kerkjes die ooit te zien waren in vele delen van Noordwest-Europa vind je vandaag vrijwel alleen nog maar in Noorwegen terug.

Lees meer
Nordic Stories

Noorse wafels en kos

Met een lange geschiedenis achter zich zijn Noorse wafels niet meer weg te denken uit de Noorse cultuur. Voor iedere gelegenheid is er wel een geschikte wafel te bedenken. Hoewel ze nergens zo lekker smaken als tijdens een prachtige reis door Noorwegen, kun je ze ook thuis proeven met dit recept!

Lees meer
replica's van Vikingschepen op de Lofoten
Nordic Stories

Laat je onderdompelen in de Noorse Vikinggeschiedenis

Duizenden jaren geleden werd Europa opgeschrikt door de Vikingen of ‘Noormannen’. In Noorwegen komt de Vikinggeschiedenis tot leven dankzij de mogelijke culturele uitstappen en musea. Wil je even terugkeren in de tijd naar het Vikingtijdperk? In deze blog leren we je alles over de geschiedenis en geven we tips mee voor de leukste uitstappen tijdens je reis naar Noorwegen.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Ontvang tips & tricks in je mailbox